Įkraunama...
Įkraunama...

Tupperware

QUOTE(Pelagia @ 2012 10 02, 14:06)
Dar karteli klausiu,gal vis delto kas nors zino ar Tupperware indai turi bisfenolio A(BPA) ar ne?Nes jeigu TW indu sudetis yra su kenksmingomis sveikatai medziagomis,tai mastau kokia prasme moketi daugiau uz sia produkcija?

Is monomero,vadinamo bisfenoliuA(BPA) gaminamas polikarbonatas - ilgaamzis tvirtas plastikas.
Tupperware atliko savarankiskus nepriklausomus tyrimus del sios medziagos ir priejo isvados ,kad jos naudojimas nera susijes su kokia nors rizika.Bisfenolio A kiekis kuris gali patekti i maisto produktus yra toks mazas,kad polikarbonato naudojimas yra visiskai saugus ir atitinka normas.
Tupperware polikarbonata naudoja tik kai kuriem produktam gaminti.
Is katalogo gaminiu tik OuickChef indas is polikarbonato,nes reikalingas tvirtas plastikas.
Kituose induose polikarbonato sudetyje nemaciau.
Atsakyti
Gerai kaip tada suprasti tokius dalykus,kurie parasyti TW platintojo atmintineje ar pan. (butent ,noriu pabrezti,kad tai rasoma medziagoje,kuri suteikiama platintojui):

Polikarbonatinio plastiko gamyboje yra naudojamas bisfenolis A.

Bisfenolis A „pamėgdžioja“ žmogaus organizmo gaminamo hormono estrogeno veiklą ir iškreipia į įvairius
organus siunčiamą gyvybiškai svarbią informaciją.
Jis aktyvina prostatos vėžį sukeliančias ląsteles ir sukelia krūties audinių pakitimus, sukeliančius krūties vėžį.
Įrodyta, kad bisfenolis A sukelia įvairius genetinius pakitimus, „klaidas“ chromosomų grandinėje, sukeliančias
persileidimus.
Bisfenolio A poveikis gyvūnams yra ištirtas kur kas išsamiau. Šie tyrimai rodo, kad ši medžiaga skatina ankstyvą
lytinį brendimą, hormonų balanso pokyčius (testosterono sumažėjimą), prostatos padidėjimą, elgsenos
sutrikimus (hiperaktyvumą, agresyvumą, nesugebėjimą mokytis), silpnina imuninę sistemą.

Supraskite mane teisingai,as cia neturiu noro "kabinetis",tiesiog noriu nupirkti vaikams plastikines gertuves ir domiuosiu plastikiniu medziagu sudetimi.Kaip TW gamintojai gali teigti,kad BPA nekenksminga,kai internete mirgete mirga info.,apie jo kenksminguma?! blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelagia: 02 spalio 2012 - 21:18
Taip ,parasyta kad naudoja,bet gal jo kiekis labai mazas,kuris nekenkia.
As nezinau ax.gif ,parasiau tik informacija is konsultanto zurnaliuko.
Jame parasyta is ko kas pagaminta.Gertuves medziaga PP,o ne PC(polikarbonato),tai manau jose nuodingu medziagu nera.
Atsakyti
Nepatinka man tas neapibreztumas:mazas kiekis ar ne mazas,jei rimta firma,tai turetu aiskiai ir nurodyti,o ne kalbeti is oro,kad neva gal cia nekenksminga ax.gif ir t.t.Nusprendziau pirksiu nerudijancio plieno gertuves.
Atsakyti
Sveikos, gal kas naudoja tw termosą maistui ir gali pasakyti kiek jis realiai išlaiko šilumą. Turiu kitos firmos, tai po 4 val. jau būna maistas pravėsęs, o man reikia, kad bent 7 kokias laikytų. Pagelbėkit, kas žinot 4u.gif
Atsakyti
turiu klausimuka, maciau 43 sav bus akcija prieskoniu maluneliui, galit pasidalinti patirtimi, ar labai geri ir dar , ar uztenka ji viena tureti o kelias prieskonines, ta prasme kai mali ar lieka viduje dar prieskoniu ir tarkim uzdedi ant kokio su saldziu, ar dar kris pradzioje seni prieskoniai, ar nea blush2.gif , tikiuos supratot klausima, ar keiciant prieskonius kas nors uzsilieka paciame malunelyje g.gif
ka malat, kazkur skaiciau kad kava kai kas bande, ar tiesa kad maltu g.gif
skaiciau stambumas reguliuojasi, bet kiek ju, ar tik smulkiai ir stambiai, ar dar keleta variantu yra blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(text @ 2012 10 01, 00:26)
bet mes naudojam ir probiotines, enzimines (ekologiškas ) plovimo priemones.... gal jos nedraugauja su šia plastmase?

Nors čia tema apie Tupperware, bet užmačiau, kad rašote kokias priemones naudojate. Jei ne paslaptis, kokios firmos probiotines valymo priemones naudojate?
P.S. Aš pati Tupperware taip pat labai mėgstu ir naudoju.
Atsakyti
QUOTE(TEIL @ 2012 10 11, 17:32)
Nors čia tema apie Tupperware, bet užmačiau, kad rašote kokias priemones naudojate. Jei ne paslaptis, kokios firmos probiotines valymo priemones naudojate?

BINATEC, gamina latviai
Atsakyti
QUOTE(Pelagia @ 2012 10 02, 21:14)
Kaip TW gamintojai gali teigti,kad BPA nekenksminga,kai internete mirgete mirga info.,apie jo kenksminguma?! blink.gif

nagi, patys atliko savo tyrimus ir priėmė sau naudingą išvadą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(TEIL @ 2012 10 11, 17:32)

Chrisal probiotines priemones naudoju ax.gif
Atsakyti
Įsigijau sūrinę ir joje man kažkodėl pelyja fermentinis sūris verysad.gif Kas galėtų būti ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2012 10 13, 10:57)
Įsigijau sūrinę ir joje man kažkodėl pelyja fermentinis sūris  verysad.gif

Mažojoje ar didžiojoje? g.gif
Aš laikau mažojoje, vidurinėje lentynoje. Esu labai patenkinta, sūris minkštas thumbup.gif
Atsakyti