Sveikos gyvos.
Penktadienį (gruodžio 28 d.) grįžome iš Barselonos, ten prabuvę savaitę. Kadangi prieš kelionę daug informacijos gavau iš šio forumo, jaučiu poreikį pasidalinti ir savo pastebėjimais.
1. keliavome šešiese (aš, žmona, 8 ir 11 metų vaikai, vaikų močiutė su seserimi - neklauskit kodėl). Skrydį per Ryanair nusipirkome dar spalio pabaigoje, išėjo po 304,3 litus žmogui. Nakvynę užsisakiau kiek vėliau per www.airbnb.com - 557 eurų šešiems žmonėms visa savaitė, tai yra po 320 litų žmogui. gyvenome El Born gatvėje (pasaže, ar kaip ten vadinasi), per balkoną matėsi St Maria del Mar bažnyčios kampas (mano nuomone, ši bažnyčia 3-4 pagal "must see" bažnyčių Barselonoje). Taigi vieta labai patogi, tik savaitgalį gatvės dūzgesys girdėjosi iki paryčių. Kaip vėliau ją įvardino rusas, su kuriuo susipažinome paskutinę dieną, tai gatvė labai populiarėjanti ir ji vadinama "girta gatvė" dėl joje esančių barų. Namas senas, laiptinė siaura, siaurais laiptukais teko kilti į penktą aukštą. Pats butas siauras ir ilgas, atrodo, kad gyveni koridoriuje, remonto nematęs nuo kokio aštunto dešimtmečio, bet tvarkingas, su virtuve, reikalingais indais ir t.t. Šeimininką sutikome tik atvažiavę ir išvažiuodami. Nieks per šį tinklalapį mūsų neapgavo, o pats tinklalapis skelbiasi, kad pinigus šeimininkui jis perveda tik antrą apsistojimo dieną (suprask, kad šeimininkas pinigų negaus, jei tu neatvyksi, nepatiks sąlygos ar panašiai ir apie tai praneši airbnb.com)
2. Atskridome tiksliai pagal grafiką 23:45 val. Jei taupot pinigus, visiškai nerekomenduoju naudotis taksi ar Airobusu (lyg 6 eurai bilietukas). Kas dvidešimt minučių nuo T2 terminalo (ten atskrenda ir Ryainair ir Wizzair) važiuoja naktinis miesto autobusas N16 (bilietas pas vairuotoją 2 eurai, deja tokiu metu aerouoste neradau automato, kad nusipirkčiau T10 bielitą, tuomet žmogui kainuotų mažiau nei euras). Veža iki pat Plaza de Catalunya. Stoja tik ten kur laukia žmonės, arba kur keleivis paspaudžia, kad jam reikia išlipti. Atgal į aerouostą važiavome dienos metu autobusu Nr. 46, jis važiuoja nuo Plaza Espanya, kadangi jau turėjom T10 bilietą, tai važiavom už mažiau nei eurą. Tik važiuodami atgal į aerouostą paplanuokit kelionę, mat 46 autobusas važiuoja kas pusę valandos, ir mes apibėgom pusę tos aikštės kol radom 46-o stotelę.
3. Atvažiavom naktį prie Plaza de Catalunya apie 1 val. nakties, autobusas sustojo ne pačioj aikštėj, o nusuko į kažkokią gatvę, tai išlipus truputį pasimetėm, bet kažkaip nusigavom. Pati aikštė, ar dalis jos buvo uždengta, ten padaryta čiuožimo aikštelė. Tai irgi įvėlė sumaišties, kadangi per google street view atrodė kiek kitaip. bet radom reikiama gatvę ir apie 1:30 buvom butuke.
