Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(donnaM @ 2012 06 29, 13:33)
"kaip sauksi - taip ir atsilieps"  4u.gif

as kaip ir nesaukiau, bet atsiliepe ir man. blush2.gif Reikia isklausyt visokius poziurius ir susipazinti su ivairiom situacijom iki, ne po. Visiskai suprantu kad ne kiekvienai embrionas=vaikas. Jei taip- problemos nera. Bet jei pagimdai, ir supranti kad ne tai kad augint, bet ir pasiimt ir tai pinigu nera (turbut kiek tai kainuoja primint nereikia), o tau ismetimas prilygsta nzudymui, kas tada? Labai svarbu apmastyti visokius variantus ir kiek imanoma- pasiruost. Finansine prasme, pvz.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 29 birželio 2012 - 13:37
QUOTE(*Iris* @ 2012 06 29, 09:36)
Neatsakete i auksciau uzduota klausima, kuo pagristas sis jusu teiginys apie IVF
...be skrupulu yra nuzudomos desimtys vaiku...?  4u.gif

Ir siaip idomumo delei gal galite detaliau apibudinti/nurodyti, kokie metodai taikomi is naprotechnologijos vaisingumui tirti ir gydyti (juolab jei nelabai pripazistami man rods ir alternatyvios medicinos gydymo metodai, homeopatija), nes kazkaip placiau neteko susidurti? 4u.gif

Yra musu sitoj skilty kitas kambarelis kur pateikiama IVF statistika.

O jau apie mano tikslus tai butu juokinga jei nebutu graudu lotuliukas.gif kalbu apie savo asmenine patirti, bet zinoma, matot ka norit matyt ir minti gaudot kuria norit gaudyt.
Apie napro:
http://www.naprotechnology.com/.

Merginos, jau kur kur o sitam skyreli ne pyktis deretu. Tas pastojimui nepadeda. Pykdyt nei vienos nenorejau. Matau kad musu poziuriai per skirtingi, daugiau jusu netrukdysiu. Laikysiu uz jus kumscius 4u.gif
Atsakyti
aciu 4u.gif Jums irgi sekmes kuo didziausios 4u.gif

QUOTE(rausva debesele @ 2012 06 29, 15:08)
... daugiau jusu netrukdysiu. Laikysiu uz jus kumscius  4u.gif

Atsakyti
Rausva debesele, manau jog merginos isizeide ne del to, kad jusu poziuris skiriasi, o del to, kaip jus issireiskiate. Gal ten, kur sitiek skausmo, nederetu pilti druskos, o jus butent tai ir padarete prakalbusi apie mesininkyste. Tai vieta palaikymui, draugystei.
As pati susilaikau nuo kategoriskumu, pagaliau. Zinokite, kad laikui begant tikrai keiciasi viskas, tuo labiau zmogus, jo mintys, niekada nesakykite niekada. Sakau is savos patirties.
Sekmes jums. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Triumfante @ 2012 06 29, 15:30)
Rausva debesele, manau jog merginos isizeide ne del to, kad jusu poziuris skiriasi, o del to, kaip jus issireiskiate. Gal ten, kur sitiek skausmo, nederetu pilti druskos, o jus butent tai ir padarete prakalbusi apie mesininkyste. Tai vieta palaikymui, draugystei.
As pati susilaikau nuo kategoriskumu, pagaliau. Zinokite, kad laikui begant tikrai keiciasi viskas, tuo labiau zmogus, jo mintys, niekada nesakykite niekada. Sakau is savos patirties.
Sekmes jums.  4u.gif

Triumfanciuk! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ka gi, ruosiames paliauboms? mirksiukas.gif O tai dar trecia pasaulii kara sukelsim del IVF biggrin.gif Gal nereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Flaurencija @ 2012 06 29, 14:14)
jei idomu, parasysiu kaip mano teta issigyde endometrioze

