Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdelės

QUOTE(manika @ 2013 12 14, 16:10)
Aciu visiems uz aktyvu savo isgyvenimu, patarimu pasidalinima. Aciu, kad nelikot abejingos. Sutinku, situacija mano kazkiek is ties susijusi su vegetodistonjja ir esu savo gyvenjme patyrusi kas tai yra panikos priepoliai, taciau sie sirdies permusimai mano manymu yra visai kas kita ir jie nesusija su panikos atakom ar kitais nerimo sutrikimais. Lankau psichoterapija, esu is tu zmoniu kurie rimtai ziuri I sveikata ir stengesi kiek imanoma pagerinti gyvenimo kokybe, prie vaistu niekad neskubedavau, taciau kai buvo labai sunkus gyvenime periodas esu vartojusi AD. Pastarieji sirdies permusimai privede mane  vel prie AD. Geriu juos jau 4 men, bet permusimai nerimsta. Per ta laikotarpi issityriau daug ka, taciau konkrecios ligos, kas sukeltu ekstrasistoles ner, tad teko nurasyt ant nervu. Ekstrasistoles labai stipriai pradejau jausti pries 3, 5 metu, tuomet buvau nescia, tada nustate kad kalio 3.5, tipo per mazai, sulasino kali, po geros savaites aprimo sirdele, taciau kai tik pagimdziau ir vel tas pats gryzo, tik si kart kalis buvo 4.5, tai va taip tos ekstrsistoles ir liko mane siurpinti toliau. Iki nestumo buvau jautusi tas ekstrasistoles, taciau jos budavo retai ir nekele tiek isgascio. Sirdi issityriau kauno klinikose, ten profesore mane konsultavo net 3 kartus, sako, kad sirdis sveika. Kartais viduje suabejoju medikais, galvoju nu kaip gi nieko neranda, jei as jauciu tokius permusimus, bet suprantu, kad 3 kart istyrus tikrai klaidos tikimybe maza. Tai va geriu AD ir toliau jauciuosi taip pat, tad manau, kad cia ne panika kalta. Suprantu, kad nerviniu pagrindu gali buti visko, taciau jei nepadeda vaistai, manau, kad yra kazkas rimciau. Parasykite prasau, kaip Jums pavyksta be baimes ziureti I tas ekstrasistoles, kaip gyvenate su jom? MASKATUKAI, o Jums jau praejo jos? Dingo savaime? LORAM Jus cia prof. pasakykite kokios pasekmes nuo ju? Ar gali jos savaime isnykti? Kaip toliau gyvent? Ka dar tyrtis? Ko tiketis?

man ju tik didejo, dar ir paroksizmine tacikardija pasireiske,
dare tyrima per stemple, sukele priepuoli su ekstrasistolemis, tyrima dare tik po daugkartiniu greitosios pagalbos vaziavimu,
atstate ritma vaistais,
siuo metu vartoju cordarone, jis panaikina visus sutrikimus,
kada buvo ekstrasistoles man buvo na sakyciau normaliai, na apsisuka sirdele pora kartu, bet va kada sirdis kala 170 ir daugiau k per min ir reikia greitosios ir vaistu, tada tik melsdavausi ir laukdavau priepuolio pabaigos, praejus priepuoliui, sekdavo daugkartinis ir gausus slapinimasis,
gal ir be reikalo as cia jums tiek daug parasiau, galite pradeti bijoti, jus klausete mano nuomones, as jums ja parasiau, bet tai tikrai nereiskia, kad visa tai atsitiks su jumis, kiekvienam viskas kitaip,
va vaizgante gyvena tiek metu ir nieko,
zinau ta jausma, patikekite, bet tikrai to nesureiksmindavau

Atsakyti
Man teko išgyventi miokarditą, kai buvau studentė. Jauna buvau, nežinojau, kokia tai pavojinga liga, bet kartais nežinojimas apsaugo nuo bereikalingo nervinimosi...Praėjo 22m. Vienu kuo įsitikinau, kad jeigu pradedi jaudintis dėl tų ekstrasisolių, jų padaugėja. Ramybė yra geriausias vaistas...
Atsakyti
QUOTE(manika @ 2013 12 13, 15:44)
Esu istirta, 3 kartus holteris darytas,1 kart nustatė 6 pavienes skilvelines ekstarcistoles ir supraverkiliulin....(nezinau kaip tas zodis), 2 kart nustate tik vieną priesirdine ekstarsitole, 3 kart nei vienos tik sinusine tachikardija.
Jus siuo klausimu esate sveikiausia is visu kiek man yra teke matyti Holterio tyrimu

