Įkraunama...
Įkraunama...

Angelų mamos

QUOTE(inezzza @ 2012 05 02, 14:31)
Pamelo, kaip sekės pas gydytoją? ką papasakojo?

NA va grizau is endokrinologes. Gavau aparateli tai pradesiu matuotis 5 kart i diena. Tada po savaites eiti su rezultatais ir ziures kaip ten viskas.
Dave knygele pasiskaityti, siule eiti i mitybos mokyklele sergantiems diabetu, kad susipazinti kaip ir ka valgyt.
O siaip sake maitintis kaip iki siol. Tik saldymynams nea. Uzkandziauti galima vaisiais. Tik jeigu valgai obuoli - tai 1 vnt. Jeigu banana tai - puse.
Kol kas tiek ziniu blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Pamelo @ 2012 05 03, 14:05)
NA va grizau is endokrinologes. Gavau aparateli tai pradesiu matuotis 5 kart i diena. Tada po savaites eiti su rezultatais ir ziures kaip ten viskas.
Dave knygele pasiskaityti, siule eiti i mitybos mokyklele sergantiems diabetu, kad susipazinti kaip ir ka valgyt.
O siaip sake maitintis kaip iki siol. Tik saldymynams nea. Uzkandziauti galima vaisiais. Tik jeigu valgai obuoli - tai 1 vnt. Jeigu banana tai - puse.
Kol kas tiek ziniu blush2.gif

O Tau islindo tas gd tik sio nestumo metu?
as matuojuos ryte nevalgiusi ir 3kartus po 2val po valgio mirksiukas.gif tada matau nuo kokio maisto man sukyla...po tu 2ju valandu pasimatavusi, galiu kazka uzkasti...lengvai...kai rimtesnis valgymas, tai tuomet leidziuosi insulina...beje ne tik , kad saldumynams ne, bet ir angliavandeniams kitiems, bulvems ir netgi ryziams ate 4u.gif po mazai galima...vartodama insulina jauciu, kad pasitvarke medz apykaita, nebe taip valgyt norisi,ir svorio nepriaugau 20kg, tik 2-3kg...na nemenka pastojau biggrin.gif

Raja, tai jau ipratinai suneli anksti keltis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2012 05 03, 14:52)

Raja, tai jau ipratinai suneli anksti keltis? 4u.gif

Jo zinok, labai greitai, galima sakyt is kart isisvaziavom, anksciau gulam as 6 ryto jis 6,30 keliasi , paziuri multikus pries 7 rengiames ir i darza lekiam mirksiukas.gif tik darzeli asaros kol issiskiriam doh.gif

gal musu tarpe yra psichologiu arba is patirties gal kas gali patarti, turiu kita beda darzelyje verysad.gif doh.gif

Aukles ir vaiko psichologine kova doh.gif mano vaikas judrus bet nwe aktyvus, megsta pokstauti, juokauti, mimikuoti, pats daug ka daryti, dometis, klausineti, o aukle dabar dirba be seimininkeles nes serga 2 menuo, tai ta mano vaika taip slopina, viska draudzia, turi buti kaip pele po sluota.vakar net mamyciu svente buvo visa sugadinta, nes spektaklio metu taip sugriebe kad vaikas garsiai pasake "man skauda", neleido nei pajudet nei pasisukt , isikibus laike, o poto visu akivaizdoje pazemino pasakydama"kad negeras esi" ir nedave sauksto, poto tik kai vaiaks nuleides galva prastove idave.Zodziu iki asaru mane varo verysad.gif
Bijau, kad vaikas neuzsisklestu, nepradetu daugiau stresuot, gal as per jautriai i viska ziuriu, ka jus manot???
Atsakyti
QUOTE(Raja28 @ 2012 05 04, 12:32)
Jo zinok, labai greitai, galima sakyt is kart isisvaziavom, anksciau gulam as 6 ryto jis 6,30 keliasi , paziuri multikus pries 7 rengiames ir i darza lekiam mirksiukas.gif tik darzeli asaros kol issiskiriam doh.gif

gal musu tarpe yra psichologiu arba is patirties gal kas gali patarti, turiu kita beda darzelyje verysad.gif  doh.gif

