Įkraunama...
Įkraunama...

Taksai

nepadejo:( siandien lauke paeme kramtoske, bet pakraciau ir viskas, po to paeme kaula, as bandziau atimti vel isisiepe, ir norejo ikasti . as tada ji pabandziau ant nugaros paguldyti dar labiau supyko, pradejo draskytis,. norejo man ikasti, as pasitraukiau, vienu zodziu viskas liko kaip yra. net apsiverkiau. taip apmaudu pasidare. mes jam su visa meile o jis kaip nezinau kas.
Atsakyti
QUOTE(Irute @ 2012 11 21, 11:36)
nepadejo:( siandien lauke paeme kramtoske, bet pakraciau ir viskas, po to paeme kaula, as bandziau atimti vel isisiepe, ir norejo ikasti . as tada ji pabandziau ant nugaros paguldyti dar labiau supyko, pradejo draskytis,. norejo man ikasti, as pasitraukiau, vienu zodziu viskas liko kaip yra. net apsiverkiau. taip apmaudu pasidare. mes jam su visa meile  o jis kaip nezinau kas.

Na kaip kas... kaip vadas. Jei jis stipresnis už jus, tai taip ir elgiasi.
Turite patikėti, kad esate stipresnė. Ir ne tame esmė, ar griausite ant nugaros, ar tiesiog tvirtai suimsite ir padarysite ką reikia. Be jokių nuolaidų. O dabar bus dar blogiau. Jūs pasitraukėte, vadinasi, jis nugalėjo. Ir jau ne pirmą kartą.
Nagi storas pirštines užsimaukėte, jei bijote, kad įkąs. Pasiruoškite ir apgalvotai išprovokuokite situaciją, kurioje jūs be jokių abejonių nugalėsite.
To neužteks. Dresuokite šunį. Visą maistą padalinkite į mažas porcijas, ir duokite tik už įvykdytą komandą, ir niekaip kitaip.
Atsakyti
Atsimenu, kai savo pirmą vokietį auginom irgi buvom labai žali..Jis nusinešė kaulą ir urzgia..Aš net bijojau prieiti. Maniškis kokį 20 min prašė gražiai to kaulo, vos ne vos paėmė. Bingo-mes galvojam-pergalė...Kai papasakojom dresuotojui, jis už galvos susiėmė-tai kas namuose vadas-jis ar jūs..Ir kaip tik po kelių dienų apsipykau su vyru, vaikai neklauso-išsivedžiau šunį pamokyti-ir tas dar neklauso..Ką jūs manot-iš to pasiutimo taip papurčiau šunį už kupros, kad viskas stojo į savo vėžias biggrin.gif Tiesa, pažįstamai su raselo terjeru tas papurtymas nepavyko-perkando ranką..Žmonės nuleido rankas-ai, tiek jau to-lai taip ir būna. Po kiek laiko šuo perkando šeimininkei koją, kai jis ėsdavo aplink nieko negalėjo būti...reziume-jie šunį užmigdė...Taip, kad daug kantrybės ir šuo supras, kas ir kaip-o kol kas jis yra gaujos vadas ir ne kitaip..O taksas-jis juk net ne šuo....jis jau beveik žmogeliukas, tai greit susigaudo, kad gali paradui vadovauti...
Atsakyti
QUOTE(Irute @ 2012 11 21, 11:36)
nepadejo:( siandien lauke paeme kramtoske, bet pakraciau ir viskas, po to paeme kaula, as bandziau atimti vel isisiepe, ir norejo ikasti . as tada ji pabandziau ant nugaros paguldyti dar labiau supyko, pradejo draskytis,. norejo man ikasti, as pasitraukiau, vienu zodziu viskas liko kaip yra. net apsiverkiau. taip apmaudu pasidare. mes jam su visa meile  o jis kaip nezinau kas.

