Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 7 tema

QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 28, 16:05)
nepyk, biesas66, bet neteisus tu.
iš principo, dėl šakų - taip, bet jei kalbam apie C24  klasės mediena, tai ar ji pušinė ar eglinė - jokio skirtumo. Beje pušis sėkmingai naudojama statyboje ir stogo konstrukcijose taip pat.
toliau kalibravimas negali būti c24. kalibravimas tai yra tam tikrų matmenų suteikimas medienos gaminiui ir nieko bendro su C24 neturi.
O c24 tai medienos stiprumo standartas.

vienareikšmiškai sutinku kad tai galėtų būti stogui kaip ir standartas, bet deja deja  doh.gif
ką ten kalbėti apie C24, kai ne tik kad nekalbiruota mediena keliauja ant stogo, žmones ją ten dedą net nedžiovintą. kad ir postas aukščiau  doh.gif  perkam iš miško rąstus, kur nors kaimo lentpjūvėj iš jo išpjaunam dvipusi pjovimo lentas (labai dažnai dalis jų turi net ir požievį) ir maksimum kelis mėnesius tokias lentas palikome kieme - ir dedam ant stogo. koks dar C24 čia gali būti

beje, Lietuvoje stipruminius bandymus atlieka berods tik viena įmonė - tai dar kartą parodo mūsų statybų tradicijas.

Sorry del kalibravimo termino,sumaisiau. Pusies kuri butu c24 as net nelabai mates.

Viliau,jei tau egle ir pusis vienas ir taspats,tai ka as zinau.. Gal idomumo delei pavartyk literatura,nes matosi kad tau pusis ir egle tik spygliuotis. (nors tiesa sakant dideeliu skirtumu ir nera,bet..)
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 28, 15:26)
Klausimas. Jai siltinama neoporu tarp gegniu kiek svarbu kuo skubiau irengti apsauga nuo garu? Gal perdangos siltinima isvis atideti iki kol dauguma tinkavimo darbu atlikti?

Žinant neoporo ne didelį garų įgeriamumą, ši problema nėra tokia aktuali kaip vatoms. Dalis mano stogo buvo atvira beveik metus laiko, kol neatėjo vidaus apdailos eilė, tuomet ir sudėjau garo izoliaciją.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 28, 16:42)
Viliau,jei tau egle ir pusis vienas ir taspats,tai ka as zinau..

Tai ką tu žinai? biggrin.gif pacituok mane kur rašiau "vienas ir tas pats", negi "panašu" reiškia tą patį??? Biesai, nesibiesyk lotuliukas.gif
Į medieną žiūrint statybininko akimis, yra tokia samprata "medienos defektai" - būtent šakos, kurios įtakoja fizikines savybes, čia spygliuočiai panašūs, bet tikrai ne "vienas ir tas pats".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 28 gruodžio 2012 - 15:51
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 28, 15:42)
Sorry del kalibravimo termino,sumaisiau.        Pusies kuri butu c24 as net nelabai mates.
Viliau,jei tau egle ir pusis vienas ir taspats,tai ka as zinau.. Gal idomumo delei pavartyk literatura,nes matosi kad tau pusis ir egle tik spygliuotis. (nors tiesa sakant dideeliu skirtumu ir nera,bet..)

