Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(maskatukas @ 2015 06 22, 20:05)
Sveiki. Mano draugei planuoja gydyma radioaktyviu jodu. Jus rasote, kad reikes vartoti hormonus, nejau sunaikinamas skydliaukes audinys?

Taip, visiškai.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2015 06 22, 22:20)
Taip, visiškai.

Gydytoja jai apie tai ne zodzio. Ji mano, kad nereikes jokiu vaistu po jodo. Bijau jai apie kaska ir sakyti. Puiki drauge, ugni ir vandeni su ja praejom. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 06 23, 16:46)
Gydytoja jai apie tai ne zodzio. Ji mano, kad nereikes jokiu vaistu po jodo. Bijau jai apie kaska ir sakyti. Puiki drauge, ugni ir vandeni su ja praejom. verysad.gif

Tai gal pasiūlykit, kad ji pati gydytojos pasiklausinėtų apie gydymo eigą ir pasekmes.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 06 22, 19:05)
Sveiki. Mano draugei planuoja gydyma radioaktyviu jodu. Jus rasote, kad reikes vartoti hormonus, nejau sunaikinamas skydliaukes audinys?

o nebando drauge kazkaip pati gelbetis?as bandau isikapstyt
Atsakyti
QUOTE(gretac @ 2015 07 18, 19:24)
o nebando drauge kazkaip pati gelbetis?as bandau isikapstyt

Niekaip su metizoliu nesureguliuoja tth. Lyg jau ir gerai, bet vel pablogeja. Ir taip 2 metai. Gyd sake, kad ilgiau testi gydymo metizoliu negalima. O kaip jus gelbejates?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 07 18, 21:53)
Niekaip su metizoliu nesureguliuoja tth. Lyg jau ir gerai, bet vel pablogeja. Ir taip 2 metai. Gyd sake, kad ilgiau testi gydymo metizoliu negalima. O kaip jus gelbejates?

o pas ja padidejus,isvesejus?ar yra mazgu
Atsakyti
QUOTE(gretac @ 2015 07 19, 10:07)
o pas ja padidejus,isvesejus?ar yra mazgu

Neteko girdeti, kad sumazgais ir isvesejusia skydliauke gydytu jodu. Tokia operuoja. Jodu gydo vezi ir hiper, jei nepasiduoda gydymui. O pas jus kokia situacija?
Atsakyti
Sveikos merginos, priimkite ir mane . Noriu pasidalinti savo situacija, gauti patarimų ir atsakyti tuo pačiu. Prieš kokius 8 metus buvo visi rodikliai per dideli (sutriko širdies ritmas, drebėjo kūnas, pablogėjo atmintis, pakilo cukrus kraujyje), gėriau metizolį apie 3 mėn. paskui pradėjau jaustis geriau, tačiau baisiai slinko plaukai. Nustojau gerti pati. Vis pasidarydavau tyrimus, viskas būdavo normoj. Dabar (po 6metų) TTH-0,008, FT4-27,75, FT3-12.29,TPO Antikūnai 1300 kai turi būti 60. Svoris nekrenta, atmintis pablogėjusi, prakaitavimas, skauda sąnarius, jautrios akys. Vėl geriu metizolį po 2 2 kartus dienoj. Įdomu, kad TTH beveik negamina (anąkart buvo didelis), o kitų per daug. Echoskopuojant rado du mazgus, bet biopsijos nedaro. Kai skaičiau apie metizolį, buvo parašyta, kad kompensuojamas, bet man išrašė paprastą receptą. Tiek to, nebrangus. Čia paskaičiau, kad geriate kitokius vaistus, ar jie kompensuojami? Ar juos gali išrašyti tik endokrinologas ar ir šeimos gydytojas? Gydausi Jonavoje pas Kristiną Baltramonaitienę, ji atvažiuoja iš Kauno. Gal turite atsiliepimų? Ačiū.
Atsakyti

Sveikos,

Lb prašau pakomentuokite, jei nusimanot.
THH 0,030
FT4 14,030

Laukiuosi, tai labai neramu, kaip suprantu tas pirmas lb mažas, ar čia lb blogai,nežinau ką daryti, pas endokrinologą 08.18 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolagra @ 2015 07 29, 14:05)
Sveikos merginos, priimkite ir mane . Noriu pasidalinti savo situacija, gauti patarimų ir atsakyti tuo pačiu. Prieš kokius 8 metus buvo visi rodikliai per dideli (sutriko širdies ritmas, drebėjo kūnas, pablogėjo atmintis, pakilo cukrus kraujyje), gėriau metizolį apie 3 mėn. paskui pradėjau jaustis geriau, tačiau baisiai slinko plaukai. Nustojau gerti pati. Vis pasidarydavau tyrimus, viskas būdavo normoj. Dabar (po 6metų) TTH-0,008, FT4-27,75, FT3-12.29,TPO Antikūnai 1300 kai turi būti 60. Svoris nekrenta, atmintis pablogėjusi, prakaitavimas, skauda sąnarius, jautrios akys. Vėl geriu metizolį po 2 2 kartus dienoj.  Įdomu, kad TTH beveik negamina (anąkart buvo didelis), o kitų per daug. Echoskopuojant rado du mazgus, bet biopsijos nedaro. Kai skaičiau apie metizolį, buvo parašyta, kad kompensuojamas, bet man išrašė paprastą receptą. Tiek to, nebrangus. Čia paskaičiau, kad geriate kitokius vaistus, ar jie kompensuojami? Ar juos gali išrašyti tik endokrinologas ar ir šeimos gydytojas? Gydausi Jonavoje pas Kristiną Baltramonaitienę, ji atvažiuoja iš Kauno. Gal turite atsiliepimų? Ačiū.

As turiu drauge, jai hipertireoze, kaip ir jums. Ji lankosi pas gyd kad 3 men, nes sunkiai atsistato tth parametras. Cia galima padidalinti patirtimi, bet gydyti turi gydytojas. Nuosirdus patarimas-metizolis vaistas, kuri turi dozuoti gyd. Sekmes.
Atsakyti
Pas gydytoją lankausi. Vėl eisiu rugsėjį.
Atsakyti
Laba diena, jungiuosi ir as i jusu buri. Kad turiu problemu su skydliauke suzinojau geguze, tada jau tth buvo 0,02, o ft4 36. Greitai suskubau pas gydytoja ir pradejau gerti thyrozoli. Salutiniu reiskiniu nuo vaistu nebuvo. Dabar dariausi vel tyrimus ir ft4 20(jau norma), o tth nejuda vis 0.02. Mazgu neturiu viskas kaip ir ok. Gal turit kokiu patarimu kaip greiciau skydliauke atstatyti? Beja kartais parukau, itariu to reikia visiskai atsisakyti? smile.gif dar perskaiciau temoj viena nare minejo kad pomidoru valgyti negalima, o dabar ju sezonas tai kertu neskaiciuodama...itariu irgi negerai? smile.gif ka jus darot? Ko vengiat? Ar sportuojat?
Atsakyti