Aukles ir vaiko psichologine kova doh.gif mano vaikas judrus bet nwe aktyvus, megsta pokstauti, juokauti, mimikuoti, pats daug ka daryti, dometis, klausineti, o aukle dabar dirba be seimininkeles nes serga 2 menuo, tai ta mano vaika taip slopina, viska draudzia, turi buti kaip pele po sluota.vakar net mamyciu svente buvo visa sugadinta, nes spektaklio metu taip sugriebe kad vaikas garsiai pasake "man skauda", neleido nei pajudet nei pasisukt , isikibus laike, o poto visu akivaizdoje pazemino pasakydama"kad negeras esi" ir nedave sauksto, poto tik kai vaiaks nuleides galva prastove idave.Zodziu iki asaru mane varo verysad.gif
Bijau, kad vaikas neuzsisklestu, nepradetu daugiau stresuot, gal as per jautriai i viska ziuriu, ka jus manot???

Na gal ir nereiketu man cia kistis, bet as ta aukletoja taip papurtyciau... mano vaiko taip netasytu ir prie visu jai taip pat pasakyciau kad cia uz tai kad negera buvai... beja jei jai nepatinka kad vaikas judrus tai tegu eina dirbt kur neigalus vaikai lovytese reikia priziuret, tai ten jie juk negali nieko patys daryti... o tau patarciau kuo greiciau nuejus su auklyte ir direktore apie tai pasikalbet, o jei dar ir tetis vaiko nueitu pakalbet tai butu labai gerai, juk taip slopint vaiko negalima, reikia jai auklejimo metodus keisti ir fiziskai vaiko negalima drausminti tuo labiau jei mato daug zmoniu, tai smugdo vaiko saviverte....
Atsakyti

Už savo vaiką reikia kovoti, kas kitas pakovos, jei ne tėvai. Tik gal pradžiai užtektų perkalbėti su auklėtoja, o ne ją purtyti biggrin.gif . Gal suveiktų banalus ir nuvalkiotas dalykas, kaip pokalbis su kyšiu... Paaiškinti jai, kad suprantat, kaip sunku, kai daug vaikų ir kai kurie iš jų tikrai judrūs ( netikiu, kad tik vienas jūsų yra judrus, manau ir daugiau grupėje yra aktyvistų) ir pan. Juk su jūsų berniuku galima kažkaip susitarti, tai gal tai auklėtojai pasakyt, kaip su juo tartis. Ir už jos pastangas su jūsų vaiku - nunešti kokią nors simbolinę dovanėlę - kokį rankų darbo papuošalą ir pan. Aš taip bandyčiau. Nes įsikabinimas auklėtojai į atlapus, vargiai ar pridės pliusų jos bendravimui su vaiku. O juk vaikas paliekamas visai dienai, jos valioje.
Atsakyti
QUOTE(ruta_bern @ 2012 05 04, 15:48)
Na gal ir nereiketu man cia kistis, bet as ta aukletoja taip papurtyciau...

QUOTE(nefisa @ 2012 05 04, 16:42)
Už savo vaiką reikia kovoti, kas kitas pakovos, jei ne tėvai. T

aciu mergaites uz issaakyta nuomone, dovanu nest nezadu, bet vakar taktiskai bandziau pakalbeti, kai kurias situacijas kur pazemino mano vaika pripazino, nuo kitu gynesi, bandziau pabut atvira , ne saliska, suprasti ir ja kad dirba viena yra pavargusi, kad sunku 20 suvaldyti, bet nezinau ar jos issakyta pozicija buvo nuosirdi atsiprasymo nesulaukiau, tad matysiu ateity kaip klostysis situacija.zodziu palieki vaika ir tau turi nerupeti ar jis musamas ar tyciojamasi, ir neduok die auklei tuo atzvilgiu issakysi priekaista doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raja28 @ 2012 05 04, 13:32)

gal musu tarpe yra psichologiu arba is patirties gal kas gali patarti, turiu kita beda darzelyje verysad.gif  doh.gif

