Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(Burbuleee @ 2012 08 30, 22:13)
Tai taip išeina, kad jei tik vyras dirba, bet yra kartu su žmona, tai ji irgi yra drausta? Ar reikia kažkokius papildomus popierius dėl to tvarkyti?

Taip, jei vyras dirba ir turi draudima, tai zmona ir vaikai gali buti prirasyti i ta pati draudima. Kazka reiks uzpildyti, nebepamenu tiksliai, gal kas pasakys tiksliau.
Atsakyti
QUOTE(Burbuleee @ 2012 08 30, 21:13)
Tai taip išeina, kad jei tik vyras dirba, bet yra kartu su žmona, tai ji irgi yra drausta? Ar reikia kažkokius papildomus popierius dėl to tvarkyti?

Jusu Krankenkasse pasiskambinat ir pasakot,kad norit but Familienversichert ir atsius tokius lapus,kur uzpildzius nusiusit atgal ir tada atsius korteles su jusu vardais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo magistrante: 31 rugpjūčio 2012 - 08:14
QUOTE(magistrante @ 2012 08 31, 08:13)
Jusu Krankenkasse pasiskambinat ir pasakot,kad norit but Familienversichert ir atsius tokius lapus,kur uzpildzius nusiusit atgal ir tada atsius korteles su jusu vardais  4u.gif

Labai ačiū už atsakymą. Kai nuvyksime, jei negausiu aš darbo, reikės būtinai taip daryti thumbup.gif

Ir ties, labai gerai, kai yra kur pasiklausti, nes taip tai nelabai tos informacijos yra.. O vokiečių kalba dar taip laisvai neišeina skaityti, kad viską suprastum..
Atsakyti
sveikos. Turiu problemą, gal kam iš jūsų teko su tuo susidurti ir žinote, kaip ją spręsti. Būsiu dėkinga už patarimus. Istorija tokia.
Pries 2 mėn. atvykome į DE gyventi, apsistojome Dortmunde. Nuėjome uzsiregistruoti į Stadtamtą. Pamiršome tą dieną nunešti santuokos liudijimą, todėl į sistemą įrašė, kad mes viengungiai. Nuramino, kad kai tik atnešim santuokos liudijimą išsyk pakeis šeiminį statusą į vedusius. Kitą dieną nunešėm tą tarptautinį, pagal Vienos konvenciją tarp ES šalių patvirtintą ir pripažįstamą ir LT išduotą santuokos liudijimą. Priėmė, tačiau mūsų lyg tarp kitko paklausė, ar tai pirma mūsų santuoka. Nieko blogo nepagalvoję pasakėme, kad mums abiems tai jau antra santuoka (susituokę esame nuo 2003 metų). Va tuomet ir prasidėjo: tada atneškite ištuokos liudijimus, kitaip jūsų santuokos nepripažinsime. Ištuokos liudijimų neturėjom čia, jie LT buvo. Nuvažiavau į LT, išverčiau į vokiečių kalbą, notariškai patvirtinau ir atgal. Čia jiems LT daryti vertimai netiko, nuvežiau pas DE prisiekusi vertėją. Vertimai šikart tiko, bet vis tiek mūsų santuokos jie nepripažino, nes, kaip pasirodo, jie mūsų pirmąsias ištuokos turi pripažinti. Dabar gavau štai tokio pobūdžio laišką: Ihre auslaendische Heiratskunde kann fuer den deutschen Rechtsbereich nicht anerkannt werden. Folgende Unterlagen werden zur weiter Pruefung benoetigt:
Zur Gueltigkeit der Eheschliessung ist vorher die Aufloesung aller Vorehen zu pruefen.
Die Auslaendische(n) Scheidung(en) der Vorehen muss vorher noch durch das Oberlandesgericht Duesseldorf bzw. Senatsverwaltung in Berlin anerkannt werden.
Bitte legen Sie diese Unterlagen schnellstmoeglich hier vor.

Ar kam nors teko su tuo susidurti ir ką man toliau daryti? Mano vyras dirba ir moka mokescius su Lohnsteuerklasse 1...
Atsakyti
Oho, tai tiek visko reikia jiems? Mano vyras irgi išsituokęs, tai vadinasi važiuojant reikės pasiimti ir ištuokos liudijimą doh.gif
O jei sakyti, kad abiem pirma santuoka? Juk jie vis tiek nemato tų duomenų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbuleee @ 2012 08 31, 08:38)
O jei sakyti, kad abiem pirma santuoka? Juk jie vis tiek nemato tų duomenų biggrin.gif

