QUOTE(ausrinelt @ 2012 04 16, 18:37)
Hmm, irgi variantas. Labai geras puslapis, beje, nežinojau jo - ačiū už nuorodą

Jau mintyse dėliojuosi, kur bandysiu dalyvauti

Mano tokia gana dėkinga padėtis renginių atžvilgiu - originaliai esu vilnietė, bet studijuoju Kaune. Tai savaitgalius galiu lanksčiai dėliotis - veiklos visada yra ir ten, ir ten.
O!

Pačios treniruotės tai kaip ir ne bėda. Tik jei jau maratonui ruoštis, ko gero reiktų didinti atstumus.. Tiksliau, gal ne šiaip didinti, o kokį kartą pabandyti pusmaratonio atstumą išbėgti, pažiūrėti, ar ištempčiau.

O kaip tu/Jūs (amžina dilema kaip internete kreiptis į nepažįstamus žmones ;D) ruošiesi/ruošiates?
Panašu, kad mažumėlę apsirikau patingėjus paspausti nuorodą- planuoju bėgti ne pirmąjam maratone, bet rugsėjo mėnesį vykstančiam.
o
aš ruošiuo
si (

) dar tik porą savaičių. Nors bėgioju seniai, bet tik dabar kilo mintis išbandyt save pusmaratony. Penkiskart per savaitę bėgu po 40-45min, vieną dieną pasidarau be bėgimo ir po jos- ilgąjį, kurį nuo valandos ilginu pridėdama po 5min kas savaitę (penktadienį manęs laukia 1val 20min). Kai jaučiuos labai be energijos arba jei pvz kaip šiandien per stiprų lietų būtų buvę nemalonu bėgti, padarau namie truputį cardio (nes ir po bėgimo darau papildomai pratimukus presui,kojom ir rankom, tad noris apšilimui pastriksėt) ir tiek. Manau, kad vistik pamėginsiu bėgti kasdien ilgiau, bet darytis dvi išeigines per savaitę, nes daug ruošimosi pusmaratoniui planų internete taip siūlo, o ir pati jaučiu, kad kokią ketvirtą dieną iš eilės bėgdama jau turiu labai save spausti.
O beje, kokį
tempimą darot kojom po bėgiojimo? Kiek laiko išlaikot vieną pratimą? Ir apskritai - ką dar darot, kad išvengtumėt visokių kojų skausmų ir atpalaiduotumėt raumenis, gal ilgiau vaikštot po bėgimo ar panašiai?