Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(iowa @ 2012 08 21, 23:13)
Nu as tai manau vaiku ivaikinimas nera labai didele problema ,bent cia vokietijoj ,jei vaiko tevas nezinomas(neirasytas) ,nueini su tevu pas notara ir pasirasot kad vaikai jo.. o paskui ar pries tai tuokiates ... cia visai nesudetinga  biggrin.gif  as tai praejau  tongue.gif

Aisku reiks gal gimimo liudijimus keist ,ar pasus vaikam ,bet jei labai nori i vokiecius tai imanoma ...

o jeigu mano vaiko tevas irasytas gimimo liudijime yra ir jo pavarde mano mergautine ,o as dabar istekejus su kitu ir kita pas mus su vyru pavarde ,tai reiktu kad jo tevas atsisakytu ir leistu pakeisti pavarde i dabartinio mano vyro ,tai manau turiu duoti as i teisma ,ksd noriu pakeisti vaiko pavarde.nu gal suprasi mano pasisakyma.
Atsakyti
QUOTE(rosiuke @ 2012 08 22, 13:37)
o jeigu mano vaiko tevas irasytas gimimo liudijime yra ir jo pavarde mano mergautine ,o as dabar istekejus su kitu ir kita pas mus su vyru pavarde ,tai reiktu kad jo tevas atsisakytu ir leistu pakeisti pavarde i dabartinio mano vyro ,tai manau turiu duoti as i teisma ,ksd noriu pakeisti vaiko pavarde.nu gal suprasi mano pasisakyma.

o kodel tu nori keisti vaikui pavarde ?
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2012 08 22, 17:09)
o kodel tu nori keisti vaikui pavarde ?

nezinau mano vyras nori kad butumeme visa seima viena pavarde ,siandie buvome ligoniu kasose bkk tai sake biski problema kad taip yra ,bet as nesupratau gerai sako mano vyras ,kad jie galvoja kad mes galim but aferistai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(rosiuke @ 2012 08 22, 15:37)

Oi cia sudetingiau ,ar tas vaikas to vyro su kuriuo dabar gyveni ,ar nuo to pirmo ,jei nuo to pirmo tai teks jo isprasyt kad jis vaiko atsisakytu ,atsisakytu tevo teisiu ....
O sitas esamas vyras ,gales paskui ji isisunit ,uztruks ilgai 4u.gif
o del pavardziu nevienodu ,labai abejoju kad kas galvoja kad aferistai ,juk pvz as tai -iene ,dukra ,-aite ,sünus ,-as ... tai ir tai jiems keista ...
o kai pasakai is pirmos santuokos vaiks todel pavarde kita tai nieks ir nesistebi ... juk 21 amziui gyvenam ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iowa: 22 rugpjūčio 2012 - 20:39
QUOTE(rosiuke @ 2012 08 22, 18:28)
nezinau mano vyras nori kad butumeme visa seima viena pavarde ,siandie buvome ligoniu kasose bkk tai sake biski problema kad taip yra ,bet as nesupratau gerai sako mano vyras ,kad jie galvoja kad mes galim but aferistai. g.gif

O ko tu pati nori ?
Kas liečia krankenkasse tai yra nesąmone, nes tokios Patchworkfamilien yra Vokietijoje kasdienybe .

Pasiziurejau i vaiko metus, vaikas nemažas, elgčiausi pagal situacija.Bet tikrai ne del to ,kad esamas vyras to nori .
Ir kas liecia skirtingas pavardes Vokietijoje niekur del to neturėjau problemų.Tik skrendant viena karta paprase gimimo liudijimo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bremen: 22 rugpjūčio 2012 - 21:33
aciu merginos kaip yra taip yra as nieko nekeisiu tos pavardes ,nes tevas nesutiks niekada sake parvezk tu man ir pripras prie manes ir as auginsiu,bet aisku as to nedarysiu ,niekur nevesiu.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2012 08 22, 11:10)
Laba  4u.gif
turiu klausima  Niedersakseno mamom-mes de apie metus. Ar normalu, kad laisvo buvimo lapa man  pirma kart nuvykus dave 5 menesiam, o kai siunciau dokumentus 2 kart pratese tik 2 menesiam. Kiek kalbejau su aplinkiniais tokios problemos yra tik sioj zemej, zmones gyvena Hamburge (jis kitai zemei priklauso, nors yra nuo miestelio kuriame gyvenu tik 30 km atstumu) tokiu problemu nera patyre...gauna metam, pratesia metam ar visam laikui.
suprantu, kad turi kontroliuot, filtruot...ka isileidzia, bet jei amn reiks visus 5 metus kas 3 men ta popieriuka pratesinet  g.gif

