Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 10:50)
Dabar taip nukrypstant nuo sios temos, apie mokymo lygi svetur .... Pvz, pas mus tai normalus tas lygis, viskas ok cia su juo, mano akim  smile.gif  Bet vat mano mama kai atvaziavus nuejo i Kaledine svente mokykloj, uz galvos susieme  doh.gif  Nepalyginsi, kiek renginiu metu vaikai ismokomi LT pradinese, jau kai kurie ir darzeliuose - kokius koncertus, spektaklius parodo tevams, ohoho .. ir pati esu ruosus vaikus, kai dar dirbau ten ... O cia, dainele sudainavo ir atia, visas koncertas  smile.gif  Nei eilerascio jokio mintinai niekas nemokejo, nei kokio mini spektakliuko nesukure ... Dabar pripratom, aisku, bet pirmais metais buvo keisti tie renginiai tokie .... lyg ant juoko padaryti, nu nzn  ax.gif Tai to cia tikrai mums truksta ...
Bet visumoj paciu mokymo lygiu tikrai nesiskundziu  ax.gif  Mokytoju komisija  mano vaika testavo pries pirma klase LT siemet vasara, tai sake, butu vienas is stipresniu mokykloje, jei mokytusi cia .. nes pagrindus dave butent si mokykla, kur ir dabar mokosi ... Testavo ji todel LT, nes stojom mokytis nuotoliniu .....

Man labai patinka cia Kaledines programeles pas vaikus. Lietuvoj irgi patikdavo, tik uzkliuvo, kad aukletoja neleisdavo mano dukrai nei eilerasciu sakyt, nei daineliu dainuot, nes buvo nezymi logopedine problema. Abydna maziukei buvo. O cia oho kaip issiskleide jos dainavimo gabumai. Su keletu kitu mokyklos vaiku, koncertavo net O2 arenoj ir daugelyje mazesniu. Problema logopedine, aisku, isaugo. Bet ka norejau pasakyt, cia net labai storutei mergytei leis baleta sokt, jei ji apie tai svajoja wub.gif .
Kad nepastatomos zmoniskos programeles cia tai dar gali but ir bendras vaikioku nusiteikimas kazka mokytis. Repetuotis, manau, turi maziau laiko, nei LT darzelyje. O pamoku neaukoja, del pramoginiu dalyku.

Smagu, del geru testu rezultatu didis.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 10:55)
Tai vat butent, kad svarbu ... tai kodel jus taip kategoriskai pradejot kritikuot ta vargsa vaika, kad nenorejo ta diena rasinelio parasyt?  Pagal jusu komentara, susidariau ispudi, kad tai jums vaiko savijauta nesvarbu, jei jau jis, anot jusu issisoko ir  nenorejo daryti to, ka dare kiti .... smile.gif

Tai viskas tvarkoj, tegul neraso, tik as neisivaizduoju, kad vaikas tokiais zodziais metytusi - as nerasysiu ir taskas. Paprastai vaikai nenuotaikoj stengiasi nutempt laika, tipo, gerai gerai parasysiu (bet neraso), as nezinau/nemoku/nesuprantu ka parasyt (irgi neraso, nors gal ir zino, ir moka, ir supranta biggrin.gif ). O cia NERASYSIU cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 10 14, 13:20)
Paprastai vaikai nenuotaikoj stengiasi nutempt laika, tipo, gerai gerai parasysiu (bet neraso), as nezinau/nemoku/nesuprantu ka parasyt

Bet mes nezinom, ka jis ten kalbejo pries tai ... gal sake taip, gal nesake... sureaguota buvo tada, kai vaikas istare tuos baisius zodzius, tai gal per daug spaude ji ten del to rasinio, tai ir pasake, kad atsikabintu g.gif man irgi neitikima, kad vaikas iskart galetu taip priesintis, kad net apie mirti issprudo....

Kazkaip man pasirode, kad kai kurios cia dvigubus standartus taiko biggrin.gif jei taip vaikas pasakytu LT mokykloj, garantuoju, butu kaltinama visa svietimo sistema, o jau tas mokytojas, vertes rasyt rasini, butu sumaisytas su zemem cool.gif Bet kada taip pasako ten , tai tada vaikas kaltas, seima kalta, nes issisoko per daug ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 14 spalio 2012 - 12:29
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 11:23)
Bet mes nezinom, ka jis ten kalbejo pries tai ... gal sake taip, gal nesake... sureaguota buvo tada, kai vaikas istare tuos baisius zodzius, tai gal per daug spaude ji ten del to rasinio, tai ir pasake, kad atsikabintu  g.gif  man irgi neitikima, kad vaikas iskart galetu taip priesintis, kad net apie mirti issprudo....

