Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(madrugada @ 2012 10 13, 22:57)
žodžiu, skaitau dar komentarus NO lietuvių fb grupėse, pasirodo, yr kas pažįsta tą šeimą, dalyvavo lietuvių susitikime jie.. vaikai apibūdinami kaip sulaukėję, apie tėvus irgi nieks gero žodžio nesako. Taigi.

Komentaru net neskaitau - visad atsiras simtas pazistanciu ir viska zinanciu kaip ten buvo geriau nei jie patys rolleyes.gif Yra dalis zmoniu, kurie malonuma jaucia apsmeizdami kitus. Pavydeti, kaip matome, siai seimai tikrai buvo ko, o daugumai lietuviu - pavydo jausmas toli grazu ne svetimas. Jei tevai butu toookie anokie, tai niekas sios moters tos vietoves lietuviu bendruomenes pirmininke nebutu isrinke. Taigi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 13 spalio 2012 - 22:57
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 13, 22:51)
Komentaru net neskaitau - visad atsiras simtas "pazistanciu" ir zinanciu, kaip ten buvo geriau nei jie patys  rolleyes.gif  Yra dalis zmoniu, kurie malonuma jaucia apsmeizdami kitus. Pavydeti, kaip matome, siai seimai tikrai buvo ko, o daugumai lietuviu - pavydo jausmas toli grazu ne svetimas. Jei ji butu toookia anokia, tai niekas jos lietuviu bendruomenes pirmininke nebutu isrinke. Taigi.

regionine pirmininke. ja tapti labai paprasta - sugalvoji, kad reikia vietinės bendruomenės, imiesi iniciatyvos, padarai steigiamąjį susirinkimą ir tampi pirmininke - kas gi čia norės daugiau papildomai dirbti. Neseniai buvau vienam tokiam susirinkime, mačiau smile.gif
o komentuojančius kai kuriuos tai aš jau keletą metų pažįstu, neturiu pagrindo jais netikėt. Ne apie lryto komentarus kalbu, apie fb, kur žmonės vardu pavarde pasirašo. na ir šiaip, galai nesueina, žinant norvegų įstatymus, būdą ir iš paties straipsnio nelogiškumai lenda.
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2012 10 13, 23:57)
regionine pirmininke. ja tapti labai paprasta - sugalvoji, kad reikia vietinės bendruomenės, imiesi iniciatyvos, padarai steigiamąjį susirinkimą ir tampi pirmininke - kas gi čia norės daugiau papildomai dirbti. Neseniai buvau vienam tokiam susirinkime, mačiau

Galai gal ir nesueina, bet tai moteris visuomeniska, iniciatyvi, imasi tokio darbo be atlygio, kur kiti kratosi... Vien is to jau galima susidaryti kazkiek teigiama nuomone apie zmogu.. Butu tokia jau blogiete, tai rupintusi savo seimos reikalais geriausiu atveju, tikrai nemanau, kad dar imtusi tokiu iniciatyvu ...
Tobulybiu nera, galima prie kiekvieno zmogaus rasti prie ko prikibti.... o dar musu nemaza tautos dalis yra tokia, kad jiems paduodi ant lekstes ir vis tiek viskas negerai .. ypac tai pasimato svetur .... smile.gif
Pratesiant ta tema - pavyzdys is asmenines patirties. Atidarem ir patys dirbome savaitgalinej lituanistinej mokykloj, nes toj vietovej nieko panasaus nebuvo.. 8 mokytojai aukojom laisva laika nuo savo seimos, vaiku, kad galetume mokyti kitu vaikus kiekviena savaitgali... Ir kaip buvo atsilyginta smile.gif Miestelis nedidelis, tai kalbu prisiklausem toookiu savo adresu, kad doh.gif buvome nuskanuoti nuo galvos iki koju, isnagrinetos musu isvaizdos detales, musu seimu nariai ir n dalyku, visai nesusijusiu su musu darbu ... Pavydas sugrojo ar ka, neisivaizduoju .. bet va, vietoj to, kad pasidziaugtu kitu zmoniu iniciatyva, dauguma tevu aplojo ir apsmeize mokytojus .... Po metu neiskente uzdarem mokykla, atsibodo klausytis nesamoniu .... Aisku, ne visi tokie, kiti labai gailejo, kad nebus kur vesti vaiku, bet vat yra dalis tokiu, kur jaucia malonuma apsmeizt kitus, nors net nepazista smile.gif
Tad ir cia visai nesistebiu, kad kazkas sneka apie ta seima blogai smile.gif Yra tokiu zmoniu, kuriems visi blogi, ypac jei tie visi kazka turi arba daro daugiau nei kiti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 13 spalio 2012 - 23:36
Lotyna, tu uzsidegus cia kazka irodyt, kaip engia lietuvius visos uzsienio salys is eiles, ir stebiesi kodel kiti lietrycio paistalais netiki.. Bet jei tu paskaitytum straipsni truputi atidziau tai puikiai suprastum, kad sita istorija tikrai nera labai paprastute ir niekad ant ju nera uzsisedes.

