Labas daržininkės
, o pas mane nestiklintam balkone dabar karaliauja žemuogės, išgrūdau visus svogūnus, nes namuose aplink juos jau muselės pradėjo skraidyt
. Dar rabarbaras iškeliavo į balkoną, bet kažko nušalo
, ai, gal dar atsigaus. Pasisėjau balkone salotas, petražoles, bazilikus 3 rūšių, dar pora vazonėlių salotų jau sudygusių išnešiau į balkoną. Pomidorų sėjau gal 5 rūšių, visi sudygo, bet vakar persodinau tik pačius pačiausius, ir tai gavosi 13 vazonų
. Agurkai drąsiai žydi ir agurkiukus augina okupavę visą palangę. Taip laukiu kada sušils oras ir jie drąsiai galės balkone raitytis
. Dar vakar gavau 6 ar tai paprikas, ar čili, nesupratau, bet tegu auga. Paskui keliaus į balkoną. O kambariuose ant palangių dar auga kalendros, rozmarinai, krapai (pirmą kartą kiek auginu jie man gražiai auga
), bazilikai 2 rūšių, pipirmėtės, na ir dar kažkas, bet jau nepamenu ką ten sėjau
. tai taip ir ūkininkauju
QUOTE(Mimmi @ 2012 04 25, 12:03)
. Agurkai drąsiai žydi ir agurkiukus augina okupavę visą palangę. Taip laukiu kada sušils oras ir jie drąsiai galės balkone raitytis
oho kokie jau dičkiai. O kada sėjai?
Labas daržininkės
, o pas mane nestiklintam balkone dabar karaliauja žemuogės, išgrūdau visus svogūnus, nes namuose aplink juos jau muselės pradėjo skraidyt
, ai, gal dar atsigaus. Pasisėjau balkone salotas, petražoles, bazilikus 3 rūšių, dar pora vazonėlių salotų jau sudygusių išnešiau į balkoną. Pomidorų sėjau gal 5 rūšių, visi sudygo, bet vakar persodinau tik pačius pačiausius, ir tai gavosi 13 vazonų
. Dar vakar gavau 6 ar tai paprikas, ar čili, nesupratau, bet tegu auga. Paskui keliaus į balkoną. O kambariuose ant palangių dar auga kalendros, rozmarinai, krapai (pirmą kartą kiek auginu jie man gražiai auga
), bazilikai 2 rūšių, pipirmėtės, na ir dar kažkas, bet jau nepamenu ką ten sėjau
oho koks derlius nusimato
QUOTE(Montera @ 2012 04 25, 12:47)
balkonas turetu but milziniskas kad tiek sutalpinti
Man jau pritruko fantazijos kaip reiks viska sutalpinti kad ir dviejuose balkonose... o kaip dar apsaugot nuo vejo ir lietaus .... neisivaizduoju 
dar nuo vaikų, šuns ir vaikų kamuolių...
QUOTE(Amise @ 2012 04 25, 12:18)
Sėjau kovo pradžioje, bet jiems labai patiko vakarinė palangė, šilta, saulytė didžiąją dalį dienos kepina, tik laistyt nepamiršt ir auga kaip ant mielių.
QUOTE(Montera @ 2012 04 25, 12:47)
oho koks derlius nusimato
Tai balkonas turetu but milziniskas kad tiek sutalpinti
Man jau pritruko fantazijos kaip reiks viska sutalpinti kad ir dviejuose balkonose... o kaip dar apsaugot nuo vejo ir lietaus .... neisivaizduoju 
Oj, nekalbėk. Jau sumasčiau, kad pusę ten dėsiu, kitą pusę ten, dar ant sienos kabinsiu
Labas daržininkės
Jooo tikra ūkininkė. Na bet aš pastebėjau, kad ūkininkaujant pirmus metus, tai nepigus malonumas - žemė/substratas nepigus, o kur dar tokią krūvą vazonikų prisipirkti
Ir dar labai liūdna - pirkau braškių sėklikių, pokelis brangus, o ten tik 11 tebuvo, išdygo 3, o liko kol kas tik 1 mažuliukas ir tai man atrodi, kad neišsilaikys
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 04 25, 19:51)
Jooo tikra ūkininkė. Na bet aš pastebėjau, kad ūkininkaujant pirmus metus, tai nepigus malonumas - žemė/substratas nepigus, o kur dar tokią krūvą vazonikų prisipirkti
...
ta proga stengiuos neskaičiuot
... pas mane auga 33 daigeliai pomidorų, nu kitąmet tikrai pakaks max 10.
