Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(Ducky @ 2012 04 20, 09:25)
ne aš o mb  smile.gif  tiesiog norim žinot ar galės jis nusiimti pinigus lietuvoje  g.gif na bandysim laimę  biggrin.gif  o sakykit, koks jūsų nuomone geriausias bankas,na visų paslaugų atžvilgiu: kaina, kokybė, kortelės mokestis  smile.gif  reikės ir man kortelės vokietijoje, reikės internetu nemažai užsakinėt prekių, dažnai pervedinėt pinigus. Gal pasidalintumėte patirtimi  4u.gif

Man irgi idomu apie babkus, nes kaip tik zadejom is Postbanko pereit i Sparkasse
Atsakyti
sparkaseje pervedimus galima automate daryti ne tik ant popieriuko biggrin.gif , uz viza moketi nereikia jeigu tu ja naudojiesi schmoll.gif , priklauso nuo to kiek tu su moki ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2012 04 20, 11:32)
Man irgi idomu apie babkus, nes kaip tik zadejom is Postbanko pereit i Sparkasse

Apie konkrečių mūsų Lietuvėlės aukštųjų mokyklų išduodamų diplomų pripažinimą galite rasti info ww.bamf.de (ten bus duota nuoroda, kur pasitikrinti)

Aš baigiau VDU, pasitikrinau, ar mano diplomas Vokietijoje pripažįstamas. Taip, pripažįstamas.
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2012 04 20, 11:07)
sparkaseje pervedimus galima automate daryti ne tik ant popieriuko  biggrin.gif

bet online patogiausia ax.gif nereikia vaikscioti i banka ax.gif
Atsakyti
Mes turėjom Sparkasse, tai neduok tu Dieve doh.gif visiškai pritariu moocho, na, tik tiek, kad ir jie turi internetinę bankininkystę, tad eiti pavedimų daryt į banką nereikėdavo biggrin.gif bet tie išrašų spausdinimai, dar jie mums kažkada pasiėmus iš bankomato 300 eurų, nuskaičiavo du kartus, kad tipo 600 eurų pasiėmėm, ir dar mėnesio gale. Tai sėdėjom minuse, o tada dar ėmė laiškus siųst įspėdami dėl to minuso. Paskambinus išsiaiškint, paaiškėjo, kad būtina važiuoti į filialą (ir dar tą, kuriame buvo išduota kortelė!!! MB ją išdavė prieš kokius dešimt metų, kai gyveno visai kitam mieste), tai turėjo atsiprašyti iš darbo, trenktis kažkur doh.gif

perėjom į ing-diba thumbup.gif jokių išrašų, viską susitvarkyti gali internetu-telefonu, pinigų nusiėmimas visuose bankomatuose (tiek Vokietijos, tiek užsienio) nemokamas, dar pereinant įforminom, kad mums banką rekomendavo MB draugas, tad jis už tai gavo 20 eurų, mes 100 bigsmile.gif (bet dabar mačiau, kad sumažino iki 50 naujiems klientams, gal labai daug klientų atsirado biggrin.gif mes dar suspėjom rolleyes.gif ) na, ir dar reklama faina biggrin.gif

tik viena problema kilo atsidarant sąskaitą: vokiškuose asmens dokumentuose nurodyta gimimo vieta. lietuviškoje ID kortelėje (paso neturiu) jos nėra... tad identifikuojant asmenybę pašte kilo problemų. Darbuotoja jokiu budu nesutiko manęs identifikuoti. Ačiū Dievui, radau seną savo vaikišką pasą (tiesa, jau seniai nebegaliojantį, bet su įrašyta gimimo vieta biggrin.gif ), pataikėm ant supratingesnės darbuotojos, ji įrašė tą miestą su pastaba, kad jis paimtas iš nebegaliojančio paso, ir viskas buvo gerai. Čia kaip jau ne vieną kartą kartota taisyklė: ko nors negavus, visada mėginti kelis kartus pas skirtingus darbuotojus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B_March: 20 balandžio 2012 - 11:19
B March, dėkui už pasidalinimą patirtimi ir naudingus patarimus 4u.gif
Atsakyti
kaip idomiai, man identifikuojantis visuomet klause kur isduotas dokumentas (o ant ID korteles yra uzrasyta), ir to uzteko g.gif

as irgi turiu ing-diba ir esu labai patenkinta, nei cento mokesciu, nera jokiu limitu,..
o antra saskaita turiu bank of scotland (del beveik visada auksciausiu palukanu palyginus su visais kitais bankais), bet cia bankas tik taupymui, is jo negalima atsiskaitinet ir nera banko korteles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 20 balandžio 2012 - 11:34
QUOTE(moocho @ 2012 04 20, 10:33)
kaip idomiai, man identifikuojantis visuomet klause kur isduotas dokumentas (o ant ID korteles yra uzrasyta), ir to uzteko g.gif

Tai dokumento išdavimo vieta ir pas mane užrašyta, bet nėra gimimo vietos. Pas tave yra? Ar tiesiog nereikėjo identifikuojantis?
Atsakyti
nereikejo g.gif
Atsakyti
As Blümchen rekomendacija irgi ing-diba banke ax.gif , tik grynu pinigu dar nenusieminejau ax.gif , galima pvz postbanke nemokamai nusiimti g.gif ?
Atsakyti
su ju VISA gali visur nemokamai nusiimt. Su EC tik ing-diba automatuose.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 04 20, 11:25)
su ju VISA gali visur nemokamai nusiimt. Su EC tik ing-diba automatuose.

o kur yra ing-diba automatai g.gif
Atsakyti