Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(taiklioji @ 2013 11 08, 10:52)
Sveikos, atsiprasau kad isibraunu i tema, aciau man reikia santariskiu prof. Beisos telefono, gal kas turite? Kazkur praganiau, o pazistama nori pas ji operuotis.
AZ jei galima  blush2.gif

Informacija dėl chirurgų konsultacijų: tel. 8 5 2365018 (Konsultacijų poliklinika, 412 kab.); Beisa konsultuoja penktadieniais 10-12 val. Gal pabandykit pirmiausia cia? Gal visai greitai viskas issispres 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2013 11 06, 16:54)
Aistikke, o Jūs tiesiog pabandykit  smile.gif

bandom bandom blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ir nepamirškit parašyt kai pavyks, nes šitoj temoj apie vaikus daugiau klausimų, nei ataskymų. 4u.gif Dar man buvo įdomu kodėl manote, kad jei TTH aukštesnis nei 1, tai jau apsunkins pastojimą? Juk TTH norma lygtais yra nuo 0,4 iki 4? 4u.gif Aš vaistų nebegeriu, bet truputį neramu, kad paskutinį kartą kai darė tyrimą, TTH buvo labai jau arti apatinės ribos, t.y. 0,5.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2013 11 08, 12:19)
Ir nepamirškit parašyt kai pavyks, nes šitoj temoj apie vaikus daugiau klausimų, nei ataskymų.  4u.gif  Dar man buvo įdomu kodėl manote, kad jei TTH aukštesnis nei 1, tai jau apsunkins pastojimą? Juk TTH norma lygtais yra nuo 0,4 iki 4?  4u.gif  Aš vaistų nebegeriu, bet truputį neramu, kad paskutinį kartą kai darė tyrimą, TTH buvo labai jau arti apatinės ribos, t.y. 0,5.

Del TTH tai man mano endo sake, kad pastojimui turi buti iki 2.5... Pas mane paskutini men buvo 2.44 g.gif bet pakile FT4 ir FT3, tai gali buti, kad kita men TTH bus zemesnis ax.gif taip tikiuos biggrin.gif o del TTH ir 1, tai cia prisiskaiciau forumuose apie nevaisinguma ir t.t.

0.5 dar nieko nesako, o kiek pas jus FT4 ir FT3? As manau, kad visu situ rodikliu normos dar ir nuo musu priklauso.. Jei jus gerai jauciates, tai viskas gerai! kiekviena menesi hormonai kinta, tad jei buvo 0.5, kita menesi bus 0.8, o tai nera blogai! 4u.gif Kiek laiko nebegeriat vaistu? As dar tik du menesius, jauciuosi gerai, tik koki kilograma priaugau biggrin.gif O siaip viskas musu galvose, reikia pirmiausia ten kose susitvarkyti mirksiukas.gif

Sekmes! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(A sol' @ 2013 11 04, 19:36)
Na as prie aukstesniu, tai nieko grazaus:) bet jau cia mazesne problema mirksiukas.gif

kaip idomu kad pas visas svoris nukrito sergant, o pas mane jis auga kai pradejau gydytis vaistais. pacioj pradzioj kai nustate man as irgi numeciau apie 5kg,bet vien del to manau kad buvau gyva vaisiais jogurtais ir pan,nes temp buvo apie 39 ir nieko nesinorejo. o dabar priaugus jau 7 kg doh.gif
aisku gydytojas ramina kad taip ir turi buti. bet as jau perkopiau 80 ir nezinau kaip stabdyti visa sita reikala doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meshkiukas @ 2013 11 08, 13:05)
kaip idomu kad pas visas svoris nukrito sergant, o pas mane jis auga kai pradejau gydytis vaistais. pacioj pradzioj kai nustate man as irgi numeciau apie 5kg,bet vien del to manau kad buvau gyva vaisiais jogurtais ir pan,nes temp buvo apie 39 ir nieko nesinorejo. o dabar priaugus jau 7 kg  doh.gif
aisku gydytojas ramina kad taip ir turi buti. bet as jau perkopiau 80 ir nezinau kaip stabdyti visa sita reikala  doh.gif