4. Pirmą dieną pasivaikščiojome po senamiestį, nuėjome į zoologijos sodą (kaip tik pasidariau išlaidų suvestinę - man ir 2 vaikams zoosodas kainavo 144,68 litus), nuėjome iki pajūrio, ten iš uosto lyno kabina pakilome iki Monjuic kalno (neverta - 10 eurų žmogui, o kadangi kilom nuo bokšto, atrodo, kad "pakilom" į žemesnę vietą kalne nei pradėjom kilti. Pasivaikščiojome, praėjome pro Miro muziejų, bet į jį neužėjome, kadangi supainiojo pavadinimas - lyg atrodo turėjo būti "muziejus" ar panašiai, (nes tikrai žinojau, kad yra "Museu Picasso"), o ten pavadinta Fundacio Miro. Tai galvojome, kad dar bus muziejus. Taip ir praėjome... Nusileidome prie šokančių fontanų, gražu, patiko, bet taip kad sužavėtų tai ne - gal per daug jau nuotraukų buvau matęs, jutūbas savo davė... ir vakare grįžome nuo Plaza Espanya iki namų. Pėsčiomis. Visą dieną. Vaikai atlaikė (nes gavo ledų, karšto šokolado, fantos...)
5. Sekmadienį visą dieną skyrėme Gaudi. Nuo Plaza de Catalunya ėjome Passeig de Gracia (nu labai daug parduotuvių) iki Cassa Batllo. Aš su vaikais užėjome į vidų (mums trims - 126,86 litai). Bet užtat labai patiko, paliko įspūdį, vieną iš didžiausių iš Barselonos. Tuomet nuėjome iki kito žinomo Gaudžio namo. Velnias, užstrigo pavadinimas. O tada nuėjome į Guel parką. Vaikams labai patiko ilgas suoliukas, ta "alėja" kur atrodo lyg urvu eitum su tomis įdomiomis kolonomis, užlipom iki kryžiaus pasigrožėjom Barselonos panorama. Tą dieną, tai yra gruodžio 23 d. buvo 19 laipsnių šilumos, šveitė saulė, visą dieną vaikščiojau trumpomis rankovėmis. Tik sutemus atėjome iki Sagrada Familia. Irgi įdomus patyrimas, kadangi pagrindinio įėjimo pusė (bent aš taip supratau, kad ten pagrindinė pusė) buvo apšviečiama įvairiomis spalvomis (beveik kaip 3D), kitokios spalvos spinduliu apšviečiamos kokios nors figūros ir apie jas (kiek aš suprantu ispaniškai ar kataloniškai) kažkas pasakojama. O nuo Sagrada grįžome iki El born pasažo. Visą dieną pėsčiomis, vaikai atlaikė, beveik...
6. pirmadienį pagal planą planavome eiti į Picasso ir Miro muziejus. Bet tik atėjus prie Picasso muziejaus (nuo namų tik 200 metrų) pamatėme besiburiuojančius turistus ir uždarytas duris. Tik vėliau pastebėjau, kad muziejus pirmadienį nedirba. To nežinojo net policininkas, kuris turistams bandė išaiškinti, kad muziejus tuoj tuoj atsidarys.
Žinau, žinau, kažkur čia forume rašė, kad pirmadieniais nedirba muziejai, tačiau kai atostogos, tai juk savaitės dienos neegzistuoja... dieną skyrėm suvenyrų paieškai, bet kiek pamenu, nieko nenusipirkom. Buvom La Rambla gatvėj. Nesupratau kodėl ja rekomenduoja pasivaikščioti. Gal vasara ten kitaip?
