Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(pagalvele111 @ 2015 08 10, 13:34)
Laba diena, jungiuosi ir as i jusu buri. Kad turiu problemu su skydliauke suzinojau geguze, tada jau tth buvo 0,02, o ft4 36. Greitai suskubau pas gydytoja ir pradejau gerti thyrozoli. Salutiniu reiskiniu nuo vaistu nebuvo. Dabar dariausi vel tyrimus ir ft4 20(jau norma), o tth nejuda vis 0.02. Mazgu neturiu viskas kaip ir ok.  Gal turit kokiu patarimu kaip greiciau skydliauke atstatyti? Beja kartais parukau, itariu to reikia visiskai atsisakyti? smile.gif dar perskaiciau temoj viena nare minejo kad pomidoru valgyti negalima, o dabar ju sezonas tai kertu neskaiciuodama...itariu irgi negerai? smile.gif ka jus darot? Ko vengiat? Ar sportuojat?

Siulau pasidometi del jodo vartojimo. Vieni saltiniai raso, kad deretu vengti, kiti kaip tik rekomenduoja joduota druska ir t.t. O daugiau cia nieko nenuveiksite.
Atsakyti
sveikos,
aš dabar pertrauka nuo metyzol darau, gydytoja sako pabandom 3 mėn be hormonų.
kardiologas parinko gerus vaistus nuo spaudimo ir lauko tenisas tai galiu sakyti, kad jaučiuosi gerai. svoris neiškrenta. mėnuo dar liko iki tyrimo.
Atsakyti
Sveikos,
Gal galėtumėte kuri nors pakomentuoti rezultatus? smile.gif Nuo šių metų pradžios nustatė, kad skydliaukė suaktyvėjusi, geriau metizoli, atsakymai buvo visi blogi , TSH, ATPO, LT4 ir LT3. Nors gal ir negerai padariau nutraukusi metizol, tačiau valgant daug daržovių atsistatė LT4, LT3 ir ATPO, tik TSH vis dar 0,014. Norėtųsi planuoti nėštumą, ką galite patarti, gydytoja dar atostogauja, tad pas ją dar negreit smile.gif
Atsakyti
Siūlyčiau palaukti kol atsistatys TSH ir pastojus pastoviai nuo nėštumo pradžios stebėti hormonus. Kitu atveju labai didelė persileidimo rizika. 4u.gif
Atsakyti
As taip pat pradejau planuoti nestuma ir pasidariau savarankiskai kraujo tyrima pilna ir buvo skydliaukes hyperaktyvumas. Gydytoja liepe palaukti kol atsistatys rodmenys. Sakykit o kai atsistato dar reikia kuri laika laukti ar galima iskarto? Only o kaip jums nestumas? Atrodo kuo labiau norisi tuo labiau kas nors pakisa koja smile.gif
Atsakyti
Man buvo taip. Gėriau metizolį apie metus laiko. Pasveikau. Atėjau pasitikrint po 3 mėn, viskas buvo gerai. Gydytoja pasakė, kad viskas gerai ir kad ateičiau po 6 mėn. Atėjau po 6 mėn jau būdama 6 savaites nėščia. TTH tik 0.001. Staigiai paskyrė gydymą. Praėjo pora savičių, pasidariau tyrimus, TTH atsistatė, apsidžiaugiau, o kitą dieną pradėjau kraujuot... nustojo vystytis mano leliukas. Versijos dvi- arba tai vienas iš daugelio ankstyvųjų persileidimų arba kalta mano skydliaukė. O tikslaus atsakymo niekas nepasakys. Po to vėl gėriau vaistus ir daug maž po 6 mėn, kai tyrimai buvo geri, išsiprašiau gydytojos, kad leistų planuot nėštumą geriant Propycil (jį galima gert nėštumo metu). Gydytoja nelabai norėjo, permetė visą atsakomybę man (kad galiu vėl persileist), bet mano argumentas buvo, kad mes nežinom ar TTH nukrito dėl to, kad pastojau ar jis jau buvo mažas prieš man pastojant. Pradėjau gert Propycil, pastojau per trečią ciklą, buvo daug streso, bet dabar turiu 3 mėnesių berniuką. Jam gimus tyrė skydliaukę, jam viskas kolkas ok. Tiesa, kai pastojau antrą kartą hormonų rezultatai pirmą mėnesį buvo geri. Pabandėm nutraukt gydymą, bet TTH nukrito jau po dviejų savaičių, todėl gydytoja vėl liepė gerti vaistus. Praėjus mėnesiui po nėštumo man nutraukė gydymą, nes jau ir nėštumo metu rezultatai buvo geri, bet bijojo, kad vaistų nutraukimas nesibaigtų persileidimu, dėl to visą nėštumą gėriau tai po pusę tabletės kasdien, tai po pusę kas antrą dieną. Praėjus mėnesiui po nėštumo mano hormonai buvo ok, man nutraukė gydymą. O dabar pusantro mėnesio kaip negeriu vaistų, bet jau savaitė laiko kaip pulsas virš 100. Niekuomet neturėjau bėdų su širdim, net kai būdavo hipertireozė, bet įtariu, kad šįkart tas didelis pulsas reiškia, kad ir vėl atsinaujino mano hipertireozė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Only1: 12 rugpjūčio 2015 - 15:52
Nu va, ateinu pasiguosti... Šįkart be Metizolio ištempiau nepilnus 2 mėn. TSH 0,015 (norma 0,360-4,680), o FT4 87,2 (norma 10,00-28,20). verysad.gif
Atsakyti
sveikos,
aš dabar darau pertrauka ir rugsėjį darysiuosi tyrimus, žiūrėsiu kiek aš ištempiau be metizol.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2015 08 13, 13:11)
Nu va, ateinu pasiguosti... Šįkart be Metizolio ištempiau nepilnus 2 mėn. TSH 0,015 (norma 0,360-4,680), o FT4 87,2 (norma 10,00-28,20).  verysad.gif

