Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Pou @ 2012 05 06, 20:29)

Mamukai, su MŪSŲ diena.

Nuostabiai grazu, miela sirdziai ax.gif Tave ir visas mamytes taip pat su Mamu diena: kantrybes, istvermes ir optimizmo 4u.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

Sveikinu visas su mamyčių diena user posted image

QUOTE(laguna11 @ 2012 05 06, 15:45)
vis rode kad tetis pirktu gele nest mamai namo wub.gif

kaip miela wub.gif

QUOTE(Pou @ 2012 05 06, 19:29)
Mamukai, su MŪSŲ diena.

labai gražu wub.gif thumbup.gif

Mums ši diena nepraėjo be nuotykių....mažasis būdamas pas močiutę susilaužė raktikaulį verysad.gif doh.gif prieš maždaug pusmetį sesė tos pačios rankos raktikaulį buvo susilaužiusi, o dabar mažasis...pats prašėsi, kad važiuotume į "koninę pas dydenę" (ligoninę pas gydytoją)...aišku ten nuvažiavus buvo nemažai ašarų, bet leidosi apžiūrimas ir ramiai pagulėjo, kol padarė rentgeno nuotrauką...po to labai drąsus jautėsi ir vis kažką kalbėjo, kol sulaukėm nuotraukos aprašymo...tik labai pyko, kad rankytė subintavo...klinikos neturėjo įtvarų, tad subintavo jį, kad negalėtų judinti skaudančios rankytės...o jis matyt tikėjosi įtvaro kaip pas sesę buvo, tai rėkė visa gerkle "ne šito"...na bet jau miega mažiukas, o rytoj lėksim į ortopedinį įtvaro...
Atsakyti
Su mamyčių diena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2012 05 06, 19:29)
Indre, buckis tau brangioji.

Mamukai, su MŪSŲ diena.

user posted image
user posted image

Kaip miela wub.gif wub.gif wub.gif

Scintilla, kas čia su tais raktikauliais darosi, kažkokia silpna vieta doh.gif Kokiu būdu jis susilaužė? J šiandien net du kartus griuvo taip, kad maniau jau dubens kaulus susiknežins doh.gif Ir net nemačiau kaip, nes nebuvau tuo metu kambaryje. Tai vieną kartą krito taip ant plastmasinės žaislų dėžės, kad ji net sulūžo doh.gif O ant nugaros dabar tokie dryžiai, kad dar darželyje pamanys, kad vaiką diržu lupame doh.gif Vėl pradėjo kavalierius alpinizmu užsiiminėti (ant palangės, ant sofos atlošo briaunos lipa) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 05 06, 20:49)
Scintilla, kas čia su tais raktikauliais darosi, kažkokia silpna vieta  doh.gif

gal...gal kalcio trūksta, kad taip lūžta g.gif nemačiau kaip viskas nutiko, vaikai buvo pas močiutę...kabaryje buvo mažasis tik su sese, tai ji sakė, kad brolis nuo fotelio nukrito ant žemės...na bet nėra jie labai aukšti...tiesiog matyt kažkaip ant peties krito...lūžis mažesnis nei pas sesę, išsiverkęs vaikas dar pamiegojo pietų miego...o tada prabudo verkdamas ir pradėjo prašytis į ligoninę...mūsų alpinizmas buvo aprimęs po antakio traumos, bet neilgam...dabar vėl juo užsiiminėjo, bet lengviau jau būdavo jį sudrausminti...na gavo dar veną pamoką.
Atsakyti
Svarstau dilemą doh.gif ...revakcinuoti J ar ne nuo erkinio encefalito g.gif nes jau kaip ir 5 metai praėjo...Bijau aš tų erkių unsure.gif mes tokie gamtos mylėtojai...
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 05 07, 08:58)
Svarstau dilemą doh.gif ...revakcinuoti J ar ne nuo erkinio encefalito  g.gif nes jau  kaip ir 5 metai praėjo...Bijau aš tų erkių  unsure.gif mes tokie gamtos mylėtojai...

Nors aš T nevakcinavau ja, bet jei būčiau, tai revakcinuočiau.
Man e. encefalitas baisi liga. T nesiryžau, nes pas jį ypatingai silpnas imunitetas, bijojau visai sugriauti. Bet asmeniškai pati apsiforminusi, nes mane erkės l. myli, nebūna metų, kad neįsisegtų, - nepadeda nei purškalai.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2012 05 07, 09:47)
Nors aš T nevakcinavau ja, bet jei būčiau, tai revakcinuočiau.
Man e. encefalitas baisi liga. T nesiryžau, nes pas jį ypatingai silpnas imunitetas, bijojau visai sugriauti. Bet asmeniškai pati apsiforminusi, nes mane erkės l. myli, nebūna metų, kad neįsisegtų, - nepadeda nei purškalai.

Pou, bet iš kur tas "mitas", kad vakcinos griauna imunitetą? Ar tikrai tuo tiki?

Aišku, dabar vėl gali užsivesti diskusijos apie tą patį, apie ką čia jau esame ne kartą diskutavę unsure.gif
Atsakyti
Na tiesiog negalima vakcinuoti, kai vaikas sirguliuoja. Taip jau gaunasi, kad maniškis arba sirguliuoja, arba atsigaudinėja po ligų. Imuniteto negaliu jam stiprinti nenatūraliai, t.y. imunomoduliatoriais, nes turi keletą autoimuninių ligų kaip žvynelinė ir astma, kurios pora metų nedavė apie save nieko žinoti.

O šiaip, na autizmas yra autizmas ne tik JAV, vakarų Europoje, net rytinėse šalyse. Rusijoje vaikų su silpnesniu imunitetu nevakcinuoja. O kaip žinia autistukų imunitetas nekoks.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2012 05 07, 10:30)
Na tiesiog negalima vakcinuoti, kai vaikas sirguliuoja. Taip jau gaunasi, kad maniškis arba sirguliuoja, arba atsigaudinėja po ligų. Imuniteto negaliu jam stiprinti nenatūraliai, t.y. imunomoduliatoriais, nes turi keletą autoimuninių ligų kaip žvynelinė ir astma, kurios pora metų nedavė apie save nieko žinoti.

O šiaip, na autizmas yra autizmas ne tik JAV, vakarų Europoje, net rytinėse šalyse. Rusijoje vaikų su silpnesniu imunitetu nevakcinuoja. O kaip žinia autistukų imunitetas nekoks.

Na, toks paaiškinimas man tinka smile.gif

J nuo gruodžio pradžios nei karščiavo, nei slogavo, nei kosėjo. Tiesiog stebuklingai pergyvenome šaltąjį periodą. Vakar ledais pasivaišinome, dar šaltas vėjas perpūtė. Ir jau šiandien šnirpščioja unsure.gif Tikiuosi - neįsisirgs unsure.gif
Birželio mėn. netgi planavome adenoidus vėl tikrinti ir juos šalinti, nes rudenį LOR gyd. Gradauskienė rekomendavo (nes pernai tai nemažai slogų turėjo). Na, o dabar kai toks sveikuolis pasidarė, tai jau net nebežinau, ar verta ryžtis operacijai unsure.gif
Mąstau, gal kokius antikūnus įmanoma patikrinti g.gif , ar dar jis turi tos apsaugos nuo erkinio encefalito. Nebūčiau taip pribaiminta interneto - tai gal ir nesukčiau dėl to galvos, bet dabar, prisipažinsiu, vis dėlto bijau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 05 07, 10:54)
Na, toks paaiškinimas man tinka  smile.gif

J nuo gruodžio pradžios nei karščiavo, nei slogavo, nei kosėjo. Tiesiog stebuklingai pergyvenome šaltąjį periodą. Vakar ledais pasivaišinome, dar šaltas vėjas perpūtė. Ir jau šiandien šnirpščioja  unsure.gif Tikiuosi - neįsisirgs  unsure.gif
Birželio mėn. netgi planavome adenoidus vėl tikrinti ir juos šalinti, nes rudenį LOR gyd. Gradauskienė rekomendavo (nes pernai tai nemažai slogų turėjo). Na, o dabar kai toks sveikuolis pasidarė, tai jau net nebežinau, ar verta ryžtis operacijai  unsure.gif
Mąstau, gal kokius antikūnus įmanoma patikrinti g.gif , ar dar jis turi tos apsaugos nuo erkinio encefalito. Nebūčiau taip pribaiminta interneto - tai gal ir nesukčiau dėl to galvos, bet dabar, prisipažinsiu, vis dėlto bijau  unsure.gif

Manau, kad galima. Pasidomėk Endemike.
Atsakyti
Pou wub.gif
Scintila 4u.gif kad greiciau sugytumet.

Del tos diagnozes...turbut jei as pati nebuciau minejus gydytojai, kad matau jog vaikas autistiskas, tai kazi ar butu keite ta diagnoze. Gan keistai nuskambejo gydytojos klausimas: ar galim rasyt autizma? g.gif O koks man skirtumas, ka norit ta ir rasykit.

LisJa, taip su savarankiskumu labai pasistumejom...kazkaip dar po dienos stacionaro mums psichologe paminejo, kad be spalvu, skaiciu, formu gyvent galit, bet savarankiskumo reikia butinai ismokt ir ismokt tokiu dalyku, kad nekeltu problemu mums ir aplinkiniams. Tai ir dejom ir dabar dedam pagrinde visas pastangas i ta savarankiskuma...tik aisku ir spalvu nepamirstam biggrin.gif

O siaip tai pastebiu savo vaikutyje pasikeitimu wub.gif Pradeda dominti vis daugiau dalyku...ir geles, ir medziu lapai, ir zole, ir pauksciai idomu pasidare bigsmile.gif Kazkaip dar rudeni nei silta, nei salta jam ant tokiu dalyku buvo schmoll.gif O dabar ziurek ir nesiojas kokia gelyte nusiskynes....ziuri, uosto, tyrineja.

Ir dar..."laukiam" vejaraupiu doh.gif tetukas kazkoki virusa pasigavo, nuo kurio vaikai gali susirgt vejaraupiais unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 07 gegužės 2012 - 16:20