Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (3 tema)

QUOTE(vedaryte @ 2012 05 24, 12:09)
niu va tai jus jau saunuoliai,kad ismiegat be pampio thumbup.gif mes dar tik pacioje pradzioje tai sysiuka ir kakuti retai kada spejam pagaut jai lauke zaidziam... doh.gif

Pernai vasarą, mano vaikas dar visai nesiprašė ant puoduko, bet lauke kas kažkiek laiko vis nuvesdavau prie krūmo, nuimdavau kelnytes ir "nusisindavau".. Taip esam išbuvę 8 val. lauke su sausom kelnėm thumbup.gif Pamėginkit, gal padės smile.gif

QUOTE(Zmonyte @ 2012 05 24, 16:32)
musu mokymosi ant puoduko istorijoje sioks toks progresas: pagaliau apsisiusiojes supranta, kad slapia ir ateina parodyt  thumbup.gif ir be pykciu persimaunam triusikelius smile.gif pietu miega be sauskelniu, nakciai vis dar dedu, nors buna, kad ir tusciu atsikelia is po nakties smile.gif aisku iki prasymosi ant puoduko dar ilgas kelias, o ir siaip retai kada padaro atsisedes, bet vistiek dziaugiuosi siokia tokia pazanga  smile.gif be to, jau ir daugmaz beveik visada is elgesio atspeju, kada ruosiasi daryt i kelnes, tik ne visad speju puoduka atsinest, kol nepadare  doh.gif
Klausimas, ar kai vaikas eilini karta slapias dar sodinat siek tiek pasedeti ant puoduko, ar tiesiog permaunat kelnytes sausom?  g.gif

Aš visada sodindavau nors ir jau nieko nebepadarydavo, palaipsniui pusė sysiaus būdavo kelnėse, pusė puoduke smile.gif Nubėgdavom prie puoduko, numaudavau kelnytės ir pasodindavau, ir pasakydavau, kad dar sisiu padarytų, kad gal ne visas kelnytėse liko. Ir kol jis sėdėdavo, nuimdavau šlapias. Galiausiai jis ir dabar jei "siustelna" į kelnytes, nubėga ant puoduko, pats nusiima šlapius triusikėlius ir nuneša į skalbinių dėžę arba į bliūdą, kuriame būna purvini skalbiniai (beja šito aš jo nemokiau, pats sugalvojo) blush2.gif
Atsakyti
Pernai vasarą, mano vaikas dar visai nesiprašė ant puoduko, bet lauke kas kažkiek laiko vis nuvesdavau prie krūmo, nuimdavau kelnytes ir "nusisindavau".. Taip esam iš buvę 8 val. lauke su sausom kelnėm thumbup.gif Pamėginkit, gal padės smile.gif reiks ir man taip pamegint g.gif aciu uz patarima 4u.gif
Atsakyti
Galiu pasigirti pasiekimais. Mažylė ( už savaitės metukai sueis) jau kartais pasiprašo ant puoduko bigsmile.gif . Sako taip " a-aaa" - o tada jau tik spėk puoduką pakišti, nes beveik tą pačią sekundę ir daro biggrin.gif Labai džiaugiuos mūsų pasiekimais, šiandien tik 3 kelnaites šlapias pakeitėm thumbup.gif

P.S. tik pasigyriau, ateina pana burbuliuodama šlapiom kelnėm doh.gif jau kai padaro "nusikaltimą" tai tiek burbuliuoja ir "nu nu nu" rodo, kad juokas ima lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 24 gegužės 2012 - 20:28
QUOTE(erikiukas:) @ 2012 05 23, 14:51)
Laba 4u.gif musu mazajai 1m.9 men. musu panasi situacija,stovi prie puodo ir klausiam kur "liale sysiu turi daryt?" - ji rodo i puoda ir sedasi ant jo,o "sysiu" daro ant kilimo arba kur papuola,kai jau kelnes buna slapios tai ateina ir sako "siapa",vis klausinejam kur ji darytg turi,tai rodo i puoda arba sako "pampin"oi jau ko tik nedarem kad pratintusi nu niekaip,atrodo kad tas puodas "baubas" kazkoks.

Na va smile.gif Lygiai ir mūsiškis taip daro, atrodo, kad supranta, ką į tą puoduką reikia daryti, bet nedaro... Na nežinau.... g.gif Aš jau apsišarvavau kantrybe, ir, manau, kad laukia ilgas procesas..... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
tie musu vaikiukai tikri gudruoliukai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(virgutiene @ 2012 05 24, 20:58)
Na va  smile.gif  Lygiai ir mūsiškis taip daro, atrodo, kad supranta, ką į tą puoduką reikia daryti, bet nedaro... Na nežinau....  g.gif  Aš jau apsišarvavau kantrybe, ir, manau, kad laukia ilgas procesas.....  doh.gif  verysad.gif

maniskis irgi supranta, kam puodukas skirtas, bet sesti ant jo neskuba ax.gif mieliau koki meskina pasodina, o pats salia pasysioja doh.gif
Papildyta:
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2012 05 24, 16:29)
Pernai vasarą, mano vaikas dar visai nesiprašė ant puoduko, bet lauke kas kažkiek laiko vis nuvesdavau prie krūmo, nuimdavau kelnytes ir "nusisindavau".. Taip esam išbuvę 8 val. lauke su sausom kelnėm  thumbup.gif Pamėginkit, gal padės smile.gif

