Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 12

Apklausa: Ar mulčiuojate savo daržą? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Angelux @ 2012 04 27, 08:23)
Net nežinojau kad kukuruzu burbuoles galima šaldyti, nu šiemet ( jei užderės  smile.gif ), tai prisišaldysim, jei kas liks šaldymui, nes vaikai baisiai jau mėgsta juos, laukdavo išižioję, kol išvirs  biggrin.gif  Prisipirkau šiemet kokiu 5 ar 6 rušių, praeitais metais turėjau tik vienus(pabandymui), tai  thumbup.gif  skanus ir saldus buvo, o sodinti reikia antroj gegužės pusej ir kai paaugs- apkaupt. Bet šaknys jų tai nerealus, kaip armatura įlenda į žemą, vos išroviau rudenį, dali nukirtau ir palikau žiemot (baisiai jau pavargau rauti)  biggrin.gif

nesivarginau rauti rudeni, nukapojau pazeme, pavasarį aptresusios jau buvo, tai viskas labai lengvai buvo sutvarkyta.
Tik nepernokink, kai jau skanu valgyti tai ir skink, nes as pirmuosius nusiskyniau, ka viremes, ka saldziau, o kitus galvojau paliksiu, kad labiau panoktu, tada ko nesuvalgysiu i saldikli, bet pasirodo nelabai gerai, grudeliu odeles sustoreja labiau ir na kietesni buna, ne taip skanu, net ir sviezius nuskynus ir isvirus. Na bet, kad jau as ju turejau daug, tai ir tokius pakietejusiom odelem sukisau likucius i saldikli ir visai nieko i sriuba ar siaip vaikai virtus su druska valgo.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 27, 07:38)
ne nevilnietė,pas mus Šiauliuose visas lentynas išpurenau neradau,važiuosiu per kitas parduotuves  4u.gif nes jau tikrai sugundėt  thumbup.gif

gaila, kad per vėlai perskaičiau.. kaip tik šiandien buvau Ermitaže ir tokį pirkau, galėjau prigriebt dar vieną, nes ryt kaip sykis į Šiaulius važiuoju.. Dabar jau nebeturėsiu galimybės grįžt doh.gif
Atsakyti
Man vistiek nesuka guziu tos ledo salotos cool.gif . Nei siltnamy, nei lauke. Lapai didziausi, bet kaip eiliniu salotu

Pasiteisino rukolos ir sultenes sejimas kas pusantros savaites. Vienas suvalgom, jau kitos uzaugusios. Sejau po pora eiluciu , veliau vel taip pat. Dabar i nuvalgytu vieta tupdau pomidorus.

Parsinesiau vakar katzole lotuliukas.gif . Kate neatsitraukia, o planavau viena augint balkone lotuliukas.gif

user posted image

Ir sitos patiko. Tik butu gerai savu seklu sulaukt. Nebandet?
Atsakyti
Gal kas bandet morkas mandrai sodint -suklijuot ant tual. popieriaus ir tada guldyt i zeme? Man labai patogu butu,nes su savo dviem pagalbininkem toks ir sejimas - as uzkasu,maze atkasa....
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 04 27, 09:33)
Anksciau skaiciau , kad meskinis cesnakas nedygsta . Man irgi kol kas antra savaite nerodo gyvybes.Ir siltai, ir dregnai stovi, bet tyli. Pavyko kam nors ?

Aš pernai išbarsčiau pačios surinktas šio česnako sėklutes - daigumas, regis, šimtaprocentinis smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 04 27, 15:49)
Gal kas bandet morkas mandrai sodint -suklijuot ant tual. popieriaus ir tada guldyt i zeme? Man labai patogu butu,nes su savo dviem pagalbininkem toks ir sejimas - as uzkasu,maze atkasa....

