QUOTE(shopingas @ 2012 09 09, 22:54)
401k yra pensijinis planas - atsidedi tam reikalui norima suma (velgi visur skirtingai, pas mane pvz atsidedi kiek nori, bet iki tam tikro % darbdavys prideda tiek pat, o paskui jau tik puse sumos - na pvz viso nuimu 10%, iki 5% darbdavys 100% prisideda, t.y. irgi duoda 5%, o uz sekancius 5% duoda 2,5%, tai voso i pensijini fonda man keliauja 17,5%).
Mokescius man rodos iki tam tikros sumos nenuskaito vienus, t.y. valstijos ar federalinius (tikrai nezinau tiksliai kuriuos), bet tai cia turi but itin mazai uzdirbama. Bet gal jus turit omeny kita dalyka, t.y. kad isvis nuo pirmu 670 svaru nenuskaiciuoja, o tik nuo likusios sumos kas virs. Cia nuskaiciuoja nuo visko atrodo.
supratau

UK pensijini plana nebutina tureti, bet as turiu - imone imoka 5% nuo atlyginimo, o likusius procentus pasirenki pats (jei nenori gali visai nemoketi).
Del mokesciu gal ne taip paaiskinau - nuo 670 svaru nenuskaiciuoja, o nuo virs nuskaiciuoja 35%

siaip atlyginimai cia labai mazi - kadangi yra privaziave daug imigrantu, tai daugumoj darbu vyrauja minimalus valandinis atlyginimas, t.y. 6.08 svaru/val. Nezinau, kaip tie zmones ir seimos isgyvena - tikriausiai tik pasalpu pagalba

bet ko gero daugumai geriau nei LT...
QUOTE(Rashkyte @ 2012 09 09, 23:26)
idomumo delei, galiu parashyt.... mums (didzkis jau eina i antra klase), tai kainavo 140$ registracija + pienas per pietus, pietus neshasi ish namu

pvz. lanko karate, tai 100$/ men, baseinas 6$ kartas, maziuka ka tik uzregistravau i futbola, tai 175$ 6 sav. 2 kart i savaite, maziaus mokykla, mokslo metams 1000$ (didzkis kai ejo i day care, buvo 300$/sav.) bet cia 3 dienos per sav. po 3 val. galima susidaryt vaizda, kiek kainuoja cia vaiku uzimtumas
Tai grubiai ant vaiku per menesi iseina 700 $? Galiu paklaust, Rashkyte, o jus abu su MB dirbat?

Daug klausineju, bet esu is tu realisciu, kuri nori suprasti situacija ir ivertinti visas aplinkybes, o ne stacia galva pulti i nezinia