Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 7 tema

QUOTE(biesas66 @ 2013 01 10, 11:34)
O kodel dar vatos dametet ant neoporo,vietoj papildomo neoporo?

įtariu dėl to, jog gegnės ne iš klijuotos medienos mirksiukas.gif ar polistirolo ar kokio anglies pluošto mirksiukas.gif
iš baimės neuždaryti medienos ir lesti jai "kvėpuoti"
Papildyta:
QUOTE(montepaso @ 2013 01 10, 11:38)
Sveiki biesas66,
a todel kad pigiau smile.gif Vata uždengs santvaras ir neoporą tarp jų.

dar gerai pagalvokite kaip visą tai "pakabinsite" ir kaip sandarinsite tvirtinimo taškus ir kaip tvirtinsite gipso karkasą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 01 10, 12:40)
įtariu dėl to, jog gegnės ne iš klijuotos medienos  mirksiukas.gif ar polistirolo ar kokio anglies pluošto  mirksiukas.gif
iš baimės neuždaryti medienos ir lesti jai "kvėpuoti"
Papildyta:
dar gerai pagalvokite kaip visą tai "pakabinsite" ir kaip sandarinsite tvirtinimo taškus ir kaip tvirtinsite gipso karkasą  4u.gif

vat man taippat neduoda ramybes tas klausimas del gegniu paslepimo neopore,o juo labiau murloto.. Buvo daug diskutuotabet vieningos nuomones neprieita. Del pigumo as taippat linkes vata deti. o labiausiai patiktu vata tarp gegniu,o is apacios gegniu betkokia kieta medziaga,dengta folija. galbut PIR:
Tik nezinau kaip su rasos tasku. Uwertu nesinaudoju-vokiskai ne bumbum.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 01 10, 12:02)
vat man taippat neduoda ramybes tas klausimas del gegniu paslepimo neopore,o juo labiau murloto..   Buvo daug diskutuotabet vieningos nuomones neprieita.  Del pigumo as taippat linkes vata deti. o labiausiai patiktu vata tarp gegniu,o is apacios gegniu  betkokia kieta medziaga,dengta folija. galbut PIR:
Tik nezinau kaip su rasos tasku. Uwertu nesinaudoju-vokiskai ne bumbum.

ten gali pasirinkt ir angliskai, bet ne visos medžiagos išverstos. pavargus, pagal bendrinius pavadinimus (XPS, PUR, Gipskartonen ir ttt) visai padoriai galima orientuotis.

aš dėliojausi eko vatą tarp gegnių ir pir iš vidaus (su aliuminiu) - nieko, uwertas nesikeikė lotuliukas.gif

prie ekstremalių sąlygų, kurių normaliomis sąlygomis nebūna, rasos tašką galima išprovokuoti, bet PIR plokštėje, kur jis nesusidaro iš principo. dėliojau 200-250 celiuliozės ir 150PIR, bet net su 200 celiuliozės ir 120PIRnieko blogo nesigavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 10 sausio 2013 - 12:26
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 01 10, 12:23)
aš dėliojausi eko vatą tarp gegnių ir pir iš vidaus (su aliuminiu) - nieko, uwertas nesikeikė  lotuliukas.gif

Sveiki,
tai jeigu ir jus desit PIR po gegenem, tai kaip tvirtinsit lubas? As tesiog galvoju kad tvirtinti skersinius (per PIR) prie santvaru (tik nezinau ar medinius ar CD profilis), tada deti GKP. O ten kur leisis lubos zemiau, elemntariai CD profiliu karkasas ir tvirtinamas varztais prie santvaru. Nemanau kad tie varžtai kas 1m (jei neklystu) į gegnes padarys labai daug žalos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo montepaso: 10 sausio 2013 - 12:42
QUOTE(montepaso @ 2013 01 10, 13:41)
Sveiki,
tai jeigu ir jus desit PIR po gegenem, tai kaip tvirtinsit lubas? As tesiog galvoju kad tvirtinti skersinius (per PIR) prie santvaru (tik nezinau ar medinius ar CD profilis), tada deti GKP. O ten kur leisis lubos zemiau, elemntariai CD profiliu karkasas ir tvirtinamas varztais prie santvaru. Nemanau kad tie varžtai kas 1m (jei neklystu) į gegnes padarys labai daug žalos...

