Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(Mergiona @ 2012 06 29, 13:19)
jo, girdejau tokia versija. Is popo (Staciatikio kunigo). Visos moterys yra kaltos, nes ne visi joms uzsimezge vaikai gimsta.

je je, dėl visko tik moterys ir tėra kaltos. biggrin.gif
gerai, kad jų (moterų) yra ant šio svieto, kitaip nebūtų gi ką kaltinti.

o šiaip. yra visokių žmonių. ir kiekvienas turi savo nuomonę, kurią išreiškia ne visiems priimtinu būdu ar žodžiais.

nepulkit rausvo debesėlio už jos nuomonę ir pasirinkimą. Galbūt nevisai korektiškai išsireiškė apie IVF, bet tai juk jos nuomonė, ji nenori daryti ivf ir nedarys. gi neparašė, kad smerkia tas,kurios pasirinko ivf.

galų gale, moterys, negi Jūsų apsisprendimui gali turėti įtakos ponios X, gyvenančios gretimam kaime, nuomonė apie IVF?

juk tai vien tik Jūsų poros sprendimas. turit galimybę nesirinkti ivf, pabandyti kitus būdus - valio, neturite- tai ir darot. arba nedarot, nes JUMS, o ne kažkam, nepriimtina.

ir dar dėl amžiaus. labai jau akcentuojat, kad neva tik 30 metų, dar visas gyvenimas prieš akis ir yra laiko eksperimentams.
deja. mano patirtis sako, kad ir 30 metų gali būtų vėlu.
gi čia, man gydytojai sakė, kad oj jums dar tik 30, dar turite laiko. niekada nepamiršiu Treijso išraiškos, kai pamatė mano tyrimų rezultatus. lyg su pašaipa paklausė "tai ką jums sako jūsų gydytojas?", kai atsakiau, kad nebuvau pas jokį gydytoją, o atvažiavom pas jį, staigiai persimainė. juokų nebeliko.
va tada ir pasakė, kad dar pusmetis ir būtų vėlu. ir tąkart nenuteikė optimistiškai, greičiau visas IVF kelias buvo pesimistinis.
aš nė karto negirdėjau, kad viskas kaip iš vadovėlio, greičiau priešingai, buvo nuteikinėjama, kad nieko gero čia nebus....
bet kažkas kitaip nusprendė ax.gif

Pelargonija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pasislepusi @ 2012 06 30, 10:20)
nepulkit rausvo debesėlio už jos nuomonę ir pasirinkimą. Galbūt nevisai korektiškai išsireiškė apie IVF, bet tai juk jos nuomonė, ji nenori daryti ivf ir nedarys. gi neparašė, kad smerkia tas,kurios pasirinko ivf.

Nepastebejau puolimo, nei smerkimo. Kaip jau minejau, jeigu pats rasydamas lyg ir nori truputi ikasti, tai jums bus atsakyta tuo paciu. Nepazystu labiau tolerantisku zmoniu nei ivf skyrelio merginos, bet viskam yra ribos. Ir tema si ne tam skirta, todel siulyciau norincioms aiskintis santykius, juos aiskintis per az. 4u.gif
Atsakyti
as siandien vel paluzau verysad.gif pamaciau parduotuveje viena kaiminka kuri jau issikrausciusi is musu rajono - kai paskutini karta ja maciau buvo nescia, o dabar pamaciau jau su kudykiu verysad.gif taip "abydna" sirdy paliko verysad.gif aisku dziaugiuosi, bet tas dziaugsmas kitoks...

ir kodel kai jau nusprendziu kad su savo skausmu jau susitaikiau vis kazkas islenda pries nosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lollypopas @ 2012 07 01, 17:42)
as siandien vel paluzau verysad.gif pamaciau parduotuveje viena kaiminka kuri jau issikrausciusi is musu rajono - kai paskutini karta ja maciau buvo nescia, o dabar pamaciau jau su kudykiu verysad.gif taip "abydna" sirdy paliko verysad.gif aisku dziaugiuosi, bet tas dziaugsmas kitoks...

