Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(ma9 @ 2013 09 08, 21:11)
Būtų įdomu sužinot, kaip Jums sekasi dabar, kokį gydymą pasirinkot?Man vietos gydytoja taip pat buvo skyrusi metizolį, vėliau tiroksiną+metizolį. Hormonai šokinėjo, o gydytoja jau buvo pradėjusi kalbėti apie operaciją. Išsigandau, susiradau kitą gydytoją, jid gydo tik metizoliu. Gi mūsiškė, sužinojusi apie ano gydymą, pareiškė, kad man pradės vystytis mazgai. Darosi neramu g.gif

Kai paskutinį kartą žiūrėjo skydliaukę echoskopu užklausiau daktarės ar nėra mazgelių, tai sakė, kad prie šitokių skydliaukės sutrikimų mazgelių nebūna.
Atsakyti
QUOTE(ma9 @ 2013 09 08, 21:11)
Būtų įdomu sužinot, kaip Jums sekasi dabar, kokį gydymą pasirinkot?Man vietos gydytoja taip pat buvo skyrusi metizolį, vėliau tiroksiną+metizolį. Hormonai šokinėjo, o gydytoja jau buvo pradėjusi kalbėti apie operaciją. Išsigandau, susiradau kitą gydytoją, jid gydo tik metizoliu. Gi mūsiškė, sužinojusi apie ano gydymą, pareiškė, kad man pradės vystytis mazgai. Darosi neramu g.gif

Sveiki 4u.gif tyliai sakau, kad man sekasi kol kas gerai... skaiciuoju paskutines dienas iki vaistu nutraukimo. Prabegusi kelis gydytojus, likau istikima pirmajai. Tas sokinejimas yra normalus reikaliukas - gydytojai iesko palaikomios dozes, su kuria hormonai isliktu stabilus. Man rezultatai stabilizavosi tik po puses metu, tai dabar nuo sausio men. jie patenka visada i normas, paskutiniai tyrimai buvo puikus - hormonai visiskai stabilizavosi, antikuniai taip pat sumazeje, skydliaukes echoskopija buvo kaip sveiko zmogaus, nors pries pusmeti vis dar buvo marga. As paskutini pusmeti geriau ir tirozoli, ir tiroksina. Pradejau sportuoti, labiau save tausoti. Taip kad sveika pasikonsultuoti, bet sergant sia liga reikia labai tiketi ir gydytoju ir savimi. Linkiu to viduriuko! Man momentais budavo paranoja, kad vel nusoko rodikliai, nes svoris truputi pakildavo ir pan., bet nei karto tai nebepasiteisino. Tad maziau baimes, daugiau teigiamu emociju! As net ir pries juros buvau, ir man rytine saule leido pasimegauti. Sekmes!
Atsakyti
Merginos, o ar kas nors jau is bendrakeleiviu bandete pastoti po gydymo? rolleyes.gif
Atsakyti
Atgaivinsiu tema siek tiek-pasidalinsiu progresu:)
Man hiperfunkcija nustate 4 men. po gimdymo (TTH buvo vos 0,01, FT3 virs 12, FT4 virs 54). 10 savaiciu gydziausi Metizoliu, kas dvi savaites mazindama doze (pradejau nuo 6 tableciu). Siai dienai jau menuo kaip negeriu vaistu - visi hormonai kol kas normoje. Man nustate pogimdyvini sutrikima, nes labai lengvai pasidave gydymui (prognozavo, kad maziausiai pusmeti reikes gydytis ir tada palaikomaja doze gerti, bet pakako 10 savaiciu ir hormonai jau keliavo i kita puse nuo vaistu) ir dare AntiTTH tyrima, kuris parode kad tai ne Greivso liga. Dabar reikia tik kas kelis menesius tirti hormonus ir tiketis, kad tuo viskas ir baigsis.
Tik svoris atkakliai nenori augti doh.gif O taip noreciau kokiu 5-7 kg...
Gal kazkam pades mano patirtis 4u.gif Visoms sekmes!
Atsakyti
Na nieko, spėsim dar sustorėti. Kiek Jūs sveriate? Svarbiausia, kad gerai jaustumėtės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2013 11 04, 16:04)
Na nieko, spėsim dar sustorėti. Kiek Jūs sveriate? Svarbiausia, kad gerai jaustumėtės.  4u.gif

Dabar 52, bet normalus svoris apie 57.
Atsakyti
Na jei nesat labai aukšta, tai gal kaip tik gražu? Manęs beliko tik 44 kg, tai jau kai kurie žmonės įtartinai žiūri... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2013 11 04, 18:09)
Na jei nesat labai aukšta, tai gal kaip tik gražu? Manęs beliko tik 44 kg, tai jau kai kurie žmonės įtartinai žiūri...  biggrin.gif

Na as prie aukstesniu, tai nieko grazaus:) bet jau cia mazesne problema mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif Noriu ir as prisiduoti - jau antras menuo kaip gyvenu be vaistu - TTH - 2.44, FT4 - 14.41, FT3 - 4.98. Tikiuosi be vaistu - tyrimai tik geres. Dabar truputuka nerimauju, kad TTH per aukstas pastojimui, pries 3 men. buvo 1.78.. Tiek visko prisiskaiciau, kad dabar nerimauju.. Jau taip atsibodo sekti tuos hormonus, norim labai nestuke.gif Gal pavyko kam su didesniu nei TTH - 1 pastoti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aistikke @ 2013 11 06, 15:32)
Sveikos, merginos 4u.gif  Noriu ir as prisiduoti - jau antras menuo kaip gyvenu be vaistu - TTH - 2.44, FT4 - 14.41, FT3 - 4.98. Tikiuosi be vaistu - tyrimai tik geres. Dabar truputuka nerimauju, kad TTH per aukstas pastojimui, pries 3 men. buvo 1.78.. Tiek visko prisiskaiciau, kad dabar nerimauju.. Jau taip atsibodo sekti tuos hormonus, norim labai  nestuke.gif Gal pavyko kam su didesniu nei TTH - 1 pastoti?  blush2.gif

O jus gal uzklauskit merginu temoje "Skydliaukes problemos ir nevaisingumas", 'Nesulaukiancioms gandro' forume, man atrodo jos ten turetu daugiau apie tai zinoti... 4u.gif
Atsakyti
Aistikke, o Jūs tiesiog pabandykit smile.gif
Atsakyti
Sveikos, atsiprasau kad isibraunu i tema, aciau man reikia santariskiu prof. Beisos telefono, gal kas turite? Kazkur praganiau, o pazistama nori pas ji operuotis.
AZ jei galima blush2.gif
Atsakyti