Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(MichGirl @ 2012 04 24, 05:23)
anglijoi buvot tai jau apie visa uzsieni zinot smile.gif idomus tokie pasisakymai... 

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2012 05 09, 22:38)
o tai kitoj saly ne emigrantu busi? Vietinis? Toks pats? Gal dar balsuot bus galima?

o reik būtinai būt vietiniu, kad gerai jaustumeisi kitoje šalyje..? žiūrint koks nusiteikimas.. jei pačiai buvo viskas taip blogai tai nereiškia, kad visiems taip.. smile.gif
nesijaučiu antrarūšė, niekas manęs neišskiria iš minios bent aš to nejaučiu.. valstybinėse istaigose ar pas medikus sutinka 100 kart gražiau nei LT, to reikėtų dar mūsų šalies tautiečiams pasimokyti.. smile.gif vienintelis skirtumas, kad kalba kitaip nei aš tas dar kolkas neiprasta.. o daugiau viskas puiku, gal kad pati atvykau čia su pozityvu ir gerai nusiteikus.. stengiuosi čia integruotis, žmonės be galo draugiški sveikinasi, šypsosi.. smile.gif
visur žmonės skirtingi, jei UK orai blogi ir žmonės šalti tai nereiškia kad visur taip.. smile.gif va pvz. nuo mūsų Šveicarija vos keli km. o skirtumas akivaizdus, žmonės visai kiti.. nesišypso, nesisveikina, visi rimtais veidais.. vyrui bendradarbiai minėjo, kad šveicarai šalti žmonės, tai iškart tas ir pasimatė.. nes pas mus viskas kitaip, išeinam pasivaikščioti tai kiekvienas praeinantis pro šali su tavimi pasisveikins ir nusišypsos.. na tikrai žmonių kultūra, verčia žavėtis.. wub.gif
dar dadėsiu.. pas mus yra labai daug turkų, tai va jų austrai nemėgsta..
nes jie patys nenori integruotis, bendrauja tik tarpusavi.. kiti per 20 metų gyvendami čia, kalbos taip ir neišmoko.. vaikai neišauklėti, žmonės nemalonūs na nemačiau nei vieno turko su šypsena ar kad būtų kada pasisveikinęs.. automatiškai gauna ta pati atsaka, normalu.. smile.gif
ir austrai jų vistiek neatstumia visais būdais stengiasi padėt ir paremt.. na ir gyvena kaip kiaulės taukuose, na tikrai žmonės schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aziza: 10 gegužės 2012 - 11:35
QUOTE(rasama @ 2012 05 09, 19:32)
Sveikutės. Vasarą mūsų keturių asmenų šeima grįžtame į Lietuvą. Nusikalstamumo nebijom  smile.gif , nes esame budrūs kaip ir visi lietuviai, save ir daiktus saugom. Lietuvišką gyvenimą pažįstam, ten gimėm ir augom. Mano dukroms baisesni atrodo išsidarkę turkai negu į mūsų sodybą užsukęs kaimietukas.

Sprendimas grįžti - tikrai individualus reikalas. Niekaip čia nepatarsi. Mano draugas iš Emiratų grįžo į gimtąją Indiją. Atlyginimas 16 kartų mažesnis !!!  smile.gif Bet sako, širdis kaip džiaugiasi. Ir nebežinau, ką sakyt, tik džiaugiuosi už jį.

Žinau, tuoj pulsit replikuot, kad tuščiu skrandžiu ar be savo buto (sorry, nesusilaikiau nepanaudojus šios temos vinies  rolleyes.gif ) laimingas nebūsi. Bet žinokit su tuo pilnu skrandžiu kaip tam vilkui, dabar valgyt, o dabar šokt, o dabar dar ko - nėra galo. Tie poreikiai ir prekių gausa išvarė mus iš proto.

Kartais žmogus patiki, kad žolė už tvoros žalesnė ir vaikosi tos iliuzijos. O laimės jausmo kaip nėr taip nėr. Tada imi ir prisimeni, koks laimingas buvai paprastoj sodyboj, pamiškėj su stikline pieno ir šviežiu batonu.