QUOTE(maskatukas @ 2013 12 14, 14:11)
atsiprasau jei sumaisysiu, bet man rodo Jus visada pasakojate apie MRT kaip apie stebukla... jei taip - tai Jus esate labai kategoriska, nes tai yra tik Jusu gyvenimo istorija ir jos visiems pritaikyti negalima. 2 ekstrasistoles per minute yra normalu, gydyti ekstrasistoles reikia tada kai jos trukdo gyventi - kokiu vaistu - priklauso nuo to kiek ju yra, kartais ir antidepresantais. Cordaronas nera nekaltas vaistas ir negalima juo svaistytis i kaire ir i desine, kai susigadinsit skydliauke, kitaip kalbesit.

Apskritai, intervencinis ekstrasistoliu gydymas taikomas kai ju buna >30000 per para arba >2000 per valanda.
Deja, net ir po to - zmones islieka labai jautrus, dazniausiai ekstrasistoliu nelieka ar buna zenkliai maziau, bet pacientai jas jaucia sad.gif
Deja, paguosti negaliu - gyventi tokiems zmonems buna sunku...
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2013 12 14, 22:14)
Jus siuo klausimu esate sveikiausia is visu kiek man yra teke matyti Holterio tyrimu

atsiprasau jei sumaisysiu, bet man rodo Jus visada pasakojate apie MRT kaip apie stebukla... jei taip - tai Jus esate labai kategoriska, nes tai yra tik Jusu gyvenimo istorija ir jos visiems pritaikyti negalima. 2 ekstrasistoles per minute yra normalu, gydyti ekstrasistoles reikia tada kai jos trukdo gyventi - kokiu vaistu - priklauso nuo to kiek ju yra, kartais ir antidepresantais. Cordaronas nera nekaltas vaistas ir negalima juo svaistytis i kaire ir i desine, kai susigadinsit skydliauke, kitaip kalbesit.

Apskritai, intervencinis ekstrasistoliu gydymas taikomas kai ju buna >30000 per para arba >2000 per valanda.
Deja, net ir po to - zmones islieka labai jautrus, dazniausiai ekstrasistoliu nelieka ar buna zenkliai maziau, bet pacientai jas jaucia sad.gif
Deja, paguosti negaliu - gyventi tokiems zmonems buna sunku...

Pritariu jums, kad reik stengtis nesureiksmint kiekvieno sirdeles stuktelejimo.Pati buvau labai isigandus kai atsirado tie permusimai, visada juos jauciau negalejau atrodo nei sedet nei vaiksciot nes visad jauciau sirdi. ir kaip virtine atrodo vis labiau ta sirdis makaluojas. Bet papuoliau pas gera gyd. padare milijona tyrimu irode, kad sirdi sveika. Tik susireguliuot kali, mityba nepervargt ir maziau stresuot. Ir tikrai su laiku pamirsau ta sirdi ir nieko nejauciu, buna i diena pora kart paplaka bet nereaguoju ir gyvenu normalu gyvenima. O jei vel pradeciau i kiekviena stuktelejima reaguot gyvenimas pasunketu. Turiu tik viena klausima Loram--> protarpiais uzeina dusulys, uzlipu i 3a. o sirdis taip i krutine dauzos, reik keliu min. atsikvept. Gal ci avel koks mikroelementu trukumas, ar tai itakoja koks silpnas sirdies raumuo ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2013 12 14, 22:26)
Turiu tik viena klausima Loram-->

yra 2 galimybes - 1. netreniruotumas 2.sirdies nepakankamumas smile.gif pasirinkit kuris Jums labiau tinka.
jei labiau dauzos nei oro truksta - tikrai pirmas, jei labiau tuksta oro nei dauzos - tada gali buti arba 1 arba 2 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2013 12 14, 23:13)
yra 2 galimybes - 1. netreniruotumas 2.sirdies nepakankamumas smile.gif pasirinkit kuris Jums labiau tinka.
jei labiau dauzos nei oro truksta - tikrai pirmas, jei labiau tuksta oro nei dauzos - tada gali buti arba 1 arba 2  biggrin.gif