Be zodziu gun_bandana.gif . As ne psichologe, bet cia jo ir nereikia, cia reikia ramaus, bet konkretaus pokalbio su aukletoja, o jei nepades tai imtis priemoniu kurios pades. Cia as ne kysius turiu omeny jei kam lkilo toks klausimas, cia as apie tai, kad tokius aukletoju iprocius reikia kazkaip generalizuotai keisti. Mane darzelyje ir zemino ir muse seimininkele. Isaugau as kazkaip, bet pasitikejimas savimi labai jau zrmsame lygyje. Nesakau, kad vien jos kalte, viskas susidejo, bet manau, kad toks elgesys su manimi darzelyje teiugiamo poveikio tikrai neturejo. Zodziu po tokios asmenines patirties as net nediskutuociau su aukletoja as tiesiog pasakyciau ka apie jos elgesi manau, jie tai nepadetu rasyciau rasta i vedejai.Jei ir tai nepadet kita rasta i ministerija su kopija vedejai.Itariu, akd daug kas gali su manimi nesutikti, bet as suzvereju vien isgirdus apie bet kokio pobudzio neteisinga elgesi su vaiku darzelyje bash.gif
Atsakyti
Labas.
aš jau pasakojau istoriją kai mūsų grupėje auklėtoja supakavo girtą
LT ryte rašė apie ją,mūsų rajono laikraščiai skambėjo
Tai va,nuvesdavau aš vaiką anksti,o ji pasirodo palieka ją vieną grupėj o poto pachmielo išeina padaryt
Mano vaikas isterikas tuo metu buvo.buvo baisu vest į darželį,nes verkdavo labai,o pasakyt dar nelabai mokėjo kas jai yra.
Nu,žodžiu gynė ir vedėja ta auklėtoją,bet kai buvo iškviesti žurnalistai greitai viskas susitvarkė.

Dar kurią dieną buvau pas mamą
ji gyvena 5 aukšte ,langai tiesiai į darželio kiemą
na,ir mes taip gerdamos kavą stebėjom
pašiurpom abi
kaip auklėtojos tąso tuos vaikus
kaip grubiai juos sulaiko ir veda sodint ant suolo
Reti atvejai,kada auklėtojos visus vaikus myli
reti atvejai ir tų gerų auklėtojų
Atsakyti
QUOTE(bicė @ 2012 05 05, 10:35)

QUOTE(Lu @ 2012 05 05, 15:46)
Labas.