matai, pušis labai plačiai naudojama baldų, langų gamybos pramonėse, todėl jos mažai(-iau) lieka statybai. O eglė čia tinka labai neblogai - taip ir susidėliojo.
beje, jeigu kalbame apie lenktas, klijuotas konstrukcijas/gegnes kad ir tam pačiam stogui - pušis čia naudojama labai plačiai.
Atsakyti
lengvai nusisneki biesai-egles bene vienintelis privalumas pries pusi - svoris, bei , kad nelabai ja kur daugiau ir panaudosi nei statybose.Taciau kai kuriais atv. egles gegnes tikrai pranasesnes nei pusies-jei sukisti degtukai i stogo konstrukcijas, kuri tai laika ji tarnaus geriau nei pusis - t.y. egle nuemus apkrovas praktiskai atstato buvusiais deformacijas. Pusis zymiai sunkiau deformuojasi, bet deformaciju pilnai neatstato. Bet pusis zymiai ilgaamziskesne (sakingesne). Bet ir cia yra niuansu- kokiom salygom augus (kokio tankumo medyne, kokio derlingumo dirvozemyje , galop kelintas rastas )- faktiskai viskas matosi paziurejus i kelma- kuo tankesne metine rieve tuo geriau.Bet is principo -tai skirtumo kaip ir jokio , nes prisirinkt norimus rastus , is ju ispjaut , isdziovint ir t.t. -misija nelabai imanoma.Taip kad perki ka ir visi-pamaisyta , neaisku is kelinto rasto ir lengvai del akiu apdorota rasalu.
Atsakyti
QUOTE(apievata @ 2012 12 28, 19:20)
lengvai nusisneki biesai-egles bene vienintelis privalumas pries pusi - svoris, bei , kad nelabai ja kur daugiau ir panaudosi nei statybose.Taciau kai kuriais atv. egles gegnes tikrai pranasesnes nei pusies-jei sukisti degtukai i stogo konstrukcijas, kuri tai laika ji tarnaus geriau nei pusis - t.y. egle nuemus apkrovas praktiskai atstato buvusiais deformacijas. Pusis zymiai sunkiau deformuojasi, bet deformaciju pilnai neatstato. Bet pusis zymiai ilgaamziskesne (sakingesne). Bet ir cia yra niuansu- kokiom salygom augus (kokio tankumo medyne, kokio derlingumo dirvozemyje , galop kelintas rastas )- faktiskai viskas matosi paziurejus i kelma- kuo tankesne metine rieve tuo geriau.Bet is principo -tai skirtumo kaip ir jokio , nes prisirinkt norimus rastus , is ju ispjaut , isdziovint ir t.t. -misija nelabai imanoma.Taip kad perki ka ir visi-pamaisyta , neaisku is kelinto rasto ir lengvai del akiu apdorota rasalu.

Na taip,aisku as nusisneku. bet juk esi tu,visazinis lotuliukas.gif Ir apie vata ir apie medienos rusis .. Visu galu meistras. Sveikinu.
Tai tegul taip ir lieka-as nusisneku. lotuliukas.gif
tegul zmones dadas pusines man tai ka,klausimas kiek ras ju be saku. (be dideliu saku) ,na,bet gal as nebenusisneku,keliu kepure pries protingesni. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 28, 16:52)
matai, pušis labai plačiai naudojama baldų, langų gamybos pramonėse, todėl jos mažai(-iau) lieka statybai.  O eglė čia tinka labai neblogai - taip ir susidėliojo.
beje, jeigu kalbame apie lenktas, klijuotas konstrukcijas/gegnes kad ir tam pačiam stogui - pušis čia naudojama labai plačiai.

Vienas dalykas klijuota mediena,kitas dalykas medzio masyvas. O baldam tai isvis ilgos medienos nereikia.
Atsakyti
Biesui- nepyk , ne visazinis as.Tiesiog su medziais susijusi mano specialybe, o vata tikrai ne prie ko - tiesiog viena diena truko kantrybe kai vienas vyrukas is Siauliu be galo dergesi.Be to triobai siltinti sunaudojau polistirolo beveik tiek pat , kiek ir vatos.Tas nickas tiesiog atsitiktinai.
Atsakyti
QUOTE(apievata @ 2012 12 28, 20:26)
Biesui- nepyk , ne visazinis as.Tiesiog su medziais susijusi mano specialybe, o vata tikrai ne prie ko - tiesiog viena diena truko kantrybe kai vienas vyrukas is Siauliu be galo dergesi.Be to triobai siltinti sunaudojau polistirolo beveik tiek pat , kiek ir vatos.Tas nickas tiesiog atsitiktinai.