patarimas geras, kaip tik suku galva kaip lauke elgtis, buna, kad isbuna iki 2.5val neapsisiusiojes, bet tik grizus namo iskart bala, jei ilgiau bunam lauke, tai tenka permaut kelnytes. Nuvesti vaika prie krumo butu paprastesnis variantas, negu visur su savim tampytis puoduka, bet niekaip neismastau, kaip jam paaiskinti ko is jo noriu, numovus kelnytes... g.gif
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 05 16, 21:40)
Nu, supermama blink.gif Viskas, as pasiryztu pratinti savo maziu irgi! Ziuriu, musu vaikai ta pacia diena gime smile.gif  Nuo kokiu 9 men, kai nuimam sauskelnes, palaikom ant kriaukles, tai sisiu dazniausiai padaro, kartais ir kaku. Bet ant puodo niekaip nesiseda, stojasi is karto ir viskas. Gal, kad jau vaikscios moka. Bus vargelio, jauciu...

bent puodo srity sekas lotuliukas.gif aisku, buna tu balu, bet mazai. iki kokiu 2m bus tu balu. na bent jau samoningai ant puodo daro.
Atsakyti
sveiki.pas mus irgi dabar vyksta mokymai,nu bet sunkiai.ko pujkiausiai supranta kur sysioti,griebia uz peliuko kai nori ir toj pat daro.rodo kad padariau,butinai reikia pavalyti paciam.ir net kai su pampiu visada parodo kad padare sisiuko,ir rodo kad negera pelyte.beje mums 1,6m.pietu miegam nuo7 men be pampio ir sausi.na gal pora avariju buvo blush2.gif jau kelios naktys sausu pampiu kelias tai sedam ant puodo,nesipriesim,padaro kas ryt,bet va bandziau nakti is miegu sodinttai isterijos didziausios doh.gif dar viena buda pries pora dienu isbandem,sakau vyruj parodyk tu jam kaip sisiot i klozeta,mazas paziurejo paziurejo,ir ka pastaciau as jam tokia kedute prie klozeto uzsilipa,peliukas kaip tik tam auksti,jis pasilenk i prieki ir sisioja thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif bet daba laksto i ta toleta reik nereik,jam matyt tai kaip zaidimas labiau verysad.gif bel gal suveiks g.gif
Atsakyti
sveikos
mano kova pries pampius kazkokia beveise,nors mes jau labai dideli (2.6),bet suvokimo jokio,kai paklausiu kur reikia sisiu daryt tai parodo i puoduka,bet kad nesusivokia kada jiems tas noras siusiot yra unsure.gif vis bandem kelis kart nesekmingai,ir dabar irgi beveisis bandymas,i puoda nepadaro kad ir kiek ten sedetu... doh.gif
Atsakyti
na reikia turet kantrybes...maniskis irgi pasedi pora sekundziu ir lekia nuo puoduko doh.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu patirtimi, kaip iveikem puoduka, gal kam pravers.

Dukruzei pradejau rodyti puoda, kai jai buvo ~ 18men. Bet niekada neverciau sestis. Buvo padetas tualete. Kai mes eidavom sysiu, ir jai rodydavom puoda, sakydavom, kad cia sysiui skirta. Viena diena, kai as buvau tualete, ji pati atsisedo. Taip kuri laika pasedinedavo ant puodo. Meskius pasodindavo. Buvo ir ant galvos uzmautas visiems seimos nariams bent pora kartu. bigsmile.gif

Veliau pampi nuimdavau ir atsisesdavo pasedeti. Vos pora kartu pasysiojo i puoduka tame etape, bet ir tai buvo atsitiktinumas.

O kai jai suejo 1 metai 9.5 men pamaciau, kad ji jau supranta, kada sysioja ir kada kakos. Tada pasvenciau 2 dienas tam reikalui. Nuemiau pampi ir paleidau lakstyti po namus tik su kelnaitemis. Per tas 3 -4 dienas ir ismokom. Bandziau ta daryti anksciau, bet be jokiu rezultatu - buvo tiesiog per anksti. Zinoma, ir si karta buvo baluciu. Kiekviena karta pamacius, kad pasysiojo, sakydavau – kur reikia sysiu daryti. Eidavau prie puodo ir rodydavau. Veliau ir pati begdavo, rodydavo i puoduka. Niekada nebariau uz avarija. Palinguodavau galva, pasakydavau," ai, kaip cia taip, buvo avarija". Tada duodavau popieriniu ranksluosciu ir kartu valydavom.

Dukruzei tuo bus 1 metai 11 men. Dabar sysiu ir kaku visada daro i puoda. Pati atbega, pati sedasi. Ir pati nesa puoduka ispilti i tualeta. Prasytis dar nesipraso, todel namuose kelniu nemanu. Laksto su kelnaitemis ir siltomis kojnemis. Jau pora savaiciu gyvenam be "avariju". thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Caramelle*: 27 gegužės 2012 - 16:26
Mes taip pat vargstam:( nesėdi visiškai,bėga kaip nuo žarijų,ir prašytis nesiprašo,nors jau esam 1,5 metukų.Na nieko,viską išmoks,labai nepergyvenu,ir taip tiem pypliam per pirmuosius tris gyvenimo metus kiek reik išmokt,o aš iš tų mamų kur nemėgstu prievartos biggrin.gif
Atsakyti