7. Pirmą Kalėdų dieną važiavome į Montserat vienuolyną. Metro nuvažiavome iki kitos metro stotelės, iš kurios yra traukinys į Montserat (neprisimenu dabar iš kurios, bet turizmo informacijos centre tikrai pasakys nuo kurios), ten jau išlipus iš metro yra nuorodos į Montserat. Priėjome prie įėjimo į traukinių stotį, ten stovi trys aparatai kurių 2 yra už 24,25 eurus į Montserat, o vienas už 39 lyg eurus, bet su pietumis lyg. Iš karto prisistatė žmogelis, kuris kažką aiškino, klausė, rodė į užrašą ant aparato, kur supratau, kad parašyta "Montserat" ir "funikulierius", kadangi mes atsakėm "si, si" jis pats paėmė kortelę, pats įkišo ją į aparatą, suspaudė kiek bilietų mums reikia. Vienu kartu galima buvo nusipirkti 5 bilietus, tai šešiems pirkom per du kartus (mes nusipirkom bilietus po 24,25 eurus). Dar tas žmogus kažką sakė ale "Ol inclūziv". Nu mes taip ir supratom. Važiavom traukinuku, kelionė neprailgo. Su dauguma keleivių išlipome stotelėje kur yra lyno keltuvas į Montserat vienuolyną. Į keltuvą mūsų neįleido, nes pasirodo bilietas ne toks, atseit ne ta pati kompanija aptarnauja. Aišku mes tokie buvome ne vieni, bet kažkokie prancūzai dasipirko atskirai bilietukus į keltuvą (mums 6-iems būtų kainavę apie 100 litų - taip man įstrigo atmintį), o mes valandą laukėm kito traukinio, kad nuvažiuoti vieną stotelę. Ten su kitu traukinuku pakilome iki vienuolyno. Aplankėm vienuolyną, atstovėjom eilėj prie Juodosios Marijos, palietėm rutulį... Man labiau patiko po to kalnų keliukais aukščiau palaipioti - oras geras, saulė šviečia, vaizdai fantastiški. Užsikabarojau gerokai virš vienuolyno, šeimyna žemiau pasivaikščiojo. Grįžom be nuotykių. Gal dėl to, kad Kalėdų pirma diena, bet įstrigo, kad tas traukinukas gan anksti baigia savo darbą, tai linkiu pasidomėti kada leisis jūsų traukinukas paskutinis.
8. Kadangi ant bilieto į traukinį į Montserat buvo užrašyta kažkas kaip "metro Barcelona", tai išbandėm su juo važiuoti mero. O pa, veikia. Tik vėliau išsiaiškinom, kad su juo galėjome važiuoti 9 kartus metro (o tai beveik 9 eurai). Gaila, kad per vėlai, nes du pravažiavimus iššvaistėm pravažiuodami po vieną metro stotelę. Patarimas: ant metro bilietėlių kitos pusės jį panaudojus atspausdina skaičiuką, kurio paskutiniai du skaičiai rodo kiek kartų liko pravažiuoti su tuo bilietu.
vakar naktį parsibeldėm, įsimylėjau šitą miestą ir tikrąja to žodžio prasme oror uoste apsižliumbiau...
verta jį pamatyti
verta jį pamatyti
Atsiprašau, kad tiek prirašiau, bet dar parašysiu, kol įspūdžiai švieži.
9. Antrą Kalėdų dieną nuėjome į Cosmo Caixa muziejų. Planavome ir Tibidabo kalną pakilti, bet gerai, kad internete pasidomėjau atrakcionų darbo laiku. Vykstant tiek į šį muziejų, tiek į Tibidabo kalną, reikia išlipti toje pačioje traukinio stotelėje. Vot neprisimenu, traukinys ar iš Catalunya, ar iš de Gracia metro stotelės išvyksta. Mums tiek ten, tiek kitą dieną važiuojant į Tibidabo kalną tiko tas pats bilietas kaip ir važiuojant į Montserat vienuolyną. Taigi Cosmo Caixa muziejus vaikams labai patiko, o ir kainavo 6-iems žmonėms tik 55,38 litus. Prabuvom beveik visą dieną.
