Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(Juračiuks @ 2012 05 30, 13:21)
VAŽIUOSIU IR AŠ - NEBELAUKSIU SAVAITGALIO - UŽDENGT MOLIŪGUS, NES ŠALTA LAUKE NEREALIAI  doh.gif

O aš jau galvojau šiandien sukišt likusius paaugusius moliūgus doh.gif
Atsakyti
Kaip as pergyvenu verysad.gif del savo arbuzu, moliugu, sala jie lauke jau nuo savaitglio verysad.gif , apziuresiu tik savaitgali doh.gif
Jau vakar uzsirasiau, kiek vnt daigu kitiekm metams auginti (kad nereiketu dalinti i kaire ir i desine doh.gif ), kada issodinti i lauka, vienu zodziu gyveni ir mokaisi, tik gaila, kad ant savo kailio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2012 05 31, 14:58)
Kaip as pergyvenu  verysad.gif del savo arbuzu, moliugu, sala jie lauke jau nuo savaitglio  verysad.gif , apziuresiu tik savaitgali  doh.gif
Jau vakar uzsirasiau, kiek vnt daigu kitiekm metams auginti (kad nereiketu dalinti i kaire ir i desine  doh.gif ), kada issodinti i lauka, vienu zodziu gyveni ir mokaisi, tik gaila, kad ant savo kailio  verysad.gif

Nepergyvenkite group.gif - Vilniuje šiąnakt buvo +8.1 C, rajone- +6.9 C, kur po apžiūros mano visi moliūginiai (prieš pasodinimą pratinti ilgą laiką prie lauko) tvarkingai laikosi.
O dėl išsodinimo kitais metais į lauką- eilinį kartą didelis klaustukas. Kaip pvz. praeitais metais persodinau visus moliūgus į nuolatinę vietą gegužės 16 d., šiemet- tik gegužės 24 d ir tai galėčiau dar palaukti su jais apie savaitę, pusantros. Dėl daigų kiekio- praeitais metais sudygo VISOS sėklos, šiais- jei sėjau po 3 sėklas kiekvienos rūšies, tai sudygo 1-2, kai kur visos. Sunku nuspėti tokius faktorius. Iš savo praktikos galiu tik pasiūlyti sėti sėklas į daigyklas-paletes/puodelius/kitą tarą apie balandžio vidurį ir laikyti šiltai, o į tuščius lizdus papildomai po gerų 10 dienų įdėti dar po vieną sėklą.
Atsakyti
Mana visai nepasisekė su lietuviškais arbūzais ne vienas neišaugo. Taip norėjau nors keletą užsiauginti ir deja... Gal kazką ne taip su jais padariau, o ir sėklų nebeliko:(
Atsakyti
pas mane visi isaugo, bet tokius orus, matyt, isgyvens stipriausieji. Islikusieji pateisins garbinga Sniegiu varda ir taps dar tinkamesni Lietuvos klimatui. Dar meteliai kiti ir galesiu seklas ir siaurinems salims siulyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 31, 15:59)
pas mane visi isaugo, bet tokius orus, matyt, isgyvens stipriausieji. Islikusieji pateisins garbinga Sniegiu varda ir taps dar tinkamesni Lietuvos klimatui. Dar meteliai kiti ir galesiu seklas ir siaurinems salims siulyti  biggrin.gif

Turi patirties jų auginime, tai ir auga niekuo nesiskųsdami smile.gif Augink ir puoselėk , po to rudenį sėklų paprašysiu
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2012 05 31, 14:58)
Kaip as pergyvenu  verysad.gif del savo arbuzu, moliugu, sala jie lauke jau nuo savaitglio  verysad.gif , apziuresiu tik savaitgali  doh.gif
Jau vakar uzsirasiau, kiek vnt daigu kitiekm metams auginti (kad nereiketu dalinti i kaire ir i desine  doh.gif ), kada issodinti i lauka, vienu zodziu gyveni ir mokaisi, tik gaila, kad ant savo kailio  verysad.gif

o ko jus pergyvenate? Jus galvojate kad tokiu saltu naktu pvzd Ukrainoje nebuna? As visa savo vaikyste vasara praleidau Ukrainoje, jie ten tuomet sodindavo tuos aruzus (turbut ir dabar sodina, tiesiog as ten jau 10 metu nebuvau) kaip pas mus bulves, ir budavo ten visko, ten dar ir vesulai prasieina kartais ir krusa tokia, kad nelieka lapu, ir vistiek arbuzai visada yra. As kaip minejau pora savo aruzu issodinau pirmomis geguzes dienomis, tai galiu pasakyti laikos jie geriau uz dabar issodintus. Tiesa ir arbuziukas jau apie 1 sm yra, nors as pradziai nepastebejau, galvojau kad jie net nezydejo pasirodo kad jau smile.gif O salnos pirmomis geguzes dienomis buvo, ir viena nakti apie 0...
Atsakyti
Ataskaita po darzo apziuros: Sniegiai pavyte, moliugai gerai atrodo. Sumasciau dabar ant lovos guledama, nes lyja netgi su ledukais, kad pasesiu i indelius kelis Sniegius is naujo. Geru oru manau spes susilyginti su lauke esanciais. Bus kaip bus.
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2012 05 31, 20:04)
o ko jus pergyvenate? Jus galvojate kad tokiu saltu naktu pvzd Ukrainoje nebuna? As visa savo vaikyste vasara praleidau Ukrainoje, jie ten tuomet sodindavo tuos aruzus (turbut ir dabar sodina, tiesiog as ten jau 10 metu nebuvau) kaip pas mus bulves, ir budavo ten visko, ten dar ir vesulai prasieina kartais ir krusa tokia, kad nelieka lapu, ir vistiek arbuzai visada yra. As kaip minejau pora savo aruzu issodinau pirmomis geguzes dienomis, tai galiu pasakyti laikos jie geriau uz dabar issodintus. Tiesa ir arbuziukas jau apie 1 sm yra, nors as pradziai nepastebejau, galvojau kad jie net nezydejo pasirodo kad jau smile.gif O salnos pirmomis geguzes dienomis buvo, ir viena nakti apie 0...

Dajan, o Ukrainoje tikriausiai ir veisles "vietines"? Gal kažkas mūsiškų Sniegių tipo...
Atsakyti
Na, šyryt aplankytas mano moliūgas tupi išsigandęs nors ir po agro plėvele lotuliukas.gif . O melionai šiltnamyje po persodinimo tik labiau pažaliavo, bet , kad augtų, tai schmoll.gif . Matyt laukia geresnių orų biggrin.gif
Atsakyti
Nu kam jūs tuos arbūzus taip anksti į lauką nešat g.gif Pirmas dvi birželio savaites jie sodinami. Kažkas prognozavo šiemet labai gerus metus derliui doh.gif Matyt, turėjo galvoje dar kitus metus biggrin.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif doh.gif aš 4arbūzus praeitą savaitgalį pabandymui sukišau į žemę ir doh.gif blush2.gif
jaučiu likusius vietoj baklažanų į šiltnamį kelsiu,nes anie vis tiek susisukę stovi g.gif
Atsakyti