Klausykit, nu rimtai - jūs turit ryžtingiau elgtis, nes jei 5 mėnesių šuniukas taip elgiasi, paskui tikrai turėsit problemų. Ką reiškia "supyko, pradėjo draskytis". Su pavadžiu vedžiojat? Nu tai jei ardosi, timptelėkit gerai, kad apsivožtų. Tas "norėjo man įkąsti" tai išvis gi netoleruotina. Ir trauktis jokiu būdu negalima. Nebūtina iš karto ant nugaros paguldyt (sunku taksą paguldyt, anas rangosi kaip gyvatė), bet už čiupros paėmus įmurkdyt į žemę tikrai galite ar ore gerai pakratyt. Ir jei kitaip nesigauna, darykit, kad jam tikrai skaudėtų - suprantu, kad meilė, bet meile šuns tikrai neišauklėsite.
Čia neblogas patarimas - išprovokuokite situaciją, tik apgalvotai, tada galėsite pasiruošti iš anksto, storos pirštinės, pavadys. Bet jokiu būdu nedvejokite, nesitraukite (kaip sakote, jau darėte..). Šuo tikrai tai pajus. Ir barkitės labai, t.y. ne "nu būk geras, atiduok kaulą" nuolankiu balsu, o tikrai piktai aprėkit, kad net tūptelėtų nuo balso.
Galite daugiau pasiskaityti čia - http://fauna.savel.o...at=sunys;id=122. Bet šiaip, jei nesiseks, labai patariu kreiptis į dresuotoją, kad bent parodytų, kaip reikia ryžtingai tvarkytis su tokiu neklaužada.
O meilė - patikėkit, paklusnų ir draugišką šunį mylėti yra daaaaug lengviau ir maloniau cool.gif sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iriz: 21 lapkričio 2012 - 14:48
su maniskiu tokio laiko-oho kas daresi!!! jau papurtymu ir paspaudimu neuzteko. esam taip susiplieke abu doh.gif yra sonai atvanoti ne karta. ir va dabar,kaip as sakau,ar menulio faze,ar kas,per menesi kelias dienas uzeina psichas jam. nu rimtai. as jau matau-vaiksto persisukes,zvilgsnis is padilbu. yra cvaktelejes tom dienom man ar vaikams. su mazaja keistai jis,pats lenda buna,dziaugias,laizo,o ta tik pradeda glostyt ji-pradeda urgzt,ar perspet,kad nelistu. viena karta sitaip,prie manes,jis krimstelejo jai. siaip visumoj-labai imlus,greit ismoksta,daug supranta,bet va...baisoka del mazosios. pakolkas tik krimstelejes kelis kartus,o jei kada rimtai ikas,ar i veida koki,neduok Die
Atsakyti
Man tai taksas toooks protingas padaras atrodo, bent jau maniškė biggrin.gif Nereikia ir rėkt, grieščiau pasakai ir supranta viską. Vakare aš ją lauke be pavadėlio vedžioju, duodu šuniui laisvę biggrin.gif Pirmais kartais lėkė kur akys matė, o dabar bėga, bet visada seka kur aš einu, nereikia net sakyt, kad einam namo, tik apsisuku, atlekia iš paskos.
Atsakyti
QUOTE(twix'e @ 2012 11 21, 22:04)
Man tai taksas toooks protingas padaras atrodo, bent jau maniškė  biggrin.gif Nereikia ir rėkt, grieščiau pasakai ir supranta viską. Vakare aš ją lauke be pavadėlio vedžioju, duodu šuniui laisvę  biggrin.gif Pirmais kartais lėkė kur akys matė, o dabar bėga, bet visada seka kur aš einu, nereikia net sakyt, kad einam namo, tik apsisuku, atlekia iš paskos.

mes irgi paleidziam-nevaro kur akys mato,aplink bindzena. bet va tas psichas neramina karts nuo karto uzplaukiantis...
Atsakyti
QUOTE(pomada @ 2012 11 21, 16:17)
su maniskiu tokio laiko-oho kas daresi!!! jau papurtymu ir paspaudimu neuzteko. esam taip susiplieke abu doh.gif yra sonai atvanoti ne karta. ir va dabar,kaip as sakau,ar menulio faze,ar kas,per menesi kelias dienas uzeina psichas jam. nu rimtai. as jau matau-vaiksto persisukes,zvilgsnis is padilbu. yra cvaktelejes tom dienom man ar vaikams. su mazaja keistai jis,pats lenda buna,dziaugias,laizo,o ta tik pradeda glostyt ji-pradeda urgzt,ar perspet,kad nelistu. viena karta sitaip,prie manes,jis krimstelejo jai. siaip visumoj-labai imlus,greit ismoksta,daug supranta,bet va...baisoka del mazosios. pakolkas tik krimstelejes kelis kartus,o jei kada rimtai ikas,ar i veida koki,neduok Die

