Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdelės

Loram jei nesunku pasakykite nes as pamirsau, kokius vaistukus rekomenduotumet esant paradoksizminei tachikardijai del papildomo kento pluosto, kad sumazetu priepuoliu, nes prisikalbejau sianakt kamavaus ilgai, bego net prakaitas saltas upeliais, gal del to, kad ketvirtadieni narkoze turejau g.gif LOKRENA AR VERAPAMILI? nes verapamili geriau priepuoliui nuimt, nzn ar ji galima kokiu pora sav pavartot, kol tyrimus pasidaysiu, nes gal kalio mazai, ar skydliauk e vel pokstauja
Atsakyti
QUOTE(IDILĖ83 @ 2014 03 01, 17:51)
Loram jei nesunku pasakykite nes as pamirsau, kokius vaistukus rekomenduotumet esant paradoksizminei tachikardijai  del papildomo kento pluosto, kad sumazetu priepuoliu, nes prisikalbejau sianakt kamavaus ilgai, bego net prakaitas saltas upeliais, gal del to, kad ketvirtadieni narkoze turejau g.gif LOKRENA AR VERAPAMILI? nes verapamili geriau priepuoliui nuimt, nzn ar ji galima kokiu pora sav pavartot, kol tyrimus pasidaysiu, nes gal kalio mazai, ar skydliauk e vel pokstauja

siaip jei yra papildomas pluostas tai verapamilis visai negalimas, nes gali sukelti kitokius gyvybei pavojingus ritmo sutrikimus (cia galioja ir priepuoliui nuimti), kas ji jums paskyre? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2014 03 01, 18:50)
siaip jei yra papildomas pluostas  tai verapamilis visai negalimas, nes gali sukelti kitokius gyvybei pavojingus ritmo sutrikimus (cia galioja ir priepuoliui nuimti), kas ji jums paskyre?  blink.gif

kaune klinikose kardiologe, sake priepuolio metu ciulpt verapamili, dar turiu elektrofiziologo israsa atsisvietus, kad priepuolio metu verapamilis, tuomet net laukiausi kaip buvau pas ji g.gif dar parasyta priepuoliams padaznejus, propanalolis ar kazkas pan neiskaitau doh.gif

rudeni buvau pas kita elektrofiziologa, jis sake kad tinka lokrenas ir dar kazkas, bet nepamenu blush2.gif

dar klausimelis, o tie visi lokrenai atenaloliai ne to paties veikimo? mazytei niekas nepadedavo tik karderonas, kas butu jo alternatyva 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDILĖ83: 01 kovo 2014 - 19:01
tai gal Jus neturit to papildomo pluosto, arba jis nudegintas jau?
priepuoliui nutraukti tinka bet koks vaistas, kuris yra efektyvus - kiekvienam individualiai.
Propranololis, atenololis, Lokrenas, BetalocZok, Metoprolol ir t.t. - visi tos pacios grupes, tik siek tiek skiriasi.
kordaronas turi savo "giminaiti" Dronaderona - bet cia patys neimprovizuokit - reikia pasitarti su gydytoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2014 03 01, 21:39)
tai gal Jus neturit to papildomo pluosto, arba jis nudegintas jau?
priepuoliui nutraukti tinka bet koks vaistas, kuris yra efektyvus - kiekvienam individualiai.
Propranololis, atenololis, Lokrenas, BetalocZok, Metoprolol ir t.t. - visi tos pacios grupes, tik siek tiek skiriasi.
kordaronas turi savo "giminaiti" Dronaderona - bet cia patys neimprovizuokit - reikia pasitarti  su gydytoju smile.gif

Turiu kaireje puseje kaip sake tai pavojingiau, reiketu jau 3 duriu
Ta israsa kur turiu raso kartojasi SVT priepuoliai, wpw sindromas
Isstudijavau vaista propranololis ir amioderonas o cia ne tas pats kaip karderonas pastatasis?

Man pagerus atenaloli priepuoliu apmazeja bet pacio jo nenuima, o verapamilis iskart g.gif

Labai aciu uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(IDILĖ83 @ 2014 03 01, 23:07)
Turiu kaireje puseje kaip sake tai pavojingiau, reiketu jau 3 duriu
Ta israsa kur turiu raso kartojasi SVT priepuoliai, wpw sindromas
Isstudijavau vaista propranololis ir amioderonas o cia ne tas pats kaip karderonas pastatasis?

