Va taip va. Net vardyne iš to streso tikrinausi
O mums buvo toks atvejis, kad kai ėjom registruot mažutės, tiesiog pasakiau vardą, o ten jau užrašinėją ir davė po to tik pažiūrėt ar viskas gerai. Nu skaitau aš ir nieko nesuprantu
Gal tik iš kokio trečio karto supratau, kad žmogus visai nesuprato ką rašo ir užrašė BEATRYČIA. na, o turi būti Beatričė. Tai aš ir sakau, kad ne taip, galūnė su Ė, ir trumpoji I. Nu tai dėl tos galūnės tai nesiginčijo. Bet kad pradėjo man aiškint dėl i
Galiausiai baigėsi tuo, kad dar "nu tai čia jūsų reikalas kaip savo vaiką pavadinsit, bet šiaip tai su ilgąja"
QUOTE(litavkasam @ 2007 04 13, 14:28)
O mums buvo toks atvejis, kad kai ėjom registruot mažutės, tiesiog pasakiau vardą, o ten jau užrašinėją ir davė po to tik pažiūrėt ar viskas gerai. Nu skaitau aš ir nieko nesuprantu
Gal tik iš kokio trečio karto supratau, kad žmogus visai nesuprato ką rašo ir užrašė BEATRYČIA. na, o turi būti Beatričė. Tai aš ir sakau, kad ne taip, galūnė su Ė, ir trumpoji I. Nu tai dėl tos galūnės tai nesiginčijo. Bet kad pradėjo man aiškint dėl i
Galiausiai baigėsi tuo, kad dar "nu tai čia jūsų reikalas kaip savo vaiką pavadinsit, bet šiaip tai su ilgąja"
jetau
nu ir prisižvengiau net vyras pasiūlė smegenis pasitikrint kad viena prie kompo lūžtu, linksma čia su jumis...
Aš irgi turiu tradicine istorija apie tėvelius mano pusbrolis savo dukryte irgi pakeliui i registracija perkrikštijo ir lapeli kišenėj turėjo. bet iš to strioko pamiršo taigi is Vaidos tapo Valda.
Aš irgi turiu tradicine istorija apie tėvelius mano pusbrolis savo dukryte irgi pakeliui i registracija perkrikštijo ir lapeli kišenėj turėjo. bet iš to strioko pamiršo taigi is Vaidos tapo Valda.
Mano viena pažįstama ištekėjo už užsieniečio, na ir parinko vardą sūneliui Rein - normalus vardas toj šaly, įprastas. Na ir parvažiuoja su vaikiuku, o močiutėm kaip tais tas vardas na niekaip neįsimena - taip ir liko Rainiuku.
QUOTE(Elemire @ 2007 04 17, 20:03)
Mano viena pažįstama ištekėjo už užsieniečio, na ir parinko vardą sūneliui Rein - normalus vardas toj šaly, įprastas. Na ir parvažiuoja su vaikiuku, o močiutėm kaip tais tas vardas na niekaip neįsimena - taip ir liko Rainiuku. 
vrgsas vaikas
QUOTE(Elemire @ 2007 04 17, 21:03)
Gerai kad ne kačiuku
Nežinau, ar labai linksma istorija, bet man kelia šypseną
Gera mano draugė laukėsi mergytės ir nuo neštumo pradžios kalbėjo apie vardą Gabrielę
Jai šis vardas labai gražus ir ji svajojo taip pavadinti dukrytę
kalbėjom ir apie Gabiją, bet Gabrielė jai patiko labiau.
Tačiau jos vyro mama, išgirdus, kad mergytė bus Gabrielė, prasitarė, kad ketina ją vadinti mažybiškai Gabrute, neva labai švelniai ir gražiai skambės...
Išgirdusi tokią "perspektyvą", draugė sužavėta neliko...
Taigi vien dėl to, kad išvengti tokio "pašvelninimo" dukrytė tapo Gabija
Gera mano draugė laukėsi mergytės ir nuo neštumo pradžios kalbėjo apie vardą Gabrielę
Tačiau jos vyro mama, išgirdus, kad mergytė bus Gabrielė, prasitarė, kad ketina ją vadinti mažybiškai Gabrute, neva labai švelniai ir gražiai skambės...
QUOTE(Aiva. @ 2006 10 07, 20:43)
pas Egidijus - Gidulis. drūtas vyras bus
na, mano istorijos gal ir girdėtos biski: mano dėdina buvo mokytoja. kai marčios laukėsi - labai laukė anūkių. sulaukė - ketvirtos, bet mergytė gimė silpnutė, reikėjo staigiai tvarkyti dokumentus. Dėdina nuolat kartodavo - "visi vardai gražūs, tik ne Rasa" (nes labai dažni). pusbrolis tvarko dokumentus - "kokį ten vardą mama minėjo?
Kitas mano pusbrolis - Rolandas (dabar 40-metis), kaip pridera - bobutė, nepripratusi prie "mandrų vardų" užmiršta kaip šaukti - ir - "Rundeliuk"
Mano istorija: mano vardas buvo išrinktas jau vyriausiam broliui. taigis, gimiau, dėdė aplankė, eina link autobuso sustojimo (ten pora kilometrų), susitinka mano senelį, tas klausia - "tai vistik - koks vardas?" dėdė, kaip priklauso - palupęs - "nu kažkas panašaus į žilvitį. bet juk vaiko taip tikrai nepavadino"
QUOTE(Ana_21 @ 2007 04 19, 00:45)
Nežinau, ar labai linksma istorija, bet man kelia šypseną
Jai šis vardas labai gražus ir ji svajojo taip pavadinti dukrytę
kalbėjom ir apie Gabiją, bet Gabrielė jai patiko labiau.
Išgirdusi tokią "perspektyvą", draugė sužavėta neliko...
Taigi vien dėl to, kad išvengti tokio "pašvelninimo" dukrytė tapo Gabija 
tai močiutė ją Gabyte dabar vadina?
Papildyta:
QUOTE(Azalija @ 2007 04 19, 01:35)
Mano istorija: mano vardas buvo išrinktas jau vyriausiam broliui. taigis, gimiau, dėdė aplankė, eina link autobuso sustojimo (ten pora kilometrų), susitinka mano senelį, tas klausia - "tai vistik - koks vardas?" dėdė, kaip priklauso - palupęs - "nu kažkas panašaus į žilvitį. bet juk vaiko taip tikrai nepavadino" 
tai Živilė?
va dar prisiminiau, kai viena močiutės draugė pamiršo vardą anūkės (Upė), tai sakė "oi, žinojau, žinojau, Neris ar tai Nemunas..."
QUOTE(Azalija @ 2007 04 19, 00:35)
Kitas mano pusbrolis - Rolandas (dabar 40-metis), kaip pridera - bobutė, nepripratusi prie "mandrų vardų" užmiršta kaip šaukti - ir - "Rundeliuk"
(tarmiškai - toks puodas su rankena)
o ką, panašu