Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jau metas pastoti - sprendžia abu?

Apklausa: Kaip jūs manote, ar vaikelio pradėjimas turi būti būtinai abipusiai suderintas? (762 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Kadangi nešiosiu, gimdysiu ir visam likusiam gyvenimui užsikrausiu didesnę atsakomybę - sakykit, ką norit, o mamoms tikrai tenka didesnė jos dalis - pati nusprendžiau, kada pradėti planuoti kūdikėlį smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Penktadienis @ 2009 04 17, 13:11)
Nenoriu dar vaiko. Baimė ima, nes jau 30-metis artėja, bet negaliu pradėti vaikučio jo nenorėdama. O priežąstys, na jų daug:
1. Visų pirma kai tik susituokėme, na jau buvome ne jaunikliai, iškart visi "ekspertai" pradėjo tirinėti vestuvines nuotraukas ar šventė ne iš reikalo. Ir iš giminių ir iš draugų pasipylė klausimai, komentarai ir mokymai, kad "jums jai tikrai laikas'  doh.gif Labai jautriai į tai reagavau. Suprask, dar patys nenusprendėm, ar jau norim planuotis, o čia šimtai patarėjų žino geriau  verysad.gif
2. Visos draugės jau pasigimdžiusios, ir tokios staiga subobėjo, sumamėjo, man baisu daros. Nebėra apie ką pašnekėt, nei apie kokią knygą, nei apie filmą, nei galų gale apie pavasarį  doh.gif Viena tai išvis paklausus, gal susitinkam, atsakė, kad nenori labai vėlintis: "Mes 20.00 jau einam miegot". Jergau, pagalvojau, na ir griežtai pas ją. Pasirodo tada maudo savo leliuką ir migdo jį, pati iki vidurnakčio naktinėja.
3. Nebeturi tos padružkės savęs, kaip asmenybės. Yra tik "MES", dažnai savo vaikučių nuotraukas sudeda vietoj savęs klase.lt ar kituose puslapiuose. Ir net paklausus "Kaip gyveni", atsako"Mes augam gerai". Vienu žodžiu, atsirado vaikelis ir save jau pamiršti reikia...
4. Pamiršta savo vyrus, lyg jų nė neturėjo. Atrodo, niekas nebesieja, tik vaikas. Vyras - mažylio tėtis ir viskas. Mes kolkas vienas kitą turim, tai ir meilė, ir romantika, ir dovanos, ir staigmenos. Nenoriu to netekt  verysad.gif Vienos draugės kai paklausiau, ką vyrui dovanų Kalėdų proga dovanos, tai šaltai atsakė: "Nieko, nebent vaikui ką nors nupirksiu". O vaikui vos 1,5 mėnesiuko.
5. Ir dar viena baimė - strijos, celiulitas bei priaugti kilogramai. Suprantu, kad tas mažiausiai turėtų rupėti, bet ir to bijau. Nes kitos net į paplūdimį nebeina dėl šių bėdų.

Mano baimės. Gal kvailos, bet nieko negaliu sau padaryti. Ką patartumėt: ar laukti natūralaus noro ar prisiversti "gaminti" vaikutį su tokiom baisiom baimėm?

Dievuliukai, regis, mano mintis išdėstei thumbup.gif Dėl subobėjimo, aš labai bijau, kad tiesiog neliks jėgų savimi pasirūpinti.... vaikštau pas drauges, kai kurios jų net į tuoletą negali nueiti, nes vaikas nuolatos klykia... doh.gif O dėl biologinio amžiaus ekspertų kiek esu verkusi...Kas tiems žmonėms darosi, savo gyvenimus verčiau tvarkytųsi biggrin.gif
Atsakyti
As irgi jau pasiruosusi ir noriu vaikiuko, wub.gif o vyras dar "palaukiam".. Niekada nesiimciau jokiu priemoniu kad as noriu taip ir bus. Lauksiu kada abu noresim, gal netrauks labai ilgai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 04 26, 13:45)
Dievuliukai, regis, mano mintis išdėstei  thumbup.gif  Dėl subobėjimo, aš labai bijau, kad tiesiog neliks jėgų savimi pasirūpinti.... vaikštau pas drauges, kai kurios jų net į tuoletą negali nueiti, nes vaikas nuolatos klykia... doh.gif  O dėl biologinio amžiaus ekspertų kiek esu verkusi...Kas tiems žmonėms darosi, savo gyvenimus verčiau tvarkytųsi biggrin.gif

Aš irgi verkiau. Bet gal jau "išverkiau" savo, arba begemoto oda užaugo - vis rečiau braukiu ašaras.

