Įkraunama...
Įkraunama...

Raganės

QUOTE(Emvida @ 2016 04 28, 22:55)
Kaip raganes reikia genėti, priklauso ne nuo jų žiedų, o nuo genėjimo grupės, kuriai priskirta raganė, t.y nuo to, kada ir ant kokių stiebų raganė žydi. Yra trys genėjimo grupės - 1 - raganės išvis negenimos (žydi ant senų stiebų), 2 - žydi anksti ant  pernykščių stiebų ir vėliau kartoja ant naujų stiebų, todėl stengiamasi išsaugoti per žiemą apie 1,5m aukščio stiebus, 3 grupė- žydi vasarą ant pirmamečių stiebų, genima iki 30-50 cm. Man atrodo, kad tai visada nurodyta etiketėse.
Patogumo dėlei galima 2,3 grupės raganes genėti ir smarkiau. Genėti galima ir pavasarį, dažną žiemą stiebams nieko neatsitinka, nors pas mus rizikos yra .

Ačiū 4u.gif mano abi "pruning 2 " reiškia galiu rudeni viska palikti, o pavasari jei bus nudžiuvusių nukirpti?
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2016 04 28, 23:04)
Ačiū  4u.gif mano abi "pruning 2 " reiškia galiu rudeni viska palikti, o pavasari jei bus nudžiuvusių nukirpti?

Geriausia nukirpti iki 1,5m ir paguldyti bei pridengti. Galima ir rizikuoti, tada pavasarį reikia žiūrėti , kurie stiebai gyvi, bet viso ilgio tikrai nereikia palikti.

Yra pilnavidurių raganių veislių, kurios ant pernykščių stiebų sukrauna pilnavidurius žiedus, o vėliau ant naujų - jau ne, tai senesnės veislės. Šiaip tai 2 genėjimo grupės raganės lepesnės.O jei 2 grupės raganes nugenėsite žemiau iki 30 cm, jos vistiek žydės tik vėliau.
O kokio aukščio užaugs , priklausys nuo krūmo stiprumo ir veislės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 28 balandžio 2016 - 22:17
QUOTE(Emvida @ 2016 04 28, 23:15)
Geriausia nukirpti iki 1,5m ir paguldyti bei pridengti. Galima ir rizikuoti, tada pavasarį reikia žiūrėti , kurie stiebai gyvi, bet viso ilgio tikrai nereikia palikti.

Yra pilnavidurių raganių veislių, kurios ant pernykščių stiebų sukrauna pilnavidurius žiedus, o vėliau ant naujų - jau ne, tai senesnės veislės. Šiaip tai 2 genėjimo grupės raganės lepesnės.O jei 2 grupės raganes nugenėsite žemiau iki 30 cm, jos vistiek žydės  tik vėliau.
O kokio aukščio užaugs , priklausys nuo krūmo stiprumo ir veislės.

Aišku 4u.gif Ar Lietuvoje kas nors augina jas vazonuose? YouTubeje mačiau pamokų, kaip vazonuose auginti, bet žiemą tai jie tikrai peršals kiaurai unsure.gif
Atsakyti
pasimečiau visai su tomis raganėmis doh.gif aš norėčiau raganės, kurios beveik nereiktų genėt, bet ir kad žiemai dangstyti nereiktų, tiesiog augtų liptų ant sienutės kiek max pajėgtų ir džiugintų žiedais ax.gif Gal kuri patartumėte ištvermingą raganės rūšį galinčią augti rytinėje sklybo pusėje? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2016 04 28, 21:27)
bet jei kiekvieni metai tik 30 cm palikt, tai jos neužaugs aukštos g.gif

pas mane 3 grupės viticella polish spirit, tai užauga iki 2 metrų tikrai. Dabar jau pusę metro priaugo nuo buvusių 0,3 m po nugenėjimo. Pirmais metais ne taip greitai augo, o antrais jau pavarė.
Atsakyti
QUOTE(Sensai7 @ 2016 04 29, 11:45)
pasimečiau visai su tomis raganėmis doh.gif  aš norėčiau raganės, kurios beveik nereiktų genėt, bet ir kad žiemai dangstyti nereiktų, tiesiog augtų liptų ant sienutės kiek max pajėgtų ir džiugintų žiedais ax.gif  Gal kuri patartumėte ištvermingą raganės rūšį galinčią augti rytinėje sklybo pusėje? blush2.gif