Sunku pasakyt. Nemanau, kad spaude TAIP, kad net isprovokavo tokia reakcija. Jeigu spaude, tai gal buvo svarbu? Testas koks ar kas. Nugi nebutu vieta kaprizintis pvz, egzaminu metu.
Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 11:23)
Kazkaip man pasirode, kad kai kurios cia dvigubus standartus taiko  biggrin.gif  jei taip vaikas pasakytu LT mokykloj, garantuoju, butu kaltinama visa svietimo sistema, o jau tas mokytojas, vertes rasyt rasini,  butu sumaisytas su zemem  cool.gif  Bet kada taip pasako ten , tai tada vaikas kaltas, seima kalta, nes issisoko per daug ...

Manau, kad LT taip vaikas nepasakytu, nes mokytoja ausi nusuktu ir tiek cool.gif . Nu gal ir ne, bet butu sureaguota ne i MIRSIU, o i NEDARYSIU.
Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 05:14)
1. ne. cia tu uzsidegus irodineti, kaip toooobula viskas kitose salyse  wub.gif  wub.gif  wub.gif
drinks_cheers.gif

2. del vaiku uzkliuvo ir man, bet, kaip supratau, jie jau nemazi - visi eina mokyklon, ar blogai suskaiciau  g.gif

1. to nei kazkada sakiau, nei taip galvoju.

2. nu ir kas, kad i mokykla eina? Mano 4-mete eina kasdien i mokykla irgi, tai jau reiskia namie palikti viena galima? Yra amzius iki kurio vaikai nepaliekami pagal istatymus, sitos moteriskes ne visi vaikai ta amziu pasieke, bet jai matomai dzin... nors ir jau stebima soc. darbuotoju ir toliau rizikuoja. O kai uz tai dar iklius tada vel lietryciui verks kaip ziaurus norvegai jos vaikus ateme be jokios priezasties.... taip kaip verkia del baudos, nors aiskiai pati sako, kad zinojo, jog registruoti reikia auto, bet nedare nes mokescius matyt nenorejo moket, nu tai ir paskaiciavo uz visus tuos metus kiek prisikaupe, o dabar gailescio iesko. doh.gif

QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 05:50)
  Bet vat mano mama kai atvaziavus nuejo i Kaledine svente mokykloj, uz galvos susieme  doh.gif  Nepalyginsi, kiek renginiu metu vaikai ismokomi LT pradinese, jau kai kurie ir darzeliuose - kokius koncertus, spektaklius parodo tevams, ohoho .. ir pati esu ruosus vaikus, kai dar dirbau ten ... O cia, dainele sudainavo ir atia, visas koncertas  smile.gif 

omg, nu mama tai mama, kita karta, bet man keista kad jauni zmones vis dar galvoja apie vaikus kaip kokias cirko bezdziones kaip kad sovietmeciu buvo pasirodymui kaip tobula viskas ir kokie laimingi visi ... tai ar svarbiau, kad vaikai gerai laika praleistu ar suaugusiems kad ju mintinai iskalti eilerasciai patiktu? Sventes yra vaikams, o ne suaugusiems palinksminti ir jiems kuo daugiau dainu pridainuoti. Man vaikystej tik pasvajot buvo eit i toki darzeli kaip mano pana ejo, nors tokiu "ispudingu" sou per kaledas ir nekure, bet ta laika isnaudojo 100k idomesniems dalykams...

Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 12:23)
Bet mes nezinom, ka jis ten kalbejo pries tai ... gal sake taip, gal nesake... sureaguota buvo tada, kai vaikas istare tuos baisius zodzius, tai gal per daug spaude ji ten del to rasinio, tai ir pasake, kad atsikabintu  g.gif  man irgi neitikima, kad vaikas iskart galetu taip priesintis, kad net apie mirti issprudo....

galvoju, nežinom mes konteksto, mokykla tą vaiką pažįsta ne pirmus metus, tai jei jau sureagavo, tai galbūt ir reikėjo sureaguot... sunku ką sakyt.

dėl mokyklų ir darželių pasirodymų, tai džiaugiuos, kad čia jų tokių nėra. nepatinka man jie. Geriausią jutūbėj mačiau, mamos dienos proga, vaikas: "sveikinu savo mamą, linkiu, kad būčiau geras ir nereiktų man duot diržo". Baisu man..
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 10 14, 13:33)
Manau, kad LT taip vaikas nepasakytu, nes mokytoja ausi nusuktu ir tiek

abejoju biggrin.gif nebe tie laikai ...

