Kam Jums to reikia, kaip manote, kam vaikams to reikia?
Apie kokio amžiaus vaikus kalba?
Kokie išgyvenimai Jūsų laikia, kokie išgyvenimai laukia vaikų?
Cha,joms nepatinka seimynos
Meskit darbus,isteikit seimynas,ir pinigu uzteks,o(pvz.6) vaikai daugiau gaus demesio,negu dirbancios ir globojancios tegu ir 2 vaikus seimos.Kalbu is savo patirties.As irgi anksciau panasiai galvojau,bet tai reikia patirti savo kailiu.Tai pirma.Antra,garantuoju,kad toj konferencijoj nieks nepeike globos seimoje,o aukstino globos privalumus seimynoje,ir tikrai niekas nenori panaikinti globos seimoje .Esme tame,kad noretu panaikinti tokia sistema,kaip dabar yra vaiku namuose.Juk jusu dauguma zino,kad nuo 12-13 metu globos namai bus suskirstyti i seimynas.Gausis tas pats s..,tik kitoj rankoj.Tu globos namu direktore bus ta pati,tik turetu buti kitaip tvarkomas atskiros seimynos" namu ukis".Bet taip tik turetu buti,bet ar bus ,stipriai abejoju.Noretu pasekti Lenkijos pavyzdziu,kur yra net atskiri namukai seimynoms,bet ...viskas ir toliau yra,kaip globos namuose.Yra atskiros seimynos virtuve,grazios virtuvines spinteles,bet jos tuscios:ne indu,ne duonytes trupinelio..Na,pati nemaciau,bet VB sake..
O kad pagyre daugiau seimynu,nepykit,valdzia irgi galima suprasti:kokybe ir vaiku paruosimas gyvenimui,lyginant su globos namais,nepalyginsi,kaip ir nepalyginsi,kiek skiriama pinigu seimynoje ir globos namu aukletiniui..Cia apie seima nekalbu is vis,pas ka paaugliai vaikai,sunku gala su galu sudurti,o jei dar nori papildomai vaika lavinti..
Zodziu..

O kad pagyre daugiau seimynu,nepykit,valdzia irgi galima suprasti:kokybe ir vaiku paruosimas gyvenimui,lyginant su globos namais,nepalyginsi,kaip ir nepalyginsi,kiek skiriama pinigu seimynoje ir globos namu aukletiniui..Cia apie seima nekalbu is vis,pas ka paaugliai vaikai,sunku gala su galu sudurti,o jei dar nori papildomai vaika lavinti..

Smaika, galima paklausti kokiu būdu tie 6 vaikai iš nedirbančios mamos gaus daugiau dėmesio? vaikai eina į darželius, mokyklas, tuo metu jiems dėmesio nereikia. O turint 6 vaikus nepasėdėsi labai rankų sudėjus, tai aš laikau kaip tokį patį darbą, tik namuose, po kurio jautiesi lygiai taip pat nusikalęs, gal net labiau. O kad 6 vaikai daugiau dėmesio gaus nei 2 globojami šeimoj, kur mama ir tėtis dirba-visiškai niekuo nepagrįsta.
Prisiminus savo laiką praleistą su vaikais namuose, tai nepasakyčiau, kad jie gavo daugiau dėmesio. Aš tai vadinu buvimu drauge, o ne dėmesiu. Dabar retrospektyviai pažvelgus, tai manau, kad man dirbant vaikai gauna mano dėmesio ne 24 val. per parą kaip kad buvo, bet tas dėmesys yra kokybiškesnis. Bet gal čia labai individualiai.
Prisiminus savo laiką praleistą su vaikais namuose, tai nepasakyčiau, kad jie gavo daugiau dėmesio. Aš tai vadinu buvimu drauge, o ne dėmesiu. Dabar retrospektyviai pažvelgus, tai manau, kad man dirbant vaikai gauna mano dėmesio ne 24 val. per parą kaip kad buvo, bet tas dėmesys yra kokybiškesnis. Bet gal čia labai individualiai.
Ir maniškiai (šeši
) negavo daugiau dėmesio, kai buvau namuose, dabar, gryžus po darbo tiesiog racionaliau atsišaudau nuo buities, kad turėčiau daugiau laisvalaikio, o jį, dažniausiai, leidžiu su vaikais. Kol dirbau tik mama, kasdieniniai darbai suvalgydavo didžiają dalį dienos, nes neplautos grindys, ar suverstos spintos tada buvo apsileidimas, o dabar tiesiog laiko stoka
O dėl šeimynos tai aš skeptiška ne todėl, o labiau dėl to, kad tau gali bet kada paskambinti, kad yra naujas vaikutis kuriam reikia tavęs, gražu, bet adaptacija sudrumščia šeimos idilę ir vėl, kol susitvarko visi (ir tėvai ir vaikai ir naujokas) su ja širšalynas namie
Tiesiog globa mano šeimos pasirinkimas, kiek apžioju, tiek globoju, o šeimyna man labiau į darbovietę panašu ir tikriausiai joje labai sunku sukurti tokius santykius, kaip šeimoje

Smaika, tikiu kad tau dabar geriau negu buvo. Bet konkrečiai man tai nėra priimtina. Man nepatinka. Man nepatinka einanti tendencija. Vienus globos namus versti kitokiais. Garsiai ir iš tribūnos žinoma niekas nesakys, jog globa šeimoje Lietuvai nereikalinga. Bet. Bet globoti šeimoje vaiką, na paimti jį iš šeimynos į šeimą yra sunkiau. Nebent tik įvaikinti. O kam gi jį į šeimą kitą, jei jis ir taip jau globojamas irgi šeimoje
. Va toks seka atsakymas. Tuo prasidedsa- tuo ir baigiasi. Nesuprantu ko valdžiai taip trukdo ta šeima.