Tai aš irgi taip galvojau ir taip norėjau bigsmile.gif bet info pradėjau rinkti tik kai nusipirkau doh.gif

QUOTE(s2002m @ 2016 04 29, 12:15)
pas mane 3 grupės viticella polish spirit, tai užauga iki 2 metrų tikrai. Dabar jau pusę metro priaugo nuo buvusių 0,3 m po nugenėjimo. Pirmais metais ne taip greitai augo, o antrais jau pavarė.

Nežinau kaip čia man su jomis seksis rolleyes.gif pasižiūrėjau rusiškai filmuotą paskaitą, tai liepia labai dideles duobes joms kasti, iki 80 cm. gylio ir 60 cm. pločio, ant dugno drenažo 10 cm, reikia kad žemė būtų lengva, laidi vandeniui. Sodinti 10 cm giliau nei augo g.gif bet pirmais metais, ne iš kart užkasti, bet prapjovus plastikinį butelį užmauti ant koto, kuris bus po žeme, į jį iki rudens vis pripidyti smėlio, o rudenį ištraukti tą butelį. Čia tam, kad nuo drėgmės grybelinės ligos neužpultų.
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2016 04 29, 12:22)
Tai aš irgi taip galvojau ir taip norėjau  bigsmile.gif bet info pradėjau rinkti tik kai nusipirkau doh.gif
Nežinau kaip čia man su jomis seksis  rolleyes.gif pasižiūrėjau rusiškai filmuotą paskaitą, tai liepia labai dideles duobes joms kasti, iki 80 cm. gylio ir 60 cm. pločio, ant dugno drenažo 10 cm, reikia kad žemė būtų lengva, laidi vandeniui. Sodinti 10 cm giliau nei augo  g.gif bet pirmais metais, ne iš kart užkasti, bet prapjovus plastikinį butelį užmauti ant koto, kuris bus po žeme, į jį iki rudens vis pripidyti smėlio, o rudenį ištraukti tą butelį. Čia tam, kad nuo drėgmės grybelinės ligos neužpultų.

oho blink.gif įmeskit nuorodą to filmo, pasižiūrėčiau, o tai matau, kad čia labai lepūs augallėliai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sensai7 @ 2016 04 29, 13:52)
oho blink.gif įmeskit nuorodą to filmo, pasižiūrėčiau, o tai matau, kad čia labai lepūs augallėliai ax.gif

Tai gi va, kad oho, jau pradėjau abejot savo sugebėjimais blink.gif
va čia nuo 37 min. pasodinimo shema https://www.youtube....h?v=3WXfnVFfTIY
Čia kaip karpyti https://www.youtube....h?v=UFKuXd4xGWA va čia tai man dar daug neaiškumų unsure.gif suprtau kad mano labai atsparios šalčiui, jei tikėt aprašymais g.gif ir genėt nereikėtų, nes 2 grupė ant antramečių stiebų žydi. O ką daryt su senesniais stiebais tada? Jei nupjausiu senus, tai nusipjaus ir antramečiai lotuliukas.gif Na dar ruduo toli, gal ką sugalvosiu, svarbu pasodint teisingai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2016 04 29, 13:19)
Tai gi va, kad oho, jau pradėjau abejot savo sugebėjimais  blink.gif
va čia nuo 37 min. pasodinimo shema https://www.youtube....h?v=3WXfnVFfTIY
Čia kaip karpyti https://www.youtube....h?v=UFKuXd4xGWA  va čia tai man dar daug neaiškumų  unsure.gif suprtau kad mano labai atsparios šalčiui, jei tikėt aprašymais  g.gif  ir genėt nereikėtų, nes 2 grupė ant antramečių stiebų žydi. O ką daryt su senesniais stiebais tada? Jei nupjausiu senus, tai nusipjaus ir antramečiai lotuliukas.gif Na dar ruduo toli, gal ką sugalvosiu, svarbu pasodint teisingai biggrin.gif

