Įkraunama...
Įkraunama...

Raganės

QUOTE(pagyvenus @ 2015 07 09, 00:00)
Gal pasakytumėt kokia čia raganė?
user posted image
Aukštis kokie 4 m, žydi liepos - rugsėjo mėnesiais ant pirmamečių stiebų.

QUOTE(pagyvenus @ 2015 07 09, 15:10)
Gal dar galite pasakyti, kokį plotą raganei reikėtų palikti? Nes pas mane ji auga dengtoje zonoje, kur jai padaryta skylė, kol kas nedidelė (30 cm diametro). Bet kol neužpilti akmenys, galiu dar padidinti raganei skirtą zoną.

O dėl atramų aukščio - ar blogai, jei atramos žemesnės ir raganė pasiekus atramų viršų lenkiasi ir nukara žemyn?

Perkeliu klausimus į raganių temą. Noriu iki rudens tą zoną sutvarkyti, tai reikia ir skylės plotą apsispręsti, kokį paliksiu raganei, ir dėl atramų aukščio nuspręsti.
O dėl pavadinimo gal jau nėra tiek aktualu, nes dėl genėjimo atsakė. bet jei kas atpažins, tiesiog šiaip įdomu žinoti.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 07 09, 15:26)
Perkeliu klausimus į raganių temą. Noriu iki rudens tą zoną sutvarkyti, tai reikia ir skylės plotą apsispręsti, kokį paliksiu raganei, ir dėl atramų aukščio nuspręsti.
O dėl pavadinimo gal jau nėra tiek aktualu, nes dėl genėjimo atsakė. bet jei kas atpažins, tiesiog šiaip įdomu žinoti.

Gal Clematis viticella Etoile Violett?
Atsakyti
Šiemet ant antramečių stiebų sužydo įspūdingi žiedai. (čia fotografuota birželio pradžioj)
user posted image

Pas mane vienoj vietoj susidintos 3 rūšys, tai tuo metu pradejo žydėti dvi
user posted image
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 07 09, 17:26)
dėl atramų aukščio nuspręsti.

Turiu Jackmani, atrodo labai panašiai, atramos 2 m, pati auga bent 3 m tikrai, bet palenkiu į šonus viršūnes, turi kur kabintis šonuose, tai man vaizdas patinka, nieko nekeisiu. Kad nuo šaknų į šonus plėstųsi, nepastebėjau, bet dar neilgai auginu.
Papildyta:

Pas mane vienoj vietoj susidintos 3 rūšys
[/quote]

Labai sveikai atrodo, o pumpūrų kiek sukrauta, vaizdas bus pasakiškas!

Mano naujai pasodintas raganes kurmis baigia nugalabyt doh.gif tiek rausia žemę, kasdien apspaudau iš naujo, jis vėl knisa. Va ir išlaužė stiebus beknisdamas. Belieka tikėtis, kad atžels iš šaknų.
Atsakyti
[quote=bumsik,2015 07 10, 18:51]
Turiu Jackmani, atrodo labai panašiai, atramos 2 m, pati auga bent 3 m tikrai, bet palenkiu į šonus viršūnes, turi kur kabintis šonuose, tai man vaizdas patinka, nieko nekeisiu. Kad nuo šaknų į šonus plėstųsi, nepastebėjau, bet dar neilgai auginu.
Papildyta:

Pas mane vienoj vietoj susidintos 3 rūšys
[/quote]

Labai sveikai atrodo, o pumpūrų kiek sukrauta, vaizdas bus pasakiškas!

Mano naujai pasodintas raganes kurmis baigia nugalabyt doh.gif tiek rausia žemę, kasdien apspaudau iš naujo, jis vėl knisa. Va ir išlaužė stiebus beknisdamas. Belieka tikėtis, kad atžels iš šaknų.
[/quote]
Pabadykit seivamedzio lapu prikist,arba yra skystis trasos atbaidantis juos pirkt. Bet mano kurmiai ant tiek nebijantys ,tai beliko stiklainius statyti. O kita met sakiau lepesnius augalus i tinkla sodinsiu smile.gif
Atsakyti
Šeivamedį tik šiemet pasisodinau, mažiukas, gaila lapus skint ax.gif Ir kaip nepagalvojau apie tinklelį doh.gif Ačiū už idėjas.
Atsakyti
Laba diena, prašau pagalbos, nes esu naujokė raganių auginime. Praeitą rudenį pasodinau raganę "Ville de Lyon", pavasarį išleido gražius ūglius,užaugo apie 2,5 metro, žydėjo gausiai, bet nuo rugpjūčio mėnesio pradėjo džiūti apatiniai lapai. Juos nukarpiau, dabar jau apie pusę metro nuo apačios lapai džiūsta, apatinės šakos "plikos", aukščiau lapai žali. Ar čia liga, ar taip turi būti? g.gif Turiu dar dvi raganes, bet jos žalios nuo apačios. Tiesa, pavasarį profilaktiškai visos buvo purškiamos Previcur'u.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Turiu tokį klausimėlį, ar galima būtų raganę sodinti į didesnį vazoną? Nes noriu terasoje pasodinti kad liptų siena, tai išeitų tik vazone ją auginti.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(seteriuke @ 2016 01 15, 11:03)
Sveikos smile.gif  Turiu tokį klausimėlį, ar galima būtų raganę sodinti į didesnį vazoną? Nes noriu terasoje pasodinti kad liptų siena, tai išeitų tik vazone ją auginti..  ax.gif

Raganes labai gilios saknys. Vazone bus maza vietos, o ir persals ziema. As neauginciau raganes.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Norejau paklausti kada geriausia butu sodinti ragane lauke? smile.gif zadu siemet isigyti pora rusiu, tai idomu kada ja geriausia sodinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(seteriuke @ 2016 04 03, 20:15)
Sveikos smile.gif Norejau paklausti kada geriausia butu sodinti ragane lauke? smile.gif zadu siemet isigyti pora rusiu, tai idomu kada ja geriausia sodinti  ax.gif

kuo anksčiau, jei atvirom šaknim, o jei iš vazonų, tai nors ir visą sezoną (tik vasarą blogiau, nes nemėgsta užmirkimo, negalima be saiko laistyti o karščiai lapukus nuvytina). Dabar dar jos miega, bet mačiau pumpuriukai ant stiebiukų gyvi, brinksta. Tai kai nusipirksit, ir sodinkit giliau nei buvo vazone apie 10 cm, tada mažesnis pavojus iššalti, be to, išleis iš šaknų naujų atžalų. Pasodinus pamulčiuokit kompostu, ar sausom žemėm.
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 04 03, 21:28)
kuo anksčiau, jei atvirom šaknim, o jei iš vazonų, tai nors ir visą sezoną (tik vasarą blogiau, nes nemėgsta užmirkimo, negalima be saiko laistyti o karščiai lapukus nuvytina). Dabar dar jos miega, bet mačiau pumpuriukai ant stiebiukų gyvi, brinksta. Tai kai nusipirksit, ir sodinkit giliau nei buvo vazone apie 10 cm, tada mažesnis pavojus iššalti, be to, išleis iš šaknų naujų atžalų. Pasodinus pamulčiuokit kompostu, ar sausom žemėm.

Aciu labai! tuomet kita savaitgali jau meginsiu pavaziuoti ir nusipirkt smile.gif kazkur skaiciau kad dar gerai po jomis pasodinti koki slaizianti augaliuka, kad saknu nenudegintu taip smile.gif
O kaip tvirtinate atramas, kad jos vytusi i virsu? kazkokia viela ar su sniurais kaip nors? ax.gif
Atsakyti