O dėl subobėjimo - labiausiai bijau, kad nebebus noro savimi rūpintis. Nes draugės ir savimi rūpindavosi, ir vyrais, ir visuomeniniu gyvenimu domėjosi iki kol nepasigimdė. Dabar joms pasaulis nebesisuka ir nieko kito aplink nebevyksta, kaip tik "MES"...
Atsakyti
Abu norėjom vaikučio, planavom, planavom ir planą įvykdėm bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Penktadienis @ 2009 04 27, 11:33)
Aš irgi verkiau. Bet gal jau "išverkiau" savo, arba begemoto oda užaugo - vis rečiau braukiu ašaras.

O dėl subobėjimo - labiausiai bijau, kad nebebus noro savimi rūpintis. Nes draugės ir savimi rūpindavosi, ir vyrais, ir visuomeniniu gyvenimu domėjosi iki kol nepasigimdė. Dabar joms pasaulis nebesisuka ir nieko kito aplink nebevyksta, kaip tik "MES"...

Na, viena iš priežasčių yra ta, kad kokiu visuomeniniu gyvenimu besidomėsi, kai vaikas ant rankų, a palikt nėr kam... Draugė sugalvojo tuoktis, kai jos kūdikis buvo 3 mėn - net suknelės negalėjo nusipirkti doh.gif Vyras nuo ryto iki vakaro dirba, vaikas valgo, kas 2 valandos, niekam kitam nepaliksi... Tipo greitai nubėgam susirašom ir greitai bėgam atgal nes vaikas jau norės valgyt... Neviltis mane ėmė jos besiklausant. Žodžiu..aš visada žinojau, kas manęs laukia, nes ir pati palikti lialiaus neturėsiu kam. Gal todėl ir ima tas gyvenimas suktis apie vienintelę ašį...Vyras vistiek neprisiriša tiek, kiek mama.
Atsakyti
as manau kad nera svarbu spresti abiem del vaikelio pradejimo,nes jau kaip buvo pasakyta kad vyras niekada nesubres,o moteriai laukti ir tiketis neaisku kiek laiko manau neverta,jei ji nusprende kad jau laikas tam manau ir verta pradeti ax.gif o vyras bet kokiu atveju myles leliuka planuotas jis bus ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Penktadienis @ 2009 04 20, 08:23)
Ačiū merginos už palaikymą  4u.gif Gal vien jau tai, kad pradėjau dėlioti pliusus ir minusus, rodo, jog kažkur kažkaip kirba NORAS susilaukti vaikelio  blush2.gif  Nors pats baisiausias dalykas ir yra tas "subobėjimas". Bijau savęs tokios, nes beveik visos draugės pasigimdžiusios tokios tapo. Na vienos daugiau, kitos mažiau, bet tapo. Dirbtinai draugystės ir bendravimo nenutraukiu, bet vis dažniau pastebiu, kad nebesusikalbam su jomis. O juk buvo aktyvios, žingeidžios merginos/moterys  g.gif Nu nervas paima, kai paskambini draugei, paklausi "Ką veiki?", o ji atsako: "Laukiu, kol sūnukas pakakos, šiandien dar nedarė"  doh.gif Negi ir man tas pats gresia?