och dėkui 4u.gif reiks savaitgalį apsišviest rolleyes.gif o saviškes "žalioj stotelėj" pirkot, čia Vilniuj? įdomu, kurioje jų parduotuvėje yra gausesnis pasirinkimas?
Atsakyti
QUOTE(Sensai7 @ 2016 04 29, 15:08)
och dėkui 4u.gif  reiks savaitgalį apsišviest rolleyes.gif  o saviškes "žalioj stotelėj" pirkot, čia Vilniuj? įdomu, kurioje jų parduotuvėje yra gausesnis pasirinkimas?

Ne ne Vilniuj, bet gal visur tas pats. Daigai tai Lenkiški baisūs,- apvytę, išbalę, po 4 eurus, bet daug veslių, tai ir susigundžiau. Vakar nusipirkau, šiandien jau šiek tiek žalesni, gal patamsį kur laikė. Rytoj gal pasodinsiu, dar Blak Jak palaistysiu, kad šaknys geriau vystytusi.
Atsakyti
QUOTE(Sensai7 @ 2016 04 29, 11:45)
pasimečiau visai su tomis raganėmis doh.gif  aš norėčiau raganės, kurios beveik nereiktų genėt, bet ir kad žiemai dangstyti nereiktų, tiesiog augtų liptų ant sienutės kiek max pajėgtų ir džiugintų žiedais ax.gif  Gal kuri patartumėte ištvermingą raganės rūšį galinčią augti rytinėje sklybo pusėje? blush2.gif

Nesu specas raganių auginime, bet šios gėlės man pačios pačiausios. Kai pirmąją pirkau, irgi ieškojau kad būtų ištverminga. Kažkaip užsifiksavo pavadinimas Jackmani (dėl rašybos negarantuoju, bet turėtų būti kažkaip panašiai), tokia mėlynžiedė. Jokių spec. priemonių nesiėmiau, pasodinau giliau, kaip kad rekomenduoja ir viskas. Auga, žydi puikiausiai. Genėjimo bijotis nereikia, nieko sudėtingo, pavasarį nurėžiu visas šakas 50 cm nuo žemės ir viskas, per vasarą užauga iki 2,5 metro.

Turiu pasisodinus dar 3 rūšių, bet tos sunkiai auga, nė iš tolo neprilygsta šitai mėlynžiedei Jackmani. Tai dėl to galėčiau rekomenduoti būtent šitą.
Papildyta:
QUOTE(AuroraBO @ 2016 04 29, 13:22)
Sodinti 10 cm giliau nei augo  g.gif

Šitas dalykas teisybė, neabejokit. Raganę gali pažeisti ligos (vytulys), antžeminė dalis sunyksta, atrodo, kad jau nieko neliko, numirė augalėlis, bet jei giliau pasodinta, tai pavasarį atželia iš to stiebelio, kur po žeme likęs. Be to, giliau pasodinta, geriau apsaugota nuo išdžiūvimo.

Kad butelį užmauti ant stiebo ir smėlį pilti, nebuvau girdėjusi. Ačiū už info. Turiu keletą raganių pasodinusi sunkioj žemėj ir jos ten sunkiai auga, gal reikės persodinti ir išmėginti šitą variantą su smėliu g.gif
Atsakyti

Atrodo, paaiškinau kuo aiškiausiai, o čia vėl visokias nesąmones rašot.

Atsakyti