Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grižti į Lietuvą gyventi?

as tai daznai uzsinoriu i Lietuva. pasiilgstu visu ,pradedu apie visus galvoti ir nuo to man geriau nepasidaro. apima nenumaldomas liudesys.
zinau, kad cia man geriau , bet visvien liudna .
sad.gif sad.gif sad.gif ir nezinau, kaip vyras turi su manimi kantrybes!
jis ten visikai nenori. smile.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikos cia uzsukusios
As taip pat prisidesiu prie to burio kuriom labai noretusi sugrizti atgal. Be galo pasiilgau savo miesto, seimos, draugu. Labai truksta bendravimo (gal kas atsilieptu is Cventry, UK?). Bet galiu patarti viena gera dalyka kovoti su ilgesiu teveynei - pasiskaitykite Lietuvos Ryta ir jau vaziuoti atgal nebesinores.
Atsakyti
Taip pat kai esi Lietuvoj, pasiskaitai kitu saliu zinias ir vaziuoti nebesinori wink.gif Tiesiog kai gyveni, ne viskas mus paliecia apie ka laikrasciuose raso. Lietuvoje nemazai laikrasciu pateikia bulvarines zinias ir vaikosi sencaciju, raso emocijomis ne faktais, tai atrodo daug baisiau.
Atsakyti
nesutinku su tavimi. Kuo tavo manymu mes gyvename? Argi ne emocijomis? Realiame gyvenime dar ne tiek pamatome, kiek laikraščiai rašo.
Kol studijavau buvau didelė optimistė ir visiems draugams, kas išvažiuodavo ar norėjo išvažiuoti į užsienį kartodavau, kad Lietuvoje bus geriau gyventi, pamatysit, juk ekonomika kyla ir tt.
Bet dabar kai pati pradejau dirbti, ištekėjau ir kabinuosi į gyvenimą toli gražu taip neatrodo - abu su vyru galim univero diplomus susikiškti kur lenda, kadangi geriausiai apmokamas darbas - juodas. Argi ne atvirkščiai buvo prieš kelis metus? O kaip jaunai ir visoms kitoms šeimoms gyventi?
Aš nekalbu apie didelius poreikius, kalbu apie IŠGYVENIMA. Gyvenime nesu toliau nukeliavus nei Berlynas kol mokiausi pusmeti mirksiukas.gif , o artimiausiu metu ir nenusimato unsure.gif
Pagalvokit, jei toli NT Vilniuje kainos siekia Europos didmiesčiu, o altyginimu santykis Lietuvoje ir užsienyje koks?
Drauge grįžusi atostogu iš UK apšalo pas mus, kai nueini i parde ir nieko nenupirkus išleidi min 50 lt.
Aišku tu pavyzdžių daugybė, vis dėl to laikausi nuomonės, kad uždienyje geriau labai norėčiau ten įsitvirtinti.. Gal ten kur šilta, pvz, kokioj ispanijoj... g.gif
Atsakyti
Man tai keisti tokie argumentai ir tiek. Tipo paraso spauda, kaip viskas kazkur grazu - ir vaziuoji hihihi.gif Tas pats su isvaziavimu ar baimes sugrizti. Ne kitu emocijomis mes gyvi, o savo. Ir naivu galvoti, kad musuose aprasomu problemu kitose salyse zmones neturi. Turi, tik laikrasciai turi kulturos apie seimyninius reikalus nekalbeti pirmame puslapyje, o pas mus spauda visgi bulvarinio lygio wink.gif

Kitose salyse raso apie politika, ekonomika, ir net apie izymaus zmogaus vaziavima isgerus ar kaimyno nuzudyma vargu, ar ides kaip pirmini straipsni, kas iprasta pas mus.

Kaip mano drauge gyveno Italijoj gan ilga laika, kalbejo panasiai - Lietuvoj nesaugu, vagys, vakarais jei eidavo ziedus nusiimdavo. O uzpuole ja Italijoj. Prie zmoniu, su peiliu del rankinuko, ir niekas is salia esanciu to "nemate", vat ir geresne visuomene.

Jei isvaziuosi ir busi laimingesne - tikrai to linkiu. Asmeniskai zinau, kad kelimasis kitur del klimato yra vienas kvailiausiu, pati isbandziau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 29 gruodžio 2007 - 09:14
As tai irgi labai namo noriu. verysad.gif Gyvenam su vyru Manchesteryje jau metus ir 3men. dar esu buvus Skotijoje puse metu, zodziu nebegaliu kaip cia viskas nervuoja. Tie zmones, tas siukslynas gatvese, darbas... Tarpkita ko viena diena taip uzkniso, kad susidejau daiktus ir isejau su visam. Ir vis per tuos lenkus... Dabar, kai nedirbu dar labiau noriu namo. Galvoju ir apie seima. Nesinoretu toli nuo artimuju lauktis vaikelio. blush2.gif Pagalvoju, kad LT nebus labai saldu, bet jau tikrai noriu pas savus, kur viskas taip sirdziai miela... wub.gif
Tai vat, kad ne vyras, tai grisciau jau rytoj. bigsmile.gif
Atsakyti
lafan, vieniems be vaiku kokios problemos, griskit bandykit ir jei kas vel atgal dumkit, va man su vaikais ner paprasta lakstyt is salies i sali, tad kolkas sedziu, nors namo kartais taip ziauriai noriu, nors puikiai zinau kad su draugais negyvensi, savi lieka savais, juk seima yra viskas, bet kartais net nezinau kas mane ten taip traukia doh.gif blush2.gif g.gif
Atsakyti
lenkai kalciausi ... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lafan @ 2008 01 01, 18:25)
As tai irgi labai namo noriu.  verysad.gif  Gyvenam su vyru Manchesteryje jau metus ir 3men. dar esu buvus Skotijoje puse metu, zodziu nebegaliu kaip cia viskas nervuoja. Tie zmones, tas siukslynas gatvese, darbas... Tarpkita ko viena diena taip uzkniso, kad susidejau daiktus ir isejau su visam. Ir vis per tuos lenkus... Dabar, kai nedirbu dar labiau noriu namo. Galvoju ir apie seima. Nesinoretu toli nuo artimuju lauktis vaikelio.  blush2.gif  Pagalvoju, kad LT nebus labai saldu, bet jau tikrai noriu pas savus, kur viskas taip sirdziai miela...  wub.gif
Tai vat, kad ne vyras, tai grisciau jau rytoj.  bigsmile.gif