10. Šeštą buvimo dieną buvom pasiskyrę nueiti į Tibidabo kalną, bet kadangi liko nelankytas Picasso muziejus, 10 valandą jau buvome prie jo. Deja pamatę eilę prie muziejaus nusprendėme vykti į Tibidabo kalną. Traukinuku nuvykome į galinę stotelę, nuėjome į Mėlyno tramvajaus stotelę (tiesiai per gatvę), ten per krūvą turistų prasibrovėm iki informacinės lentos, išsiaiškinom, kad mėlynam tramvajui sueina 100 metų, kad kelionė juo kainuoja 3 eurus. Opa, žiūriu, o gi veikia jis tik savaitgaliais ir švenčių dienomis. Bet tuoj pat parašyta, kad iki Tibidabio kalno važiuoja autobusas Nr. ... (bus parašyta ten), o jis stovi už šimto metrų. Angliškai pasakiau kitiems, kad tramvajaus šiandien nebus, mes pasileidome bėgti link autobuso. Kai kurie turistai irgi nubėgo iki autobuso, o turistai iš Japonijos ar Kinijos liko laukti tramvajaus. Gaila jų, tokie mieli, besišypsantys jie visą laiką... Autobuse tiko T10 bilietas, kurį jau buvom įsigiję anksčiau. Prisipažinsiu, kadangi buvo likę tik 5 pravažiavimai, tai kažkas iš mūsų 6-ių važiavo zuikiu. Autobusu važiavom neilgai, kažkur mus išleido, nubėgom per gatvę iki funikulieriaus (bilietas lyg 7,5 euro, bet paskui pritaiko nuolaidą pramogų parke). Pamatę kainas į pramogų parką, bilietą pirkom tik man ir vaikams už 78 eurus, bet visiems 6-iems davė atgalinius bilietus grįžti į centrą su Tibi bus'u. Visą dieną su vaikais ir prasidavėm karuselėse. 4 kartus buvau siaubo kambary, kokius 8 kartus leidausi rusiškais kalneliais, 5 kartus važinėjau mašinėlėm... Žmonių iš pradžių daug nebuvo, nes pasivažinėjus su mašinėlėm, bėgdavom į eilės galą ir spėdavom į kitą važiavimą. Šitoj vietoj įstrigo vietinių katalonų (o gal ir ispanų) bruožas - gan nagli: lenda be eilės, vaikai lipa per atitvarus (kurie padaryti, kad eilė tvarkinga būtų), su kojom per rūbus šnai, dzin ar aš, ar mano vaikai, suaugę mandagesni, dar pasako perdon, porfavor... o vaikai tai kaip čigonai. Tai va, visą dieną prasisupom, su Tibi bus'u grįžom iki pat Katalonijos aikštės. Dar spėjom į Picasso muziejų. Nors atėjom po 18 val., reikėjo pastovėti eilėje. Picasso muziejus 4-iems suaugusiems kainavo 34 eurus (vaikams iki 16 metų nemokamai). Dukrai muziejus padarė tokį įspūdį, kad ji muziejaus parduotuvėlėje nusipirko užrašų knygutę mažą su tušinuku tokiu įdomiu, viskas kabinasi ant kaklo, ir grįžtant namo lėktuve kiek nemiegojo, toje knygutėje piešė ale Picasso stiliuje.
11. Paskutinę dieną pasivaikščiojome netoli namų, nupirkome kažkiek suvenyrų ir į aerouostą, kaip minėjau su 46 autobusu Ispanijos aikštės. Čia esu skaitęs, kad iki aerouosto galima važiuoti traukiniu su metro bilietu. Pats nebandžiau, bet kiek domėjausi turizmo informacijos centre, kiek vietiniai pasakojo, kad su traukiniu atskiras bilietas ir lyg 3,5 euro.