Na cia vienas pagrindiniu hipertirozes pozymiu - kadangi medziagu apykaita labai pagreiteja, krenta svoris, nors apetitas zveriskas. Bet pasirodo buna ir kitaip g.gif Man po to, kai pradejau gydytis priaugo mazdaug 1 kg, na gal pusantro, o toliau stop doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aistikke @ 2013 11 06, 15:32)
Sveikos, merginos 4u.gif  Noriu ir as prisiduoti - jau antras menuo kaip gyvenu be vaistu - TTH - 2.44, FT4 - 14.41, FT3 - 4.98. Tikiuosi be vaistu - tyrimai tik geres. Dabar truputuka nerimauju, kad TTH per aukstas pastojimui, pries 3 men. buvo 1.78.. Tiek visko prisiskaiciau, kad dabar nerimauju.. Jau taip atsibodo sekti tuos hormonus, norim labai  nestuke.gif Gal pavyko kam su didesniu nei TTH - 1 pastoti?  blush2.gif

Labukas 4u.gif
rugsejo pradzioje dariausi tyrimus ir mano TTH buvo 2,47, pries 2-3 m buvau tyrusis irgi buvo lygiai toks pats. Butent rugsejo men ejau pasidaryti is naujo tyrimus, nes su vyru planavom nestuke.gif endokrinologei pasakiau, kad noriu pastoti, sako tai planuokites, tyrimai normos ribose, vaistu neskirsiu, ateisi kai pastosi. ir tiek ziniu is jos.

Isejau be zado, nes cia forume irgi buvau prisiskaicius, kad TTH turi buti apie 1.

Pasakiau sau jei nepastosiu iki siu metu galo, tai nuo sausio men keisiu endokrinologa ir rimciau tirsiuosi. Ir ka rugsejo gale as nesulaukiau mmm ir pasirodo as nestuke.gif wub.gif pas mane mmm nereguliarios buvo, bet pavyko praktiskai is pirmo ciklo (pirmas nesekmingas, nes vyrui ispuole komandiruotes ir jo daznai nebuvo namie).

Tik suzinojus, kad laukiuosi is karto nulekiau pasidaryti tyrimu, TTH uzkiles iki 5,9, ir FT4 dar tyre, tai 12,9. Paskyre tiroksino 0,25 mg ir sekantis vizitas po 6 savaiciu.

Kiek laiko jus nepastojat? Kiek matau jusu TTH sokineja, gal verta gerti vaistukus...
Linkiu, kad viskas iseitu i gera ir ilgai netrukus aplankytu jus gandrai 4u.gif
Papildyta:
O dabar noriu paklausti klausimuko 4u.gif
As lankausi pas privatu endokrinologa... ar galiu paprasyti savo seimos gydytojo siuntimo del TTH ir FT4, o tada su siais tyrimais keliauti pas endokrinologa privaciai?

Atsakyti
QUOTE(Bastete@ @ 2013 11 08, 14:09)

As lankausi pas privatu endokrinologa... ar galiu paprasyti savo seimos gydytojo siuntimo del TTH ir FT4, o tada su siais tyrimais keliauti pas endokrinologa privaciai?

Tikrai galit. As butent taip ir dariausi - tyrimus su seimos gydytojos siuntimu (nors jie vis tiek mokami), o lankiausi privaciai.
Atsakyti
QUOTE(A sol' @ 2013 11 08, 14:23)
Tikrai galit. As butent taip ir dariausi - tyrimus su seimos gydytojos siuntimu (nors jie vis tiek mokami), o lankiausi privaciai.

