[quote=audrius333,2013 02 19, 01:23]
Oksana,as galvoju,kad Jus biski perdaug panikuojate del to stogo.juk vistiek pati nedarysite.ateis kazkokia tai stogdengiu brigada,paziures tuos brezinukus ir pasakys is patirties,ar viskas gerai ju akimis.jei sakys,kad labai didelis tarpatramis ir reikia tvirtinti viduri,reiskia skambinant konstruktoriui ir siunciate nx.ieskotes kito:)cia be skaiciavimu nei as,nei robertinas nei dar kas nepatars nieko.galim tik tarpusavyje padiskutuot ir jus nukreipt tinkama linkme,ka manau jau padareme.vat issprendeme issikisimo problema.cia yra vizualus ir praktinis dalykas,kuri ir be konstruktoriaus galima pakeist.tegul parodo konstruktorius jums skaiciavimus,apkrovas,kokias gegnes det,tegul padeda parasa po savo darbu ir viskas.
Papildyta:
[quote=biesas66,2013 02 18, 01:15]
Matai as tikrai nedejes pulistirolo tarp gegniu,tai tikrai negaliu zinoti.
Neturiu as tos praktikos. sakau dariau vienam norvegui stoga,o daba silkiu fabrike dirbu..
Zinai kodel sudomino tos putos? Todel kad pagal tavo teiginius visiem kas pulistirola uzsipute putomis,bus pravalas ir as esu isitikines dar karta,kad vata,iseitis geresne.
Viso stogo idealiai nesupjaustysi pulistirolo,kad susidetu be tarpu. O jei panaudosi putas,po kiek ten metu raso baigsis putu galiojimo laikas? Kazkaip nesinori tureti tarpu stoge... beje,ir pulistirolas ir vata su laiku kazkiek praranda savo savybes...
pasikartosiu,Biesai,kad as nesu to polistorolo fanatas.abi medziagos tinkamos stogui.didziausias demesys turetu buti sandarumui,garo izoliavimui.as nesakiau kad bus pravalas del putu.Pn temoje rasiau apie tai,kaip savo akimis teko matyti sudulejusias putas.ardant viena konstrukcija radome tik dulkes.ir 100% buvom isisitikine,kad ten buvo purkstos putos.tai buvo pastato viduje,kur jokios dregmes.kiek ieskojau info apie putu tarnavimo laika,niekur neradau.del to ir buvo pasiulymas nenaudi putu,o spraust tarp gegniu polistorolo,kad isvengt tu plysiu ateityje.
jei atvirai,as pats neapsisprendziu del savo stogo konstrukcijos,linkstu del polistorolo,bet del sudetingu apipjaustinejimu ties murlotu ir stygom abejoju.o mano stogas keturslaitis,tai bus dar sudetingiau.tu teisus,kad abi medziagos su laiku praranda savo savybes.tad reikia rinktis kazkuria vistiek...
[/quote]
Siom dienom manau geriausias varijantas yra purskiama ekovata. Tik man kaina nepatinka,kainuoja tiekpat kaip neoporas. Bet kitavertus islosi labai daug. Ir gegnem saugu ir jokiu plysiu. Plius kas man patinka(apart finansines puses) kad is vidaus reikia OSB plokste deti, kuria galima poto folija apklijuoti ir gauti idealu sandaruma.