ir kodel kai jau nusprendziu kad su savo skausmu jau susitaikiau vis kazkas islenda pries nosi doh.gif

Laba diena. Su tuo susitaikyti neimanoma, o tik susigyventi, su skausmu, kuris yra nuolatinis palydovas tu, kurios negali pastoti. Kad ir kaip save ramintume, guostume, sakytume, kad mums tas pats, tai tik saves itikinejimas, kad nepaluzti galutinai. Man irgi taip daznai buna, jau atrodo susitaikiau, susigyvenau, taciau kiekvienas naujas nestumas skaudina. 4u.gif
Mum su vyru nustatytas neaiskios kilmes nevaisingumas. Vaikuciu nesulaukiame jau 4 metai, turejau 1 nesivystanti pries 2 metus. Nezinau ar cia pataikiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lollypopas @ 2012 07 01, 18:42)

Aš ką tik apturėjau lygiai tokią pat situaciją. Buvom pas draugus ir užėjo jų kaimynė jau su tokiu matomu pilvuku. Aš tikriausiai nevalingai akis išpūčiau, tai sako va sūnus kaip tik baigia mokyklą (jis dvyliktokas), išvažiuos, tai norim dar vieno. Tai reiškia panorėjo ir yra, va taip, tikriausiai gal pirmu bandymu. O jai 43 metai. O mums dar sako kad oi kaip metai svarbu. Nieko jie nesvarbu, kai kimba tai tikriausiai kibs net pensijoj... Prisiguodžiau...
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Esu cia naujoke bet turiu ta pacia problema kaip ir Jus..Noreciau ja papasakoti nes siuo metu neturiu kam papasakoti nei paklausti patarymu.Su draugu negalime susilaukti vaikelio,jis jau buvo vedes ir turejo negraziai pasakysiu bet bjaure zmona kuri ejdavo i kaire ..bet ne apie tai..Jinai ji paliko kad jis yra Nevaisingas..As su ta Ex jo susipazynau seniai dar nezinodama kad jie buvo vede kaskada,jinai man pasakojo kad jis nevaisingas ir taip toliau....Ir va mes gyvenam kartu pasidarem tyrimus ir taip jis yra nevaisingas,bet as nenuleidziu ranku,skaitau naktim staipsnius ka galima daryti,skaitau Jusu laiskus ir bandau kaska daryti..perku vitaminus,skambinu daktarams,ir visada buna tuscia...Matau kaip jis verkia,kaip jam sunku,kartais jauciu kad jis nori mane paleisti kad buciau toli ir su kitu..nebezinau ka daryti...patarkyt..P.s. ta jo ex vis dar man ramybes neduoda:(((
Atsakyti
Stiprybes, merginos, visoms. 4u.gif

Mazyte291, kame tas nevaisingumas, kokie tyrimai daryti?? 4u.gif
O del ex, tai manau, kad turetumete nutraukti bendravima, del savo pacios sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(mazyte291 @ 2012 07 01, 19:37)
Sveikutes 4u.gif Esu cia naujoke bet turiu ta pacia problema kaip ir Jus..Noreciau ja papasakoti nes siuo metu neturiu kam papasakoti nei paklausti patarymu.Su draugu negalime susilaukti vaikelio,jis jau buvo vedes ir turejo negraziai pasakysiu bet bjaure zmona kuri ejdavo i kaire ..bet ne apie tai..Jinai ji paliko kad jis yra Nevaisingas..As su ta Ex jo susipazynau seniai dar nezinodama kad jie buvo vede kaskada,jinai man pasakojo kad jis nevaisingas ir taip toliau....Ir va mes gyvenam kartu pasidarem tyrimus ir taip jis yra nevaisingas,bet as nenuleidziu ranku,skaitau naktim staipsnius ka galima daryti,skaitau Jusu laiskus ir bandau kaska daryti..perku vitaminus,skambinu daktarams,ir visada buna tuscia...Matau kaip jis verkia,kaip jam sunku,kartais jauciu kad jis nori mane paleisti kad buciau toli ir su kitu..nebezinau ka daryti...patarkyt..P.s. ta jo ex vis dar man ramybes neduoda:(((

