Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grižti į Lietuvą gyventi?

O kur dar paverkslent jei ne tarp savu, kurie ta pati patiria ir supranta? 4u.gif As cia visada einu galva iskelus, bet net tas apsimetinejimas man nesumazina troskimo vaziuot namo. O zinot kas man dar baisu? As tik pabaigus universiteta isdumiau cia, kad su vyru uzsidirbtume gyvenimo pradziai. Dabar jau man atsiranda noras tureti seima. Ir galvoju... "zalia" isvaziavau, cia dirbau viesbuti, metai eina, pradedu noret vaiku, tarkim as juos turesiu ir dar 2 ar 3 metus negalesiu dirbt, nes vaikeli auginsiu. Niu ir kam as LT "zalia" be patirties busiu reikalinga? Man bus virs 30. Man kazkodel labai baisu, todel i LT dar ir del to noriu grist. blush2.gif Na zodziu gal man cia tik siaip nepagristos baimes galvon lenda. Bet kuo labiau galvoju, tuo baisiau daros. blink.gif verysad.gif
Papildyta:
ACIU mamai Linai uz spyri i minksta vieta. mirksiukas.gif Mano vyras tau dar aciu pasakytu! drinks_cheers.gif ech...
Atsakyti
o kodel universiteta baigus neieskai darbo pagal specialybe?
Atsakyti
ai gi matai... vis tai gyvenimo pradziai uzsidirbt norejos. 4u.gif Gal cia ne i tema, bet jei galiu paklaust kokius darbus uzsienyje dirbat? Ar gerus, ar taip kokius? (nepaziurejau gal kur tema tokia buvo) rolleyes.gif
Atsakyti
bet uzsidirbti galima ir pagal specialybe dirbant 4u.gif Todel ir klausiu ar nebandei ieskoti pagal specialybe, ar nesiseke, ar gal ta specialybe tokia, kad uzsienyje nelabai ka su ja nuveiksi (na kai kuriu spec. atstovams reikia daug persikvalifikuoti, kad galetu dirbt uz LT ribu - pvz mokytojam, medikam ir pan)

yra tema apie juodus ir nejuodus darbus ar kazkas panasaus...
Atsakyti
QUOTE(lafan @ 2008 01 02, 21:02)
ai gi matai... vis tai gyvenimo pradziai uzsidirbt norejos.  4u.gif  Gal cia ne i tema, bet jei galiu paklaust kokius darbus uzsienyje dirbat? Ar gerus, ar taip kokius? (nepaziurejau gal kur tema tokia buvo)  rolleyes.gif

o kas yra geras darbas? smile.gif
Atsakyti
Isiterpsiu. Jei isvaziuoji su tikslu, kaip gauti issilavinima, isteki uz svetimsalio, susilauki vaiku - isilieji i ta rata ir salis tampa tavo namais. O jei zmogus isvaziavo su lietuviu sutuoktiniu, kai tau virs 25m.vistiek jau turi savo draugu rata LT kuri palieki, svetur papuoli i emigrantu buri (kad ir lenku) ir isidarbini ne ka nori o ka reikia. Lietuvoj daug kas neblogai gyvena, esu tikrai ir tarp lafan draugu yra dirbanciu pagal specialybe namie, na tai ir ateina klausimas zmogui, kur geriau. Tai manau normalu tokios emocijos, aisku jei ju per daug tada reikia daryti isvadas. Ne visi isitvirtina svetur ir ne visais atvejais reikia kabintis i tai kas nemiela, gal Lietuvoj butu ir geriau.
Atsakyti
As baigiau Pedagoginiam anglu kalba. Lietuvoj visi kas dirba mokykloj (is mano draugu rato) keikiasi, o cia viena drauge angle siule eit i mokyka, bet vaikai Anglijoj man dar agresyvesni nei LT. Tai ir dirbau padaveja, o dabar ieskausi "geresnio" darbo. Pzv.:receptionist. Man atrodo, kad geresnis, nes bent jau nereikia lakstyt, kaip isprotejusiai per "biziakus". blush2.gif Beto kaip Baltic*girl ir sake dirbu, kad reikia, o ne kad labai patinka. Juk cia mes visada ir liksime uzsienietes is rytu. Nu nesakau... su manim visada gerai elgesi tik is paskutinio darbo isejau, nes jau nebegalejau. Apskritai, pasiilgau, kai uz nugaros kalba lietuviskai. Sakau dar pabandysiu kita darba susirast ir jei mano savijauta nepasikeis vaziuosiu Lietuvon. ax.gif
Atsakyti
o kas butent tave laiko "uzsieniete is rytu" ir kuo tas yra blogai?

Nu as ne Anglijoj gyvenu, gal ten pas jus kitaip... bet man cia buvimas "uzsieniete is rytu" niekada nebuvo neigiamas dalykas. Kaip tik kartais net neklausiama pasipasakoju is kur, kas ir kaip lotuliukas.gif ir niekad nepastebejau, kad laikytu mane kazkokia kitokia vietiniai amerikieciai, nei universitete, nei darbe, nei draugu tarpe g.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2008 01 03, 03:32)
o kas butent tave laiko "uzsieniete is rytu" ir kuo tas yra blogai?

Nu as ne Anglijoj gyvenu, gal ten pas jus kitaip... bet man cia buvimas "uzsieniete is rytu" niekada nebuvo neigiamas dalykas. Kaip tik kartais net neklausiama pasipasakoju is kur, kas ir kaip lotuliukas.gif  ir niekad nepastebejau, kad laikytu mane kazkokia kitokia vietiniai amerikieciai, nei universitete, nei darbe, nei draugu tarpe  g.gif

Gyvendama JAV, visada dziaugiausi, kad gyvenu butent ten ir galiu didziuotis budama lietuve, nes V.Europoj tuo girtis kazin, ar iseitu. Vietiniu poziuris i emigrantus is Rytu tikrai skirias nuo amerikieciu 4u.gif
Atsakyti
Pas mane tokia pati situacija kaip pas Lafan. Tik patirties siek tiek turiu, nors jinai po 5 metu atrodys juokingai. Nebegaliu daugiau daryti tai ka reikia, noriu eiti i darba ir dziaugtis, noriu realizuoti save, o ne bukai popieriukus nesioti. Ieskoti naujo darbo neturiu laiko!!! Noriu vaziuoti i LT, o vyras nenori paskolos atidavineti 25 metus. Dabar kai svaras nukrito mano noras tik dar sustiprejo.
Atsakyti
Yra vienas dalykas...norit vaziuot i LT,vaziuokit.... labai paprasta.... smile.gif
o tu uz ir pries visada bus simtai... pagal save zinau,kai uzsimanau i LT,tada cia JAV viska tik blogai matau smile.gif kai cia gerai,tada LT atrodo blogai ... kiekvieno kita situacija ir patarti ar grizt ar ne negali niekas...
paklausk milijonieriaus ar LT blogai,pasakys,kad gyvenimas ten puikus, paklausk vargso zmogaus,sakys,kad labai prastas gyvenimas... kiekvieno situacija kitokia,todel tik pacios turit apssisprest,o ne klausyt draugu,giminiu ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
pritariuheidi drinks_cheers.gif .juk niekas uz tave nenuspres.gyvenimas toks koki pats susikuri ir nesvarbu kur esi.visur reikia pastangu idet ar lietuvoj,ar kitoj saly gyventum
Atsakyti