Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

elegantiškai sninga, puikus aprašymas, tikrai buvo įdomu skaityti, kai turėsiu laiko parašysiu savo poziciją, nes aš esu kitoje barikadų pusėje nei jus, nes kol kas esu LT.
O kaip dėl užklasinės veiklos? ką ten vaikšai nevaikšto vieni pas kitus? šiaip dukterėčia su sunėnu UK gyvena tai tikrai parsiveda klasiokų g.gif
Šiaip kas dėl pinigų, manau tai vienintelis didelis svertas, kai gyvenant LT norisi griebtis už galvos doh.gif Pinigai suteikia laisvę, o laisvė tai daug kas, turėsi pinigų pamatysi tuos tėvus senelius, kada norėsi, pailsėsi kur ir kada norėsi, nusipirksi ką norėsi galu gale benzo pilsi kiek norėsi ir važiuosi kur norėsi... aišku gražiai skamba, bet suprantu, kad greitai gražumai tokie nebūna reikia daug dirbti...
Man asmeniškai sunku išvažiavus būtų, ne todėl kad vaikai senelių nematys, bet kur juos palikti reikalui esant, LT darželiai dirba auksiniu grafiku, ir vaikai iki 12metų laisvai po kiemą vaikšto tongue.gif Kaip sakant svetimoje šalyje sunkiau vieniems...
Atsakyti
Vis skaitineju šia tema , bet niekad nepasisakau , bet labai patiko [B]elegantiškai sninga aprašymas 4u.gif .
Kai važiavom i UK planavom keliems meteliams sunui buvo 3 metukai , tai galvojome iki mokyklos .
Bet laikas bego o mes vis atidejinejom gryžima . Dirbu ta pati darba , kaip ir Lt . Skirtumas didžiulis , pliusu nevardinsiu , nes manau visos žino , didžiausias pliusas , kad galiu daug laiko praleisti su šeima , tiek savaitgalius , tiek vakarus . Baigei darbo valandas , rankinukas ant peties ir viso gero !! ax.gif ax.gif
Tai va nepastebejome , kai sūnus ir mokykla baige doh.gif !!
Dabar jau neplanuojame.
O pasisakyt norejau tik del vaiku . Gal tai nuo žmoniu priklauso , gal nuo rajono .
Sūnus lanke po pamoku daug burialliu( dramos , futbolas , muzika ir tt) per kelis metus atsirinko kas labiau domina , liko prie dramos ir muzikos.
Manau čia galimybes didžiules , kas liečia del draugu pas mus savaitgaliais pilni namai jo draugu 4u.gif !!
Atsakyti
Dėkui 4u.gif Mes žiūrėsime, kaip kas bus. Žinoma, derinsim viską prie aplinkybių. O gal kai susirasiu sau puikųjį svajonių darbą čia, tai ir nebesinorės dar metų blaškymosi patirties.

Dėl finansinės laisvės, tai galvoju, kad ir Lietuvoje įmanoma ją pasiekti. Tačiau to kaina (ypač pradžioje) dažnai yra didžiulė, t.y. jokio sveiko work-life balance. Aišku, viskas labai priklauso nuo srities, bet tarkim, tokioj IT užsidirbti iki 5000 nepersidirbant netgi nėra taip jau sunku. Aišku, pripažįstu, kad tokių sričių mažuma, o gal net tik IT.

Man didesnė problema turbūt yra maža pasirinkimo laisvė, kai vartai, vartai darbo skelbimus ir pagalvoji, darbų spektras labai siauras. O yra tikrai tokių specialybių, kad jeigu turi kažkokių rimtesnių profesinių ambicijų, Lietuvoje sudėtinga. Ir, aišku, darbo kultūra, kur pažadas nieko nereiškia ir yra didžiulė pareigybinė hierarchija, tad jei joje esi žemesnis, lieki atpirkimo ožiu, ant kurio visi joja (su kuo besusitikčiau dabar sugrįžus į Lietuvą, dievaž iš vienintelio SB girdžiu gerus atsiliepimus apie darbo kultūrą, o kiti draugai ar pažįstami tooookių dalykų pripasakoja, kokių net esant neįsivaizdavau). Va, kur didelė bėda. Kartais gali ir uždirbt daug, bet jei darbe nėra palaikymo, yra nesveika konkurencija ir nesijauti vertinamas profesine prasme, tai net ir didelis atlygis nebedžiugina.

