Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(donnaM @ 2012 06 29, 12:51)
tai gal ta kazka kita, jeigu pazystate, ir kaltinkite, apseidama suabsoliutinimo?

atsiprasau, as visiskai nieko nekaltinu, nei jusu, nei jo labiau to "kazko kito". As jusu visiskai ramiai paklausiau apie visai galima situacija- jeigu taip nutiks (ne nutiktu, bet nutiks, nes tai vai realu)- kaip pasielgsite? Nes jus Debeseli apkaltinot "nepagristais kaltinimais". Taip, ji perdeda, vargu ar "desimtim" kazkam embrionu lieka, bet ji net nekaltina, ji sako, kad jai tai nepriimtina.

ivairios salys iesko ivairiu iseiciu: tik 3 embrionai, kiausialasciu saldymas, embrionu "ivaikinimas"- ieskoma, nes visgi rimta moraline dilema matoma ne tik Baznyciai. LT tai aklaviete verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 29 birželio 2012 - 13:00
QUOTE(Mergiona @ 2012 06 29, 11:45)
jusu prasta uosle  smile.gif
Papildyta:
as jums atsakiau, laukiu atsakymo is jusu.

neatsakete i mano klausima, del savo vaiku pradejimo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Flaurencija @ 2012 06 29, 13:02)
neatsakete i mano klausima, del savo vaiku pradejimo  lotuliukas.gif

patikrinkit AZ
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 06 29, 12:04)
patikrinkit AZ

radau blush2.gif , atsakaiu i as zinute, nes matau nenorite viesumo
Atsakyti
o ka jus darytumet jeigu taip nutiks?

labai prasau, paskaitykite nuo pradziu, nes turiu Jus nuvilti, kad butent debeselis pareiske, kad IVF yra mesinejimas, be skrupulu zudant desimtimis embrionu. Viskas tvarkoj, jeigu nepritari apvaisinimui, viskas tvarkoj jeigu nesirenki tos proceduros, viskas tvarkoj jeigu stengiesi issigydyti su naprotechnologijom, viskas juk tvarkoj jeigu vietoj to pasirenki isivaikinima, bet kam? pasakykit man kam reikia sitaip kalbeti apie IVF, jeigu to nesi patyres ir dorai net nepazysti zmoniu tai daranciu?

QUOTE(Mergiona @ 2012 06 29, 13:57)
atsiprasau, as visiskai nieko nekaltinu...

Atsakyti
QUOTE(velnyte @ 2012 06 29, 10:55)
Pasiūlys kažką panašaus į saviitaigą. Arba pritaikomi kašperovskio metodai. Juk protą paveikti galim patys arba jį paveikia kiti. Mano nuomone tai yra labai panašu. Juk kai kas nors skauda. Susikaupi ir save įteikinėji, kad skausmas rimsta ir jis nurimsta. Tai jau išbandyta mano ne kartą.

Ko gero apie skirtinga skausmo lygi snekam, tikiu, kad saviitaiga gali padeti esant eiliniam galvos skausmui, bet kai skausmas priveda prie alpimo , vemimo ir gal tiek to toliau nebevardinsiu...
Atsakyti
QUOTE(kokyte @ 2012 06 29, 12:12)
Ko gero apie skirtinga skausmo lygi snekam, tikiu, kad saviitaiga gali padeti esant eiliniam galvos skausmui, bet kai skausmas priveda prie alpimo , vemimo ir gal tiek to toliau nebevardinsiu...

parasykite man i asmenine, jei idomu, parasysiu kaip mano teta issigyde endometrioze
Atsakyti
Idomios diskusijos uzvire, smalsu skaityti priestaringas nuomones. Noreciau suzinoti nuomone tu moteriskiu, kurios pries "mesinejima", t.y. Nusiteikusios pries IVF. Jei problema tik pas vyra ir ji problema rimta, ka daryt? Noriu savo vaiko taip, kad net is proto einu. Vyras yra absoliuciai pries isivaikinima. Ka darytumete jus? Mest per borta savo vyra ir vaisingo ieskot? Gal zinot gudriu patarimu?
Atsakyti
QUOTE(donnaM @ 2012 06 29, 13:08)
pasakykit man kam reikia sitaip kalbeti apie IVF, jeigu to nesi patyres ir dorai net nepazysti zmoniu tai daranciu?

na, zodziai ne patys graziausi patinkti Debeselio, bet ir atgal ji ne ka graziau gavo. Kam reikia sitaip kalbeti? Butent taip, kaip pasake ji- nereikia, aisku, bet tokie pokalbiai turi vykti NG skyrelyje, nes tai yra rimta problema. IVF rimta procedura, zmogus turi tai daryti apgalvotai ir atmerktom akim, apmastes viska. Kol neturi vaiku sakai "auginsios pulka", o paskui pastoji, du, trys- o gal du kartu, trys kartu, ir? Jie auga, reikia pinigu, moterims siame skyrelyje daugumai ne 18. Kol dvinukai-trynukai paauga nors kiek ziuri- jau link 40 laikas eina, pinigu truksta, sveikat neatlaiko. Beto, teisingai Tokia Profesija rase: IVF durys, daug kas paskui pastoja naturaliai- neplanuotai ir netiketai po nevaisingumo metu. Snaigiu "pasiemimas" vel atidedamas, metai eina. Kai daromas IVF pirmam vaikeliui susilaukt kas bus paskui tiesiog nepagalvojama, na tiesiogine zodzio prasme- neateina i galva arba ne tas galvoje, ne tos mintys. Bet gal jei moterys susimastytu, kad visgi "augint pulka" yra mazai realu ji galetu pasirinkt? Ta pati IVF LV, kur leidziamas embrionu ivaikinimas. Dar kazkokias alternatyvas apmastytu. O taip- atimamas pasirinkimas, zmogus/ seima tiesiog nesusimasto, arba netiki kad jiems gali pavykti, o paskui padietis be iseities- nei pasiimti, nei ismesti. Variantu nera. Ir ka daryt?
Atsakyti
QUOTE(Flaurencija @ 2012 06 29, 14:14)
parasykite man i asmenine, jei idomu, parasysiu kaip mano teta issigyde endometrioze

Gal parasytumet cia viesai, nes manau, itin aktualu daug kam...
Atsakyti
QUOTE(stryga @ 2012 06 29, 12:23)
Gal parasytumet cia viesai, nes manau, itin aktualu daug kam...

parasysiu veliau po pokalbio savo teta, nes nonoriu ka nors praleisti blush2.gif pas ja buvo gana stirpti endometrioze, nezinau kurios stadijos, bet ji issigyde ja naturalis metodais, idejus daug vargo ir pastangu, ne visi zmones alternatyviais gydymo metodais tiki, nori uzsiimti, nes tai ilgas ir sunkus darbas su labai daug pastangu ir daug atsisakymu bigsmile.gif
Atsakyti
"kaip sauksi - taip ir atsilieps" 4u.gif

QUOTE(Mergiona @ 2012 06 29, 14:18)
na, zodziai ne patys graziausi patinkti Debeselio, bet ir atgal ji ne ka graziau gavo. ...

Papildyta:
labai atsiprasau, bet nesupratau - ar cia Jus apie save, ar apie mus? ar cia mes darom IVF negalvodamos, ar Jus taip padarete? ar apskritai cia tiesiog moralas del moralo?

nuosirdziai nesupratau.... 4u.gif

QUOTE(Mergiona @ 2012 06 29, 14:18)
...IVF rimta procedura, zmogus turi tai daryti apgalvotai ir atmerktom akim, apmastes viska...
Atsakyti