QUOTE(Basttet @ 2012 06 29, 09:17)
As galiu savo apmastymus "mokslu pradzioje" papasakoti.
Galvojau, kad ten tie kazkokie btms ir kiti emulsikliai- neaiskios strukturos, o vat biciu vaskas- viskas zinoma ir aisku+tikrai naturalu

Man irgi buvo kilusios mintys, kad gal krema su vasku darytis
Aisku, pastudijavusi kremu sudeti pamaciau, kad veidui vaskas-nenaudojamas (arba itin retais atvejais)

todel vaska puikiai panaudojau balzamo gamybai (aisku, ne tik balzamas, bet kai ir reikia greitai kazko po ranka- ranku, koju minkstinamas

)
Emulsikliai - tai vienas is mitu naturalioje kosmetikoje.
Naturalus emulsikliai yra:
biciu vaskas - biciu darbas

, nors pilnaverciu emulsikliu nepavadinsi, beto jo reikia gana daug, kad suristi vandeni su aliejumi. Vien su vasku gaunasi labai sunkus, riebus kremai.
lanolinas - aviu vilnu riebalai, t.y. vaskas is avies vilnos. Jo taip pat reikia labai daug. Lanolinas yra be galo sunkus, beto neretai alergizuoja.
lecitinas - gaunamas is vistos kiausinio trinio. Deja jo taip pat reikia labai daug, kad suristi vandeni su aliejumi. Kremai vien su juo labai riebus, gali kimsti poras.
O mes gi norime lengvo, gerai isigeriancio kremo, ir veidui, ir paakiams, ir prausikliu ir t.t.
O zodis naturalus labai dabar "isvoliotas", juo naudojasi pardavejai. Naturaliu turetu vadintis emulsiklis, kuris gali buti isgautas fiziniu budu, bet likti tokioje formoje, kokioje yra gamtoje (biciu vaskas, lanolinas, lecitinas). Visi kiti yra chemiskai sintezuoti, modifikuoti. Skirtumas tik tame, ar chemiskai sujungti komponentai yra naturalus. Ir cia jau emulsiklius galima skirti i dvi grupes: naturalios kilmes, t.y. is gamtos paimti komponentai/aliejai ir cheminiu budu sujungti (pvz. Nr2, ester de sucre, montanov, gelisucre) ir emulsikliai, i kuriu sudety neieina komponentai randantys gamtoje, juos pilnai isgauna laborotorijose (pvz. BTMS, kondicionuojantis emulsiklis, polisorbatai).
Zalioje kosmetikoje yra leidziama naudoti emulsiklius, kurie yra nors ir chemiskai sintezuoti bet is naturalios zalavos.
Pardavejai dazniausiai nesigilina is ko ir kaip pagamintas emulsiklis. Beto jei aprasyme nebus zodzio naturalus, tai niekas nepirks

. Taip pat niekas nesigilina kokiam tipui priklauso emulsiklis. Todel ir prie katijoniu ir anijoniu emulsikliu raso, kad galima naudoti kremuose, nes jie duoda labai svelnia lengva tekstura

. Lengva svelni emulsija - tai pagrindinis punktas daugeliui pirkeju, bet deja apie gilu efekta, tam tikra odos problemos sprendima kalba kita...
Todel reikia ziureti realiai. Norint pasigaminti tinkamas priemones, tik su visiskai naturaliais emulsikliai deja nesigaus. Bet aciu Dievui yra galimybe rinktis tarp naturalios kilmes emulsikliu. Taciau vel gi ziureti ju tipus, kokiom grupem priklauso. Siek tiek idejau
info apie tai .
Na zodziu, nera viskas taip sudetinga, bet nera ir paprasta

. Visur reikia galvoti deja
Papildyta:
QUOTE(Refresh @ 2012 06 29, 10:34)
Aš gyvenu tokiame miestelyje kur nėra NEI VIENO aliejaus tinkamo kosmetikai. Aplamai yra trys parduotuvės, trys kavinės, kelios vaistinės ir kelios šiaip vietinės reikšmės parduotuvės.
Viską siunčiuosi. Viską. Ir bent jau veidui, kūnui, plaukams pasidarau pati.
Alioniuk, mano turimo alavijo gelio sudėtis - " ekologiškos sertifikuotos aloe barbadensis sultys, Leuconostoc/radish root ferment filtrate, ksantano guma, argininas."
Dėl BTMS, kodėl tuomet rašo kad galima naudoti ir veidui?

Šiaip tai nedaug aš jo dedu, bet kartais mėgstu, patinka man struktūra kremo su juo. Bet jei sakot geriau nedėti, tada nedėsiu... O kodėl įdomu jis nelabai tinkamas?
Emulsinis vaškas... Sudėtis: Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol.
Pakomentuokit mano klaidas, tikrai būsiu labai dėkinga.
Del BTMS atsakiau ankstesniame poste, trumpai:
.
Katijoninių emulsiklių polinė grupė turi teigiamą krūvį. Jų molekulių teigiamo krūvio dalis elektrostatiškai pritraukiama prie molekulių neigiamų krūvių dalių plaukų paviršiuje, dėl to didina jų atsparumą nuplaunant ir suteikia antistatinių savybių. Dėka šių savybių katijoniniai emulsikliai tradiciškai naudojami plaukų (tik plaukų) kondicionierių sudėtyje. Dėl katijoninių produktų kaip emulsiklių odos priežiūros priemonių sudėtyje, ar jie saugus odai, kyla aršūs ginčai. Katijoniniai emulsikliai didesnės koncentracijos yra nuodingi, kadangi gali pernelyg aktyviai reaguoti su ląsteline membrana ir naikinti ją. Kadangi ląstelinės membranos neigiamo krūvio, emulsijos lašeliai lengvai įsiterpia per jas elektrostatinės traukos pagalba ir gali padėti transportuoti toksines medžiagas į odos gylius sluoksnius, padedant dermatitams bei alergijoms atsirasti.
apie katijoninius emulsiklius galite paskaityti
stai cia (tik rusu kalba).
BTMS duoda labai svelnia, lengva balta tekstura, bet tai ir yra kabliukas, ant kurio nereiktu pakibti. Katojininiai tik plaukams
O jusu recepte greiciausiai ir sureagavo BTMS su ksantanu, na ir siaip sugedo kremukas, jei buvo be konservantu ir su filtrais, cinko oksidas oksidavosi. O tikslia priezasti sunku ivardinti
Papildyta:
QUOTE(Ramiele @ 2012 06 29, 10:32)
Ačiū už patarimus

na netepu kasdien..jau nebežinau kas gerai tai odai tada

nes koks skirtumas ar aliejų mišinys ar kremas su aliejais hidrolatais ir vaškais. Aišku neišmanau aš labai, bet man taip atrodo
tiesiog su vien aliejais Jusu oda negaus pilnavertes prieziuros. Naudodami tik aliejus, Jusu oda palaipsniui gali issauseti, tad reiktu nuspresti - ar pasigilinti i namine kosmetika, bet jau perskaityti info pirmame puslapyje, ar pirktis priemones..