QUOTE(alfija @ 2012 05 28, 10:11)
Nesuprantu ko valdžiai taip trukdo ta šeima.
Gal kiekiu

Mn dar šeimyna nelabai, nes dirbti negalėčiau, o man to reikia, veiklos pakeitimo savirelizacijos

QUOTE(Šelma @ 2012 05 28, 10:24)
Gal kiekiu
Mn dar šeimyna nelabai, nes dirbti negalėčiau, o man to reikia, veiklos pakeitimo savirelizacijos

galvoju gal tiesiog reiakalvimų kiekiu. Žmonės nori tai to, tai kito. Tai pašalpos, tai paslaugų. Ir poveikio priemonės kitokios. Mažai jų. Nežinau.
Tu labai teisingai rašei apie adaptacinius periodus. Amžina adaptacija. Tai vienas, tai kitas, tai kažkas kažko atvažiuoja rinktis. Įgūdžių įgyja aišku daugiau. Viskas taip. Bet man tai nepriimtina. Ir viskas. Kam tai priimti tai aš jomis džiaugiuosi ir sveikinu.
Na,gal ir nereikalinga si diskusija,bet mano atveju nepalyginsi,kai buvo globojami seimoje,nes as buvau laikina globeja.Seimynos atveju yra daugiau akcentuojama nuolatine globa.Tai pirma.Antra,man pavyzdziui,buities darbu labai mazai lieka,nes daug padeda vyresnieji vaikai.O jei ko ir nesuspeju(tai buvo koki 1-3)visada gali rasti pagalbininku.Trecia,jokiu vaiku i darzeli neleidziu,jie visada buna su manimi,taip visiems geriausia; ziema ne vienas vaikas nesirgo, nesu prirista prie nuvedimo,parvedimo is darzelio.
Dideles kaitos,taigi ir adaptacijos amzinos pas mus nera,nes jau 4 vaikams nuolatine globa,kitiems bus visaip,nes mazi:kas bus ivaikintas,kas gal grazintas mamai.As irgi renkuosi koki vaika auginti,svarbiausia(kalbu apie vyresni vaika),kad noretu augti seimynoje.Nebuvo dar tokio atvejo,kad nakti atveztu
Juk tam yra laikini globos namai,ten atveza,tada ir aiskinasi,ka su tuo vaiku daryti,o gal iseis grazinti tevams?Visaip buna.
Kaip supratau,daugelis nelabai turite supratimo,kas tai yra seimyna(kaip ir as,kol nebuvau macius,o ir paragavus).tai yra daugiavaike seima,kur vieni kitiems padeda,vyresnieji vaikai lanko treniruotes,burelius,jei reikia mokslams pasamdau mokytoja.Kas mate vaikus pries 1,5 metu negali atsistebeti,kaip pasikeite vaikai per si laika.Kaimynai sako,mes zavimes jusu vaikais,kokie pozityvus,judrus, linksmi,mandagus..ir t.t.SVARBIAUSIA VISKA GERAI ORGANIZUOTI!Mes namie nesedim,visur einam,dabar pilna visokiu renginiu, mokamu ir nemokamu,o pinigu mes dabar turim!
Dideles kaitos,taigi ir adaptacijos amzinos pas mus nera,nes jau 4 vaikams nuolatine globa,kitiems bus visaip,nes mazi:kas bus ivaikintas,kas gal grazintas mamai.As irgi renkuosi koki vaika auginti,svarbiausia(kalbu apie vyresni vaika),kad noretu augti seimynoje.Nebuvo dar tokio atvejo,kad nakti atveztu

Kaip supratau,daugelis nelabai turite supratimo,kas tai yra seimyna(kaip ir as,kol nebuvau macius,o ir paragavus).tai yra daugiavaike seima,kur vieni kitiems padeda,vyresnieji vaikai lanko treniruotes,burelius,jei reikia mokslams pasamdau mokytoja.Kas mate vaikus pries 1,5 metu negali atsistebeti,kaip pasikeite vaikai per si laika.Kaimynai sako,mes zavimes jusu vaikais,kokie pozityvus,judrus, linksmi,mandagus..ir t.t.SVARBIAUSIA VISKA GERAI ORGANIZUOTI!Mes namie nesedim,visur einam,dabar pilna visokiu renginiu, mokamu ir nemokamu,o pinigu mes dabar turim!
QUOTE(Smaika @ 2012 05 29, 07:25)
Na,gal ir nereikalinga si diskusija,bet mano atveju nepalyginsi,kai buvo globojami seimoje-o pinigu mes dabar turim!
Man-reikalinga.Jei nepasiims mano mažiukės(o panašu,nes brolį pratinasi nuo Naujų)tai rimtai galvoju,kad tie +2 vaikai nelabai pakeis situaciją.T y-krūvį ir t t.Bet labai pagerintų materialinę šeimos bazę.Nes kai reikia žmoniškai išruošti į mokyklą tris...Prieš tai apmokėjus išleistuves,ekskursijas ir dovanas pedagogams... 
Dėl darželių:taip,mano serga irgi.Ištisai.Vasarą-nuogi,basi,per lietų iki išnaktų-be mažiausios slogelės.Tik į kolektyvą,ir...