Taip, labai įdomu, ypač jei kalbame apie psichologinius metodus.
Atsakyti
Oi kokios diskusijos verda lotuliukas.gif Nenuobodu pasidarė šitam skydelyje g.gif
Apie pulkus vaikų - tikrai abejoju, kad čia kam nors prisidarė toks perteklius, kad neturi kur dėti. Mūsų, pvz. 18 vienetų nesulaukė pilnametystės (t.y. gimimo). Ir nei karto nebuvo ką šaldyti. Ir sudėdavo visus iki vieno (pvz. 6).
QUOTE(tokia profesija @ 2012 06 28, 23:21)
Pelargonija, ar Jums teko tai išgyventi?
Kaip šiaip sekasi?
Jau sakiau, esat man pilna lobių. Vis pakibinu, pakrapštau, o Jūs vis sprunkat į krūmus. Aš žinokit kantri. Ir atkakli. Ir įkyri, jei matau, kad reikia.

Ačiūdie, ne, bet artimai pažįstu porą šeimų, praradusių vaikus, ir matau, kad tada vaikų norėjimas pasidaro tikrai beprotiškas.
Bepigu samprotauti apie IVFo blogumą toms, kurioms jis ir nereikalingas.
O aš... ką... mažais žingsniukais pirmyn. Dažnai dingstu gydytis priklausomybę nuo SM biggrin.gif Jei rimtai, kiek galima metų metais apie tą pati šnekėti ir skaityti - reikia atitrūkti ir pamiršti, užsiimti ir domėtis visai kitais dalykais. O tikslas... jis vis tiek lieka.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
O as nesuprantu tu, kurios pamokslauja, o kai uzklausiama kazkas asmeniska, tada tik I az. Koks gali but slaptumas, jei rasai NG temoj, uzduodi klausimus, moralizuoji kitiems ir kalbi tarsi ne nuo saves.
Kiek skaitau, daugumai nelieka net ka saldyt, nors pradzioj buna ir ne po viena embriona. Arba neatsyla. O gvildenama tai, ko greiciausiai net nepatyre moralizuojantys cia.
Pelargonija, zaviuosi tavo ryztu 4u.gif saunuole wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2012 06 29, 17:57)

Ačiū neužteks biggrin.gif
Atsakyti
Svajuke, wow. Turbut pirma karta gyvenime visiskai, absoliutiskai pritrukau zodziu. Wow.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 29 birželio 2012 - 22:56
QUOTE(Triumfante @ 2012 06 29, 15:30)

Butent, man asmeniskai uzkliuvo patys issireiskimai. Nes jie man tokie... kurstantys neapykanta unsure.gif

Mes, kurios esame asmeniskai susidure su sitomis problemomis, zinome, kas turima omenyje, kad "vaiku zudymas" reiskia embrionu sunaikinima.
Bet pvz. zmonems, kurie tokiais dalykais kaip IVF visai nesidomi (o tokiu yra labai daug), prisiklausius tokiu teiginiu gal tikrai atrodys, jog mes "zudeme" tikrus vaikus tam kad sulaukti to vienintelio po IVF. Kas ten zino, kas susisvies menkai issilavinusiam zmogui (o tokiu pasitaiko net ir tarp mokytoju, pavyzdziui). Ir man asmeniskai truputi neramu, kaip tai galetu atsiliepti vaikui "po IVF", jei jis netycia pakliutu i aplinka, kurioje yra tokiu zmoniu... unsure.gif

Kas liecia teiginius, kad "man tikrai taip nebus", "man tikrai neliks atliekamu embrionu" tai manau, kad cia vis delto vengimas paziureti realybei i akis. Nes tokie atvejai, kad ir reti, buna. Ir protingas zmogus pries ka nors pradedamas daryti apsvarstys visus, net ir maziau tiketinus variantus. Net ir tokius, kaip plytos nukritimas ant galvos (o jei jus is tiesu zutumete ir liktu jusu uzsaldyti embrionai - negi jums jau nebesvarbu, kas tokiu atveju bus su jais daroma, negi neapsvarstete tokios galimybes su seima, gydytojais? g.gif ) Bet sprendimu yra ivairiausiu, priklausomai nuo etiniu, religiniu ir pan. isitikinimu. Vieni renkasi nedaryti IVF, kiti - embrionu ivaikinima, kiti - sunaikina ir nesuka galvos, bet kuriuo atveju tai - kiekvieno asmeninis pasirinkimas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *River*: 30 birželio 2012 - 08:01