Mano specialybe taippat glaudziai susijus su medziu. Teko medziu savybemis dometis,tad kartais ir norisi pasigincyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 28, 18:56)
Na taip,aisku as nusisneku. bet juk esi tu,visazinis  lotuliukas.gif Ir apie vata ir apie medienos rusis .. Visu galu meistras. Sveikinu.
Tai tegul taip ir lieka-as nusisneku. lotuliukas.gif
tegul zmones dadas pusines man tai ka,klausimas kiek ras ju be saku. (be dideliu saku) ,na,bet gal as nebenusisneku,keliu kepure pries protingesni. mirksiukas.gif
Papildyta:
Vienas dalykas klijuota mediena,kitas dalykas medzio masyvas. O baldam tai isvis ilgos medienos nereikia.

tai tęsiant tą mintį - gegnėm taip pat nereikia ilgos medienos mirksiukas.gif dėk klijuotos medienos gegnes - ir stiprį lenkimui turėsi ir šakų nebus ir grožis bus toks, kad su skausmu kavosi šiltinime smile.gif

viskas susiveda į kainą drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 28, 22:58)
tai tęsiant tą mintį - gegnėm taip pat nereikia ilgos medienos  mirksiukas.gif dėk  klijuotos medienos gegnes - ir stiprį lenkimui turėsi ir šakų nebus ir grožis bus toks, kad su skausmu kavosi šiltinime  smile.gif

viskas susiveda į kainą  drinks_cheers.gif

na,as apie klijuota mediena gegnem net nesvaigstu,nes pigiau gaunasi dvitejines sijos. Aplamai,standartiniam namui nesu mates kad kas klijuotos medienos gegnes naudotu smile.gif

Man patiko kai ieskojau maumedzio ( ne gegnem) pasiule klijuoto.. 4500 litu. Egle klijuota mazdaug 1500 uz kuba cia aisku.

Idomu butu pamatyti pusines gegnes su C24 gradavimu. Mano manymu tai labiau ekskliuzyvas butu negu standartas.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 28, 22:49)
na,as apie klijuota mediena  gegnem net nesvaigstu,nes pigiau gaunasi dvitejines sijos. Aplamai,standartiniam namui nesu mates kad kas klijuotos medienos gegnes naudotu smile.gif

Man patiko kai ieskojau maumedzio ( ne gegnem) pasiule klijuoto.. 4500 litu.    Egle klijuota mazdaug 1500  uz kuba cia aisku.

Idomu butu pamatyti pusines gegnes su C24 gradavimu. Mano manymu tai labiau ekskliuzyvas butu negu standartas.

paprastų gegnių ir aš neesu matęs, bet ne vienoje vietoje esu matęs padarytus klijuotos medienos sijas/gegnes, kurios paliekamos matomos. asmeniškai man vaizdas super.

dėl pušies C24 pasidomėsiu, pažadu 4u.gif galvos neguldau, bet viskio buteliuką statyčiau lažybom mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 28 gruodžio 2012 - 23:58
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 29, 00:57)
paprastų gegnių ir aš neesu matęs, bet ne vienoje vietoje esu matęs padarytus klijuotos medienos sijas/gegnes, kurios paliekamos matomos. asmeniškai man vaizdas super.

dėl pušies C24 pasidomėsiu, pažadu  4u.gif galvos neguldau, bet viskio buteliuką statyčiau lažybom  mirksiukas.gif

O as nesideresiu,nes negarantuoju kad nera 4u.gif ,tiesiog idomu ar yra ir jei taip tai kokia kaina.
Atviros gegnes man uch kaip grazu. Uztai bent jau ant namo isores bus pas mane atviros wub.gif
Atsakyti
Mum liko stogo apsildymo vatos knauf na sako ji geriausia supakuota gamikliskai viskas ciki liko 6 ar daugiau rulonu jai kam reikia uz 50 proc pigiau parduosim nes per daug nusipirkom
Atsakyti