Ir dar labai liūdna - pirkau braškių sėklikių, pokelis brangus, o ten tik 11 tebuvo, išdygo 3, o liko kol kas tik 1 mažuliukas ir tai man atrodi, kad neišsilaikys
Pas mane pokelyje buvo 8 sėklos, o išdygo 3 braškės (iš kurių viena labai labai labai dar mizerna ir vargu ar ko iš jos sulauksiu...). tai va ir pirk sėklom
... pas mane auga 33 daigeliai pomidorų, nu kitąmet tikrai pakaks max 10.
galiu paguosti, kad kitąmet susitaupys ant vazonų, pikiavimo indelių. tačiau žemių vistiek reikės. o ir naujų sėklų, naujų veislių
tik 30 pomidorų tikrai jau kad per daug. aš va turėsiu 11, ir nežinau nežinau, ar ne per daug. nes kai reikia laistymui tampyt bambalius vandens...
o dėl MB, anoks čia nejaukumas. kai supranta, kad tai hobis, teikiantis džiaugsmą, o dar ir palaimą gomuriui...
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 25, 20:43)
tik 30 pomidorų tikrai jau kad per daug. aš va turėsiu 11, ir nežinau nežinau, ar ne per daug.
o dėl MB, anoks čia nejaukumas. kai supranta, kad tai hobis, teikiantis džiaugsmą, o dar ir palaimą gomuriui...
su pinigėliais dabar ne pati geriausia padėtis, bet svarbiausia, kad supranta
Ta proga, kad paskutinis didesnis apsipirkimas seniuos buvo, pasičiupau ir pakutį špinatų. Kaip greit jie sudygsta?
QUOTE(S.N.A.S @ 2012 04 25, 13:03)
Nu tiesiog numatet ateiti... vadinasi susinesiau vazonus kaikuriuos i kambari nuo vejo tai mano grazuole besiduodama ikrito i vazona ir graziausiai atsisedo ant agurko.... tai itariu kad aleliuja bus tam agurkui
QUOTE(smilga1972 @ 2012 04 25, 20:28)
Pas mane pokelyje buvo 8 sėklos, o išdygo 3 braškės (iš kurių viena labai labai labai dar mizerna ir vargu ar ko iš jos sulauksiu...). tai va ir pirk sėklom
, geriau jau daigais - ir vargo ne tiek ir bent jau matai, ką perki
O kainavo pokutis 8,99 Lt 
tai mano irgi tos pačios sėklikės, likęs daigelis irgi mizernas, tai jau nesitikiu iš jo, nors gal... Kitąmet pirksiu pigesnes, kitos firmos, tai nors neskaudu bus prarasti. va pirkau žemuoges, tai labai gerai sudygo, aišku nemažai daigiukų išgriuvo, bet dar labai daug liko ir, atrodo, auga
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 25, 20:43)
galiu paguosti, kad kitąmet susitaupys ant vazonų, pikiavimo indelių. tačiau žemių vistiek reikės. o ir naujų sėklų, naujų veislių 
tik 30 pomidorų tikrai jau kad per daug. aš va turėsiu 11, ir nežinau nežinau, ar ne per daug. nes kai reikia laistymui tampyt bambalius vandens...
kas čia nejaukaus.
na aš taip irgi mąstau, kitąmet bus skalsiau, turėsiu patirties - šiemet pirmą kartą užsiimu tuo. Pernai sėjau dumplainius, tai ir šiemet tie patys tebeauga, jau dvimečiai. dar pernai sėjau krapus, bet nepatiko jie man, ne tas kvapas; ir rukolą turėjau, norėjau paragauti, nes net nežinojau kas jie tokie
O su pomidorais tai taip jau gavosi, net nesitikėjau, kad taip gerai sudygs ir visi atrodo gražiai auga, sėjau 2 rūšis... dabar augančių daigelių ir išmesti net negalėčiau