O ka tie lenkai blogo daro? unsure.gif
Atsakyti
Kiek čia daug vargšių mažų mergaičių be mamytės, tėvelio ir šiaip ???savų??? Taip, pati asmeniškai žinau, sunku būt lietuvėm gimus, verkšlenimas, begalinis savęs gailėjimas pas mus įrašyta į DNR ir eina iš kartos į kartą. Bet gal reikia savęs aiškiai paklaust „ko aš noriu?“ ir pasistengt būt laimingom, o ne kaltint šiukšles, bulvytes, lenkus ir t.t. Nes kažkaip skaitau postus apie sunkų gyvenimą užsienyje ir kyla klausimas „o, tai ko jos nori?“. Pabandykit apsispręst pirmiausia ar a) aš čia lieku ir gyvenu, o svarbiausia adaptuojuos, priimu visus + ir - , kad ir kiek tai užknistų; b ) pasilieku tiksliai apibrėžtą laiko tarpą ir/arba užsidirbu konkrečią sumą pinigų ir po to grįžtu į Lietuvą. Čia „kažkiek, trumpam, kol užteks“ netinka. IR VISKAS.
Na gal čia tik aš, bet dar prieš atsikraustydama į Ameriką ant visai, žinojau, kad gyvenimas nebus rožėm klotas, išskyrus vyrą manęs čia nieks nelaukia, kad čia pilna problemų apie kurias gyvenant Lietuvoj net nesapnuotum ir reiks už save kovot. Gal dėl to ir nėr taip labai pikta. O jei tikiesi, kad viską turėsi, jei tik pasistengsi ir sunkiai dirbsi, kad ir už minimumą, prasisuksi ir be kalbos, valstybė padovanos (Amerikoj?) butą ir pan. nesąmonės, tai aišku, kad anksčiau ar vėliau teks skaudžiai nusivilt. Kaip sakant, ne gyvenimo sunkumai ir išbandymai varo žmogų depresijon, o nepateisinti lūkesčiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaLina: 01 sausio 2008 - 23:04
QUOTE(mamaLina @ 2008 01 01, 17:03)
Kiek čia daug vargšių mažų mergaičių be mamytės, tėvelio ir šiaip ???savų??? Taip, pati asmeniškai žinau, sunku būt lietuvėm gimus, verkšlenimas, begalinis savęs gailėjimas pas mus įrašyta į DNR ir eina iš kartos į kartą. Bet gal reikia savęs aiškiai paklaust „ko aš noriu?“  ir pasistengt būt laimingom, o ne kaltint šiukšles, bulvytes, lenkus ir t.t.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2008 01 01, 21:03)
Kiek čia daug vargšių mažų mergaičių be mamytės, tėvelio ir šiaip ???savų??? Taip, pati asmeniškai žinau, sunku būt lietuvėm gimus, verkšlenimas, begalinis savęs gailėjimas pas mus įrašyta į DNR ir eina iš kartos į kartą. Bet gal reikia savęs aiškiai paklaust „ko aš noriu?“  ir pasistengt būt laimingom, o ne kaltint šiukšles, bulvytes, lenkus ir t.t. Nes kažkaip skaitau postus apie sunkų gyvenimą užsienyje ir kyla klausimas „o, tai ko jos nori?“. Pabandykit apsispręst pirmiausia ar a) aš čia lieku ir gyvenu, o svarbiausia adaptuojuos, priimu visus + ir - , kad ir kiek tai užknistų; b ) pasilieku tiksliai apibrėžtą laiko tarpą ir/arba užsidirbu konkrečią sumą pinigų ir po to grįžtu į Lietuvą. Čia „kažkiek, trumpam, kol užteks“ netinka. IR VISKAS.
Na gal čia tik aš, bet dar prieš atsikraustydama į Ameriką ant visai, žinojau, kad gyvenimas nebus rožėm klotas, išskyrus vyrą manęs čia nieks nelaukia, kad čia pilna problemų apie kurias gyvenant Lietuvoj net nesapnuotum ir reiks už save kovot. Gal dėl to ir nėr taip labai pikta.  O jei tikiesi, kad viską turėsi, jei tik pasistengsi ir sunkiai dirbsi, kad ir už minimumą, prasisuksi ir be kalbos, valstybė padovanos (Amerikoj?) butą ir pan. nesąmonės, tai aišku, kad anksčiau ar vėliau teks skaudžiai nusivilt. Kaip sakant, ne gyvenimo sunkumai ir išbandymai varo žmogų depresijon, o nepateisinti lūkesčiai.

Oi gerai tu cia apie LT DNR, lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti