Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Pou @ 2012 05 06, 19:29)
Indre, buckis tau brangioji.

Mamukai, su MŪSŲ diena.

user posted image
user posted image

Youuuu,hoooooo, kaip grazuuuuu.. wub.gif wub.gif Ir as noriu tokiu atviruku, noriu noriu.... wub.gif
QUOTE(Scintilla @ 2012 05 06, 20:41)

Mums ši diena nepraėjo be nuotykių....mažasis būdamas pas močiutę susilaužė raktikaulį

blink.gif Oho, na bet ir judriukas. Bet as sakau-visada gali but dar blogiau, gal truputi ismoks atsargesnis but po tokiu nuotykiu... 4u.gif Balionelis maziukui.
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 05 07, 16:15)

LisJa, taip su savarankiskumu labai pasistumejom...kazkaip dar po dienos stacionaro mums psichologe paminejo, kad be spalvu, skaiciu, formu gyvent galit, bet savarankiskumo reikia butinai ismokt ir ismokt tokiu dalyku, kad nekeltu problemu mums ir aplinkiniams. Tai ir dejom ir dabar dedam pagrinde visas pastangas i ta savarankiskuma...tik aisku ir spalvu nepamirstam  biggrin.gif

O siaip tai pastebiu savo vaikutyje pasikeitimu  wub.gif Pradeda dominti vis daugiau dalyku...ir geles, ir medziu lapai, ir zole, ir pauksciai idomu pasidare  bigsmile.gif Kazkaip dar rudeni nei silta, nei salta jam ant tokiu dalyku buvo  schmoll.gif O dabar ziurek ir nesiojas kokia gelyte nusiskynes....ziuri, uosto, tyrineja.

thumbup.gif Saunuolis vyrukas. Geras patarimas del to savarankiskumo, tik mums tai gerokai dar sunku sitoje vietoje..Nors dirbam, dirbam puoduko labui... doh.gif
O del geru pokyciu-tai laaabbbaai smagu gideti... wub.gif Gal is tikro taip ir yra, kad besikeisdami jie kartais ir telieka autistukais, bet tokiais, kad niekad nepasakytum to nezinodamas.. mirksiukas.gif

Pas mus irgi sirdyse pavasareja. Maniskis nu nezinau-buna diena, kad labai liudna, bet kartais....Siandien gal tik pora kartu parodziau ir paaiskinau principa-"paziuri i paveiksiuka, surandi toki pat daikta namuose ir man parodai". Nu ir ka-ne visais atvejais, bet kokia 70 proc suranda teisingai. Aisku tie daiktai "kaip tycia" metosi kur nors visai salia lotuliukas.gif , bet man nerealiai smagu, kad jis taip gerai suvokia, ko is jo noriu, greitai perpranta uzduotis ir taip noriai jas vykdo. Vis geriau ziuri knygutes, paveiksliukus...Aisku svetimoj aplinkoj tai irgi-nei trecdalio tiek nepademonstruotu,ka namuose sugeba...Bet siaip ir man sirdele uzdainuoja kartais paskutiniu metu.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 05 07, 17:15)

Ir dar..."laukiam" vejaraupiu  doh.gif tetukas kazkoki virusa pasigavo, nuo kurio vaikai gali susirgt vejaraupiais  unsure.gif

galbut "juostine pusleline"? , ja serga suauge, kurie vaikysteje vejaraupiais sirgo, mat tai tas pats virusas, tik pasilpus imunitetui gali atsinaujinti ( taip gydytoja aiskino). Musu vyresnis sunus ja sirgo, o as net nezinojau, kad mazas uzsikres. Tik kai isbere pradejau dometis kas is kur. Nesunkiai mazas vejaraupius prasirgo, vyresniajam ta "juostine pusleline" sunkesne ligos eiga buvo.

o del svarankiskumo, tai jus labai labai teisios, kad reikia ji kaip imanoma labiau ugdyti, juoba, kad pagal pasauline statistika ( cia berods JAV, jei kam idomu, tureciau patikslinti duomenu saltini) 1 is 3 suaugusiu autistu gali gyventi savarankiskai. Gal vel, kaip anksciau, pavadinsite pesimiste smile.gif As tokia nesu, greiciau esu realiste, nes ne tik statistika domiuosi, bet ir realybeje susiduriu su suaugusias...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avesta: 07 gegužės 2012 - 23:10
QUOTE(LisJa @ 2012 05 07, 22:20)
Pas mus irgi sirdyse pavasareja. Maniskis nu nezinau-buna diena, kad labai liudna, bet kartais....Siandien gal tik pora kartu parodziau  ir paaiskinau principa-"paziuri i paveiksiuka, surandi toki pat daikta namuose ir man parodai". Nu ir ka-ne visais atvejais, bet kokia 70 proc suranda teisingai. Aisku tie daiktai "kaip tycia" metosi kur nors visai salia lotuliukas.gif , bet man nerealiai smagu, kad jis taip gerai suvokia, ko is jo noriu, greitai perpranta uzduotis ir taip noriai jas vykdo. Vis geriau ziuri knygutes, paveiksliukus...Aisku svetimoj aplinkoj tai irgi-nei trecdalio tiek nepademonstruotu,ka namuose sugeba...Bet siaip ir man sirdele uzdainuoja kartais paskutiniu metu.. blush2.gif

Saunuolis wub.gif thumbup.gif
Mums tas daiktu parodymas nu niekaip doh.gif Nors tikrai daug daiktu zino, kad ir pvz. savo rubelius...jei paprasai nusiimk kepure, nusimauk kelnes, nusivilk bliuzona ir t.t. viska zino ir paprasytas buten tai ir nusirengia, bet parodyt...niekaip schmoll.gif

O del to, kad besikeisdami jie lieka autistukais, bet nezinodamas to nepasakytum, tai taip...ir dabar maniskis kai kuriems zmonems yra visiskai normalus vaikas, tik nekalbantis, nedrasus.
QUOTE(avesta @ 2012 05 07, 23:03)
galbut "juostine pusleline"? , ja serga suauge, kurie vaikysteje vejaraupiais sirgo, mat tai tas pats virusas, tik pasilpus imunitetui gali atsinaujinti ( taip gydytoja aiskino). Musu vyresnis sunus ja sirgo, o as net nezinojau, kad mazas uzsikres. Tik kai isbere pradejau dometis kas is kur. Nesunkiai mazas vejaraupius prasirgo, vyresniajam ta "juostine pusleline" sunkesne ligos eiga buvo.

Nezino vyras tiksliai pavadinimo...sako kazkoks herpes......bet kaip suprantu tai tas pats virusas kaip puslelines ir vejaraupiu. O prasidejo nuo to, kad pradejo skaudet alkune, paskui visa ranka nutirpo (kaire, tai jau galvojom, kad koks miokardinis ar koks ten insultas doh.gif ), o paskui spuogeliu plotelis ant nugaros atsirado ir jis plinta dabar jau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 08 gegužės 2012 - 06:27
Labu, mergaitės 4u.gif
Džiaugiuosi, kad mano T kūryba patiko :0) Ten tą drugelį mokyklėlėj darė, baltą paveiksliuką išvykoje kitoj mokykloj, o mėlyną atvirutę jau namuose wub.gif
Vėl kompo dienos, na labai, labai reikia. Bet normuojame griežtai.

QUOTE(Žvėriukė @ 2012 05 08, 06:17)
Nezino vyras tiksliai pavadinimo...sako kazkoks herpes......bet kaip suprantu tai tas pats virusas kaip puslelines ir vejaraupiu. O prasidejo nuo to, kad pradejo skaudet alkune, paskui visa ranka nutirpo (kaire, tai jau galvojom, kad koks miokardinis ar koks ten insultas  doh.gif ), o paskui spuogeliu plotelis ant nugaros atsirado ir jis plinta dabar jau.

Žvėriuke, užuojauta tavo vyrui dėl juostinės pūslelinės. Skauda žvėriškai, žinau iš tų, kur sirgo.

LisJa, Emiliui triskart valio. Šaunuolis mažiukas, nuovokus.
Ir Žvėriukės šaunuolis.

Super, kad tas savarankiškumas ugdosi. Mums ši sritis sunkiai į priekį žygiavo, na ir dabar dar sunkokai. Maniškis gal akademiškai stipresnis. Nes žiūriu laksto, o kelnės nusmukusios ir jokio poreikio jas pasitaisyt. Kūdena maniškis, tai nieks nesilaiko. Bet jam ir nesvarbu.
Bet jau stebime, kad kartais panori indus išplauti, grindis pavalyt. Mokyklėlėj buities darbų pamokėlės būna. Tik kad retai, retai. Jam kompas reikalingas ir tiek.
Atsakyti
Sveikutes,

na ka, nepagulde mano vyruku i neurologini, negaliu kokia esu pikta....
o norejau ten dar dick padaryti, jau metai kaip ir praeje
Atsakyti
QUOTE(taiklioji @ 2012 05 08, 10:04)
Sveikutes,

O kodėl? Kokia priežastis? Juk tai planinis guldymas, kiek supratau.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2012 05 08, 09:10)
Labu, mergaitės  4u.gif
Džiaugiuosi, kad mano T kūryba patiko :0) Ten tą drugelį mokyklėlėj darė, baltą paveiksliuką išvykoje kitoj mokykloj, o mėlyną atvirutę jau namuose  wub.gif
Vėl kompo dienos, na labai, labai reikia. Bet normuojame griežtai.
Žvėriuke, užuojauta tavo vyrui dėl juostinės pūslelinės. Skauda žvėriškai, žinau iš tų, kur sirgo.

LisJa, Emiliui triskart valio. Šaunuolis mažiukas, nuovokus.
Ir Žvėriukės šaunuolis.

Super, kad tas savarankiškumas ugdosi. Mums ši sritis sunkiai į priekį žygiavo, na ir dabar dar sunkokai. Maniškis gal akademiškai stipresnis. Nes žiūriu laksto, o kelnės nusmukusios ir jokio poreikio jas pasitaisyt. Kūdena maniškis, tai nieks nesilaiko. Bet jam ir nesvarbu.
Bet jau stebime, kad kartais panori indus išplauti, grindis pavalyt. Mokyklėlėj buities darbų pamokėlės būna. Tik kad retai, retai. Jam kompas reikalingas ir tiek.

Zinai, mano sunenas, standartinis astuonmetukas, bet irgi be jokio tvarkos, svaros poreikio... smile.gif Na buna ir tokiu, as kazkaip dar nesureiksminu sito. Va kai -niolikos, o vis dar apsepe, tada jau liudniau... g.gif O siaip, maniskis irgi, kad ir mazas dar, bet ojjj, kaip pyksta kai rankytes plaut reikia, na irgi ne prie tu svaruoliu.. doh.gif

Tiesa, atviruku pasoneje matau-balto angeliuko foto..Krikstas ar ne? wub.gif wub.gif Meilybe... Mes ruosiames jau antrom krikstynom, vienos buvo pernai, kitos-dabar... wub.gif

QUOTE(taiklioji @ 2012 05 08, 10:04)
Sveikutes,

O kodel ne? g.gif

Juostine pusleline as turiu. Ir islenda ji man kartkartemis.. Bjaurus reikalas...Kiek man aiskino gydytojas, karta susirgus tas virusiukas pasilieka organizme visam laikui, letine-miegancia forma, ir bet kada gali islysti aktyvia forma, t.y tom puslelem, kartais net temperatura ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LisJa: 08 gegužės 2012 - 11:25
Norėčiau pasiguosti sad.gif

sergu, blogai jaučiuosi. Kankina kraujavimas, jau turbūt netekau kažkiek kraujo, nes labai silpna, sunkiai užlipu laiptais, svaigsta, skauda galva. Paskyrė apžiūrą po kelių dienų. Mama turbūt labai bijo dėl manęs, nes rėkia, sako man visokius įžeidžiamus dalykus, pvz kad man reikėtų neegzistuoti. Nepaprastai bijau medicininės apžiūros, turbūt dėl autizmo, neištveriu net pilvo apčiuopos. Ir negaliu su niekuo pasidalint šita baime,norėčiau labai palaikymo, bet vos tik užsiminiau apie tai mamai, ji pasidarė labai agresyvi sad.gif Tai sunku, baisu, ir dar sunku prieš mamą apsimesti, kad viskas gerai. Laimė dar, kad bent universitete nėra daug darbo per ciklą, tai nedaug ką prarasiu mokydamasi namie.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 05 08, 11:37)

sergu, blogai jaučiuosi. Kankina kraujavimas, jau turbūt netekau kažkiek kraujo, nes labai silpna, sunkiai užlipu laiptais, svaigsta, skauda galva. Paskyrė apžiūrą po kelių dienų. Mama turbūt labai bijo dėl manęs, nes rėkia, sako man visokius įžeidžiamus dalykus, pvz kad man reikėtų neegzistuoti. Nepaprastai bijau medicininės apžiūros, turbūt dėl autizmo, neištveriu net pilvo apčiuopos. Ir negaliu su niekuo pasidalint šita baime,norėčiau labai palaikymo, bet vos tik užsiminiau apie tai mamai, ji pasidarė labai agresyvi sad.gif Tai sunku, baisu, ir dar sunku prieš mamą apsimesti, kad viskas gerai. Laimė dar, kad bent universitete nėra  daug darbo per ciklą, tai nedaug ką prarasiu mokydamasi namie.

F, atsiprasau, kad klausiu, bet ar tau menstruacijos? rolleyes.gif Jei taip, tai yra normali moters busena, ir dauguma ju metu jauciasi nelabai gerai...Bet jei vistiek nori buti apziureta gydytoju, turi kazkaip nusiteikt, kad tave truputi "paciupines". Galvok apie tai, kaip apie butinybe, neisvengiamybe, ir gal apie tai, jog kai tave patikrins-gal ras kokia kita priezasti blogos savijautos, ko pasekoje tau gales padeti.. Bet as tokiu atveju tiesiog isgerciau nuskausminamuju. blush2.gif
Atsakyti
Ne, kažkas blogiau, net gydytojai poliklinikoj bijo, patys telefonu skambina vieni kitiems ir siunčia skubiai apžiūrai.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 05 08, 11:52)
Ne, kažkas blogiau, net gydytojai poliklinikoj bijo, patys telefonu skambina vieni kitiems ir siunčia skubiai apžiūrai.

Aisku... Na tada pasistenk negalvot apie labai blogus dalykus, tikriausiai apziura butina ir po jos ar papildomu tyrimu tau tikrai kazka patars, pades, pasijusi geriau. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 05 08, 12:37)

Po kelių dienų - tai čia kada bus ta apžiūra?
Laikykis... 4u.gif Svarbu, kad surastų priežastį, kas tau yra. 4u.gif
Atsakyti