esu skaicius, kad bande merginos g.gif o del jusu pagalbininkiu, tai skirkit joms nuosava darza, lai sejasi, sodinasi, kasa ir pan... as pernai sunui buvau davus seklu i darza, gal 0,5 m lysves galiuka, tai ko tik neprisejo lotuliukas.gif bet uztai maniskiu neliete, o ypac kai pasakiau, kad ir as eisiu jo kapstyt, kad nieks neuzaugtu blush2.gif lotuliukas.gif tai greitai sodininko ego suveike ir saugojo savo darza biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tagete @ 2012 04 27, 15:54)
esu skaicius, kad bande merginos  g.gif  o del jusu pagalbininkiu, tai skirkit joms nuosava darza, lai sejasi, sodinasi, kasa ir pan... as pernai sunui buvau davus seklu i darza, gal 0,5 m lysves galiuka, tai ko tik neprisejo  lotuliukas.gif  bet uztai maniskiu neliete, o ypac kai pasakiau, kad ir as eisiu jo kapstyt, kad nieks neuzaugtu  blush2.gif  lotuliukas.gif  tai greitai sodininko ego suveike ir saugojo savo darza  biggrin.gif

Sudet inga lotuliukas.gif Dickei jau nereikia,ji man normaliai padeda rimtuose darbuose. O vat mazei be sansu kanos isaiskint,ji vistiek savo. Ko tik nedaviau,niekaip. Kur as-ten ir ji. Prielipas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 04 27, 15:49)

Sveikutės,
aš tik paskaitinėju, bet dabar rasiu daugiau laiko ir parašyti smile.gif
Morkas aš sėjau praeitais metais - nieko gero... bet mano žemė tokia kaip ir durpės, tad ir šiaip morkos nelabai mėgsta...
Atsakyti
Pernai sode (juodžemis) sėjau 2x morkas, vos pora teišdygo unsure.gif doh.gif Kai klausiau kitų, kodėl tiap, pasakė, kad nedaigintos.... Tai šiemet jau sudaiginau pusę sėklų, sekmadienį lėksim į sodybą, paskui į sodą. Visur prisėsiu bigsmile.gif Skiriasi žemė, mat sodyboj smėlėta, ten gal geriau užaugs biggrin.gif

Laukiu nesulaukiu, kada čia nulėksim ir pradėsiu tvarkyti sodybos aplinką! bigsmile.gif

Vakar nusipirkom Seniuose Magnolijos krūmiuką (visai nedidukas, kelios šakelės su pumpuriukais), iki šiol negaliu atsidžiaugt bigsmile.gif Mąstau, kaip čia padarius, kad tik prigytų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 04 27, 15:52)
[size=1][/size]
Aš pernai išbarsčiau pačios surinktas šio česnako sėklutes - daigumas, regis, šimtaprocentinis  smile.gif .

Rinktos kur? Is savu, jau auginamu? Mano pirktines. Na, dar lauksiu, gal nors vienas koks islys g.gif

Su tais talkininkais tai tikrai sudetinga. Praeitais metai nuziurejo kaip pikiuoju, tai, nutaikius momenta, likucius i manu kruopas supikiavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tagete @ 2012 04 27, 15:54)
..del jusu pagalbininkiu, tai skirkit joms nuosava darza, lai sejasi, sodinasi, kasa ir pan... as pernai sunui buvau davus seklu i darza, gal 0,5 m lysves galiuka, tai ko tik neprisejo  lotuliukas.gif  bet uztai maniskiu neliete, o ypac kai pasakiau, kad ir as eisiu jo kapstyt, kad nieks neuzaugtu  blush2.gif  lotuliukas.gif  tai greitai sodininko ego suveike ir saugojo savo darza  biggrin.gif

Mano vaikinukai labai padėjo pernai sode: aš išdirbinėjau žemę, jie sėjo, laistė, medžius baltino bigsmile.gif thumbup.gif Tikri talkininkai auga clap.gif Šiais metais mažiau juos vežamės. O kaip supyksta, kai neimam blush2.gif Vienu metu jiems reikia to paties įrankio, o jų tik po vieną... Sodinom su MB medžius, krūmus, grėbsčiau sau mulčiavimui šieną, nebūtų užtekę lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 04 27, 16:06)
Su tais talkininkais tai tikrai sudetinga. Praeitais metai nuziurejo kaip pikiuoju, tai, nutaikius momenta, likucius i manu kruopas supikiavo biggrin.gif

Cia geras lotuliukas.gif
Atsakyti