Reiks ir man siandien ta pati padaryt

QUOTE(Amise @ 2012 05 27, 19:04)
Bajaja didžiausi žiedeliai

Amise, jei galima - pasinaudosiu tavo labai gražia foto savo klausimui.

O tokius žiedukus jau galima sprigtuoti ar jie dar daugiau išsiskleis? Ta prasme - ten viduriukas toks, lyg būtų neišsiskleidęs, nesimato jokiu žiedadulkių, piestelių-kuokelių ar pan. Tai kaip man dulkinimu užsiimti?

Galvoju kokiu čia budu black cherry dulkinti ir nenusiversti nuo lentyvos su visu pomidoru ir žiedais ties palube.

QUOTE(Savvy @ 2012 05 31, 15:45)
Amise, jei galima - pasinaudosiu tavo labai gražia foto savo klausimui.
O tokius žiedukus jau galima sprigtuoti ar jie dar daugiau išsiskleis? Ta prasme - ten viduriukas toks, lyg būtų neišsiskleidęs, nesimato jokiu žiedadulkių, piestelių-kuokelių ar pan. Tai kaip man dulkinimu užsiimti?

Galvoju kokiu čia budu black cherry dulkinti ir nenusiversti nuo lentyvos su visu pomidoru ir žiedais ties palube.

Labai prašom

Man rods daugiau jie nebeišsiskleidžia

QUOTE(Amise @ 2012 05 31, 16:10)
Labai prašom 
bent jau iš savo stebėjimų nepamenu.. Maniškiai tai gaunas skrsvėjo, kai jo susidaro, o dėl visa ko dar pakrutinu už lapo paėmus. Pas dvejus pomidorus jau ir po mažutėlį žirniuką yra 

O ar balkoninius pomidorus reikia dulkinti? Niekada to nedariau ir visada derlių turėjau. Gal kadangi balkonas dažniausiai atviras musės visokios apdulkina? Kiek žinau tik agurkus reikia pakrutinti arba su teptuku prasieiti. Chiliukai irgi augdavo ant palangės be jokių papildomų pastangų.
Pirmas black-cherry vaisius !!!

Visi kiti irgi neatsilieka

QUOTE(runchikas @ 2012 06 01, 09:27)
O ar balkoninius pomidorus reikia dulkinti? Niekada to nedariau ir visada derlių turėjau. Gal kadangi balkonas dažniausiai atviras musės visokios apdulkina? Kiek žinau tik agurkus reikia pakrutinti arba su teptuku prasieiti.
čia daugiau dėl šventos ramybės

o to cherio kotas kokio storumo? nes atrodo kai geras baslys

padariau išvadą kad man kitąmet reiks mažiau tų didesniųjų balkoninių ir mažiau pomidorų, nes jiem ten jau šiek tiek ankšta daros ant stalo visiem. Reiks mastyt kažką..

QUOTE(Amise @ 2012 06 01, 10:14)
čia daugiau dėl šventos ramybės
pirmas balkoninis daržas tai norisi, kad viskas užaugtų (ta proga vieną agurką agurką beveik nudvėsinau
) tai dėl visa ko ir pakrutinu pomidoryčius 
laukiu laukiu ir aš pas save kai pradės pomidoriukai žaliuot
padariau išvadą kad man kitąmet reiks mažiau tų didesniųjų balkoninių ir mažiau pomidorų, nes jiem ten jau šiek tiek ankšta daros ant stalo visiem. Reiks mastyt kažką..

Cheriai nėra stori, kur fotkėje 2-3 cm skersmens.... Kiti šiek tiek plonesni.
Bėje... pastebėjau kiek vazono dydis turi visgi įtakos. Tie patys black cherriai - tas kur didžiąjame vazone - apie 2 metrus aukščio, jau pomidorus mezga, storas, lapingas gražus. O kiti trys auga šiek tiek mažesniuose vazonuos, tai ūgis apie 1,3 metro, dar tik pradeda žydėti, lapų nėra tiek daug.
Ta patį pastebiu ir su kitais pomidorais ir paprikom.
ateinu ir as pasigirt
siemet pirmi metai, kai (paskatinta sios temos) pabandziau uzsiveist darziuka ant palanges. gavosi visa oranzerija
salotas, rukola, spinatus, petrazoles ir krapus teko mest lauk, nes visiskai neaugo. paskui dar pabandziau salotu paset, bet nu neauga jos ir viskas. uztai ciliai isbujoje kaip nezinau kas
pomidorams daug vazonu neturejau, tai tik 2 pasilikau, kiti iskeliavo i kaima.