Man pagerus atenaloli priepuoliu apmazeja bet pacio jo nenuima, o verapamilis iskart g.gif
Labai aciu uz atsakymus

Amiodaronas ir cordaronas yra vienas ir tas pats
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2014 02 26, 17:28)
sveikos. gal kuriai yra darytas Kauno klinikose meginys su druska? mano tyrimas Aldosteronas labai didelis,tai po savaites guldys ir sita tyrima darys.

Pas mane ta pati situacija,gyd.liepe antra karta pakartoti si tyrima ir jei aldosteronas isliks didelis tuomet meginys su druska,kiek gyd..sake kompiuterine tomografija atradus zidini siunciama pas chirurgus opercijai.Kita sav.vaziuoju kartoti tyrimo poto bus matyt.Parasykit kaip jums sekesi ax.gif
Atsakyti
Eisiu pas gyd.mėnesio gale su tyrimų atsakymais, bet gal kas esat susidūrę kas čia tokio? g.gif
Šeimos gyd.skyrė skydliaukės, Na, K, Mg, Ca, Cl tyrimus (visi - norma), ir Holterį (jei įmanoma) dėl EKG (pagrinde dėl "nuolat" gyd.matomos sinusinės tachikardijos). Išrašė propranolol vaistą, kai blogesnė savijauta (būna lyg oro trūkumas ir nepiktybiškai 'paduria' krūtinėje, susvaigsta galva)

Gavau Holterio atsakymus ir likau nesupratusi unsure.gif
Rašo: " Pauzių dėl II° Venkebacho tipo AV blokados".

Tai nesuprantu čia geri ar blogi rezultatai ir kaip taip g.b., jog siunčia dėl tachikardijos, o tyrime kalba tik apie bradikardiją? g.gif
Ir ar tie vaistai tada išvis "į tvorą ir mietą" (negėriau dar, kol visų tyrimų neturėjau)?
Nežinau dabar ko laukti, nervas jama, kelnės streso pilnos, valerijonai ištraukti biggrin.gif
Aišku aš jaučiuosi l.pavargusi, miego dažnai didelė stoka ir ta savijauta kenčia..Daug lauke būnu, kasdien 10 km nueinu - šiek tiek lengviau tada 'morališkai' atlaikyt vaikus ir buitį blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 12, 16:14)
Eisiu pas gyd.mėnesio gale su tyrimų atsakymais, bet gal kas esat susidūrę kas čia tokio? g.gif
Šeimos gyd.skyrė skydliaukės, Na, K, Mg, Ca, Cl tyrimus (visi - norma), ir Holterį (jei įmanoma) dėl EKG (pagrinde dėl "nuolat" gyd.matomos sinusinės tachikardijos). Išrašė propranolol vaistą, kai blogesnė savijauta (būna lyg oro trūkumas ir nepiktybiškai 'paduria' krūtinėje, susvaigsta galva)

Gavau Holterio atsakymus ir likau nesupratusi unsure.gif
Rašo: " Pauzių dėl II° Venkebacho tipo AV blokados registruota".

Tai nesuprantu čia geri ar blogi rezultatai ir kaip taip g.b., jog siunčia dėl tachikardijos, o tyrime kalba tik apie bradikardiją? g.gif
Ir ar tie vaistai tada išvis "į tvorą ir mietą" (negėriau dar, kol visų tyrimų neturėjau)?
Nežinau dabar ko laukti, nervas jama, kelnės streso pilnos, valerijonai ištraukti biggrin.gif
Aišku aš jaučiuosi l.pavargusi, miego dažnai didelė stoka ir ta savijauta kenčia..Daug lauke būnu, kasdien 10 km nueinu - šiek tiek lengviau tada 'morališkai' atlaikyt vaikus ir buitį blush2.gif

galiu klysti, bet tai panasiau i sirdies nepakankamuma g.gif
Atsakyti
Man po intensyvaus sporto būna l.negera (esu alpus), tai darė veloergometriją, pamaigė, paklausė ir gyd. pakomentavo, jog "jokios organikos nėra". Sakė, kad ta savijauta dėl serijos ekstrasistolių, kai nutraukiu fizinį krūvį, bet nepavojinga. Apskritai l.nustebau, kai pasakė, jog žema tolerancija fiziniam krūviui (nesu sėsli, sportavau normaliai schmoll.gif ), tad išvadoje įrašė "mėginys neigiamas, tolerancija fiziniam krūviui žema, hemodinaminė r-ja hiperkinetinė. Išvada: sistolinis grubokas ūžesys II-III t.t iš kairės. Hiperkinetinis širdies sindromas. Pervargimas".