kadangi taip pat turiu mažiukę, tai irgi kiek nerimavau dėl šuns elgesio. Pradžioj ir šuo akivaizdžiai nervinosi, pavyduliavo baisiai, bet labai reikalai susitvarkė, kai dukra pradėjo kramsnoti ir aplink barstyti visokius sausainiukus - šunelio galvoj ji akivaizdžiai irgi "prisiklijavo" prie šeimininkų - juk duoda maaaisto. Dabar dažnai būna, kad dukra lenda į narvą, šuo puola iš jo, abi tvarkingai prasilenkia praėjime biggrin.gif tada šunė sėdi ir laukia, kol atsilaisvins jos "plotas" biggrin.gif tiesa, šeriam paprastai kai vaiks jau miega. Buvo atvejis, kad šunė urgztelėjo, kai jai ėdant priėjo dukra prie narvo - bet staigiai ore atsidūrė ir buvo aprėkta. Bet vis tiek dabar stengiuosi, kad šeriant nesimakaluotų vaiks aplink - nenoriu ir šuns stresuot. Kai paaugs dukra, imsimės rimtesnio "mažosios šeimininkės" statuso įtvirtinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iriz: 21 lapkričio 2012 - 23:51
Aš pasiėmiau ~4metų taksą, patiną iš Grindos. Nuostabesnio šuns turbūt nebūčiau ir pagal užsakymą gavusi.
Tik įsisodinus į mašiną jį iškart daviau suprast, kas čia vadas, bandė ant kelių man lipt ir vairuot trukdyt, nusodinau iš karto. Namie kelis kartus bandė ant vaikų lipt ir vietą gaujoje išsiaiškint, gavo bart stipriai ir daug, į vietą nuvariau ir šioj vietoj viskas aišku smile.gif
Ir šiaip stebuklingas taksas, ant lovų nelipa, į lovą miegot neateina smile.gif tik va katinas aukštesniais paviršiais namuose vaikšto, nes naujokas vis taikosi griebt, nors už tai ir gi gauna labai bart.

Galiu tik patvirtint seniai žinomą tiesą, kad už vieną taksą yra geriau tik du taksai. Dabar turiu du ir tokia pilnatvė namuose, toks smagumas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pomada @ 2012 11 21, 17:17)

Kai paskaitau tokias žinutes, lengviau pasidaro, kad ne vien maniškis toks pikčiukas biggrin.gif. Užtai antrasis mūsų vaikinas - tikras meilumo įsikūnijimas smile.gif. Vis laukiau, kada ir jam pradės lįsti taksiški ragiukai, bet jau greit pusantrų metų, o jų kaip nėr taip nėr. Nemaniau, kad taksai šitaip išsiskirs charakteriu, bet labai tuo džiaugiuosi. Ir vaikai pagaliau turi šunį, kuris visad teigiamai nusiteikęs ir namuose nėra parodęs nei trupinėlio agresijos thumbup.gif .
Atsakyti
Tai vadinasi ne vien auklejimas, o paciu sunu buna skirtingi charakteriai, vienas gal meilesnis, kitas piktesnis, jei tu paciu seimininku skirtingi sunys.
Atsakyti
QUOTE(Irute @ 2012 11 25, 09:36)
Tai vadinasi ne vien auklejimas, o paciu sunu buna skirtingi charakteriai, vienas gal meilesnis, kitas piktesnis, jei tu paciu seimininku skirtingi sunys.

be abejonės smile.gif taksai (ir bet kokie kiti šunys) gi kaip žmonės, kiekvienas su savo charakteriu ir temperamentu bigsmile.gif rolleyes.gif
Atsakyti