Jie gi jau pasake,kad antra santuoka.
@Malibu: mano manymu reikes viska taip ir daryti,kaip tame laiske parasyta ax.gif ne siaip sau gi toki laiska atsiunte mirksiukas.gif
Atsakyti
o man tai skamba kaip viena is eiliniu biurokratu ispindejimo situaciju. Juk ne is Afrikos, o is EU salies sutuoktuviu pazymejimas doh.gif as nezinau, ar tau RRodamer kazkuo pades, jei ne, pranesk kaip sekesi toliau. Nors bet kokiu atveju parasyk kaip viskas baigesi, nes manau tokia info daug kam gali buti idomi..
Nezinau kaip gerai mokat vokieciu kalba. As eiciau tiesiog pas kita Sachbearbeiter, pas kita zmogu ir darkart kalbeciau. Nei istatymu, nei pagal ka ju cia reikalauja neparasyta. g.gif na nors gal, nesu su tuom susidurus, bet butu labai keista, juk tiek po kelis kartus issiskyrusiu poru cia atvaziuoja, ka jos visos siuncia visus istuoku liudijimus i Oberlandsgericht? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 31 rugpjūčio 2012 - 08:49
QUOTE(moocho @ 2012 08 31, 08:46)
o man tai skamba kaip viena is eiliniu biurokratu ispindejimo situaciju. Juk ne is Afrikos, o is EU salies sutuoktuviu pazymejimas doh.gif

o prie ko cia Afrika? ax.gif biggrin.gif jei dokumentai tvarkingi,tai neturi reiksmes ax.gif
Na as tai manau,kad jei jau leido LT dar karta tuoktis,tai turejo visi dokumentai irgi tikti,LT gi irgi istuokos liudijimo praso ax.gif
Atsakyti
Stadtamte jau slenksti numyniau, pas 3 skirtingus lankiausi.
Krankenkasse musu santuokos liudijimas tiko, bet jis ir privalo tikti, nes jis turi būti pripazistamas visu ES saliu. Ir sitie ponai is Stadtamt'o paeme ta santuokos liudijima, atsisviete ir i byla isege, jiems jis taip pat tinka, bet jei norime, kad butu irasyta, jog esame vede, jie reikalauja, kad istuokos liudijimai butu patvirtinti. Mano logika tokia pati: jeigu LR leido sudaryti antra santuoka, vadinasi su pirmaja viskas baigta, ji turi buti nutraukta.

Internete susiradau, kuo jie vadovaujasi:
http://www.olg-duess...ungen/index.php

Yra tokios išimtys: Įdomu, ar mūsų atveju tai galioja? Mūsų ištuokos (tiek mano, tiek vyro buvo dar prieš priimant LT į ES- 2001 metų gale)

2. Ausnahmen
a. Entscheidungen aus einem Mitgliedsstaat der Europäischen Union
Entscheidungen, die in einem Mitgliedsstaat der Europäischen Union ergangen sind, bilden insoweit eine Ausnahme.
Art. 21 der Verordnung (EG) Nr. 2201/2003 des Rates vom 27.11.2003 über die Zu-ständigkeit und die Anerkennung und Vollstreckung von Entscheidungen in Ehesa-chen und in Verfahren betreffend die elterliche Verantwortung (Brüssel IIa – Verord-nung, Amtsblatt der Europäischen Union vom 23.12.2003 Nr. L 338) normiert die An-erkennung der in einem Mitgliedstaat ergangenen Entscheidungen, ohne dass es eines besonderen Verfahrens bedarf. Die Brüssel IIa - Verordnung ist am 01.08.2004 in Kraft getreten. Sie ist ab dem 01.03.2005 gültig.
Diese Ausnahme war auch in Art. 14 der zuvor geltenden Verordnung über die Zu-ständigkeit und die Anerkennung und Vollstreckung von Entscheidungen in Ehesa-chen und in Verfahren betreffend die elterliche Verantwortung für die gemeinsamen Kinder der Ehegatten (Amtsblatt der Europäischen Gemeinschaften vom 30.06.2000, S. 19 ff.; Verordnung (EG) Nr. 1347/2000) geregelt, die durch die Brüssel IIa – Ver-
2 § 1 des Gesetzes über die Eingetragene Lebenspartnerschaft, Lebenspartnerschaftsgesetz, LPartG, vom 16. Februar 2001 (BGBl. I S. 266).
3
ordnung aufgehoben und ersetzt wurde. Nach der Übergangsvorschrift des Art. 42 Verordnung (EG) Nr. 1347/2000 ist eine Anerkennung indes nicht entbehrlich bei Entscheidungen, die vor dem 01.03.2001 ergangen sind. Auch in Bezug auf Ent-scheidungen, die zwar nach dem 28.02.2001 ergangen sind, aber auf einem vor dem 01.03.2001 begonnenen Verfahren beruhen, sind nach Art. 42 Abs. 2 Einschränkun-gen zu beachten. Bei einer späteren Aufnahme eines Staates in die Europäische Union ist insoweit der spätere Zeitpunkt maßgeblich
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malibu: 31 rugpjūčio 2012 - 09:27
tai vat man ir logiskai taip atrodo, kaip paraset. g.gif
labai nesmagi situacija unsure.gif zodziu..tai ka, siuskit tuos isverstus istuokos liudijimus i Oberlandsgericht Düsseldorf, kad pripazintu jog jie galioja..
Atsakyti
Gal kuri nors galetumėte man pasakyti, ką norima pasakyti šiuo sakiniu?
Bei einer späteren Aufnahme eines Staates in die Europäische Union ist insoweit der spätere Zeitpunkt maßgeblich.

Tai jeigu šalis į ES buvo priimta vėliau, tai jau ši išimtis dėl ištuokos pripažinimo be ypatingo proceso nebetaikoma tos šalies piliečiams, ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2012 08 31, 09:26)
Tai jeigu šalis į ES buvo priimta vėliau, tai jau ši išimtis dėl ištuokos pripažinimo be ypatingo proceso nebetaikoma tos šalies piliečiams, ar kaip?

Taip,deja ax.gif
Atsakyti