Atsakyti
[quote=Liolio,2012 09 12, 13:21]
O kodel manai, kad LT vaika uzgauliotu, o UK ne? Net ir gerose UK mokyklose santykiai tarp vaiku visokie pasitaiko, ir uzgauliojimai yra, ir visokie kitokie dalykai. Priedo uzgaulioja ir del to, kad esi ne anglas... Gal kitaip yra mokyklose kur daug uzsienieciu, bet mano dukrytes klasej ji tik viena ne angle, tad jau teko isgirst visokiu repliku del tautybes... Neuzaugs vaikas siltnamyje, pats turi ismokti pastoveti uz save, uzsigrudinti. Nors mamai zinoma sirdis plysta verysad.gif

mes irgi kaimuke gyvenam ir mano vaika anglai uzgaulioja del akcento ir sako " go back to your country", o mokytojams dzin. Va jei juodukui taip pasakytu, tai jau kriminalas butu, ... ieskom dabar nama nuomotis Londone, radom nebloga, pasirodo savininkas nenuomoja rytu europieciams, taip ir pasake.
Atsakyti
Atrodo, tiek nedaug laiko praėjo nuo tada, kai norėjau namo. Dabar ilgėsys kažkur dingo, įnikom į tokią pačią rutiną, kaip ir Lietuvoj, gyvenam jau SAVO gyvenimą, niekas galvos nekvaršina su giminaičių lankymais kas mėnesį ar kelias savaites, čia viskas tik mūsų ir mes tik vienas kito. Pradėjo man patikti gyvenimas ne Lietuvoj, dabar jau nežinau, galvosiu kada grįšti ar ne. Tiesiog ėmiau jaustis kažkaip kitaip...
Atsakyti
QUOTE(AfricanSun @ 2012 09 30, 16:48)

O kokioje šalyje esate? Kas buvo tas lūžio taškas, nuo kada nebegalvojat apie grįžimą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fegari @ 2012 09 27, 18:30)
mes irgi kaimuke gyvenam ir mano vaika anglai uzgaulioja del akcento ir sako " go back to your country", o mokytojams dzin.

su šita fraze yra buvęs nuotykis toks ir smagus, ir priverčiantis susimąstyti. žodžiu dirbau parduotuvėje, o ten vietinis vyrukas dirbo. atėjo klientas baisiai blogos nuotaikos ir t.t., pikta dūšia, vienu žodžiu biggrin.gif nu ir jam ten kažkas nepatiko, tai ir sako tam vyrukui darbuotojui "Go back to your country". Vyrukas net atsilošė iš netikėtumo, tada atsitokėjo ir greit sureagavęs atkirto "I'm in my country, for gods sake. I'm Irish!" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai klientas tik išraudo, pasimetė, susirinko savo žaislus iš vietinės smėlio dėžės ir išėjo..
o moralas kame? moralas tame, kad žmonės, kad ir kur jie bebūtų, visur gali būti nepatenkinti ir nesvarbu, ar Tu su akcentu kalbi, ar Tavo oda kitos spalvos. Jei jie norės išlėt tulžį ant beleko, tai ant beleko ir išlies... O kaip jausis vėliau - niekas ir nesužinos smile.gif Gal graušis, gal spjaus į viską ir pamirš..
Atsakyti
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 10 02, 12:20)
O kokioje šalyje esate? Kas buvo tas lūžio taškas, nuo kada nebegalvojat apie grįžimą? blush2.gif

Aš Northern Ireland gyvenu, čia dar tik mėnesius skaičiuoju, labai greit įpratau, bet pirmas mėnesis buvo sunkus, o dabar net keista kad taip buvo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 09 26, 12:29)
Šiaip kas dėl pinigų, manau tai vienintelis didelis svertas, kai gyvenant LT norisi griebtis už galvos doh.gif Pinigai suteikia laisvę, o laisvė tai daug kas, turėsi pinigų pamatysi tuos tėvus senelius, kada norėsi, pailsėsi kur ir kada norėsi, nusipirksi ką norėsi galu gale benzo pilsi kiek norėsi ir važiuosi kur norėsi... aišku gražiai skamba, bet suprantu, kad greitai gražumai tokie nebūna reikia daug dirbti...
Man asmeniškai sunku išvažiavus būtų, ne todėl kad vaikai senelių nematys, bet kur juos palikti reikalui esant, LT darželiai dirba auksiniu grafiku, ir vaikai iki 12metų laisvai po kiemą vaikšto tongue.gif Kaip sakant svetimoje šalyje sunkiau vieniems...