Bet aš už tai, kad žmonės savo iliuzijas PATVIRTINTŲ arba PANEIGTŲ patys savo kailiu. Ir nieko čia blogo nematau, kad išvažiuoja, grįžta, vėl išvažiuoja ir netgi vėl grįžta. Koks kieko reikalas, ar ne?  mirksiukas.gif Laivas asmenų judėjimas.
Po tokio posto ir as dar labiau noriu namo i Lietuva.....ir tas noras kuo toliau tuo daugiau stipreja....keikiam ta Lietuva,bet vistiek norisi i savus namus.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2012 05 10, 02:07)
Na bet kodėl jūs emigrantą laikote antrarūšiu? Tuomet anot jūsų didžioji dauguma (jei ne visi) Kanadoje ir JAV yra antrarūšiai? Tas pats ir UK, kiek čia yra tikrųjų anglų?? O visi kiti antrarūšiai? Pasikartosiu, žmonės dažniausiai patys save  sąmoningai ar ne paverčia kaip sakote "antrarūšiais".

drinks_cheers.gif

QUOTE(Aziza @ 2012 05 10, 13:09)
o reik būtinai būt vietiniu, kad gerai jaustumeisi kitoje šalyje..? žiūrint koks nusiteikimas.. jei pačiai buvo viskas taip blogai tai nereiškia, kad visiems taip..  smile.gif
nesijaučiu antrarūšė, niekas manęs neišskiria iš minios bent aš to nejaučiu.. valstybinėse istaigose ar pas medikus sutinka 100 kart gražiau nei  LT, to reikėtų dar mūsų šalies tautiečiams pasimokyti..  smile.gif  vienintelis skirtumas, kad kalba kitaip nei aš tas dar kolkas neiprasta.. o daugiau viskas puiku, gal kad pati atvykau čia su pozityvu ir gerai nusiteikus.. stengiuosi čia integruotis, žmonės be galo draugiški sveikinasi, šypsosi..  smile.gif
visur žmonės skirtingi, jei UK orai blogi ir žmonės šalti tai nereiškia kad visur taip.. 

Skaitau lyg buciau pati parasius biggrin.gif skirtuma tik tada pajutau, kai paskaiciau apie uk. As su seima uk, bet viskas cia gerai smile.gif, nesijauciu nei smerkiama, nei kazko ribojama. Na zinoma, yra dalyku kurie man cia nepatinka, bet atsveria kiti dalykai.

Kai atvaziavom , man atrode, kad zole zalesne LT, kad dangus grazesnis LT... bet su laiku tas ilgesys pribleso. Tikrai suprantu kai yra noras viska spjaut ir grizti, bet kai pagalvoju apie biurokratus LT, pinigu rinkliavas darzeliuose/mokyklose, visu piktus veidus ir vel pradeda atrodyt, kad man UK geriau biggrin.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo huga: 10 gegužės 2012 - 15:30
QUOTE(huga @ 2012 05 10, 15:29)
drinks_cheers.gif
Skaitau lyg buciau pati parasius biggrin.gif skirtuma tik tada pajutau, kai paskaiciau apie uk. As su seima uk, bet viskas cia gerai smile.gif, nesijauciu nei smerkiama, nei kazko ribojama. Na zinoma, yra dalyku kurie man cia nepatinka, bet atsveria kiti dalykai.

tongue.gif jokiais būdais nesakau, kad uk blogai.. aš ten nei nebuvus, tiesiog susidariau ispūdi iš ten esančių draugų ir pažystamų.. na nežinau nei vieno kuris ten jaustūsi laimingas, bet gyvena ir kenčia dantis sukandę.. kai žmogus yra verčiamas ( del finansinių priežasčių ) išvažiuot, per nenora tai jam kitur ir nebus gerai.. turi nusiteikt pozityviai ir pamatyt to išvykimo pliusus ne tik minusus, bus lengviau adaptuotis..
aišku jei ten blogų orų daugiau nei gerų tai ir nuotaika nuolat depresuota.. draugė čia parašė kažkuria diena, sakė pas juos jau mėnesi lyja.. ohmy.gif va todėl manęs i tas šalis Anglija ir Airija ir netraukia, nemėgstu drėgmės ir šalčio.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aziza @ 2012 05 10, 21:59)
aišku jei ten blogų orų daugiau nei gerų tai ir nuotaika nuolat depresuota.. draugė čia parašė kažkuria diena, sakė pas juos jau mėnesi lyja.. ohmy.gif  va todėl manęs i tas šalis Anglija ir Airija ir netraukia, nemėgstu drėgmės ir šalčio..  blush2.gif