Kartais ir pati ant savęs pykstu. Daug šeimų labiausiai už viską trokšta vaikelio, bet negali jo susilaukti. O aš "išsidirbibinėju" nenorinti. Veju Dievo į medį  verysad.gif

Perskaičius supratau, kad man tai labai gerai pažįstama situacija ax.gif Mano draugės irgi jau pamiršo ką reiškia "aš", yra tik "mes", kas mane taip pat erzina doh.gif Tačiau turiu ir keletą (tikrai tik keletą biggrin.gif ) tokių draugių, kurios yra nuostabios mamos ir į klubus nueina ir prisižiūri save ir santykiai su vyru yra puikūs thumbup.gif Galbūt dėl to ir aš nebijau būti mama, kai matau kokios jos žavios ir energingos mamos wub.gif
Atsakyti
ech, o man stogas vaziuoja kaip kudikelio norisi...mano draugas yra stabdys siam reikale, dar ne laikas, neturim to neturim ano, mokslai lalala. UZKNISO. uzkniso visokios priezastys. kaip niekada gyvenime jauciu, kad laikas, kad noriu. DABAR. as gal nenormali, bet negaliu negalvot apie tai, kiekviena laisva minute apie tai svajoju, pamatau nestuke.gif ar kudikeli, net sirdi suspaudzia, gerkle atrodo uzima... verkiu is to didelio noro..patarkit, kaip save suvaldyt, na kaip nugint tas mintis i sali, niekaip to padaryt nesugebu... verysad.gif
Atsakyti
nereikai saves nugint nuo tokiu minciu kaip tik sveikintina kad tu nori to mazo stebuklelio,mano situacija tokai pati vyras mano labai spardosi nenori antro,vis sako palaukim,bet ko laukt?juk tas vaikelis atejes i pasauli mazai ka pakeis,tik jiems taip atrdodo kad vis reikia laukti geresniu laiku ar kol "krize "baigsis g.gif
manau reikai jiem kas dien apei tai kalbeti ir nenuleist ranku nestuke.gif
Atsakyti
kad as jau pavargau kalbet apie tai kaip uzsukta...ziauriai pavargau nuo skaudulio sirdyje sio, to noro kuris slegia mane. nustojau vartoti KT, liepiau jam paciam saugotis, slapta viliantis, gal atnes netyciuka..bet nemanau kad issipildys mano svajone. juk netycia dazniausiai gaunasi tom, kurios net negalvoja apie tai, o toms kurios troksta tenka dar nemenkai pasistengti verysad.gif
Atsakyti
tu taip nenusimink,gal jis nemato to kaip tu nori?arba nera isitikines kad tu rimtai to troksti,o tu jam esi sakiusi apie savo jausmus?kad tu pavydi pamacius nescia moteri ar maza kudikeli?
o jus vede esat?
uztai as ir sakau kad nereikia klausti vyru apie tai ar jie sutinka padaryti mus laimingas nestuke.gif .nes juk vienintele mama yra svarbiausia savo vaikiukui,o vyrui palikus seima juk mamyte ir lieka su savo dziaugsmu, mirksiukas.gif
Atsakyti
na apie troskima tai tikrai zino, tuo labiau kad mes turim kriksto dukryte, ir kai ja nuvaziuojam aplankyt as galva pametu..
Vede nesam, kazkaip man vaikelio troskimas yra didesnis nei vestuviu, jei nusprestume leliuka turet, vestuves butu kaip savaime suprantamas dalykas, bet ir del leliuko nesusitariu.. na tam yra rimtu aisku priezasciu kad jis delsia, bet as esu didele idealiste, man atrodo, kai kudikis butu viskas savaime tvarkytusi.. nes kaip kazkas sioj temo sake, niekada nebus pakankamai didelis bustas, niekada nebus pakankamai gera masina, nebus niekada pakankamai pinigu, zmogus toks jau yra, noris vis daugiau. tai vat tokios mintys ir kankina, norisi kudikio, ir jokie man argumentai nepadeda schmoll.gif as jau pati pradejau saves bijot, verkiu kai viena bunu apie tai galvodama, ir snekedama su juo apsiverkiu, is tos neviltties, kad neikalbu, kad nesigauna... na painiai as cia sneku, bet mintys tiesiog padrikos verysad.gif
Atsakyti