biggrin.gif na del netreniruotumo visko gali byt, seniau daug sportavau, dabar gyvenimo tempas pasikeite. Bet pavasari buvau pradejus sportuoti, po kokiu 40min. toks stuksenimas ir oro gaudymas prasidedavo, pradedavo darytis silpna. Turedavau butinai sustot. Po 3men. sporta meciau nes darosi silpna. Bet dabar jau tas tuksenimas ir dusulys prasidejo lipant laiptas. Reiskias reik pradet sportuot, o ir formas pataisysiu smile.gif
O dar klausimelis, kas kiek laiko rekomenduojama profilaktiskai lankytis pas kardiologa, jei rasti minimalus nukrypimai: dviburio, triburio nesandarumas, prolapsas, nedidele yda. ? smile.gif
Aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kramtuskee1: 14 gruodžio 2013 - 22:22
QUOTE(kramtuskee1 @ 2013 12 14, 23:21)

isivaiduoju kad I* nesandarumai, a ne? 1k/m pas kardiologą; echoskopija - pirma po metų, jei is esmes nesikeicia - kita po 3 metu, veliau kas 3-5 metus; BET jei pasikeicia savijauta is esmes - pvz. seniau uzlipdavot i 4 auksta, dabar vos i antra, pradeda tinti kojos ar atsiranda dusulys ramybeje ar nakti - tada nereikia laukt, daryt greiciau.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2013 12 14, 23:39)
isivaiduoju kad I* nesandarumai, a ne? 1k/m pas kardiologą; echoskopija - pirma po metų, jei is esmes nesikeicia - kita po 3 metu, veliau kas 3-5 metus; BET jei pasikeicia savijauta  is esmes - pvz. seniau uzlipdavot i 4 auksta, dabar vos i antra, pradeda tinti kojos ar atsiranda dusulys ramybeje ar nakti - tada nereikia laukt, daryt greiciau.

Raso I-II* nesandarumas. Kojos tai daznai pabrinkusios, buna, kad po piet net kelniu blauzdos apsitempia biggrin.gif Bet gal cia jau kraujagysliu beda smile.gif Tai as buvau echo beveik pries 2m. tai jau reiktu tada nueit patikrint ar tikrai viskas gerai smile.gif

Aciu Loram smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kramtuskee1: 14 gruodžio 2013 - 22:44
QUOTE(kramtuskee1 @ 2013 12 14, 23:43)
Raso I-II* nesandarumas. Kojos tai daznai pabrinkusios, buna, kad po piet net kelniu blauzdos apsitempia biggrin.gif Bet gal cia jau kraujagysliu beda smile.gif Tai as buvau echo beveik pries 2m. tai jau reiktu tada nueit patikrint ar tikrai viskas gerai smile.gif

Aciu Loram smile.gif

Issitraukiau specialiai israsus ir suglumau g.gif Tokioje lenteleje parasyta regurgitacija: M I-II, T-II. O jau isvadose, kad MVP I*. Tai Cia ta regurgitacija nereiskia nesandarumo ? smile.gif
Atsakyti
Issitraukiau specialiai israsus ir suglumau g.gif Tokioje lenteleje parasyta regurgitacija: M I-II, T-II. O jau isvadose, kad MVN I*. Tai Cia ta regurgitacija nereiskia nesandarumo ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2013 12 15, 01:56)
Issitraukiau specialiai israsus ir suglumau  g.gif  Tokioje lenteleje parasyta regurgitacija: M I-II, T-II. O jau isvadose, kad MVN I*. Tai Cia ta regurgitacija nereiskia nesandarumo ? smile.gif

MVP - tai mitralinio voztuvo prolapsas; kai yra prolapsas - nesandarumas yra visada mazesnis nei atrodo - todėl tik daktaras zino, ar rašydamas su sumažino ar dar reikia mažinti nesandarumo dydi. (regurgitacija=nesandarumas)
Atsakyti
Didelis ACIU visoms uz atsakymus. LORAM, dar Jusu norejau pasiteirauti ka reiskia kardiologo isvada po echo - perikardo lapeliu fibroze ties KS sienele. Ankscaiu kiek dare echo niekad tokiu dalyku nerase. Beto si kart dare 2D echo, tai jis kazkuom skiriasi nuo kitu ar kaip?
Atsakyti