Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grižti į Lietuvą gyventi?

tupim su seima Danijoj. nostalgija artimiems ir vaikystes pasauliui. dabar visur kitaip.
mielai taip ir gyvenciau: tarp Danijos ir Lietuvos. tai netrukdo. gi nebutina "nusesti" iki pensijos. na, senatves gal LT noreciau.
Atsakyti
AS irgi uzsieniuose dazniau negu Lietuvoj. Gyvenima tai tikrai apsunkina. Visalaik apmastymuose kaip bus, kaip daryti? Bet viena zinau, kad metytis nereikia, reikia apgalvoti ir tada veikti. Jeigu grisi lietuvon, su mintim 'paziuresiu kur geriau', tai visai gali is pusiausvyros isvesti. Be to vyras ne lietuvis, jo nuomone man svarbi ir ji traukia namo (abu svetimi sitame usienyje) ir mane traukia. laugh.gif smile.gif laugh.gif abu i skirtingas puses !
Atsakyti
Mane irgi ilgą laiką kamavo klausimas ar grįžti atgal į Lietuvą. Žiemą bus metai , kai su šeima grįžau namo. Gal tai per trumpas laikas, tačiau dar iki šio momento nesigailėjau dėl šio savo žingsnio. Suprantama, kartais pajaučiu nostalgiją, bet minusų ir pliusų yra kiekvienoje šalyje, viskas priklauso nuo pačio žmogaus.
Atsakyti
As taip pat grystu namo ,nes jauciu ,kad vis vien nepriprasiu taigi vaziuoju kita sav. na o musu seimai finansine prasme padaryta didele zala del vaziavimo svetur,ir gryze mes kol kas ne puse tiek neturesim kiek turejom,kadangi pardavem nauja buta aisku kainos dabar kitokios ,bet nemanau ,kad ir cia an tokio gero per pora meteliu uzdirbsim todel daugiau nesikamuosiu ir vaziuoju nes noriu ,pavargau noret ir laukt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE (smilga saule @ 2004 10 26, 22:33)
As taip pat grystu namo ,nes jauciu ,kad vis vien nepriprasiu taigi vaziuoju kita sav. na o musu seimai finansine prasme padaryta didele zala del vaziavimo svetur,ir gryze mes kol kas ne puse tiek neturesim kiek turejom,kadangi pardavem nauja buta aisku kainos dabar kitokios ,bet nemanau ,kad ir cia an tokio gero per pora meteliu uzdirbsim todel daugiau nesikamuosiu ir vaziuoju nes noriu ,pavargau noret ir laukt. smile.gif

clap.gif Oi laukiam laukiam mes saviškių laukiam clap.gif
Grįžus tikrai bus sunkoka, bet namuose ir savos sienos padeda. Aš svetur išgyvenau 9 metus, grįžusi vis dar adaptuojuosi arba vėl bandau išmokti lietuviškai gyventi. Pripažinsiu, jog sunkoka, bet sunku nupasakoti tą jausmą, kuris pateisino mano apsisprendimą grįžti. Mano draugė vis man primena mano pačios frazę, kai ji atvažiavo prieš keletą metų manęs aplankyti. Atsisveikinant aš jai pasakiau "Perduok linkėjimus Lietuvėlei, kad ir kokia ji bebūtų, ji vistiek sava." wub.gif
Atsakyti

Я бы не советовала
Atsakyti
ukiskai.......jei turite vaiku, pagalvokite, kaip jiems tai sunkia versis- mes irgi grizom, nes vaikams buvo per sunku.....dar ir dabar galinike nosines reikalauju rasyti su vezdu..tokios pasekmes.
na, jeigu vaikai giem prancuzijoje ir turite darbus, tai kuriu perkunu didinti problemas-teik kraustymaisi yra tikrai labai dideli isbandymai.........
bet nostalgija tikrai sunkiai pakeliams jausmas.......ziurekit i vaiku prisitaikymo galimybes, ne i jusu paciu
Atsakyti
Linaz tai kaip sekasi???? Va Taure,gal ir tau pravers kokia mintis!
Atsakyti
QUOTE (Raseliote @ 2004 11 29, 17:22)
Linaz tai kaip sekasi???? Va Taure,gal ir tau pravers kokia mintis!

skaiciau as cia viska, tik situacija kitokia nei mano unsure.gif
Atsakyti
jei uzsienyje pragyvenai 5+ metus... o gal net ir tiek nereikia... grizus i lietuva... galima gauti infarkta... baisu baisu.. toj musu lietuvelej... zmones visi susirauke vaiksto.. ir aplamai belike tik 40+ arba mokyklinio amziaus zmones.. Jaunimas visi kas galejo tas isvaziavo...
Tad asmeniskai tikrai nesiulyciau grizti visam.. Zinoma apsilankyti visada malonu...nes ten musu gimines, artimieji. Bet jei yra galimybes - kabintis uzsienyje. SEKMES!!!
Atsakyti
As irgi sutikau keleta seimu, kurios idejo daug jegu ir darbo, kad isitvirtinti svetimoje salyje, o paskui kazkaip labai staigiai priime sprendima grizti atgal i Lietuva. Deja, tu seimu artimai nepazinojau, tai likau isiziojusi is nuostabos ir nesupratusi. Negi cia nostalgija taip smegenis paveikia, kad lengva ranka nubrauki 5-10 metu triusa? Viena priezasti pries tai rasiusios paminejo - noras buti greta giminiu. kokios dar gali buti priezastys?
Atsakyti
[ Viena priezasti pries tai rasiusios paminejo - noras buti greta giminiu. kokios dar gali buti priezastys?
[/quote]

yra priezasciu.. reikia buti ten, kur tau geriau... o ta geruma kiek vienas pats sau supranta savaip.. Cia jau yra berods vos ne 4 temos sia tema
Atsakyti