Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 12

Apklausa: Ar mulčiuojate savo daržą? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 26, 08:42)
jau kokia ilga man ši savaitė atrodo.. nuo pirmadienio negaliu sulakt, kada čia tas penktadienis, kada galėsiu į sodybą pakliūt, po sodą, daržą, šiltnamius prasieit.. sėt, sodint ką nors, pumpurais besiskleidžiančiais gėrėtis

Man irgi jau per ilga... doh.gif Jau nuo antradienio gėriuosi sprogstančiais šalia esančiais medžiais, su nekantrumu laukiu, kada čia iki sodo nulėksiu bigsmile.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 26, 08:57)
Šiaip reikia pamirkyt/susidaigint, kai pakely tik 15 sėklų, tai kiekviena 'kruopa' reikalinga  biggrin.gif
Norėdama nesusivėlint, juos pasisėju į atskirus mažučius indelius po vieną ir tik gegužės antroj pusėj perkeliu į daržą. Ir tai tik į 'sideratų mišką'
Ir svogūnų sėjinukus sodint yra per anksti. Norint neturėt žyduolių, bet ir anksčiau derlių imt, galima lygiai taip pat į kasetes sukaišiot, kad šakneles išleistų.

Mano jau 3 dienos ant drėgnos marlės, daiginau... Dabar pažiūrėjau, jau sudygę clap.gif Žadu dar palaikyt, o paskui į durpinius indelius, su kuriais tiesiai ir į žemę galėsiu įkišt biggrin.gif

user posted image

Svogūnėlius ir aš jau sukišau į žemę doh.gif Na, jei nieko neišaugs, tai nors laiškų turėsim lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ambro: 26 balandžio 2012 - 15:18
Mane tai domina kada anyzini lofanta ilauka galima nesti ir tabaka, nes jau tokie nemazi, pikiuoti reiktu, bet noro neturiu dar labiau palanges apsikrauti g.gif Ir salierai jau lipa lauk is dezutes, bet jiems tai dar tikrai ankstoka schmoll.gif
[/quote]

Lofantukai man pernai nušalė, kai praėjo šalnos, tai manau irgi reiktų nuo šalnų pasaugot g.gif
Atsakyti
[quote=*Elia*,2012 04 26, 15:01]
Mane tai domina kada anyzini lofanta ilauka galima nesti ir tabaka, nes jau tokie nemazi, pikiuoti reiktu, bet noro neturiu dar labiau palanges apsikrauti g.gif Ir salierai jau lipa lauk is dezutes, bet jiems tai dar tikrai ankstoka schmoll.gif
[/quote]

Lofantukai man pernai nušalė, kai praėjo šalnos, tai manau irgi reiktų nuo šalnų pasaugot g.gif
[/quote]
nu o as savo lofantukus, ispikavau, ir i balkona isnesiau, - jei kas - inesiu atgal....jau kai kurie sprindzio dydzio - kiti - mazesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 26 balandžio 2012 - 15:07
QUOTE(užsklanda @ 2012 04 26, 15:07)
nu o as savo lofantukus, ispikavau, ir i balkona isnesiau, - jei kas - inesiu atgal....jau kai kurie  sprindzio dydzio - kiti - mazesni.

pradžioj paformuot juos galima, tuomet gražiai ims šakotis ir tuo pačiu neatrodys baisiai dideli wink.gif

Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 25, 17:35)
o aš neradau Ermitaže tokio,tik Fiskars,bet kaina 130lt  doh.gif

Vilniete? Tada grizk prie fiskaru,apsisuk i kita puse ir daryk tris zingsnius i kaire. Paslepti jie. Ten maiseliuose,rudji. Yra 3 ir 4 eiliu. Nerealus daiktas. 28,-Lt.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 26, 16:33)
pradžioj paformuot juos galima, tuomet gražiai ims šakotis ir tuo pačiu neatrodys baisiai dideli wink.gif

kaip paforomuot? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 04 27, 07:13)
Vilniete? Tada grizk prie fiskaru,apsisuk i kita puse ir daryk tris zingsnius i kaire. Paslepti jie. Ten maiseliuose,rudji. Yra 3 ir 4 eiliu. Nerealus daiktas. 28,-Lt.