Ieškoti donoro spermos.
Atsakyti
QUOTE(mazyte291 @ 2012 07 01, 20:37)
del exes nekreipk demesio. o del spermos - nuvaziuokite pas Zilaitiene i Kauna arba Klp su visais turimais tyrimais. tegul ji pakomentuoja. gal tamoxifeno uztektu. tik hormonu tyrimus padarykite vyrui pradziai.
Atsakyti
čia siūlau pasiskaityti apie įvaikinimą LT statistiką. Kadangi ši tema buvo paliesta, tai gal kuriai bus aktualu kokias nors išvadas pasidaryti ir informacijos šiek tiek rasite:
http://www.vaikoteis...atigalutine.pdf
Atsakyti
QUOTE(♥Saulyte♥ @ 2012 06 21, 10:07)

Ir as dziaugiuos kitu dziaugsmu, nestumais, gimusiais sveikais vaikuciais...  4u.gif, bet kartu su tuo dziaugsmu buna juodas skausmas, kad ir vel ne tu... Ir vel kruva minciu iskyla, lygini save su laimingom nestukem, klausi - ka darai ne taip, ka reik pakeist - kad susilaukt teigiamo rezultato, ieskai atsakymu... ir vel tustuma... Toks jausmas, kad turi gilia zaizda, kuri buna biski apgijus, bet kiekviena panasi naujiena vel ja prakrapsto, vis giliau ir skausmingiau, su laiku...

Vat ir as nesenai suzinojau, kad drauge laukiasi, tai net nezinau tokie jausmai uzpludo ir pavydu ir dziaugiuosi. Per paskutinius 5 metus mano beveik visos drauges pasigimde leliukus tai pastebejau, kad po truputi nustojau su jomis bendrauti. Anksciau bendraudavom seimomis, o dabar vis reciau ir reciau susitinkam. Kazkaip pradejom vengti susitikimu... O dabar dar paskutine drauge kuri netolimais gyvena laukiasi. Matyt retes susitikimai ir su ja. Nezinau kodel taip yra, bet nenoriu ju matyti su vaikais. Tiesiog nenoriu...
Atsakyti
QUOTE(Alelėja @ 2012 07 03, 01:34)
bet nenoriu ju matyti su vaikais. Tiesiog nenoriu...

Juk sitoje situacijoje labiausiai skriaudi save, siaurini bendravimo rata su artimomis draugemis, uzdarydama save savo pacios skausme ir neviltyje ir dar labiau gilindama praraja tarp saves ir "ju".
Man buna tik pirma zinia - didelis smugis+dziaugsmas, paskui viskas susitvarko, arba... stengiesi nemastyti. Kiekvienam savo kelias ir savo kryzius tam kely! taip pagalvoju, ir nesu JI toliau...
Norejau jusu pasiteiraut, mano bendrazyges 4u.gif , kaip klostosi jusu santykiai su antraja puse? Ar, kai nepavyksta, neaplanko mintys, kad gal esu ne su tuo, del to Dievulis neduoda taip laukiamu stebukliuku? Kaip su svelnumu, meile?
Atsiprasau, kad uzduodu tokius asmeninius klausimus, tiesiog pati stoviu ant skirybu slenkscio ir nezinau, ar stoviu del to, kad nepavyksta pastot, ar del to, kad zmogus netinka. Visiska painiava galvoje. Sunku suformuluotu savo mintys, norus, lukescius....
Atsakyti