QUOTE(Triumfante @ 2012 06 29, 15:30)
Rausva debesele, manau jog merginos isizeide ne del to, kad jusu poziuris skiriasi, o del to, kaip jus issireiskiate. Gal ten, kur sitiek skausmo, nederetu pilti druskos, o jus butent tai ir padarete prakalbusi apie mesininkyste. Tai vieta palaikymui, draugystei.
Butent, man asmeniskai uzkliuvo patys issireiskimai. Nes jie man tokie... kurstantys neapykanta
Mes, kurios esame asmeniskai susidure su sitomis problemomis, zinome, kas turima omenyje, kad "vaiku zudymas" reiskia embrionu sunaikinima.
Bet pvz. zmonems, kurie tokiais dalykais kaip IVF visai nesidomi (o tokiu yra labai daug), prisiklausius tokiu teiginiu gal tikrai atrodys, jog mes "zudeme" tikrus vaikus tam kad sulaukti to vienintelio po IVF. Kas ten zino, kas susisvies menkai issilavinusiam zmogui (o tokiu pasitaiko net ir tarp mokytoju, pavyzdziui). Ir man asmeniskai truputi neramu, kaip tai galetu atsiliepti vaikui "po IVF", jei jis netycia pakliutu i aplinka, kurioje yra tokiu zmoniu...
Kas liecia teiginius, kad "man tikrai taip nebus", "man tikrai neliks atliekamu embrionu" tai manau, kad cia vis delto vengimas paziureti realybei i akis. Nes tokie atvejai, kad ir reti, buna. Ir protingas zmogus pries ka nors pradedamas daryti apsvarstys visus, net ir maziau tiketinus variantus. Net ir tokius, kaip plytos nukritimas ant galvos (o jei jus is tiesu zutumete ir liktu jusu uzsaldyti embrionai - negi jums jau nebesvarbu, kas tokiu atveju bus su jais daroma, negi neapsvarstete tokios galimybes su seima, gydytojais?

) Bet sprendimu yra ivairiausiu, priklausomai nuo etiniu, religiniu ir pan. isitikinimu. Vieni renkasi nedaryti IVF, kiti - embrionu ivaikinima, kiti - sunaikina ir nesuka galvos, bet kuriuo atveju tai - kiekvieno asmeninis pasirinkimas