Kad ir va "„Neduok Dieve, jeigu į namus atvykę pareigūnai netyčia rastų vaikus vienus. O juk būna, kad man tenka ir dieną išvažiuoti valyti namų, negali atsisakyti uždarbio”, – atsiduso Indrė." Nu persiprasau... bet as nepazistu ne vienos mamos (isskyrus LT gyvenancias, kur su vaiku palikimu truputi kitaip yra), kuri taip sneketu. Mazdaug zinau, kad jau esu stebima vaiku apsaugos, zinau, kad vaiku vienu palikti negalima, bet vistiek taip darau. Nes tipo i darba reikia eiti? O kitos mamos nedirba? Cia ir vyras yra ir namai didziausi ir automobiliu kruva ir atseit negali pinigu rasti keliom valandom vaikui aukles rasti? Mano drauge vienisa mama likus su dviem vaikuciais ir mokytojos algos sukasi, samdosi auklyte ir nezliumbia laikrasciams nesamoniu, vaiku vienu nepalikineja ir soc. darbuotojai prie jos "nesikabineja".. o cia ryskiai zaidzia ne tik su savo bet ir su vaiku likimu bandydama nuolat kazkaip praslysti...

arba aiskina, kad is niekur nieko gavo simtatukstantine bauda, nes masina turejo su LT numeriais? ir atseit net advokatas nesieme bylos, nes per daug komplikuota???? neskamba juokingai sita vieta? visu pirma tai pirma bauda tokio dydzio tikrai nebutu buvus. ir jei viskas butu tik taip kad uz viena pazeidima gavai bauda tai jokiam advokatui tai nebutu niekas komplikuota. Bet ten matyt malta primalta kazkas, jei jau net advokatas nebesigaudo, bauda as garantuoju tokio dydzio (keliolika kartu virsijanti pacios masinos verte) ne is karto gauna, o gal delspinigiai, teismo islaidos ir panasiai. pagalvokit bent kazkiek logiskai pries tikint tokiais dalykais.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 14, 03:14)
arba aiskina, kad is niekur nieko gavo simtatukstantine bauda, nes masina turejo su LT numeriais? ir atseit net advokatas nesieme bylos, nes per daug komplikuota???? neskamba juokingai sita vieta? visu pirma tai pirma bauda tokio dydzio tikrai nebutu buvus. ir jei viskas butu tik taip kad uz viena pazeidima gavai bauda tai jokiam advokatui tai nebutu niekas komplikuota. Bet ten matyt malta primalta kazkas, jei jau net advokatas nebesigaudo, bauda as garantuoju tokio dydzio (keliolika kartu virsijanti pacios masinos verte) ne is karto gauna, o gal delspinigiai, teismo islaidos ir panasiai.  pagalvokit bent kazkiek logiskai pries tikint tokiais dalykais.