Dekui 4u.gif
as zinau, kad mokami ir kaina skiriasi gal tik keliais litais biggrin.gif

As noriu su tyrimais jau nuvaryti pas gydytoja ir, kad ji man pakomentuotu gyvai, nes kitaip kai ten vietoje daro tyrimus, tai po to telefonu trumpai susako ka gerti ir viskas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bastete@: 08 lapkričio 2013 - 14:32
Bastete@, sveikinu su nestuke.gif ! 4u.gif

Na matyt kiekvienam individualiai su tais rodikliais ir pastojimais, man endo sake, kad buna ir su TTH 5 pastoja.. g.gif Pas mane tik dar beda su gimda, ji uzsilenkusi i nugara schmoll.gif ir stipriai... verysad.gif pas mane mmm reguliarios.. Ir dabar mato vaisingas dienas, tik klausimas - kaip pavyks..

Na del TTH labai nepergyvenk, sako normalu, kad jis pirmus menesius pastojus sokineja...

Mes tik 2 menesiuka bandom, tik as didele panikuotoja blush2.gif
Mano TTH pasokineja, bet siaip viskas jau ilgokai laikosi normos ribose, tai vaistuku sake skirtu, jei visai nukryptu, tad kas kelis menesius pasikartosiu vis tyrimus.

Del siuntimo, tai nezinau ar jis suveiks norint nemokamai apsilankyti pas endo ir pasidaryti tyrimus privaciai. As kadangi i metus du kartus nuvykstu i kmuk su siuntimu ir viska nemokamai pasidarau pas savo endo, o siaip vietoje poliklinikoje pasikartoju visus 3 uz 31 Lt ir man to uztenka. Kokiu tikslu jums reikia siuntimo privaciam apsilankymui?

Linkiu grazaus ir lengvo laukimo! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(A sol' @ 2013 11 08, 14:26)
Na cia vienas pagrindiniu hipertirozes pozymiu - kadangi medziagu apykaita labai pagreiteja, krenta svoris, nors apetitas zveriskas. Bet pasirodo buna ir kitaip g.gif  Man po to, kai pradejau gydytis priaugo mazdaug 1 kg, na gal pusantro, o toliau stop doh.gif

na as apetitu niekada nesiskundziau,bet jau daug metu prisiziuriu svori,nes esu sverusi ir 100kg, turiu savo maitinimosi sistema,kad svoris neaugtu,o jei noriu dar ir pakrenta,tai gal ir nepajauciau sio simptomo del to g.gif bet dabar jau niekas nebepadeda doh.gif

ir dar norejau paklausti ar jus kai suzinojot kad jums hiperfunkcija,keliavot ne tik pas endo pet ir pas ginek? nes man reikia uzsirasyt pas gine,bet nezinau kokiu tyrimu prasytis, anksciau itare policistoze bet nepasitvirtino,o mano endo buvo uzklauses ar man jos nera. o dabar noreciau normaliai vel viska issitirti,o gal verta varyt iskart i kmuk,o ne i poliklinika doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meshkiukas: 08 lapkričio 2013 - 15:30
Meshkiuk, o pas ką Jūs gydotės? Jei nenorit čia rašyt, galit į AŽ. Manęs pas ginekologę nesiuntė, bet ėjau pati. Aš čia anksčiau rašiau apie simptomus kuriais skundžiausi endokrinologei, bet ji neigė, kad tai nuo vaistų. O po to paaiškėjo, kad būtent tie simptomai ir buvo policistinių kiaušidžių požymis... Bet mano endokrinologei apie mano ginekologinę būklę visada rūpi tik vienintelis klausimas: ar reguliarios mėnesinės... Tai net nežinau... Reiks nueit po poros mėn. pas ginę ir išsiaiškinti dar kartą kas ir kaip. Jei dar ką sužinosit apie hipertirozės ir policistozės ryšį, pasidalinkit. 4u.gif

Aistike, vaistų negeriu jau pusę metų. 0,5 TTH man buvo šių metų liepą. O LT4 ir T3 man paskutinį kartą tikrino tik 2012 birželį doh.gif O ATPO išvis tik 2011 gale tikrino. doh.gif Gal kad ne savo poliklinikoj einu, tai taupo matyt... verysad.gif
Atsakyti