as irgi tokios nuomones, kad turi buti abipusis bendravimas, kad jei as palieku vaika tokioj istaigoje turiu pilna teise issakyti vienu ar kitu klausimu ir savo pozicija, aisku turbut nei vienai auklei tai nera malonu girdeti, bet manau nuosirdus ir atviras dialogas turi buti vertinamas pozytiviai.
juk nei mes mamos nesam idealios, nei vaikai, nei aukles nera 100% profesionalios, aisku dabar skaudes sirdi del tolimesnio bendravimo ir vaiko ugdymo, bet tikiuosi kad blaivus protas bus virsesnis, ir nesantaikos kirvis nebus padetas, bent as to nesiekiu doh.gif ehhhh verysad.gif
Atsakyti
laimės,kantrybės,nuolankumo ir meilės amžinos!!!
Su mamų diena 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, su musu svente Jus visas 4u.gif
Sikarta kreipiuosi i Jus su pagalbos prasymu.. : Kovo 31d palaidojom savo stebukliuka, duobyte buvo mazyte mazyliuke, nes pupuliukas tebuvo 30cm tai maza karsteli patys padarem sad.gif Kai vaziavom laidoti, musu paklause ar imsim vienvieti ar trivieti kapa, tai pasirinkom trivieti su mintim kad sunui nereiks sukt galvos kur tevus pakast..
As visa gyvenima vengiau kapu, kazkaip labai baisu man ten, nes as kaip kempine labai sugeriu kitu jausmus, tai kapinese uzliedavo didelis sunkumas, o dabar vaziuoju ten kas tris - penkias dienas sad.gif
O prasymas butu jau tai patyrusiu mamyciu patarimo, kaip mum issimatuoti koks plotelis to kapo, kad pamatelius padeti, paminkliuka? Ar kreiptis i kapiniu administracija ar kazkaip savarankiskai? Nes siaip sako, kad geriausia tai daryti po metu, bet zinot ta duobyte tokia mazute buvo ir ko gero ten jau labiau nebesukris zemes, be to labai molinga ir labai sirdele skauda kai nuvaziuoju, kad aplink taip nyku, sausa ir negrazu, tas kauburelis toks sukrites, akmenys aplink ir piktzoles sad.gif todel labai noriu sutvarkyti mazyliui vietele.. Is anksto dekoju uz visus patarimus ir atsakymus.
P.S. suprantu kad gal rasciau cia forume paieskojus informacijos apie tai, bet man mieliau cia pas Jus apsilankyti, nes zinau, kad patarsite nuosirdziai ir siltai, o be to dar labai sunku skaityti visus tuos formalumus, todel atsiprasau kad trugdau Jus su tokiais klausimais. Aciu uz supratima
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Serbina: 06 gegužės 2012 - 14:17
QUOTE(Lu @ 2012 05 05, 15:46)
Labas.
LT ryte rašė apie ją,mūsų rajono laikraščiai skambėjo
Tai va,nuvesdavau aš vaiką anksti,o ji pasirodo palieka ją vieną grupėj o poto pachmielo išeina padaryt
Mano vaikas isterikas tuo metu buvo.buvo baisu vest į darželį,nes verkdavo labai,o pasakyt dar nelabai mokėjo kas jai yra.
Nu,žodžiu gynė ir vedėja ta auklėtoją,bet kai buvo iškviesti žurnalistai greitai viskas susitvarkė.

Dar kurią dieną buvau pas mamą
ji gyvena 5 aukšte ,langai tiesiai į darželio kiemą
na,ir mes taip gerdamos kavą stebėjom
pašiurpom abi
kaip auklėtojos tąso tuos vaikus
kaip grubiai juos sulaiko ir veda sodint ant suolo
Reti atvejai,kada auklėtojos visus vaikus myli
reti atvejai ir tų gerų auklėtojų

Zinot, as tarybiniais (vadinu taip iki 1997 metus, nes tik poto pradejo viska keisti po truputi) laikais dirbau vaiku darzelyje ir tikrai auklytes buvo zymiai geresnes vaikuciams, nes galejo dirbti visos pabaigusios 12 klase, o kartais ir nebaigusios "pa blatu".. O dabar kai merginos baigia pedagogini be kurio negalima dirbti vaiku darzelyje aukletoja, tai jos juk baigia ta pedagogini tik del aukstojo dazniausiai, o ne is pasaukimo.. Todel ir vyksta tokie dalykai, nes nemielas tas darbas joms, o tik pragyvenimo saltinis.. As uz tai kad aukletojom galetu dirbti visos mylincios vaikus merginos/moterys, o ne butinai su aukstuoju.. Mano amzino atilsio mociute isaugino mane be jokiu pedagoginiu nei aukstuju, skaityti ir rasyti pradejau nuo keturiu metuku, nes ji mane labai mylejo ir moke visko.. Mokykloje tai pritariu kad turi buti issimokslines mokytojas, bet darzelyje manau svarbiausia meile ir nuosirdi siluma svetimiems vaikuciams, o ne tik bet kaip atsedeti tas darbo valandas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Serbina: 06 gegužės 2012 - 14:27