Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(Ingri07 @ 2012 04 20, 07:23)
Gal kas zinote kas cia per velnias ieskau darbo ir daug kur yra sis uzrasas : "Bewerber ohne einen Vermittlungsgutschein haben die Möglichkeit die Vermittlungsprovision selbst zu bezahlen."

Issiverciau kazkokie kuponai  doh.gif kur gauti ta Vermittlungsgutschein  ax.gif

Niekas nesiduret su tuo? g.gif
Atsakyti
Bremen https://mapengine.wi..._landscape.php5
paieska https://www.ing-diba.../geldautomaten/

Ingri07 ji isduoda darbo birza. jei ten kazkokius reikalavimus atitinki (nezinau tikslaii nei kas nei kaip). Siaip jau kaip suprantu ziuri Zeitarbeit ir privaciu tarpininku skelbimus, jei toks sakinys apie Gutschein yra.... nerekomenduociau su tokiais prasideti.. gal yra kas patenkintas ir kam pasiseke, bet maciau pakankamai tv laidose apie tai kaip jie zmones isdurineja.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2012 04 20, 13:02)
o kur yra ing-diba automatai  g.gif

o cia bankas toks ??? blush2.gif neteko girdet... doh.gif
labai aciu visom uz tiek info 4u.gif
man po LT banku labai nepatinka sparkasse, net pinigu kiekio po pietu nerodo tikslaus, tik darbo laiku smile.gif ir tie privalomi israsai... ir toks nepaslankus, o SEB bankas man paaiskino, kad ju nera Mastercard bei Viza asociacijoj, todel jie nepatranauja smile.gif
Atsakyti
Mudu abu turim saskaitas Nord/LB ir man gerai.Tik kad durna ystatyma ten yvede,kad kas men.turi pasiimt lapukus.Jei ne,siuncia pastu ir nuima po 0,55cnt.Bet man dzin.As pastoviai uzmirstu nuvaziuot ir atsispausdint blush2.gif doh.gif .Nors vaziuoju pro saly beveik kiekviena diena.Bankas salia,nereik toli vazinet ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 04 20, 11:33)
kaip idomiai, man identifikuojantis visuomet klause kur isduotas dokumentas (o ant ID korteles yra uzrasyta), ir to uzteko g.gif

as irgi turiu ing-diba ir esu labai patenkinta, nei cento mokesciu, nera jokiu limitu,..
o antra saskaita turiu bank of scotland (del beveik visada auksciausiu palukanu palyginus su visais kitais bankais), bet cia bankas tik taupymui, is jo negalima atsiskaitinet ir nera banko korteles.

Vat vat ir man idomu scotland banko palukanos g.gif . O jis pakankamai patikimas? Mes tai sparkassej jau tiek metu doh.gif . Po kol kas tikrai nebuvo kuo skustis. Tik paskutiniais metais palukanos sumazejo. Bet ten ir galima issidereti ir plius priklauso nuo sumu. MB giliai isitikines, kad jei su tuo banku kas atsitiks, tai valstybe dengs. Atseit nevisi bankai tai turi. Nu nezinau. Cia jo sfera, tai tegul ir aiskinas.
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2012 04 19, 22:48)
Nezinau, ar tu turi darbdavys teise nesciai moteriai pasiulyti eiti lauk. Gal tu pirmiausia su juo del sutarties pratesimo pasnekek. O kai prates, po poros menesiu pranesi apie nestuma. Itariu, kad pilvuko dar nesimato smile.gif
Tiesa, atrodo, kad pati klausei del minimumo. Kazkaip tvarkant pries keleta metu metu popierius pamenu mineta suma 1800 euru (atrodo, 4 asmenu seimai). Nezinau tik, ar brutto, ar netto. Zinau, tik tiek, kad kai si riba neperzengiama, tada, pvz., kalbos kursus apmoka ir pan.

Dėl nėštumo negaliu ilgiau meluoti,nes rizikuočiau vaiko praradimu.turiu dirbti 8 val ir naktiniu tarifu.tačiau ginė uždraudė tiek ilgai dirbti,tai kenkia kūdikiui, sakė galiu dirbti iki 4 val per dieną ir tik dieniniu tarifu. beto liepa baigiasi sutartis,o liepa bus mano pilvuzui jau 6 mėnesiai,tokio nėštumo metu ryškiai matysis pilvas.

o kur tu ėjai tuos popierius tvarkytis? į rathaus? kaip jie vadinosi? gal prisimeni maždaug kokius vertragus rašei?

šiandiena lyg ir susiradau berator,ale jis man tvirtina užtikrintai,kad mane gali 100% išmesti nėščią,tai stipriai sutrikau.beveik pusę šalių yra įstatymai,kad nėščių negali išmesti, o čia gali, keista kažkaip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sharoonas: 20 balandžio 2012 - 19:13
QUOTE(sharoonas @ 2012 04 20, 18:08)
šiandiena lyg ir susiradau berator,ale jis man tvirtina užtikrintai,kad mane gali 100% išmesti nėščią,tai stipriai sutrikau.beveik pusę šalių yra įstatymai,kad nėščių negali išmesti, o čia gali, keista kažkaip g.gif

jis tvirtina, kad bet kuriuo atveju gali, ar dėl to, kad sutartis terminuota? Šiaip jau negali išmesti DĖL TO, kad nėščia, bet jie juk taip ir nesakys. Tiesiog suras kitų priežasčių, kodėl sutarties nenori pratęsti (juk gali būti, kad jis nebūtų pratęsę net ir tuo atveju, jei nebūtumėte nėščia).

