Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa

tas momentas yra labai įdomus, kad šeimynoje vaikams reikia ir lovos, ir kokių ten įrengimų ir šiaip gal baldų. Šeimynos pasirodo biggrin.gif kai ne visas svietas dar moka ir komunalinius mokesčius. Jų vaikai net prausiasi ir net vandenį, elektrą ir dujas vartoja. Va taip va. IR globos namuose irgi. O pas globėjus šeimose tai ne rolleyes.gif čia tokia atskira žmonių rūšis. Patys tokie, ir vaikus tokios pat rūšies kaip ir jie gauna.
Atsakyti
Aisku, neteisybe,aisku,seimoje geriau.Jei ka,mes tikrai su vyru nesedim namie,kaip vistos su visciukais.Cia juk tarpinis variantas tarp seimos ir globos namu,o kodel nieko nepyktina,nestebina,kiek moka globos namams?Ten tai normalu,o seimynai ka moka,tai stebina? biggrin.gif Tuoj nebestebintu,jei bent kelios ikurtumet seimynas..O va,globos namus ne bet kas gali ikurti ir vadovauti..Ai,zodziu,beprasme diskusija.
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2012 05 29, 15:03)
Aisku, neteisybe,aisku,seimoje geriau.Jei ka,mes tikrai su vyru nesedim namie,kaip vistos su visciukais.Cia juk tarpinis variantas tarp seimos ir globos namu,o kodel nieko nepyktina,nestebina,kiek moka globos namams?Ten tai normalu,o seimynai ka moka,tai stebina? biggrin.gif Tuoj nebestebintu,jei bent kelios ikurtumet seimynas..O va,globos namus ne bet kas gali ikurti ir vadovauti..Ai,zodziu,beprasme diskusija.

Smaika, bent kuo tu, tiksliau tavo šeimynos vaikai, geresni už Germinės 4 vaikus, kad dviem daugiau turi? O pajamos dvigubai didesnės.Aš auginu vieną, tegul, kaip sakant pasiliksiu šone, savęs nelyginsiu šitoj vieotoj. Nors palaukit , galiu palyginti, mano Fėja iš vis stebuklas, ji net vaiko pinigų negauna, nes jos globėjai, o tiksliau tas, kuris net ne globėjas , o tik globėjos vyras labai nemažai uždirba doh.gif , tai jai nepriklauso dėl to vaiko pinigai. bigsmile.gif bigsmile.gif Tik pašalpa 520. taigi paimam konkrečius vaikus, tavo gauna 1040 , Germinės 520+52, o mano tik 520. Statusas tas pats. Kodėlllllll taip yra?Kuo mano FĖJA tokia išskirtinė? Jos poreikiai kitokie?