12. Maitinomės: pusryčiai namuose - jei pirkti parduotuvėlėse, kainos daržovių, vaisių, duonos, kiaušinių, pieno panašios kaip ir pas mus. Dienos metu vaisiai, kartais ledai, o vakare kažkur prisėsdavome. Kažkur toli Paseig de Gracia užėjom į kavinukę, kur kaip valgykloje dediesi kiek nori daržovių, prieini prie kasos sumoki suaugęs beveik 12 eurų, 11 metų dukrai kainavo 6 eurai, o 8 metų sūnui - 1 euras, tada eini įsidedi karštą patiekalą, irgi nieks neskaičiuoja kiek įsidedi, o kai pavalgai, gali įsidėti ledų (iš aparato, neskanūs), įsipilti kavos, įsidėti vaisių. Kadangi žmona nubėgo užimti vietos, ji nieko nesidėjo, valgė iš manęs, tai mums keturiems išėjo 12+6+1=19 eurų. kaip ir neblogai. Tik neklauskit kur yra - einant toli Passeig de Gracia, ir jau lyg praėjus La Pedrera (tą įžymų Gaudi namą, kurio pavadinimą buvau pamiršęs), ir kai ta gatvė jaus susiaurėja... gal kas rasit. Valgėm ir kažkur mieste, maistas lyg nebuvo kažkas tokio ar brangus, bet sangrios litrą išgėrėm už 20 eurų. Kai po to sužinojom kainas, tai oho... Valgėm ir kažkokioj kavinukėj Barseloneta rajone - kurioje suvalgyta Paelija galėjo palikti labai blogą įspūdį... Ir kaip dažniausiai nutinka, prieš paskutinį vakarą, visai netoli namų suradome kavinukę ir skanią ir su kainom padoriom (kol neverti į litus). Tapai (užkandžiai) ten kainuoja 4-5 eurai, kai kitur 6-8, antras patiekalas 8-10 eurų. Sangrijos litras 8 eurai. Be to ten paragavom sangrios iš Kava (čia tas katalonietiškas šampanas) (litras 10 eurų, 1,5 liro - 14 eurų), kažkaip lyg niekas neminėjo, kad tokia yra. Užėjom, o ten į mus rusiškai kreipiasi - šeimininkas pasirodo armėnas, ir padavėja armėnė (ne giminaitė). Bet valgėm skaniai: ir tapai skanūs, ir kiaulienos kepsnys skanus, ir žuvis buvo skani, o skaniausia buvo paelija (valgėm su vištiena, be jūrų gėrybių). Kaip paaiškino šeimininkas, jie patys daro paeliją, kai kitur ją šildo užšaldytą. Tai jeigu kam aktualu, vadinasi kavinė "Restoran Rodrigo" (mano subjektyvia nuomone, tai ten tikrai ne restoranas), o yra jis gatvėj neprisimenu tiksliai, kažkaip susijusi gatvė su Argentina. O, google maps rodo, kad Carrer l Argenteria. Jei būsite prie bažnyčios Santa Maria del Mar, veidu atsistokite į pagrindinį įėjimą, į kairę eina jau minėta gatvelė, o einant ja po dešine bus ir kavinaitė. Pačioje gatvės pradžioje, toli eiti nereikia. Deja tik šitą galėčiau rekomenduoti.
Atsiprašau, kad tiek daug, gal kam pravers, o aš va, išsiliejau ir geriau...
P.S.
Turiu T10 bilietą, kuriame liko 4 pravažiavimai. Kas galvotumėt pasinaudoti, rašykit simasgimas@gmail.com, veiksmas Vilniuje. Kiek domėjausi, tie bilietai galioja metus išskyrus jei po naujų metų pakelia transporto bilietų kainas, tai tada galioja po pakėlimo savaitę ar dvi.
Sėkmės kelionėse
9. Antrą Kalėdų dieną nuėjome į Cosmo Caixa muziejų. Planavome ir Tibidabo kalną pakilti, bet gerai, kad internete pasidomėjau atrakcionų darbo laiku. Vykstant tiek į šį muziejų, tiek į Tibidabo kalną, reikia išlipti toje pačioje traukinio stotelėje. Vot neprisimenu, traukinys ar iš Catalunya, ar iš de Gracia metro stotelės išvyksta. Mums tiek ten, tiek kitą dieną važiuojant į Tibidabo kalną tiko tas pats bilietas kaip ir važiuojant į Montserat vienuolyną. Taigi Cosmo Caixa muziejus vaikams labai patiko, o ir kainavo 6-iems žmonėms tik 55,38 litus. Prabuvom beveik visą dieną.