O ant echo lapelio: "MV prolapsas. Nežymi PA regurgitacija.".

Jaučiu čia šeimos gyd.man ne kažką pasakys su tais parneštais tyrimais. Dėl echo ir veloergometrijos, tai supratau, kad niekai. O va Holterio tik atsakymą į rankas gavau, tai ir nežinau ką reiškia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 12, 16:47)
Man po intensyvaus sporto būna l.negera (esu alpus), tai darė veloergometriją, pamaigė, paklausė ir gyd. pakomentavo, jog "jokios organikos nėra". Sakė, kad ta savijauta dėl serijos ekstrasistolių, kai nutraukiu fizinį krūvį, bet nepavojinga. Apskritai l.nustebau, kai pasakė, jog žema tolerancija fiziniam krūviui (nesu sėsli, sportavau normaliai schmoll.gif ), tad išvadoje įrašė "mėginys neigiamas, tolerancija fiziniam krūviui žema, hemodinaminė r-ja hiperkinetinė. Išvada: sistolinis grubokas ūžesys  II-III t.t iš kairės. Hiperkinetinis širdies sindromas. Pervargimas".

O ant echo lapelio: "MV prolapsas. Nežymi PA regurgitacija.".

Jaučiu čia šeimos gyd.man ne kažką pasakys su tais parneštais tyrimais. Dėl echo ir veloergometrijos, tai supratau, kad niekai. O va Holterio tik atsakymą į rankas gavau, tai ir nežinau ką reiškia smile.gif

Rasmuzi, nepanikuok. Turi kazkaip susimt ir nesinervuoti. Daug tau padare tyrimu, aprasei juos issamiai, deja pakomentuoj ju tikrai negaliu, nes nelabai ka suprantu. Taciau cia yra spec. zmogus tai Loram, reiktu jos prasyti, kad siuo atveju pagelbetu ir atsakytu I tavo klausimus. Suprantu, kad nerimas neduos ramybes, kol pateksi pas kardiologus. Laikykis ir bandyk gal privaciai kur pas kardio papult, gal bus greiciau? Manau, kad tavo tyrimu rezultatai tikrai nera pavojingi ar labai blogi, jei taip butu, butu nepaleide is istaigos, kur dare tyrimus.bet cia tik mano subjektyvi nuomone, tikrai nesuprantu tuose tyrimuose. Pati kiek zinai, isgyvenu tuos nelemtus permusimus ir del ju panikuoju, kazkada mane raminai ir guodei, dekui tau labai. Dabar ir tu laikykis, stiprybes tau smile.gif butinai parasyk kaip tau sekas, kaip jauties.
Atsakyti
Taip, aš esu šiaip jautrus žmogus, o kai tas EKG pamačiau, tai ir arbatą pamiršau išgert biggrin.gif
Bet dar planuoju mažiausios dukros vestuvių ir vaikiukų sulaukt, tai kokia panika, reik valdytis. Visos ligos nuo nervų smile.gif Valerijonų reik pagert, nes šiaip miegu prastai, išsunkia jėgas mano mažiukė neramuolė.
Siųs jaučiu pas kardiologą. Reiks gal privačiai nueit ir nebesinervuot, nes kažkaip nesu tikra dėl šeimos gyd. (šiaip man toks jausmas kilo, jog dauguma gauna lexotanil, kapropril, betalok zok ..visos bobulės biggrin.gif ). Negražu, bet prisiklausiau koridoriuos belaukdama tų svetimų gydymų ax.gif

Parašysiu, žinoma.
Bet tai kokia nesąmonė. Su trečiu nestuke.gif prasidėjo sinusinė tachikardija, pagimdžiau - dar naujiena po pusmečio..
MBD šiandien pasakė, kad "mūsų amžiuj" man 37, vyrui 44 turbūt ne vaikus reikėjo gimdyt. Na, bet aš dar nejaučiau byrančio smėlio...kaip čia taip biggrin.gif

Atsakyti