Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(mango @ 2012 05 28, 21:44)
nors gyvename name, vyras griežtai prieš daržus, tai nusipirkome 4 vazonus ir jie bus mano darželis.. tik nesugalvoju ka į kitus sodint.. turbūt salotos ir ridikėliai pervėlu? šiandien nusipirkau rucolos, bandysiu dar pusę vieno vazono juo apsodinti.. ech ta mėgėjiška žemdirbystė :]

biggrin.gif
Mano vyras tai man liepė gėlyną sumažinti ir daržą padidinti, tai šiemet dalis prieskonių užemė vieną vidinį gėlyną ir ten pat du pomidorai atsidūrė, be keli čili pipiriukai - ten namo pasteogė ir mazai lietaus būna, o laistymo sistemėlė yra...
Tai dabar toks laimingas......
Atsakyti
QUOTE(Ingulė @ 2012 05 28, 21:06)
na žinokit lapai nėra maži ir maniškių, didesni ne A5 formato lapas, o agurkas šitas 10 cm dabar, anuos valgėm maždaug 15, tai tokie saldūs skanūs  good.gif
Papildyta:
o kas ten per augalas 9 foto?

labai gera idėja vandens bakelius vietoj vazonų panaudot  thumbup.gif ko anksčiau tylėjot, net nešovė į galvą tokia mintis  blush2.gif

labai gražios džiunglės  thumbup.gif  wub.gif

ten baklazanas smile.gif kazkaip del tu bakeliu netiketai sumaniau,kai pritrukau vazonu lotuliukas.gif bet jie siek tiek gadina bendra vaizda biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos daržininkėlės,

Noriu pasitkslinti, nespėjau pomidoriukų persodinmti į nuolatinę vietelę ėmė ir pražydo ar galima žydinčius persodinti ar geriau nedrumsti ramybės? blush2.gif
Jie dabar auga vazonuoce 15 cm skersmens.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pliushke: 29 gegužės 2012 - 10:41
QUOTE(Pliushke @ 2012 05 29, 10:40)
Sveikos daržininkėlės,

Noriu pasitkslinti, nespėjau pomidoriukų persodinmti į nuolatinę vietelę ėmė ir pražydo ar galima žydinčius persodinti ar geriau nedrumsti ramybės?  blush2.gif
Jie dabar auga vazonuoce 15 cm skersmens.

aš ne kartą esu ir su žiedais, ir su visais pomidoriukais persodinus. nieko neatsitiko
Atsakyti
o sakykit, ar kitais metais galima į tą pačią žemę vėl sodinti pomidorus? nes tiek teko šiemet jos pripirkti doh.gif , kad pomidorais iš bobučių turguje būčiau apsirūpinusi visai žiemai.. bet norėjosi kaip kokios atrakcijos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 05 29, 21:46)
o sakykit, ar kitais metais galima į tą  pačią žemę vėl sodinti pomidorus?

Nežinau, ką kitos pasakys, bet aš pernai kai roviau pomidorus, buvo šaknų gniužulas, žemės mažai likę. Gal didesniam vazone ir liktų tos žemės, bet ji bus išsieikvojusi, juk chemija netręšit. Nebent tą žemę pamaišyt su nauja ir gėles sodint, joms trąšų galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 29 gegužės 2012 - 22:19
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 05 29, 21:46)
o sakykit, ar kitais metais galima į tą  pačią žemę vėl sodinti pomidorus? nes tiek teko šiemet jos pripirkti  doh.gif , kad pomidorais iš bobučių turguje būčiau apsirūpinusi visai žiemai.. bet norėjosi kaip kokios atrakcijos  biggrin.gif

Jei gerai patreši iš rudens gali, bet nemanau kad apsimoka, vazone nėra jokių gyvūnėlių kurie dirba paprastame daržė. Šaknys turėtų supūti jei per žiemą drėgmę palaikysi.
Mes šiemet pasodinome 15 didelių vazonų + 4 lovelius. Pirkome apie 250 l žemių. 70 l maišas kainuoja 15 LT. Išleidom plius minus 60 LT. Manau pomidorų derliaus gausime daugiau negu už 60 LT smile.gif O kur dar malonumas .....
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2012 05 30, 08:47)
Jei gerai patreši iš rudens gali, bet nemanau kad apsimoka, vazone nėra jokių gyvūnėlių kurie dirba paprastame daržė. Šaknys turėtų supūti jei per žiemą drėgmę palaikysi.
Mes šiemet pasodinome 15 didelių vazonų + 4 lovelius. Pirkome apie 250 l žemių. 70 l maišas kainuoja 15 LT. Išleidom plius minus 60 LT. Manau pomidorų derliaus gausime daugiau negu už 60 LT smile.gif O kur dar malonumas .....