Daugokai FT4 unsure.gif

Mergaitės, geriu Thyrozolį jau antri metai, ir pasak gydytojos dar ilgai gersiu. Geriu po vieną tabletę, bet geriau gerti nei atkristi. Jeigu atkrisiu antrą kartą bus nelabai gerai. Operacijos tikrai nenoriu schmoll.gif
Atsakyti
Only labai smagu kad turi maza kleckiuka!
Ech, kazkaip optimistiskai nenuteikiat smile.gif arba pasveikusios neateina i sia grupe, arba nezinau.
Kas jums issauke skydliaukes aktyvuma? Paveldejimas, stresas? As turiu pora variantu, arba po baigiamuju universitete nervai neatlaike arba per didelis jodo kiekis, nes visa ziema nuo gerkles jox purskala naudojau. Esu issioperavus angina pries 5metus, ir gerkle mano silpnoji vieta buvo. Tad suskaudus naudojau jox, kad neuzpultu ligos... o pasirodo kad jis pavojingas, nors reklamuojamas ir parduodamas be recepto... tai tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pagalvele111 @ 2015 08 13, 21:55)
Only labai smagu kad turi maza kleckiuka!
Ech, kazkaip optimistiskai nenuteikiat  smile.gif arba pasveikusios neateina i sia grupe, arba nezinau.
Kas jums issauke skydliaukes aktyvuma? Paveldejimas, stresas?  As turiu pora variantu, arba po baigiamuju universitete nervai neatlaike arba per didelis jodo kiekis, nes visa ziema nuo gerkles jox purskala naudojau. Esu issioperavus angina pries 5metus, ir gerkle mano silpnoji vieta buvo. Tad suskaudus naudojau jox, kad neuzpultu ligos... o pasirodo kad jis pavojingas, nors reklamuojamas ir parduodamas be recepto... tai tiek smile.gif

Manau sunku rasti priežastį, lengviausiai nurašoma stresui.
Atsakyti
dėl paveldėjimo nežinau nieko apie savo šeima, tai ir nurasau stresui. keistai pas mane staigiai užėjo ir taip staigiai su metyzol susitvarkė. tai va dar mėnuo liko. jei ne širdis ir spaudimas, galvociau kad taip viskas ir dingo.
Atsakyti