Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 7 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 02 19, 11:59)
Kuo statesnis stogas, tuo didesnė tikimybė sukristi vatai. Be to, gal tai vatai jau 40 metų? Įtakos turi pati vata: juk yra minkštesnės ir kietesnės vatos. O be to dar yra toks dalykas kaip priešgaisriniai reikalavimai: čia EPS'as gauna į vienus vartus nuo vatos.
Papildyta:

Tu kalbi apie tokią ekovatą? Beje, vokiečiai ją labai dažnai naudoja pasyvių namų stoguose: greičiausiai būtent dėl to, kad galima pasiekti itin gerą sandarumą. Mano konstruktorė tik užsiminė, kad ekovata labai mėgsta drėgmę.

Taip,snekejau apie tokio tipo ekovata. Idomi jusu konstruktore,sako atvirksciai negu kad rasoma apie ekovatas,kur teigiama kad net garo izoliacijos nereikia jom nes susidaro ant pavirsiaus pluta ar kastai. (negarantuoju kad tai taikytina visom) O dregmes ir akmens vatai nera gerai,todel ir reikia gerai uzsandarinti kad netik dregme nepapultu i vata,bet ir vejas.
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 02 19, 14:39)
tarp asiu 2-4 reikia gegniu 75x200 kas 60cm.

Butu gerai,kad argumentuotumėt g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 02 19, 17:04)
Butu gerai,kad argumentuotumėt  :hm  :4u:

jei zinociau kur, galiu atsiusti, nes cia neleidzia ideti tokio dydio failo
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 19, 07:35)
Siom dienom manau geriausias varijantas yra purskiama ekovata. Tik man kaina nepatinka,kainuoja tiekpat kaip neoporas. Bet kitavertus islosi labai daug. Ir gegnem saugu  ir jokiu plysiu. Plius kas man patinka(apart finansines puses) kad is vidaus reikia OSB plokste deti, kuria galima poto folija  apklijuoti ir gauti idealu sandaruma.

o kaip bus is virsaus kur yra difuzine, ar vata jos neispus i virsu? kaip tinkamai ir tolygiai supurksti ekovata?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 19, 14:59)
Taip,snekejau apie tokio tipo ekovata. Idomi jusu konstruktore,sako atvirksciai negu kad rasoma apie ekovatas,kur teigiama kad net garo izoliacijos nereikia jom nes susidaro ant pavirsiaus pluta ar kastai. (negarantuoju kad tai taikytina visom)   O dregmes ir akmens vatai nera gerai,todel ir reikia gerai uzsandarinti kad netik dregme nepapultu i vata,bet ir vejas.

Gal įsivaizduoji, kaip galima į stogą sukišti 60 cm ekovatos? Tokių gegnių nebūna? Teisingiau "Jūrės medis" padarytų, bet 600x70 mm gegnių kaina kosminė: apie 2299 Lt už kūbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 vasario 2013 - 20:44
QUOTE(mariucha @ 2013 02 19, 21:32)
o kaip bus is virsaus kur yra difuzine, ar vata jos neispus i virsu? kaip tinkamai ir tolygiai supurksti ekovata?

Aš planuoju du centimetrai nedastūmus iki difuzinės dėti pakankamai kietą 2cm vata. Ir taip pučiant ecovata nepasiektu difuzinės. smile.gif
Atsakyti
Gal but Cibuli mastyk kaip kitaip sukisti tiek vatos, nebutinai tarp gegniu. Galbut nuo pagrindiniu gegniu, nuo tu paciu 200*60 zemyn daryti kazkoki karkasa, dugna is osb padaryti ir i ta tarpa vata g.gif ar eko vata pusti.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2013 02 19, 21:25)
Gal but Cibuli mastyk kaip kitaip sukisti tiek vatos, nebutinai tarp gegniu. Galbut nuo pagrindiniu gegniu, nuo tu paciu 200*60  zemyn daryti kazkoki karkasa, dugna is osb padaryti ir i ta tarpa vata g.gif ar eko vata pusti.

Tokį variantą man ir architektas siūlo, tačiau kiek suprantu jis labiau tinkamas mineralinei vatai. Su ekovata gali būti kėbliau, bet gal irgi įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 02 19, 20:42)
jei zinociau kur, galiu atsiusti, nes cia neleidzia ideti tokio dydio failo

Parašyta į AŽ-pasitikrinkite
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 19, 22:34)
Tokį variantą man ir architektas siūlo, tačiau kiek suprantu jis labiau tinkamas mineralinei vatai. Su ekovata gali būti kėbliau, bet gal irgi įmanoma.

Cibuli.kodel butent 60 cm vatos tau reikia?kokia varza nori isgauti?
Atsakyti
QUOTE(mariucha @ 2013 02 19, 21:32)

Va cia klausimas kuris buvio iskiles ir man. atsakymo dar nezinau,nes nesidomejau,bet man atrodo isputimas neisvengiamas.. O tai man nepatinka.. Nors kita vertus jei lotai kas 30-40 cm,tai tas isputimas bus labai menkas..
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 02 19, 21:44)
Gal įsivaizduoji, kaip galima į stogą sukišti 60 cm ekovatos? Tokių gegnių nebūna? Teisingiau "Jūrės medis" padarytų, bet 600x70 mm gegnių kaina kosminė: apie 2299 Lt už kūbą.

Kokio velnio tau reikia 60 cm? lotuliukas.gif
Manau Jures medis daro klijuotas gegnes,taip? nmes jei ir ispjautu tokias gegnes is masyvo,tai mediena butu nestabili..
Nezinau kodel tau prireike 60 cm gegniu kai galima deti 20 cm,skersia 20 cm ir vel isilgai pirmu 20 cm Turesi stipru,stabilu stopga.

As pas save planuoju deti 20cm ir skersai dar 20 cm. Taip netgi man parankiau, nes graziai pakabinsiu isoruines,sonines gegnes,kurios beje matysis. Uz pusantro menesio padarysiu fotkiu darbo eigoje.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 21, 08:52)
Kokio velnio tau reikia 60 cm?  lotuliukas.gif
Manau Jures medis daro klijuotas gegnes,taip?  nmes jei ir ispjautu tokias gegnes is masyvo,tai mediena butu nestabili..
Nezinau kodel tau prireike 60 cm gegniu kai galima deti 20 cm,skersia 20 cm ir vel isilgai pirmu 20 cm Turesi stipru,stabilu stopga.

As pas save planuoju deti 20cm ir skersai dar 20 cm. Taip netgi man parankiau, nes graziai  pakabinsiu isoruines,sonines gegnes,kurios beje matysis.  Uz pusantro menesio padarysiu fotkiu darbo eigoje.

Na, aš tiesiog mėgstu lyginti ir žinoti, kad renkuosi optimaliausią kainos ir kokybės santykio produktą.

Visiškai tau pritariu, kad 600 storio gegnės nesąmonė. Bus smalsu pamatyti detaliau, kaip tu sprendei tokį stogą praktiškai. Beje, kokį storį šiltalo ir kokio žadi dėti į stogą?
Papildyta:
QUOTE(audrius333 @ 2013 02 20, 21:27)
Cibuli.kodel butent 60 cm vatos tau reikia?kokia varza nori isgauti?

Mano namo projektą suskaičiavo su PHPP programa. Jei noriu pasiekti pasyvaus namo standartą, tai į stogą turiu dėti 60 cm vatos. Šiuo atveju skaičiuota su Paroc Was33, kurios U - 0,033.
Atsakyti