Smaika,o kaip su patalpom?Turėjot savo?
Dėl šeimynų. Jos gerai, bet vistiek manau šeimoje geriau augti vaikui, ir šeimos turėtų būti skatinamos. Gal , aš labiau iš savo subjektyvios patirties pasakysiu, bet manau, kad šeimoje ta globa, kaip tam tikras vaiko statusas, išnyksta ir lieka -šeima. Manyčiau, kad šeimynos, turėtų būti sudaromos tam tikrų taisyklių pagrindu, pav. ten turėtų gyventi vienos šeimos vaikai, kai jų nenorima išdalinti po 1-2 , ta prasme atskirti. , bet tikrai ne pavieniai vaikai. Tokie tik į šeimas. Dar manau, kad vaikams yra naudinga augti, kai tėvai dirba, jie mato pavyzdį, mato siekius, pagaliau gal būt su tėvais kartu kuria verslą, jame dalyvauja ir t.t. nu sakykit kaip norit, bet manęs nežavi visą laiką namuose sėdinti ,,mama-auklė'', kuri skirta tam, kad tuos vaikus prižiūrėtų. Dėl pinigų. Niekada nesuprasiu, kodėl šeimynoje jie gauna daugiau, niekada. To man niekas nesugebėjo paaiškinti, liko vos ne ore sklandanti mintis, kad tiesiog todėl, kad tų šeimynų nėra daug, tai ir skyrė. Be jokių finansinių vaiko poreikius patvirtinančių argumentų. Nu va vaikas, pas mane pateko, gaus 520 , pas Smaiką 1040, kodėlllllll? Kuo skiriasi to vaiko poreikis ryšium su statusu?
O kaip šeimynoje vaikai vadina globėją, kaip globėjos vyrą, kaip juos vadina visuomenėje?
O kaip šeimynoje vaikai vadina globėją, kaip globėjos vyrą, kaip juos vadina visuomenėje?
QUOTE(Vistik @ 2012 05 29, 09:27)
Nu va vaikas, pas mane pateko, gaus 520 , pas Smaiką 1040, kodėlllllll? Kuo skiriasi to vaiko poreikis ryšium su statusu?
Tikrai,kodėl?Kuo šeimynoje augantys šeši yra geresni už mano ketvertuką? O kaip šeimynoje vaikai vadina globėją, kaip globėjos vyrą, kaip juos vadina visuomenėje?

Klausimas:o tikrai galima vaikus pasirinkt?Nes globai tai siūlo kačiuką maiše.Aš,pvz,jei pasiryžčiau,norėčiau porytės-keturmetės į draugiją savo mažei ir penkiamečio broliuko savo vienturčiui sūneliui

QUOTE(Germinė @ 2012 05 29, 10:46)
Bet mano girdėta informacija,kodėl-šeimynoje pusė sumos skiriama vaikui asmeniškai,tik jo poreikiams,kita pusė-šeimos poreikiams,taip pat šeimynos mamai apsimokėti soc draudimui.Nes šeimynos mamai eina darbo stažas.
Bet aš manau, kad vaiko pašalpa neturėtų būti susieta kažkaip su jų skaičiumi. Yra konkretus vaikas, yra jo poreikiai ir jie nuo vaikų gausos nepriklauso. Juk vaiko poreikiai nesiskiria ir nera priklausomi su kiek jis vaikų gyvena. O šeimynos mamai, tai tegul valstybė apmoka tą draudimą, pagal mane nu jis kokius 320 litų sudaro. ar ne? O nuo šešių vaikų po 520 per mėn. jau 3120 gaunasi. Toks jausmas, kad sakykim jei globoja šeimoje, tai 520 litų turi tilpti viskas ir vaiko maitinimas, ir jo kambario įrengima,sir visa kita, o šeimynoje, tai kažkaip tie 520 turėtų tekti tik vaikui kaip suprantu, o visa kita dar papildomai kompensuojama. Kodėlllll?
Man tai tie pinigai buvę, nebuvę, ne dėl pinigų ėmiau, ne dėl jų auginu, va šį mėn. 1000 litų paklojau savo Fėjai, ir ką ir nieko, reikėjo ir klojau, nes ji mūsų vaikas. Bet na ta tokia nesamonė, nepiktina, bet stebina. Svarbiausia , kad visi globėjai tyli.