Apie globos namus net nekalbu, mistika man ten. swoon.gif
Atsakyti
pradėjome diskusiją nuo dėmesio vaikams šeimoj ir šeimynoj, o baigiame pinigais biggrin.gif kaip tai lietuviška biggrin.gif užteko 520, tikiuosi užteks ir nė lito negaunant biggrin.gif diskusija yra betikslė. Aš, tarkim, laukiau, kad bus priimta įstatymo pataisa, kad įsivaikinus, nepriklausomai nuo vaiko amžiaus, gausime 3 mėn. atostogų...Turbūt mūsiškiai ir pilnametystės sulauks kol 141 ponas prisimins, kad yra ir tokie vaikai ir tokios šeimos. Ši pataisa pareikalautų niekingų 250 000 Lt. metams. Paskaičiuokite kiek valstybei kainuotų šeimose globojamiems vaikams išmokų didinimas...Skaičiai būtų kur kas didesni, tad ir laukti reiks ilgiau biggrin.gif Bendrai, kur pinigai ten ir aistros verda, pykčiai, todėl ir nemyliu tų popierių, bet be jų iš vietos nepajudėsi biggrin.gif
Atsakyti
Kaip viskas aišku įsivaikinus pasidaro. Pavydžiu pati sau.
"Skaičių šaly" pirmokams yra užduotėlė: reikia suskaičiuoti kiek paaugo nuo gimimo iki šios dienos.
Mano dičkis ateina su vadovėliu į virtuvę: mamyte, yra mums neįveikiama užduotis iš matematikos.
-Nu?
-Mes gi nežinom, kokio ūgio aš gimiau ir kiek svėriau (liūdnai).
-Rodyk (perskaičiau sąlygą). Teko apsispręsti ir pasirinkti kūdikio ūgį, išvedant proporcingai pagal dabartinį klasės vaikų ūgį ir galimą kūdikių ūgį. Išmokom dar ir proporcijas. Susigaudė lengvai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 29 gegužės 2012 - 15:11
manęs iš viso nepiktina kad šeimynos kažką gauna. Na 1040. Nuo šeimynų įsteigėjų tai niekas nepriklauso. Smaika taip reaguoja, tarsi iš jos kas kokio atsakymo tikisi. Esmė yra ta- kad šeimynų skaičius esmingai neišaugo- kiek jos ten tų pinigų begautų už vieną vaiką. Globos šeimoje irgi nepaskatintų ir patrigubinus tas išmokas. Mano supratimu. Bet vis tiek labai baisu padidint. O tai- a vdrug.
Dėmesiui vaikui ir pinigais baigėm sako šeimos kaklas. Ne visai taip. Kuo pradėjom tuo ir baigėm. Dėmesiu.
Esu giliai įsitikinus tuo, kad Smaika dėl dėmesio vaikams nė kiek neteisi. Ir labai paprastai. Pas ją auga/o 8. Pas kitus auga ir po 18, ir po 22. Suskirsčius parą valandom- ir iš to skiriamą laiką tik vaikams gausim tą patį laiką, kokį skiria mamos savo 2, trim ar vienam vaikui.
Atsakyti
Man iš esmės žiauri šioje sferoje finansinė sistema.
Taip, į praradusį šeimą vaiką reikia papildomų investicijų, bet kuo kaltas skurstančios šeimos vaikas, kodėl iš jo atimamos galimybės.
Kiekvienam vaikui turėtų būti galimybė gauti norimą ir pajėgiamą "įkąsti" išlavinimą. Mano supratimu turėtų būti nustatyta suma tokių galimybių finansavimui (dabar kas yra, tai tik iliuzija). Mokami normalūs pinigai visiems vaikams, kurių tėvai nepakankamai uždirba vaiko poreikiams. Galimi netiesioginiai išmokėjimai tėvams, bet būreliams (yra bandymų to link), išmokų ataskaitos būtų privalomos visiems jas gaunantiems ir t.t... Vaikai gyvenantys bet kokioje šeimoje neturėtų būti skirstomi pagal išmokas. Daugiavaikėms šeimoms, šeimynoms turėtų būti ta pati tvarka. daugiavaikės šeimos vaikui gi poreikiai tie patys kaip ir globojamam. Dažnai daugiavaikė mama nedirba ir gyvena tokį pat gyvenimą kaip šeimynos mama. Papildomus praradimų patyrusių vaikų poreikius taip pat reitų spręsti viename komplekse. Juk yra paliktų, yra našlaičių - išgyvenimai panašūs.

Mano supratimu dabartinė sistema ydinga iš esmės

alfijai įdomus momentas, kad šimynos vaikams reikia lovų smile.gif
man įdomiausi momentai, kai motina neturėdama kuo maitinti atsisako savo vaikų, o globą prisiteisia pensininkė močiutė ir taip jau iš kokio pusantro tūkstančio visi manosi. žinau vieną tokį atvejį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 29 gegužės 2012 - 18:39
QUOTE(Sunute @ 2012 05 29, 19:33)
Man iš esmės žiauri šioje sferoje finansinė sistema.
Taip, į praradusį šeimą vaiką reikia papildomų investicijų, bet kuo kaltas skurstančios šeimos vaikas, kodėl iš jo atimamos galimybės.

alfijai įdomus momentas, kad šimynos vaikams reikia lovų smile.gif 
man įdomiausi momentai, kai motina neturėdama kuo maitinti atsisako savo vaikų, o globą prisiteisia pensininkė močiutė ir taip jau iš kokio pusantro tūkstančio visi manosi. žinau vieną tokį atvejį

