Sakykite o jūs ragane žiemai nupjaunate
Turiu bėdą. Mano raganę užpuolė kažkoks parazitas ir niekaip neišsiaiSkinu kas ir ka daryti. Lapus visus apgraužė pradejus krauti žiedus ir juos apgraužė. Jokio parazito nusikaltimo vietoje nerasta. Kas taip galėjo padaryt ir kaip su tuo kovot?
QUOTE(SoftKiss @ 2012 08 28, 10:35)
Turiu bėdą. Mano raganę užpuolė kažkoks parazitas ir niekaip neišsiaiSkinu kas ir ka daryti. Lapus visus apgraužė pradejus krauti žiedus ir juos apgraužė. Jokio parazito nusikaltimo vietoje nerasta. Kas taip galėjo padaryt ir kaip su tuo kovot?
tiesiog nupursk Actara ir ziurek kas bus toliau
Mes savo raganes nupjaunam. Anksčiau paguldydavom, kad užklot, bet tokiu būdu daug nusilaužo. Tad dabar nupjaunam paliekant 30cm, mulčiuojam durpėm, iš miško parnešam lapų. Dar užklojam nupjautų aukštų gėlių stiebais ar eglišakėm. Kai augalų daug, naudojam ir kitų stiebus (aukštų astrų, miskanto).
QUOTE(Regila @ 2012 08 30, 08:06)
Mes savo raganes nupjaunam. Anksčiau paguldydavom, kad užklot, bet tokiu būdu daug nusilaužo.
Vaizdelis bent jau mano akimis būna ne koks ir dar darbo nemažai. Tai išlošiama gal savaitė/dvi ankstesnio žydėjimo, bet man tos dvi savaitės visai neprailgsta grožintis kitų gėlių žiedais
Aišku kita kalba apie raganes, žydinčias ant antramečių ūglių (beveik visos pilnavidurės)
QUOTE(rima.maniukiene @ 2012 08 30, 20:34)
norėčiau ir aš tokios
vis atidėlioju jų įsigijimą, bet tokių pasižiūrėjus gražuolių, nuomonė gali greitai pasikeisti
QUOTE(rima.maniukiene @ 2012 08 30, 21:34)
Nepaprastai graži raganė
Aš savąsias jau po truputį pradedu ruošt žiemai. Kadangi šiemet tik sodintos, nebeleidžiu daugiau žydėt, apskabiau visus pumpurėlius. Lai daugiau jėgų deda į šaknų auginimą, lai sustiprėja prieš žiemą
Jau mąstau, kaip čia jas apdengus, apsaugojus nuo šalčių
O as savo raganemis dar visai nesirupinu, o gal jau deretu
kada reiketu jas pradeti ruosti ziemai?
QUOTE(Stephanie @ 2012 09 13, 12:22)
siaip tokiu metu laiku nepatartina tresti augalu (ypac, jei sudetyje yra azotas), nes jus skatinat vegetacija...nors gal kitu nuomone kitokia 
tikrai taip - nebent tai specialiai subalansuotos trąšos rudeniui, kuriose labai pamažintas azoto kiekis - jei tai standartinės vasaros trąšos, kuriose yra daugiau azoto, tai skatina augalų augimą (rudeninės trąšos stiprina šaknis). Geriau jau iš vis netręšti, kad augalas natūraliai ruoštųsi žiemai, nei tręšti netinkamomis trąšomis
Maniskes tai tik dabar pradeda atsigauti
Dvi siemet sodinau, viena vasaros pradzioj is medelyno pirkau tai per karscius nukepe visi lapeliai, maniau jau viskas jai bus, bet va isleido naujus ir ziedus susikrove neperseniausiai. O kita pirkau pries menesiuka maximoj per ispardavima tai ta jau 1,5metro aukscio uzsikorus ir ziedais apsikrovus zydi gausiai
Tai tureciau dabar tuos ziedus nuskabyt visus?
Bet jei salciai kaip pernai gruodzio pabaigoj tik ateis
Tai tureciau dabar tuos ziedus nuskabyt visus?