- cia turbut paprika ziedukus krauna? pasilikau kazkiek papriku ir kazkiek ciliu, bet net nezinau kur kurie
pomidoru zieduku irgi bus..
viskas seta velai palyginus, mazdaug kovo vidury, jokiu trasu nenaudojau, zeme paprasciausia sodui is senuku
beje, kas turit baziliku- kodel man paprasti bazilikai auga geriau uz kvapniuosius? kvapniuju kazkaip lapai raitosi, gelsta, vysta greit. gal jiems kitokiu salygu reikia nei tiem paprastiem?

viskas seta velai palyginus, mazdaug kovo vidury, jokiu trasu nenaudojau, zeme paprasciausia sodui is senuku

beje, kas turit baziliku- kodel man paprasti bazilikai auga geriau uz kvapniuosius? kvapniuju kazkaip lapai raitosi, gelsta, vysta greit. gal jiems kitokiu salygu reikia nei tiem paprastiem?
QUOTE(dominica @ 2012 06 01, 13:50)

Su bazilikais tai nepastebejau skirtumo pas mane auga 6 rusiu nu ir sakyciau kad visi graziai vienodai

merginos as siandien pas jus patarimo
zodziu del vietos stygiaus balkone kelis tumbling ir bajaja pomidorus isnesiau i kambari ant palanges,ten nuo mano balkono dziungliu gan tamsu,bet neturejau kito pasirinkimo
tai va pastebejau siandien,kad tu ant palanges pomidoru ziedai dziuna ir krenta
vieni dar neprasiskleide,kiti jau prazyde
kazi nuo ko?ar jiems sviesos per mazai?ar lauko reikia
?bet kad turetu augti vazoniniai ir kambary?
dar klausimelis,kaip galeciau gelbeti dar likusius ziedukus?jau isnesiau atgal i balkona,bet gal dar juos kuo apipurksti,ar dar ka patarsit?Na susinervinau tai ziauriai siandien

QUOTE(MigleMama8 @ 2012 06 01, 14:58)
merginos as siandien pas jus patarimo
zodziu del vietos stygiaus balkone kelis tumbling ir bajaja pomidorus isnesiau i kambari ant palanges,ten nuo mano balkono dziungliu gan tamsu,bet neturejau kito pasirinkimo
tai va pastebejau siandien,kad tu ant palanges pomidoru ziedai dziuna ir krenta
vieni dar neprasiskleide,kiti jau prazyde
kazi nuo ko?ar jiems sviesos per mazai?ar lauko reikia
?bet kad turetu augti vazoniniai ir kambary?
dar klausimelis,kaip galeciau gelbeti dar likusius ziedukus?jau isnesiau atgal i balkona,bet gal dar juos kuo apipurksti,ar dar ka patarsit?Na susinervinau tai ziauriai siandien 

Tai gal jau peržydėjo ir bus pomidoriukai

QUOTE(smilga1972 @ 2012 06 01, 16:46)
Tai gal jau peržydėjo ir bus pomidoriukai
? Gerai apžiūrėjai
? Nors jei ir neprasiskleidę krenta, tai jau negerai
... Su tuo nesusidūriau, gal kas patars 

Cia greiciausiai ir bus priezastis kad gal tamsu ir sausiau namie nei balkone. Nes as pora esu davus pomidoru mamai. Pas ja istiklintas balkonas tai irgi keletas zieduku net neprasiskleide krito. Dabar liepiau kad daugiau langu balkone atidarytu. Pas mane kai balkone atviram tai niekas nekrenta.
tai va as ir pagalvojau,kad greiciausiai del tamsos ir sausesnio oro,nes pomidorai megsta skersveji
o kaip man tuos likusius reabilituoti?kazi jei apipurksciau vandeniu su nedaug kalio permanganato?is vis matau,kad siais metais daug klaidu pridariau savo balkonininkystej
bet pasitaisysim,kitais metais..