QUOTE(MichGirl @ 2012 10 14, 18:32)
1. to nei kazkada sakiau, nei taip galvoju.

omg, nu mama tai mama, kita karta, bet man keista kad jauni zmones vis dar galvoja apie vaikus kaip kokias cirko bezdziones  kaip kad sovietmeciu buvo pasirodymui kaip tobula viskas ir kokie laimingi visi ...

jeigu jums koncertuojantys mokyklos/darzelio renginiuose vaikai yra cirko bezdziones, neturiu net ka pasakyt laugh.gif
Beje, siai dienai LT renginiai bei pasirodymai tebevyksta, mokytojos stengiasi, paruosia programeles ivairiausias, net ir su maziukais thumbup.gif ne tik sovietmeciu kurybingos mokytojos buvo tongue.gif dabar lygiai tas pats ... bet kazkaip tokiu palyginimu dar neteko girdet ...
As maza vis pagrindiniuose vaidmenyse budavau, bet tikrai nesijauciau cirko bezdzionele..Pati labai norejau vaidint, but ant scenos ir t.t. Tie, kurie buvo nedrasesni, gaudavo antraplanius vaidmenis arba isvis nevaidindavo, masovke budavo tongue.gif
Tas jusu palyginimas labai ne i tema nuskambejo ... Matot, dabar mokytojos tikrai nevercia prievarta buti ant scenos, ne visi gabus tam ... Bet yra klasej vaiku, kuriems tik duok pasireikst, tai vat su tokiais ir dirbama pagrinde, kiti dalyvauja taip pat, buna itraukiami, bet epizodiskai, antru planu .... Dar nei is vieno tevo neteko isgirst tokiu palyginimu rolleyes.gif ziauri jus, jei vaikai ant scenos jums su cirko bezdzionelem asocijuojas tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 14 spalio 2012 - 17:50
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 11:43)
abejoju  biggrin.gif  nebe tie laikai ...
jeigu jums koncertuojantys mokyklos/darzelio renginiuose vaikai yra cirko bezdziones, neturiu net ka pasakyt  laugh.gif

yra skirtumas visgi, kada tas daroma tam kad vaikai gerai laika praleistu ir kad itiktu mamos ir mociutems tokioms kaip jusu. Kuri vietoj to kad pasidziaugtu anukeles svente eme ir pasibaisejo, nes nepakankamai gerai vaikas sokt ir dainuot isdresiruotas buvo...

Puikiai zinot apie ka kalbu, niekas nesako, kad nereikia daineliu mokytis ir t.t. Bet tai yra pramoga vaikams, o ne suaugusiems skirta pompastika. Ar mociutei nepatikusiam renginy visi vaikai atrode baisiai nusimine?
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 14, 18:50)
yra skirtumas visgi, kada tas daroma tam kad vaikai gerai laika praleistu ir kad itiktu mamos ir mociutems tokioms kaip jusu. Kuri vietoj to kad pasidziaugtu anukeles svente eme ir pasibaisejo, nes nepakankamai gerai vaikas sokt ir dainuot isdresiruotas buvo...

Puikiai zinot apie ka kalbu, niekas nesako, kad nereikia daineliu mokytis ir t.t. Bet tai yra pramoga vaikams, o ne suaugusiems skirta pompastika. Ar mociutei nepatikusiam renginy visi vaikai atrode baisiai nusimine?

Vaiko mokymas vaidint, sokt, dainuot yra dresura, tas pats kaip cirke mokyt meska, ane? bigsmile.gif wow thumbup.gif
O ar tie vaikai, kurie dalyvauja renginiuose, koncertuose - yra nusimine, nuliude? g.gif Kiek dirbau, ir kiek esu panasiu renginiu organizavus, tikrai nei vieno nemaciau nuliudusio ar nusiminusio ..Programa parenki pagal vaika , juk pries tai jau pamatai kiekvieno gabumus, pomegius, tad tuose renginiuose stengiesi atskleisti vaiko talenta rolleyes.gif Nezinau, bet nei vieno nemaciau nusiminusio, ar galvojancio, kad jis - cirko bezdzionele isdresiruotas biggrin.gif perlenket ne vaikiskai cia su tuo palyginimu cool.gif