Na, pirmas sunkumas sutinku, buna klausimas kur palikti vaikus. Bet tam yra mokyklose prailgintos grupes (nuo 4 metu eina i mokykla ir pamokos baigiasi 15.20), tad reikia tik uz pora valandu per diena susimoketi. Yra childminderiai, kurie gali paimt po mokyklos ir paziuret. O darzelinukam yra darzeliai kaip ir LT, ju grafikai taip pat labai geri. Tik kad kainos kandziojasi. Bet jei gera darba turi, tada susimoki. Jei neturi, tuomet valstybe kazkiek finansuoja (nors cia as tiksliai pasakyt negaliu, tik nuogirdos). Tad palikimo problema issprendi vienaip ar kitaip. O seneliai vaikui vis delto labai daug duoda ir nukencia ne tik seneliai anuku nematydami, bet ir vaikai, augdami su seneliais tik per atostogas.

O laisve - nera tokio jau rojaus tuose uzsieniuose. Zinoma, negalvoji kiek benzino gali uzsipilti, kada paatostogauti, ka nusipirkti. Bet jei tik tiek tos finansines laisves reikia, tai manau ja galima pasiekti ir Lietuvoje. Tokios absoliucios laisves, kad visiskai negalvotum ka gali sau leisti tai nera ir uzsienyje. Vis tiek ziuri kada pigesni bilietai i LT, vis tiek pasiziuri i rubo kaina ir pan, nors gal ir galetum daugiau leisti, bet negyveni svaistydamas, ir nevaziuoji lankyti seneliu kas antra menesi, nes ir vaikam pamokos, kuriu negali praleisti, ir daug kitu suvarzymu. Na zinoma, finansiskai uzsienyje lengviau, gali busta per trumpesni laika issimoketi nei Lietuvoje budamas. Bet tos finansines kasdienines laisves tai ir Lietuvoje galima susikurti
Papildyta:
QUOTE(**sea** @ 2012 09 26, 14:06)
O pasisakyt norejau tik del vaiku . Gal tai nuo žmoniu priklauso , gal nuo rajono .
Sūnus lanke po pamoku daug burialliu( dramos , futbolas , muzika ir tt) per kelis metus atsirinko kas labiau domina , liko prie dramos ir muzikos.
Manau čia galimybes didžiules , kas liečia del draugu pas mus savaitgaliais pilni namai jo draugu  4u.gif !!

Na taip, bureliu daug. Maniske irgi eina i baleta, pianinu mokosi groti ir baseino pamokas. Tad ju tikrai daug, sudominti vaikus galima. Bet kas mane siurpina, tai tu bureliu lygis... Pvz kad ir muzika. Lietuvoje as pati ejau i muzikos mokykla, kur buvo ir muzikos istorija, ir sofedzio, choras, pianinas ir pan. Pianino pamoka budavo man asmeniskai kartu su mokytoja. Cia nuejom i muzikos mokykla, kuri visur reklamuojasi kaip viena didziausiu UK (Presto). Ka gi - moko tik pianino, apie kazkokius solfedzio pamirsk. O ir pianino pamoka - sesi vaikai ir vienas mokytojas. Pasiurpau, kaip gali ismokti kazko sesiese? O gi uzsideda ausines ir barskina, mokytojas prie vieno prieina, paklauso kaip tas groja, tada prie kito. Ka taip gali ismokt. O ir mokymas idomus - nepaaiskina nei kaip taisyklingai ranka laikyti, nei pirstus, pradeda iskarto nuo kokios daineles. Vienu pazistamu sunus eina i privacia labai gera mokykla, ten yra pianino pamokos - per metus ismoksta 3 kurinius! Atbubina juos mintinai ir tiek. Lietuvos muzikos mokykloj budavo po 3 kurinius per trimestra (jei ne daugiau, dabar jau primirsau). Va tas ir liudina. Baletas irgi karikatura, nei ten ko ismoko, nei ka. Bet vedu vis tiek, nes noras mergaites didziulis. Bet galimybiu tai as cia nelabai matau.