ne nevilnietė,pas mus Šiauliuose visas lentynas išpurenau neradau,važiuosiu per kitas parduotuves 4u.gif nes jau tikrai sugundėt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 26, 07:57)
kukurūzams dar anksti  4u.gif

Šiaip reikia pamirkyt/susidaigint, kai pakely tik 15 sėklų, tai kiekviena 'kruopa' reikalinga  biggrin.gif

Norėdama nesusivėlint, juos pasisėju į atskirus mažučius indelius po vieną ir tik gegužės antroj pusėj perkeliu į daržą. Ir tai tik į 'sideratų mišką'
Ir svogūnų sėjinukus sodint yra per anksti. Norint neturėt žyduolių, bet ir anksčiau derlių imt, galima lygiai taip pat į kasetes sukaišiot, kad šakneles išleistų.
Papildyta:

konservuot tinkami  4u.gif

aš irgi kukurūzus tik antroje gegužės puseje į lauką pasėju. Burbuoles skinu rugsėjyje.

Konservuoti tingiu, supjaustau burbuoles kas 5 cm ir į šaldiklį sukišu. Bet jei pernokini ir žievelė pasidaro kietesnė, tai paskui iš šaldiklio ištraukti kietesni būna, bet ilgiau paverdi ir jega.

svogūnus laiškams galima anksti į šilnamį pasodinti. Iki pomidorų spėji išrauti viską, jei teisingai paskaičiuoji šeimos ėdrumą smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 27 balandžio 2012 - 07:49
QUOTE(užsklanda @ 2012 04 27, 08:01)
kaip paforomuot? g.gif  g.gif

Nukirpti viršūnę norimam aukštyje: iš šonų pradės leist ūgliukus ir bus kaip krūmukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 04 27, 08:19)
Nukirpti viršūnę norimam aukštyje: iš šonų pradės leist ūgliukus ir bus kaip krūmukas  4u.gif

o geras - aciu!
einu apskabyti mirksiukas.gif
o katzole irgi taip pat galima gal paformuoti? o levandas???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 27 balandžio 2012 - 08:22
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 04 27, 08:47)
aš irgi kukurūzus tik antroje gegužės puseje į lauką pasėju. Burbuoles skinu rugsėjyje.

Konservuoti tingiu, supjaustau burbuoles kas 5 cm ir į šaldiklį sukišu. Bet jei pernokini ir žievelė pasidaro kietesnė, tai paskui iš šaldiklio ištraukti kietesni būna, bet ilgiau paverdi ir jega.

svogūnus laiškams galima anksti į šilnamį pasodinti. Iki pomidorų spėji išrauti viską, jei teisingai paskaičiuoji šeimos ėdrumą smile.gif smile.gif

Net nežinojau kad kukuruzu burbuoles galima šaldyti, nu šiemet ( jei užderės smile.gif ), tai prisišaldysim, jei kas liks šaldymui, nes vaikai baisiai jau mėgsta juos, laukdavo išižioję, kol išvirs biggrin.gif Prisipirkau šiemet kokiu 5 ar 6 rušių, praeitais metais turėjau tik vienus(pabandymui), tai thumbup.gif skanus ir saldus buvo, o sodinti reikia antroj gegužės pusej ir kai paaugs- apkaupt. Bet šaknys jų tai nerealus, kaip armatura įlenda į žemą, vos išroviau rudenį, dali nukirtau ir palikau žiemot (baisiai jau pavargau rauti) biggrin.gif
Atsakyti
Anksciau skaiciau , kad meskinis cesnakas nedygsta . Man irgi kol kas antra savaite nerodo gyvybes.Ir siltai, ir dregnai stovi, bet tyli. Pavyko kam nors ?

Atsakyti