Ar jūs norit, kad terminuotos sutarties pratęsimas būtų privalomas, jei pasirodo, kad darbuotoja, su kuria ši sutartis sudaryta, nėščia? g.gif

Ar aš ne taip supratau ir jūs bijot, kad jus išmes dar prieš sueinant sutarties terminui? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B_March: 20 balandžio 2012 - 19:54
QUOTE(sharoonas @ 2012 04 20, 19:08)
Dėl nėštumo negaliu ilgiau meluoti,nes rizikuočiau vaiko praradimu.turiu dirbti 8 val ir naktiniu tarifu.tačiau ginė uždraudė tiek ilgai dirbti,tai kenkia kūdikiui, sakė galiu dirbti iki 4 val per dieną ir tik dieniniu tarifu. beto liepa baigiasi sutartis,o liepa bus mano pilvuzui jau 6 mėnesiai,tokio nėštumo metu ryškiai matysis pilvas.

o kur tu ėjai tuos popierius tvarkytis? į rathaus? kaip jie vadinosi? gal prisimeni maždaug kokius vertragus rašei?

Taves niekas neatleis del to, kad esi nescia. Vienintele priezastis - pasibaiges sutarties terminas. Nezinau, net kur tau patarti kreiptis. Jei sneki laisvai vokiskai, eik gal i kokia darbo birza pasisneketi g.gif Ar firma, kurioje dirbi, didele? Gal pas juos yra kokia profsajunga ar pan., kur galetum ieskoti patarimo...
Del kitu popieriu nieko negaliu patarti. Musu atveju pajamos gerokai virsijo numatyta suma.
Atsakyti
jblmami, Vokietijoje visų vokiškų bankų indėliai yra valstybės apdrausti iki 100.000 EUR (Einlagensicherung). Bank of Scotland indėliai apdrausti (kadangi UK bankas) iki 75.000 svarų sterlingų ( http://www.bankofsco...nsicherung.html ). Dabar Tagesgeld palūkanos yra Bank of Scotland 2,6proc, o Ing Diba 2,25proc. Tikrai jokia Sparkassė tiek neduoda schmoll.gif Nebent darytis Festgeld, bet tada pinigų neišsiimsi kada norėjęs rolleyes.gif ir tai Festgeld Bank of Scotland siūlo iki 3,5proc, Industrie Bank iki 3,8proc., nemanau kad taupomosios tiek duoda. O kur dar jų mokesčiai už Kontoführung doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
jungiuosi as i jusu buri. turim planu vasara isvaziuot gyventi i Berlyna. norejau paklausti ar galima prisiregistruoti neturint darbo. esu girdejusi, kad reikia registruojantis vokieciams irodyti, kad turesi is ko gyventi. ar kuri nors su tuo susiduret? o gal uztenka parodyti banko israsa, kad turi pinigu pragyvenimui. gal butu galima ir nesiregistruoti pradzioje, kol nera darbo, bet vaikui bus 2 metai ir norisi stoti i darzelio eile. abu su vyru kalbame vokiskai, tad darba manau jis susiras greitai. buciau dekinga uz jusu patarimus. ir aisku but smagu surast mamyciu Berlyne.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 04 20, 21:00)
jblmami, Vokietijoje visų vokiškų bankų indėliai yra valstybės apdrausti iki 100.000 EUR (Einlagensicherung). Bank of Scotland indėliai apdrausti (kadangi UK bankas) iki 75.000 svarų sterlingų ( http://www.bankofsco...nsicherung.html ). Dabar Tagesgeld palūkanos yra Bank of Scotland 2,6proc, o Ing Diba 2,25proc. Tikrai jokia Sparkassė tiek neduoda schmoll.gif Nebent darytis Festgeld, bet tada pinigų neišsiimsi kada norėjęs rolleyes.gif ir tai Festgeld Bank of Scotland siūlo iki 3,5proc, Industrie Bank iki 3,8proc., nemanau kad taupomosios tiek duoda. O kur dar jų mokesčiai už Kontoführung doh.gif

drinks_cheers.gif aciu
o jei ne paslaptis kuo jus uzsiimate, kad visose sferose tokia pasikauscius mirksiukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(B_March @ 2012 04 20, 21:53)
jis tvirtina, kad bet kuriuo atveju gali, ar dėl to, kad sutartis terminuota? Šiaip jau negali išmesti DĖL TO, kad nėščia, bet jie juk taip ir nesakys. Tiesiog suras kitų priežasčių, kodėl sutarties nenori pratęsti (juk gali būti, kad jis nebūtų pratęsę net ir tuo atveju, jei nebūtumėte nėščia).

Ar aš ne taip supratau ir jūs bijot, kad jus išmes dar prieš sueinant sutarties terminui?  4u.gif

Turiu omeny,kad šiuo metu mane gali atleisti
o dėl sutarties baigimosi ir taip aišku,kad rašys kündigungą
Atsakyti