QUOTE(Irute @ 2012 11 19, 10:40)
Sveikos, taksų mylėtojos:) vasarą atkeliavo į mūsų namus taksiukas. dabar jam beveik 5 mėnesiai. pradejo saugoti savo dubenėlį, kaulą. vyras bandė atimti kaulą, tas kaip pradėjo urgzti, loti, toks vaizdas buvo, kad sudraskytų už tą kaulą.
siandien einu su juo į lauką, paėmė nuo žėmės kažkokį š... turbūt kokį kauliuką, tai norėjau atimti, įsišiepė, parodė dantis, norėjo man įkasti.
ką daryti? tai turbūt nenormalu?
ir dar toks mažiukas.
jei atvirai, tai aš dariau gal žiaurokai, bet gana paprastai ir labai veiksmingai - papurčiau porą kartų gerai už čiupros ir pabaubiau. Suveikė greitai, bet mano kalytė labai jauna buvo - virš trijų mėn, įpratus su lizdo šuniukais peštis dėl maisto, BET - aš ne šuniukas, aš šeimininkė, kuri tą maistą ir duoda, todėl jokių urzgimų būt negali

žodžiu, ypač kol toks jaunas, tai aš sakyčiau, kad už agresijos rodymą - snukin... (tai nereiškia, kad spardyt reikia. Tiesiog už čiupros, prispaust prie žemės, galima net apverst pilvu aukštyn, ir ramiai atimt kaulą ar dar ten ką jis tuo metu "gina". Šuniukas turi suprasti, kad šeimos hierarchijoje jis stovi ant žemiausio laiptelio. Manau, tai neturėtų būti sudėtinga, kol jis toks jaunas, bet jei neišsiaiškinsite santykių dabar, kai jis užaugs, viskas bus daaaug sudėtingiau (ypač kai tai taksas.. ši veislė visai mėgsta "užsėst ant sprando"

)