As ant gegniu planuoju deti medinius taselius,kad gipsa prisukti. todel kad metaliniai nelabai ka pakeis.Stogas juda,gipsas su laiku sutrukineja,tad geriau lubas lygiais tapetais issiklijuoti jei norisi lygumo ir tvirtumo.
kas liecia varztus per PIR plokste,tai as deciau Po varztu kokia tai tarpine,kad gautusi sandariau. O gal ir mastikos kokios dar patepciau.
itariu kad pas mane bus varijantas 20cm vatos ir dar kokie 5 arba desimt cm PIR su folija. Storis priklausys nuo varzos)
Man toks sumustinis patinka todel kad gegnes ir murlotas nebus paskandintas neopore ir isvengsiu bent jau teorinio galimo medienos trunijimo,o pir bus puiki medziaga uzsandarinti nama. Tiesa virs vatos( is lauko puses) mano manybu butina deti kieta vata (3 cm) nes vien lipniom juostelem as nepasitikiu nors pakark.. unsure.gif
Atsakyti
Mano situacija tokia
https://dl.dropbox.c...G_9382.JPG?dl=1

15cm murlotas ant jo 20cm gegnes. Planas buvo deti 15cm neopora po gegnem ir 20cm tarp. Reikalas toks kad 35cm neoporo neduoda R12 tai reikstu kad betkokiu atveju reiktu dar ir vatos sluoksnio ant gegniu. Dedant 2 neoporo sluoksnius http://www.u-wert.net rodo kondensata tarp ploksciu jai iskart neuzdedama garo izoliacija. Dar vienas momentas kad gegnes sudetos vatai.

Darbar mastau gal visgi deti 15cm neopra po gegnem, 20 vatos tarp ir 10cm virs, gaunu R12+ ir kondensatas nesikaupia net neuzdejus garo izoliacijos (ja noretusi deti kiek veliau).

PS siandien pasiemiau 20cm medvarscius ir ~3cm skersmens "saibas" smile.gif ziuresim kaip neopora laikys.

Klausimas del garo izoliacijos. O jaigu taip panaudojus kazka popieriaus pagrindu pvz
http://www.e-senukai...o-folija_1.html ja bent jau lyginant su pleve galima butu tvarkingai klijuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 sausio 2013 - 13:12
QUOTE(biesas66 @ 2013 01 10, 12:59)
Tiesa virs vatos( is lauko puses) mano manybu butina deti kieta vata (3 cm)  nes vien lipniom juostelem as nepasitikiu nors pakark.. unsure.gif

savajam namui perdengini siltinau su vata, o is virsaus klojau kieta 3cm Paroc WAS vata. Is kambario puses dengiau aliuminio armuota folija ir prispaudziau OSB plokste. Uzlipus i palepe, labai patogu deti vata is virsau. Isamiau Lubu siltinimas
Is pradziu, kol nebuvau praktiskai siltines stogo, irgi maniau, kad stoga savo siltinsiu neoporu (putplasciu), bet dabar padaribejes pas save siltintoju, supratau, kad jei buciau siltines putplasciu, vargo tureciau zenkliai zenkliai daugiau... Tarpai tarp gegniu skyriasi, yra visokie varztai, statramsciai, kurie trukdytu kietam putplasciui ir kiekviena plokste reiktu taikyti pagal vieta. Be to, dirbant su montazinem putom, reiktu kiekviena karta valyti pistoleta, o pradedant dirbti ilgai gaisti kol iskrapstysi ji.
Nezinau kaip kitiems, bet man su montaziniu putu pistoletu, kazkaip sunkiai sekasi, t.y. net ir pripurskus i pistoleto vidu valiklio, jis vis tiek sugeba uzdziuti...
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2013 01 10, 13:45)
Nezinau kaip kitiems, bet man su montaziniu putu pistoletu, kazkaip sunkiai sekasi, t.y. net ir pripurskus i pistoleto vidu valiklio, jis vis tiek sugeba uzdziuti...