10. Šeštą buvimo dieną buvom pasiskyrę nueiti į Tibidabo kalną, bet kadangi liko nelankytas Picasso muziejus, 10 valandą jau buvome prie jo. Deja pamatę eilę prie muziejaus nusprendėme vykti į Tibidabo kalną. Traukinuku nuvykome į galinę stotelę, nuėjome į Mėlyno tramvajaus stotelę (tiesiai per gatvę), ten per krūvą turistų prasibrovėm iki informacinės lentos, išsiaiškinom, kad mėlynam tramvajui sueina 100 metų, kad kelionė juo kainuoja 3 eurus. Opa, žiūriu, o gi veikia jis tik savaitgaliais ir švenčių dienomis. Bet tuoj pat parašyta, kad iki Tibidabio kalno važiuoja autobusas Nr. ... (bus parašyta ten), o jis stovi už šimto metrų. Angliškai pasakiau kitiems, kad tramvajaus šiandien nebus, mes pasileidome bėgti link autobuso. Kai kurie turistai irgi nubėgo iki autobuso, o turistai iš Japonijos ar Kinijos liko laukti tramvajaus. Gaila jų, tokie mieli, besišypsantys jie visą laiką... Autobuse tiko T10 bilietas, kurį jau buvom įsigiję anksčiau. Prisipažinsiu, kadangi buvo likę tik 5 pravažiavimai, tai kažkas iš mūsų 6-ių važiavo zuikiu. Autobusu važiavom neilgai, kažkur mus išleido, nubėgom per gatvę iki funikulieriaus (bilietas lyg 7,5 euro, bet paskui pritaiko nuolaidą pramogų parke). Pamatę kainas į pramogų parką, bilietą pirkom tik man ir vaikams už 78 eurus, bet visiems 6-iems davė atgalinius bilietus grįžti į centrą su Tibi bus'u. Visą dieną su vaikais ir prasidavėm karuselėse. 4 kartus buvau siaubo kambary, kokius 8 kartus leidausi rusiškais kalneliais, 5 kartus važinėjau mašinėlėm... Žmonių iš pradžių daug nebuvo, nes pasivažinėjus su mašinėlėm, bėgdavom į eilės galą ir spėdavom į kitą važiavimą. Šitoj vietoj įstrigo vietinių katalonų (o gal ir ispanų) bruožas - gan nagli: lenda be eilės, vaikai lipa per atitvarus (kurie padaryti, kad eilė tvarkinga būtų), su kojom per rūbus šnai, dzin ar aš, ar mano vaikai, suaugę mandagesni, dar pasako perdon, porfavor... o vaikai tai kaip čigonai. Tai va, visą dieną prasisupom, su Tibi bus'u grįžom iki pat Katalonijos aikštės. Dar spėjom į Picasso muziejų. Nors atėjom po 18 val., reikėjo pastovėti eilėje. Picasso muziejus 4-iems suaugusiems kainavo 34 eurus (vaikams iki 16 metų nemokamai). Dukrai muziejus padarė tokį įspūdį, kad ji muziejaus parduotuvėlėje nusipirko užrašų knygutę mažą su tušinuku tokiu įdomiu, viskas kabinasi ant kaklo, ir grįžtant namo lėktuve kiek nemiegojo, toje knygutėje piešė ale Picasso stiliuje.
11. Paskutinę dieną pasivaikščiojome netoli namų, nupirkome kažkiek suvenyrų ir į aerouostą, kaip minėjau su 46 autobusu Ispanijos aikštės. Čia esu skaitęs, kad iki aerouosto galima važiuoti traukiniu su metro bilietu. Pats nebandžiau, bet kiek domėjausi turizmo informacijos centre, kiek vietiniai pasakojo, kad su traukiniu atskiras bilietas ir lyg 3,5 euro.