kas cia per nesamone g.gif koks ten durnius sedi, turbut nezino, kad LT jau seniai ES nare. Beje, mano sesuo gyvena irgi Niedersachsene, bet jai atsiunte neribotam laikui. Gyvena jau 3 metai Vokietijoj, Niedersachsene gal 2 metai g.gif Kai persikrauste iskart ir gavo. Tai cia grynai nuo biurokrato priklauso kiek tas apsisvietes yra. Dabar tingiu ieskoti, t.y. is darbo rasau. pasisieskok kokiu aufenthaltsbestimmungen EU ar kazko panasaus ir parodyk tam biurokratui, kad nesugeba pats pasiziureti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Blümchen @ 2012 08 23, 13:54)
kas cia per nesamone g.gif koks ten durnius sedi, turbut nezino, kad LT jau seniai ES nare. Beje, mano sesuo gyvena irgi Niedersachsene, bet jai atsiunte neribotam laikui. Gyvena jau 3 metai Vokietijoj, Niedersachsene gal 2 metai g.gif Kai persikrauste iskart ir gavo. Tai cia grynai nuo biurokrato priklauso kiek tas apsisvietes yra. Dabar tingiu ieskoti, t.y. is darbo rasau. pasisieskok kokiu aufenthaltsbestimmungen EU ar kazko panasaus ir parodyk tam biurokratui, kad nesugeba pats pasiziureti doh.gif

dekui, bet tamoteriske visus taip kvietinejas, kas 2-3 men
reiks advokato pagalbos, manau, nes kitaip vazinesiu kas 3 men g.gif
Atsakyti
kur galima uzsisakyti rubu nebrangiai vaikui De, baldu taip pat, kad issimoketinai duotu, kad kokybes ir kainos santykis butu geras. Ikeos baldai ar geri ?
tada, kur parduot geru firmu autokede, vaiko rubus...? LT ismesdavau, bet cia ieskau kur parduot... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2012 08 28, 22:24)
kur galima uzsisakyti rubu nebrangiai vaikui De, baldu taip pat, kad issimoketinai duotu, kad kokybes ir kainos santykis butu geras. Ikeos baldai ar geri ?
tada, kur parduot geru firmu autokede, vaiko rubus...? LT ismesdavau, bet cia ieskau kur parduot...  4u.gif

lygtai galima det i ebay.de parduoti ten ir pirkti gali ir dar buvo rasyta anksciau kazkoks kitas tinklalapis ,bet as jau neprisimenu ,gal kuri dar parasys.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2012 08 28, 20:24)
tada, kur parduot geru firmu autokede, vaiko rubus...? LT ismesdavau, bet cia ieskau kur parduot...  4u.gif

vaikams perku H&M, Ernisting family C&A, otto.de ir rubai ir baldai ir buitine technika, duoda isimoketinai..
parduot pirkt kaip ir rase auksciau ebay.de/kleinanzeigen
taip pat amazon.de
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2012 08 21, 14:00)
Pirmiausia isteket kad ieitum i vyro draudima ,manau tai pirmas zingsnis ,o po to jau galit ir kraustytis  ax.gif

Tai taip išeina, kad jei tik vyras dirba, bet yra kartu su žmona, tai ji irgi yra drausta? Ar reikia kažkokius papildomus popierius dėl to tvarkyti?
Atsakyti