Pradziai tai niekad nenuiminekit flakono nebent jis tuscias tuomet uzdedat nauja ir lai lieka iki kol prisireiks vel. Antra tai baigus naudotis uzsukat ratuka esanti gale maksimum ir pastaton i kampa flakonu i virsu. Sekanti kart besinaudojant atsukat ratuka ir nukaisiat pistoleto prieki. smile.gif

PS putos dziuva - plecias santikije su vandens garais. Jai pistoletas sandars mase nesudzius niekad.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 sausio 2013 - 13:52
QUOTE(montepaso @ 2013 01 10, 12:41)
Sveiki,

variantas. bet man nepatinka tas pir sušaudymas, norisi jo vengti kiek galima. kol kas dar leidžiu sau pagalvoti apie itempiamas lubas. sprendžiasi daug klausimų, o ypač nervina gipso paviršiaus paruošimas dažymui luboms.
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2013 01 10, 14:45)
savajam namui perdengini siltinau su vata, o is virsaus klojau kieta 3cm Paroc WAS vata. Is kambario puses dengiau aliuminio armuota folija ir prispaudziau OSB plokste. Uzlipus i palepe, labai patogu deti vata is virsau. Isamiau Lubu siltinimas
Is pradziu, kol nebuvau praktiskai siltines stogo, irgi maniau, kad stoga savo siltinsiu neoporu (putplasciu), bet dabar padaribejes pas save siltintoju, supratau, kad jei buciau siltines putplasciu, vargo tureciau zenkliai zenkliai daugiau... Tarpai tarp gegniu skyriasi, yra visokie varztai, statramsciai, kurie trukdytu kietam putplasciui ir kiekviena plokste reiktu taikyti pagal vieta. Be to, dirbant su montazinem putom, reiktu kiekviena karta valyti pistoleta, o pradedant dirbti ilgai gaisti kol iskrapstysi ji.

Gal pistotetas blogas? Kaip ir patare reikia nenuiminėti balionėlio. Aš to ratuko neužsukinėju, nes kiekvieną kartą užsukinėjant gana greit sriegis dėvisi. Tiesiog nenuimu baliono, auktyn kojom nestatau, su spec valikliu nevalau. Viskąs ką reikia padaryti prieš pradedant darbą tai su peiliku nukrapštyti iš išorės aplipusį vamzdį, na ir atbulinį vožtuvėlį vamzdžio priekyje. Su vienu pistoletu šią vasarą ant namo buvo supurkšta apie 120 bonkučių. Jei nebūtų užsukinėjamas varžtas, tai pistoletas dar ilgai būtų tarnavęs. Pistoletas buvo iš "Moki Veži", rusų gamybos už 50Lt.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2013 01 10, 14:44)
Gal pistotetas blogas? Kaip ir patare reikia nenuiminėti balionėlio. Aš to ratuko neužsukinėju, nes kiekvieną kartą užsukinėjant gana greit sriegis dėvisi. Tiesiog nenuimu baliono, auktyn kojom nestatau, su spec valikliu nevalau. Viskąs ką reikia padaryti prieš pradedant darbą tai su peiliku nukrapštyti iš išorės aplipusį vamzdį, na ir atbulinį vožtuvėlį vamzdžio priekyje. Su vienu pistoletu šią vasarą ant namo buvo supurkšta apie 120 bonkučių. Jei nebūtų užsukinėjamas varžtas, tai pistoletas dar ilgai būtų tarnavęs. Pistoletas buvo iš "Moki Veži", rusų gamybos už 50Lt.

Anksciau naudojau pigiausia is senuku, dabar turiu penosil kazkur uz 70lt prie jo yra keli angaliukai siauriem plysiam, arba sunkiai prieinamiem plysiam pvz apie langus, pravalau su putu nuemeju ir toliau naudoju.. Suvariau kazkur 30flakonu kolkas nzn ko tas ratukas turetu susidevet smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 sausio 2013 - 14:48
QUOTE(Pupcis @ 2013 01 10, 14:44)

pistoletas pirktas is senuku Den Braven su teflono padengimu...
bandziau nenuimineti balionelio ir uzsukus sriegi palikti, bet kita diena purksdavo labai prastai, arba visai nepurksdavo. Galvoju, gal del nepilno balionelio ir zemos lauko temperaturos.
O atbulinis voztuvas, kur yra? Jis randasi ten, kur sriegis kuris sukasi ant balionelio?
Nedaug praktikos su tais pistoletais turiu, naudodavau visada vienkartinius. Teks dar paeksperementuoti su tuo pistoletu.
Jei Jus neuzsukinetumete adatso varzto, tai manau tada uzdziutu dar labiau putos viduje, ar as klystu?
Atsakyti