12. Maitinomės: pusryčiai namuose - jei pirkti parduotuvėlėse, kainos daržovių, vaisių, duonos, kiaušinių, pieno panašios kaip ir pas mus. Dienos metu vaisiai, kartais ledai, o vakare kažkur prisėsdavome. Kažkur toli Paseig de Gracia užėjom į kavinukę, kur kaip valgykloje dediesi kiek nori daržovių, prieini prie kasos sumoki suaugęs beveik 12 eurų, 11 metų dukrai kainavo 6 eurai, o 8 metų sūnui - 1 euras, tada eini įsidedi karštą patiekalą, irgi nieks neskaičiuoja kiek įsidedi, o kai pavalgai, gali įsidėti ledų (iš aparato, neskanūs), įsipilti kavos, įsidėti vaisių. Kadangi žmona nubėgo užimti vietos, ji nieko nesidėjo, valgė iš manęs, tai mums keturiems išėjo 12+6+1=19 eurų. kaip ir neblogai. Tik neklauskit kur yra - einant toli Passeig de Gracia, ir jau lyg praėjus La Pedrera (tą įžymų Gaudi namą, kurio pavadinimą buvau pamiršęs), ir kai ta gatvė jaus susiaurėja... gal kas rasit. Valgėm ir kažkur mieste, maistas lyg nebuvo kažkas tokio ar brangus, bet sangrios litrą išgėrėm už 20 eurų. Kai po to sužinojom kainas, tai oho... Valgėm ir kažkokioj kavinukėj Barseloneta rajone - kurioje suvalgyta Paelija galėjo palikti labai blogą įspūdį... Ir kaip dažniausiai nutinka, prieš paskutinį vakarą, visai netoli namų suradome kavinukę ir skanią ir su kainom padoriom (kol neverti į litus). Tapai (užkandžiai) ten kainuoja 4-5 eurai, kai kitur 6-8, antras patiekalas 8-10 eurų. Sangrijos litras 8 eurai. Be to ten paragavom sangrios iš Kava (čia tas katalonietiškas šampanas) (litras 10 eurų, 1,5 liro - 14 eurų), kažkaip lyg niekas neminėjo, kad tokia yra. Užėjom, o ten į mus rusiškai kreipiasi - šeimininkas pasirodo armėnas, ir padavėja armėnė (ne giminaitė). Bet valgėm skaniai: ir tapai skanūs, ir kiaulienos kepsnys skanus, ir žuvis buvo skani, o skaniausia buvo paelija (valgėm su vištiena, be jūrų gėrybių). Kaip paaiškino šeimininkas, jie patys daro paeliją, kai kitur ją šildo užšaldytą. Tai jeigu kam aktualu, vadinasi kavinė "Restoran Rodrigo" (mano subjektyvia nuomone, tai ten tikrai ne restoranas), o yra jis gatvėj neprisimenu tiksliai, kažkaip susijusi gatvė su Argentina. O, google maps rodo, kad Carrer l Argenteria. Jei būsite prie bažnyčios Santa Maria del Mar, veidu atsistokite į pagrindinį įėjimą, į kairę eina jau minėta gatvelė, o einant ja po dešine bus ir kavinaitė. Pačioje gatvės pradžioje, toli eiti nereikia. Deja tik šitą galėčiau rekomenduoti.
Atsiprašau, kad tiek daug, gal kam pravers, o aš va, išsiliejau ir geriau...
P.S.
Turiu T10 bilietą, kuriame liko 4 pravažiavimai. Kas galvotumėt pasinaudoti, rašykit simasgimas@gmail.com, veiksmas Vilniuje. Kiek domėjausi, tie bilietai galioja metus išskyrus jei po naujų metų pakelia transporto bilietų kainas, tai tada galioja po pakėlimo savaitę ar dvi.
Sėkmės kelionėse
QUOTE(simasgimas @ 2012 12 31, 14:11)
2. Atskridome tiksliai pagal grafiką 23:45 val. Jei taupot pinigus, visiškai nerekomenduoju naudotis taksi ar Airobusu (lyg 6 eurai bilietukas). Kas dvidešimt minučių nuo T2 terminalo (ten atskrenda ir Ryainair ir Wizzair) važiuoja naktinis miesto autobusas N16 (bilietas pas vairuotoją 2 eurai, deja tokiu metu aerouoste neradau automato, kad nusipirkčiau T10 bielitą, tuomet žmogui kainuotų mažiau nei euras). Veža iki pat Plaza de Catalunya.