Lyg ir niekur neraso, kad advokatas nesieme bylos del komplikuotumo. Nemokamas advokatas siaip nenorejo padeti, kuo pilnai tikiu, o kitokiam pinigu samdyti neturi.
O tas sakinys del vaiku paliktu vienu man irgi uzkliuvo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 14, 03:14)
Lotyna, tu uzsidegus cia kazka irodyt, kaip engia lietuvius visos uzsienio salys is eiles

ne. cia tu uzsidegus irodineti, kaip toooobula viskas kitose salyse wub.gif wub.gif wub.gif Apie visu lietuviu engima nekalbejau, prasau neispusti 4u.gif Tiesiog ana istorija bandziau pasakyti, kad ir uzsienyje ne viskas jau taip rozemis klota, o yra ir cia tokiu spragu, kurios ir vercia uzsukti i sia tema 4u.gif O tie straipsniai tai vel, kai pilasi viens po kito, irgi privercia pasidaryti kazkokias isvadas ....
Matai, tu gyveni JAV, suprantu, kad ten diskriminacijos neturejus savo atzvilgiu. nes beveik visa salis sudaryta is emigrantu biggrin.gif .. bet kodel tu irodineji, kad jos nebuna kitose Europos salyse, kuriose emigrantai pradejo plusti visai neseniai, pries 10 metu ir maziau ...... Kazkaip nematau prasmes sneketi ta tema, ypac su tavim, todel kad tu gyveni net ne Europoj, tai kodel tu pastoviai lygini nesulyginamus dalykus g.gif 4u.gif
Ir, jei jau reiktu rinktis, kuo tiketi - tai jau geriau LT ziniasklaidos piesiamu vaizdu, nei tavo komentarais, nes tu toje salyje net nebuvus, o irodineji taip uzsidegusiai, lyg atrodo, pati butum dalyvavus visoj istorijoj .... na, cia jau ne pirmas kartas, pastebejau biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(jearmaine @ 2012 10 14, 10:22)
Lyg ir niekur neraso, kad advokatas nesieme bylos del komplikuotumo. Nemokamas advokatas siaip nenorejo padeti, kuo pilnai tikiu, o kitokiam pinigu samdyti neturi.
O tas sakinys del vaiku paliktu vienu man irgi uzkliuvo  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif
del vaiku uzkliuvo ir man, bet, kaip supratau, jie jau nemazi - visi eina mokyklon, ar blogai suskaiciau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 14 spalio 2012 - 11:31
QUOTE(jearmaine @ 2012 10 14, 08:22)
Lyg ir niekur neraso, kad advokatas nesieme bylos del komplikuotumo.

Net norvegų advokatai, tai išgirdę, mūsų kratosi – esą byla labai komplikuota”, – aiškina Asadauskai.

Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 10:14)
del vaiku uzkliuvo ir man, bet, kaip supratau, jie jau nemazi - visi eina mokyklon, ar blogai suskaiciau  g.gif

Man dar kazkaip uzkliuvo vaiko issisokimas mokykloj - geriau mirsiu, bet nerasysiu rasinelio. Nu cia dabar kas huh.gif ? Mama gi pabrezia, kad mokytis nesunku - lygis kaip protiskai atsilikusiems. (Kuo as velgi abejoju, nes ir UK teko girdet apie tai kol pati asmeniskai nesusipazinau su svietimo sistema). Taigi, griztant prie minties, mokinys kategoriskai atsisako mokytis g.gif . Ir dar sitokiu skambiu sukiu!!!
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 10 14, 12:30)
Man dar kazkaip uzkliuvo vaiko issisokimas mokykloj - geriau mirsiu, bet nerasysiu rasinelio.