Del draugu - na, maniskei dar tik 5 metukai, tai gal todel dar nevaiksto labai vieni pas kitus, nes mamos visur kartu. Gal sitoj vietoje as ir klystu. Paauge vaikai turbut dazniau vieni kitus lanko.
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2012 10 07, 17:33)
Na, pirmas sunkumas sutinku, buna klausimas kur palikti vaikus. Bet tam yra mokyklose prailgintos grupes (nuo 4 metu eina i mokykla ir pamokos baigiasi 15.20), tad reikia tik uz pora valandu per diena susimoketi. Yra childminderiai, kurie gali paimt po mokyklos ir paziuret. O darzelinukam yra darzeliai kaip ir LT, ju grafikai taip pat labai geri. Tik kad kainos kandziojasi. Bet jei gera darba turi, tada susimoki. Jei neturi, tuomet valstybe kazkiek finansuoja (nors cia as tiksliai pasakyt negaliu, tik nuogirdos). Tad palikimo problema issprendi vienaip ar kitaip. O seneliai vaikui vis delto labai daug duoda ir nukencia ne tik seneliai anuku nematydami, bet ir vaikai, augdami su seneliais tik per atostogas.

O laisve - nera tokio jau rojaus tuose uzsieniuose. Zinoma, negalvoji kiek benzino gali uzsipilti, kada paatostogauti, ka nusipirkti. Bet jei tik tiek tos finansines laisves reikia, tai manau ja galima pasiekti ir Lietuvoje. Tokios absoliucios laisves, kad visiskai negalvotum ka gali sau leisti tai nera ir uzsienyje. Vis tiek ziuri kada pigesni bilietai i LT, vis tiek pasiziuri i rubo kaina ir pan, nors gal ir galetum daugiau leisti, bet negyveni svaistydamas, ir nevaziuoji lankyti seneliu kas antra menesi, nes ir vaikam pamokos, kuriu negali praleisti, ir daug kitu suvarzymu. Na zinoma, finansiskai uzsienyje lengviau, gali busta per trumpesni laika issimoketi nei Lietuvoje budamas. Bet tos finansines kasdienines laisves tai ir Lietuvoje galima susikurti
Papildyta:
Na taip, bureliu daug. Maniske irgi eina i baleta, pianinu mokosi groti ir baseino pamokas. Tad ju tikrai daug, sudominti vaikus galima. Bet kas mane siurpina, tai tu bureliu lygis... Pvz kad ir muzika. Lietuvoje as pati ejau i muzikos mokykla, kur buvo ir muzikos istorija, ir sofedzio, choras, pianinas ir pan. Pianino pamoka budavo man asmeniskai kartu su mokytoja. Cia nuejom i muzikos mokykla, kuri visur reklamuojasi kaip viena didziausiu UK (Presto). Ka gi - moko tik pianino, apie kazkokius solfedzio pamirsk. O ir pianino pamoka - sesi vaikai ir vienas mokytojas. Pasiurpau, kaip gali ismokti kazko sesiese? O gi uzsideda ausines ir barskina, mokytojas prie vieno prieina, paklauso kaip tas groja, tada prie kito. Ka taip gali ismokt. O ir mokymas idomus - nepaaiskina nei kaip taisyklingai ranka laikyti, nei pirstus, pradeda iskarto nuo kokios daineles. Vienu pazistamu sunus eina i privacia labai gera mokykla, ten yra pianino pamokos - per metus ismoksta 3 kurinius! Atbubina juos mintinai ir tiek. Lietuvos muzikos mokykloj budavo po 3 kurinius per trimestra (jei ne daugiau, dabar jau primirsau). Va tas ir liudina. Baletas irgi karikatura, nei ten ko ismoko, nei ka. Bet vedu vis tiek, nes noras mergaites didziulis. Bet galimybiu tai as cia nelabai matau.