4. ten iš uosto lyno kabina pakilome iki Monjuic kalno (neverta - 10 eurų žmogui, o kadangi kilom nuo bokšto, atrodo, kad "pakilom" į žemesnę vietą kalne nei pradėjom kilti.
4. ten iš uosto lyno kabina pakilome iki Monjuic kalno (neverta - 10 eurų žmogui, o kadangi kilom nuo bokšto, atrodo, kad "pakilom" į žemesnę vietą kalne nei pradėjom kilti.
2 . naktinis autobusas yra N17, ar internetas maiso ar kazkaip kitaip buvo? http://www.barcelona...na-airport.html
4. taip cablecar senas girgzdantis ir nepatogus, nevertas tokios sumos. O va teleferic keliantis prie Montjuic pilies labai labai fainas, ir kaina jo geresne . http://www.barcelona...CMv8DBAZzaGqVSQ

2 . naktinis autobusas yra N17, ar internetas maiso ar kazkaip kitaip buvo? http://www.barcelona...na-airport.html
Šis tinklalapis pateikia pasenusią informaciją. dar prieš kelionę išsiaiškinau, kad N16 važiuoja iš terminalo T2, o N17 tik iš terminalo T1. kažkodėl pro T2 neprasuka.
Patikrinta asmeniškai prieš savaitę. nesumaišykit - iš terminalo T2 tik N16 autobusas.
QUOTE(simasgimas @ 2012 12 31, 19:43)
Šis tinklalapis pateikia pasenusią informaciją. dar prieš kelionę išsiaiškinau, kad N16 važiuoja iš terminalo T2, o N17 tik iš terminalo T1. kažkodėl pro T2 neprasuka.
Patikrinta asmeniškai prieš savaitę. nesumaišykit - iš terminalo T2 tik N16 autobusas.
labai aciu, iki skrydzio dar toli tai reiks stebet informacija

QUOTE(simasgimas @ 2012 12 31, 19:43)
simasgimas, labai ačiū už tokią naudingą informaciją

QUOTE(Lineikė @ 2013 01 01, 11:17)
simasgimas, labai ačiū už tokią naudingą informaciją
sakykit, o kokie orai Barselonoje būna tokiu metu? Ir gal dar kokią nuotraukytę įdėtumėte- akims paganyti 

rase gi kazkurioj vietoj kad 19 laipsniu ir su marskineliais vaiksciojo

vietiniai su šiltom striukėm, mes pavasarinius vežėmės, nors šalikai ir pirštinės praversdavo anksti ryte ir vėlai vakare.
buvo apie 17-21 , gruodzio 26-30
buvo apie 17-21 , gruodzio 26-30
QUOTE(mama-gita @ 2012 12 31, 15:26)
vakar naktį parsibeldėm, įsimylėjau šitą miestą ir tikrąja to žodžio prasme oror uoste apsižliumbiau...
verta jį pamatyti
verta jį pamatyti

Miestas tikrai nerealus, fantastiškai praleidom laiką, ką buvom suplanavę viską pamatėm

Jei kas uzmatysit pigiai bilieta i Barselona balandzio 14-19 dienomis rekit. Mums i viena puse...
Sveikos,
visiškai ekspromtu skendu į barceloną savaitgaliui (18 d.). perskaičiau temą susidariau trip'ą, jau daugmaž žinau kaip ir kur nuvažiuot ką pažiūrėt. Tik vat kaip apsirengt nenutuokiu...
visiškai ekspromtu skendu į barceloną savaitgaliui (18 d.). perskaičiau temą susidariau trip'ą, jau daugmaž žinau kaip ir kur nuvažiuot ką pažiūrėt. Tik vat kaip apsirengt nenutuokiu...