bet globotinis nėra kokios nors šeimos narys. Nei jis priklauso tėvams, nei jis priklauso globėjams. Valstybė ir privalo pasirūpinti taip, kad jis nebūtų skurstantis. Na nesityčioti iš jo su tokia pašalpa. Sutikčiau kas mėnuo rašyti tas ataskaitas ir surinkti tuos čekius. Laikyčiau tai visiškai priimtinu dalyku.
Dėl kitų. Kiti turi tėvus, skurstantys, ir jų pareiga pasirūpinti taip, kad jie neskurstų. suprantu kad daug gal ir nesugeba, bet yra ir gali būti ir sugebančių. Tarp tų dejuojančių.
Apie tas lovas ir komunalines paslaugas. Vaikus deklaruoti privalu. Mokesčius už juos mokėti juo labiau privalu. Bet niekaip nepajėgiu suprasti kodėl už globojamą šeimoje tai turi paddaryti globėjai. Ir baldus supirkti, ir kambarius įrengti, ir šiaip visaip kaip va taip aprūpinti. O va šeimynose tai jau kitaip, globos namuose dar kitaip.
Atsakyti
Kai pajamas deklaravau, tai globotinis kaip šeimos vaikas neskaičiuojamas, o mamadienius imant jis, pasirodo, vaikas. g.gif
Atsakyti
taigi ir sakau, kad pinigai viso ko blogis biggrin.gif kur pinigai ten daug plaukuotų kyšančių letenų su į save lenktais pirštais. Valstybė skaičiuoja labai primityviai. Jie nežiūri į perspektyvą, o skaičiuoja kiek yra pinigų šiai dienai ir kad tai neįmanoma, bet nepamirškime banalios frazės, kad vaikai mūsų ateitis, tad kiek investuosime į juos tiek ir turėsime. Antra, man susidaro toks įspūdis, kad vaikai ir šeima 141 ponui ne pirmoje, o paskutinėje vietoje, nes šeimos ir vaikai tik ima, bet neduoda, o jiems labiau patinka kai duoda biggrin.gif dėl tų pačių vaikų namų reorganizavimų ar likvidavimų, ko taip visi putojasi, taigi vėl susiduriame su pinigais. Pažiūrėkime kiek personalo, kiek ten gaunasi vienam vaikui? o kur visokie xirurgų etatai, tarkim, kūdikių namuose Vilniuje. Bloga nuo tų "povandeninių srovių", bet pasipiktini vieną dieną, nusispjauni ir toliau gyveni...
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 05 29, 20:18)
bet globotinis nėra kokios nors šeimos narys. Nei jis priklauso tėvams, nei jis priklauso globėjams. Valstybė ir privalo pasirūpinti taip, kad jis nebūtų skurstantis. Na nesityčioti iš jo su tokia pašalpa. Sutikčiau kas mėnuo rašyti tas ataskaitas ir surinkti tuos čekius. Laikyčiau tai visiškai priimtinu dalyku.
Dėl kitų. Kiti turi tėvus, skurstantys, ir jų pareiga pasirūpinti taip, kad jie neskurstų. suprantu kad daug gal ir nesugeba, bet yra ir gali būti ir sugebančių. Tarp tų dejuojančių.
Apie tas lovas ir komunalines paslaugas. Vaikus deklaruoti privalu. Mokesčius už juos mokėti juo labiau privalu. Bet niekaip nepajėgiu suprasti kodėl už globojamą šeimoje tai turi paddaryti globėjai. Ir baldus supirkti, ir kambarius įrengti, ir šiaip visaip kaip va taip aprūpinti. O va šeimynose tai jau kitaip, globos namuose dar kitaip.

nenarys tai juridiškai, o emociškai? Jeigu ne, tai kokia globos prasmė - palikim viską vaiknamiams - klerkai teisūs....
Jeigu emociškai kitaip, tai kokios emocijos gali kilti dėl lovų ar komunalinių. Kike duoda - už tai ačiū, net ir imti kažkaip nepatogu...
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 05 30, 09:10)
nenarys tai juridiškai, o emociškai? Jeigu ne, tai kokia globos prasmė - palikim viską vaiknamiams - klerkai teisūs....
Jeigu emociškai kitaip, tai kokios emocijos gali kilti dėl lovų ar komunalinių. Kike duoda - už tai ačiū, net ir imti kažkaip nepatogu...

Sunute, prie ko čia emociškai. Globotiniui globėjas negali nieko įgyti, dovanoti, ir t.t. norėdamas turi mokėti didžiulius pinigus. Tai visų pirmiausia. Ir dar labai ilgai įrodinėti juridinėse įstaigose- kodėl jis tai nori padaryti. Toliau. Nuo 18 tas vaikas yra pilnametis- ir jis turi gyventi. Manai jog jis gali pragyventi iš tų pinigų 520. Ir dar su visokiom sąlygom ir išlygom jis juos gauna.
Nelabai supranti apie ką aš. Emociškai nan va pijokės irgi labai prisirišusios. O kai laiku nesumoka pašalpos- tai vaiką už kojų ir į sieną.
Juridiniai klausimai yra- ir apie juos kalbėsi ar nekalbėsi jie niekur nesidės.

Papildyta:
QUOTE(Sunute @ 2012 05 30, 09:10)

Sunute, o kodėl yra moka vaiko gimimo pašalpa? Vat kodėl? Todėl kad nėr emocijų ar ko? O kodėl globotiniam viso to nereikia- net jei pavadinti įsikūrimo pašalpos?
Atsakyti