Del draugu - na, maniskei dar tik 5 metukai, tai gal todel dar nevaiksto labai vieni pas kitus, nes mamos visur kartu. Gal sitoj vietoje as ir klystu. Paauge vaikai turbut dazniau vieni kitus lanko.

na kas liecia burelius, tai manau, mums keista tik todel, kad pas mus kitokia sistema, ir mes prie kitko priprate. Dabar del tos muzikos, klausimas ar tas vaikis turi tam talenta, ar eina tam, kad tik eiti, pas mus gi fortepiona kalti 7 metus reikia, varge vargelis, plius literatura solfedzio dar, o jei renkiesi ne fortepiona antras istrumentas dar reiklaingas. Mano mama fortepiono mokytoja, tai visko esu prisiklausiusi, beje manes i muzikalke, nevede, mama mokesi beveik 15 metu tos muzikos, tai uzteko matyt biggrin.gif doh.gif aisku pati muzika ne blogas dalykas, bet reikia vesti vaikai, jei bent kiek jis to nori, nes nemazai mamu zinau, kad veda neva, nes tai jos neisipildziusi svajone, nu tai sorry...Manau pas mus nuo sovietiniu laiku like tas padidintas kruvis vaikams, anglai laisvesni, ju ten nieks nespaudzia, daugiau laisves, uztatu ir i univerus visi nesiverzia, nes zino kad nepaves, o pas mus matai vos vos mokinasi, o nori kokia ekonomika baigti.Manau reikia vaikui suteikti toki issilavinima, kam jis yra gabus, ka sugeba ka moka, tegul ir masinas remontuoja, bet bus nuo to laimingas. Is savo patirties sakau , kad nera baisiau nei nemegstamas darbas doh.gif
Susikurti finansine laisve LT, nu keistai man skamba, kai gyveni Uk gal taip atrodo...paciai praeita savaite saves toks gailestis uzejo, kai uzejau i parde pamaciau sau patinkanciu rubukainas, tada kas beliko i skuduryna uzsukti... Tai pagalvoji vargo pele esi ir tiek...
Aisku ne smutkese laime, bet kartais ji prasideda nuo tokiu smulkmenu...
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 10 07, 10:49)
nes nemazai mamu zinau, kad veda neva, nes tai jos neisipildziusi svajone, nu tai sorry..Manau reikia vaikui suteikti toki issilavinima, kam jis yra gabus, ka sugeba ka moka, tegul ir masinas remontuoja, bet bus nuo to laimingas. Is savo patirties sakau , kad nera baisiau nei nemegstamas darbas doh.gif
Susikurti finansine laisve LT, nu keistai man skamba, kai gyveni Uk gal taip atrodo...paciai praeita savaite saves toks gailestis uzejo, kai uzejau i parde pamaciau sau patinkanciu rubukainas, tada kas beliko i skuduryna uzsukti... Tai pagalvoji vargo pele esi ir tiek...
Aisku ne smutkese laime, bet kartais ji prasideda nuo tokiu smulkmenu...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif labai teisingai pasakete!!! thumbup.gif as, turiu ir klausa ir t.t. bet savo noru i muzikalke ar i pramoginius shokius, gimnastika, tikrai nejau doh.gif va, mamos neishsipildziusi svajone.... ir dailes klasej 12 metu atvariau, ir muzikalke baigiau..... nes, mama to norejo ir reikalavo blink.gif ish shokiu ir gimnastikos buvau "ishprashyta", nes turejau gera virshsvori ir nebuvau tam tinkama 4u.gif del to, net nesiruoshiu "prievartaut" vaiku..... doh.gif schmoll.gif nes prisimenu kaip buvo man doh.gif
del finansines laisves..... mes ja pajutom cia 4u.gif nes LT, nuo algos iki algos, ir, zinojom, kad tevai yra, kurie belekada numes tu litu..... o, cia, patys uz save atsakingi jau thumbup.gif pradzia nebuvo lenga, bet atvere akis..... ka nori dirbti, ka nori pasiekti ir t.t. ne shmutkese laime... bet, kai reikia kazko, ir nevarzai saves, o nuvaziuoji ir perki, tai vidinis pasitenkinimas yra, kurio, bent mes LT neturejom be tevu pagalbos schmoll.gif
Atsakyti
Nu jau sakot benzinas uk nebrangus...
Kai reikia baka uzsipilti oi kaip jaučiasi. Ir maisto sopinimasis vis brangesnis ir brangesnis darosi.

Del bureliu kad žemo lygio ir aš esu girdejus.

Atsakyti