Cia issisokimas? bigsmile.gif Gal vaikui ne nuotaika buvo, nenusiteikes ta diena rasyti, leptelejo ka nepagalvojes ... ajajai, koks baisus issisokimas is vaiko puses, tik pamanykit biggrin.gif
Taigi uzsienyje viskas taip tooobula, iskaitant ir svietimo sistema wub.gif prievartos mokytis cia nera, svarbiausia - vaiko savijauta .... ar ne taip buvo diskutuota anksciau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 14 spalio 2012 - 11:43
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 10:37)
Cia issisokimas?  bigsmile.gif  Gal vaikui ne nuotaika buvo, nenusiteikes ta diena rasyti, leptelejo ka nepagalvojes ... ajajai, koks baisus issisokimas is vaiko puses, tik pamanykit  biggrin.gif

Na, ne toks maziukas tas vaikas, kad taip kaprizintis deretu g.gif . Ne nuotaikoj vaikas gali tempt, parasyt vos kelis zodzius vietoj paragrafo, bet niekad nepasakys taip kategoriskai - as nerasysiu!!!
Atsakyti
Dabar taip nukrypstant nuo sios temos, apie mokymo lygi svetur .... Pvz, pas mus tai normalus tas lygis, viskas ok cia su juo, mano akim smile.gif Bet vat mano mama kai atvaziavus nuejo i Kaledine svente mokykloj, uz galvos susieme doh.gif Nepalyginsi, kiek renginiu metu vaikai ismokomi LT pradinese, jau kai kurie ir darzeliuose - kokius koncertus, spektaklius parodo tevams, ohoho .. ir pati esu ruosus vaikus, kai dar dirbau ten ... O cia, dainele sudainavo ir atia, visas koncertas smile.gif Nei eilerascio jokio mintinai niekas nemokejo, nei kokio mini spektakliuko nesukure ... Dabar pripratom, aisku, bet pirmais metais buvo keisti tie renginiai tokie .... lyg ant juoko padaryti, nu nzn ax.gif Tai to cia tikrai mums truksta ...
Bet visumoj paciu mokymo lygiu tikrai nesiskundziu ax.gif Mokytoju komisija mano vaika testavo pries pirma klase LT siemet vasara (nes stojom mokytis nuotoliniu), tai sake, butu vienas is stipresniu klaseje, jei mokytusi cia, tektu papildomu uzduociu gaut smile.gif .. O juk pagrindus dave butent si mokykla, kur ir dabar mokosi, todel tikrai nesu is tu, kurie sako, kad cia mokymo programos superlengvos ir pan. ... smile.gif
Kaip tik sakyciau - greiciau atvirksciai, 4-5 m. vaikai jau mokomi skaityti, parsinesa kasdien po knygele perskaityt ir t.t. Kai LT vaikai pradeda lankyt mokykla nuo 7 m. ir daryt ta pati, ka cia vaikai daro keliais metais anksciau smile.gif Veliau nzn kaip bus, bet kol kas, pradinese klasese, tikrai galiu teigti, kad mokymosi kruvis nera lengvas, pasedet prie pamoku tenka nemazai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 14 spalio 2012 - 12:06
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 10:37)
Taigi uzsienyje viskas taip tooobula, iskaitant ir svietimo sistema  wub.gif  prievartos mokytis cia nera, svarbiausia - vaiko savijauta .... ar ne taip buvo diskutuota anksciau?  g.gif

Kam ta ironija? Del NO nieko nezinau. O kad mano vaikai(ir as pati, beje) mokosi butent UK, esu labai laiminga. Del daugybes priezasciu. Bet tema ne apie tai.
Ar jus manote, kad nera svarbu vaiko savijauta?
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 10 14, 12:52)
Ar jus manote, kad nera svarbu vaiko savijauta?

Tai vat butent, kad svarbu ... tai kodel jus taip kategoriskai pradejot kritikuot ta vargsa vaika, kad nenorejo ta diena rasinelio parasyt? Pagal jusu komentara, susidariau ispudi, kad tai jums vaiko savijauta nesvarbu, jei jau jis, anot jusu issisoko, nenoredamas rasyti rasinio .... smile.gif
Ir valio, kad mokytojai sureagavo i tai .. As visada uz tai, kad vaiko savijauta turi but prioritetas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 14 spalio 2012 - 12:20