Tikra tragedija, aha drinks_cheers.gif va, per 5 metus, pirma karta tokie lietus pasitaike. O kitais metais? Ups, ziema saltis max -10, nu gerai, Skotijoje -12 g.gif tuo tarpu, LT -2?? g.gif biggrin.gif
Palaukit, o kuri salis EU pirmauja savizudybiu skaleje? Ar tik ne LT? Ir, vienas is TO faktoriu, ilgas tamsusis laikas g.gif

p.s. nesu nei uz UK, nei uz kita sali, nei uz LT. Kas, kaip nori, tas taip gyvena. Bet, tokie komentarai, kad zmonems depresija, nes visa menesi lyja, tai ka as zinau laugh.gif laugh.gif laugh.gif Gal tam zmogui reikia susirasti ka veikti, tiesiog? Prie ko cia oro salygos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 05 10, 21:14)

p.s. nesu nei uz UK, nei uz kita sali, nei uz LT. Kas, kaip nori, tas taip gyvena. Bet, tokie komentarai, kad zmonems depresija, nes visa menesi lyja, tai ka as zinau laugh.gif laugh.gif laugh.gif Gal tam zmogui reikia susirasti ka veikti, tiesiog? Prie ko cia oro salygos?  g.gif

o aš ir nerašiau kad tam žmogui depresija.. ji UK jau 5 metus, bet iki šiol apsiprasti negali, gyvena tik del vaikų nes jie kuo puikiausiai adaptavosi ir nebenori išvažiuot..
tiesiog parašiau, kad nesistebiu jog ji kitus puola.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 05 10, 19:14)

p.s. nesu nei uz UK, nei uz kita sali, nei uz LT. Kas, kaip nori, tas taip gyvena. Bet, tokie komentarai, kad zmonems depresija, nes visa menesi lyja, tai ka as zinau laugh.gif laugh.gif laugh.gif Gal tam zmogui reikia susirasti ka veikti, tiesiog? Prie ko cia oro salygos?  g.gif

dzyzus ,mieloji ,prie ko oro salygos ?prie visko. net nerasiusiu kaip saule ir vit D veikia mus psichologiskai ir fiziskai.bet jau siandien as vyrui pasakiau-jei nenustos lyti,bus blogai biggrin.gif kiek paastrejusiu depresijos atveju dabar,pogimdyviniu depresiju(daily mail).kazkas nuo rugsejo tebelaukia saules.dabar, kaip zinia ,jau geguzes vidurys.arba..cia pasaulio pabaiga,nes net mane superuzsiemusia ir laiminga pradeda veikti tas lietus.

bendrai ,toks poziuris depresija,pavojinga sielos liga ,jog ji randasi is neturejimo ka veikti, man yra tokiu siauramasciu zmoniu,kad tegu laimina juos dievas .

Atsakyti
Aisku oro salygos svarbu ir saule svarbu, bet bus atosstogos, kapstysimes smeliuke ir taskysime siltame vandenelyje, ten kur SAULES daug... O UK gyveni - dirbi, mokiniesi...
Atsakyti
QUOTE(Sugar @ 2012 05 10, 21:39)
Aisku oro salygos svarbu ir saule svarbu, bet bus atosstogos, kapstysimes smeliuke ir taskysime siltame vandenelyje, ten kur SAULES daug... O UK gyveni - dirbi, mokiniesi...

tai cia jus taip gyvenate .o yra zmones ,kurie nelaukia kazkokiu atostogu ,o nori saules savo namuose.kai gyvenimas puikus ir geras,pilnatve ,bet truksta saules ,normalaus oro su vaikais iseiti,pakeliauti,nelaukia jokiu Turkiju ar Lietuvos kaimu .nori cia ir dabar ,nes nusipelno

neisivaizduoju kaip gali pakakti 4 savaiciu i metus saules ,o atsibudus ryte,matant lietu,pasitenkinti laukimu kazkokiu atostogu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liomi: 10 gegužės 2012 - 23:44
esu gyvenus 6 metus ten kur daznai pilka buna ir dabar 4-us kur istisai saule sviecia, lyja vos kelias dienas per metus. Nu tai jau, kad klimatas niekaip neveikia tai nereikia pasakot. veikia kad ir kaip. Kai aplinkui toks zydras dangus kasdien, tai ne tik akiai malonu, bet ir nuotaika pakelia, kaip ir bet kokie kiti grazus daiktai ar dalykai. Jau nekalbant apie tokias privilegijas, kaip pvz kasdieninis vakarienes valgymas lauke su seimyna, vaikai iseiti i lauka gali kada panoreje kaip stovi ir mamai nereikia visus aprengti, nurengti, isdziovinti slapius batus ir dar kazka kelis kart per diena.
Atsakyti
aik salin Michgirl biggrin.gif 4u.gif yr sm daug ziauriu moteru ,ka biggrin.gif as nebegaliu taip gyvent,lietuje ,du menesius D U M E N E S I U S !!!!
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2012 05 10, 17:51)
aik salin Michgirl  biggrin.gif  4u.gif yr sm daug ziauriu moteru ,ka  biggrin.gif as nebegaliu taip gyvent,lietuje ,du menesius D U M E N E S I U S !!!!

kraustykis cionai biggrin.gif
Atsakyti