Beje, mociute tai pasidziauge pasirodymu, kaip bebutu, tik tas renginiu lygis labai nustebino ja pirma karta, dabar jau iprato tongue.gif Baikit intepretuot, ko nezinot, kad irodyt savo "point" 4u.gif
Papildyta:
Nejau jusu vaikams nepatinka sokt, dainuot, vaidint ir t.t. ax.gif Maniskiams tai labai patinka, todel be jokiu problemu dalyvauja renginiuose, su mielu noru ir, dalyvautu dar daugiau, jei tik dazniau organizuotu .... smile.gif LT darzelyje vaikai su aukletoja tokia programele padare, kad po IRL man buvo thumbup.gif Nemaciau nei vieno nepatenkinto, priesingai, visi nuosirdziai dziaugesi tuo, ka kiekvienas padare biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 14 spalio 2012 - 18:07
patinka mano vaikams viskas, as tik nesitikiu kazkokio "lygio" is ju... koks dar gali but lygis vaikiskuose zaidimuose? O kai yra talentas akivaizdus ir vaikui patinka tai kodel gi nepaskatinus to, as ne apie tai visai sneku. Bet apie tai kad buvo grupes vaiku pasirodymas, nezinia kiek ten kam kas patiko, o kam ne, ir ka jie veike kitu laiku darzelyje (itariu idomesnius dalykus nei "lygio" tobulinimas), tai ko mociute purkstauja apie lygius kazkokius? biggrin.gif Gi saket, kad net pasibaisejo, nu tai jau atsiprasau kiek ten darzelinukams metu 3-4 kokie ir jau taip pasibaisetinai scenoj atrodo lotuliukas.gif Man pasibaisetina buna tik kai tokie pypliai keikiasi ar piktybiskai musasi, o ten kaledu programelemis kad baisetis, tai sorry.. tikrai cirko bezdzioneliu turbut tikejosi... Gali mociute S. Korejos vaiku pasirodymus youtubej pasiziuret, va ten tai "lygis" ten ir LT darzeliams geda padarytu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 14, 19:49)
Gi saket, kad net pasibaisejo, nu tai jau atsiprasau kiek ten darzelinukams metu 3-4 kokie ir jau taip pasibaisetinai scenoj atrodo

ne, nu gal baikit interpretacijas ... kur rasiau, kad vaikai pasibaisetinai atrode doh.gif
Rasau dar karta ir letai biggrin.gif Mociute liko nustebinta zemo renginio lygio, nes lygino su LT, dabar aiskiau? tongue.gif Vaikai nekalti, jei su jais neuzsiimineja ta kryptim, prie ko cia jais baisetis reikia, nesupratau laugh.gif
Beje, is kur istrauket, kad tiems vaikams buvo 3-4 metai? bigsmile.gif Maniskis i mokykla nuejo 5,5 m. O kai mociute pirmakart pamate rengini, jiems jau buvo po 6,5 m. mirksiukas.gif Taip kad perskaitykit nuosekliau, tuomet nereiks savo fantaziju rasyt 4u.gif
Manau, tokio amziaus vaikai jau gali daugiau, jeigu su jais butu uzsiimama labiau .. Bent jau LT darzely jis, budamas 4 m., sudalyvavo daug geresniam, nes aukletojos pasistenge labai, kad paruosti vaikus kazkokiai programelei biggrin.gif Nu bet siaip cia ne esme, tai svarbu, bet tikrai ne svarbiausia ... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 14 spalio 2012 - 19:47
Su jumis, kuri vaiku pasirodyma mokyklos renginiuose prilygina cirko bezdzioneliu dresurai ant scenos, tai nematau prasmes diskutuot ta tema biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Kaip ir minejau, galimai visa tai yra del laiko stokos. Tarkim, LT darzelyje tik paruosiamojoj vyksta kazkokios pamokeles. Ir tai trumputes, ne visa diena. O iki tol, vaikai zaidzia, miega. Tai ir pasimokyt eilerastuku daineliu gali. O kai uzsienyje vaikas pradeda mokykla 4m, vyksta pamokos visa diena, zinoma, play time buna, bet per ji vaikas turi pabegiot, pailset, o ne mokytis. Tai dar is to ka matome, dar ir kaip vaikai su mokytoja pasistenge pasiruost buna rolleyes.gif . Profesionalumo mazai, bet tai kokios idejos saunios buna sugalvotos didis.gif . Tai va tuom LT mano vaiku lankyti darzeliai toli grazu neprilygsta.
Atsakyti