Tai va as ir pagalvojau kad maziausia beda zemes. Vazonais ir kibirais apsirupinau bus jau kitiem metam, visokiu bambukiniu lazdeliu. As jauciu kaip minimum pirkau 15 maisu po 20l gal ir daugiau. Bet cia per akcijas buvo maisas po 2.99 tai dar maziau isleidau. O praeitais metais kai jau roviau lauk tai tikrai nelabai kas ir like is tu zemiu buna dideli saknu gumulai.

Vel mano augintiniu puse namie sedi nes vejas vel baisulinis siauliuose. doh.gif Ar ateis normalus pavasaris kadanors ar taip ir bus kaip anais metais pora dienu silta savaite salta blink.gif
Atsakyti
nu jus man paaiskinkit, kodel nuvalgius kazkiek rukolos, nauji lapeliai pradejo augti garbanuoti? unsure.gif
Atsakyti
Mano "ataskaita" biggrin.gif

Pražydo Black cherry. Ką su juo daryti toliau neišmanau, nes jau remia lubas. Vakar žiedeliai dar buvo tik tik prasiskleidę, o šiandien radau jau didesnius. Bet kažkaip nelaukių aš jų. Nervina mane tas jų didumas - vienas vargas. schmoll.gif
user posted image

O Vilmukai dar tik ruošiasi ir ruošiasi žydėti... Jau akeles pražiūrėjau geltonų žiedelių belaukdama. bigsmile.gif Beje, tas be šaknelių kotas (kur buvo nuvirtęs ir nulūžo visos šaknys), stebuklas, prigijo! Tai dabar kraštiniame vazone auga du Vilmukai, mat maniau, jog gali nei vienas neišgyventi - o išgyveno abu. wub.gif
user posted image

Papildyta:
QUOTE(Montera @ 2012 05 27, 23:50)
Gal idomu bus  ax.gif Biskuti uzkrausiu paveiksliukais bet cia buvau radus sarasa vazoniniu pomidoru ir pasilikau issisaugojus kokiu rusiu buna:

Oho! Ačiū už tokią gražią info. Kaip gražuuu... Net negalėjau įsivaizduoti, kad yra tiek daug rūšių!
Man iš paveiksliukų Robin Hood patiko. Krūmelis rodos nedidelis, o pomidoriukai palyginus su krūmelio dydžiu - didesni.
Atsakyti
QUOTE(Savvy @ 2012 05 30, 12:05)

Pražydo Black cherry. Ką su juo daryti toliau neišmanau, nes jau remia lubas. Vakar žiedeliai dar buvo tik tik prasiskleidę, o šiandien radau jau didesnius. Bet kažkaip nelaukių aš jų. Nervina mane tas jų didumas - vienas vargas.  schmoll.gif

maniškis jau matau irgi turi pasiruošės žiedelių komplektą, tik dar neišskleidė normaliai. Turiu tokį pamatymą, tik labai nesijuokit biggrin.gif Nežinau koks pas mane tas Black cherris pasitaikė, bet turbūt bus iš tų didesniųjų. O jei jam paaugus kol man atrodys, kad jau tokio jo ūgio man gana biggrin.gif , nugnyb viršunę ir leist jam šakotis pažastėlėse? g.gif
Atsakyti
Kazkoki vazonini pirkau turguj. Maziukas, ziedais apsipyles, bet taip tankiai ten viskas susispaude. Nors perkeliau i beveik 10 ltr puodyne. Nieko jam nereikia daryti? Tegu ir buna toks tankus? Pirma karta as toki turiu
Atsakyti