Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grižti į Lietuvą gyventi?

Maniskei pavasari jau bus 4, tai manau skirtumas yra. Mes ten gyvenom visai be giminiu. Kai jai buvo metukai, vaziavom i Lietuva, o kai buvo pusantru, mus aplanke mano mama. Tai ji mociute prisimine nes daug kalbeta, atsimena ypac po to kai ji pas mus menesi pabuvo. Ten ji nebuvo nelaiminga, turejo drauge, iseidavom i parka, bet nemoku paaiskint - Lietuvoj ji kazkokia svytinti g.gif Prisitaike naturaliai, nes kalba mokejo, gal sunkiau sekesi su linksniais.
Mazajai gal nebuvo didelio skirtumo, bet velgi - vien mano mama, mociute, teta su puskem, vaikams padare dideli ispudi. Ir taip kas savaite. Artimu draugiu as cia irgi turiu daugiau. Kai ateina aplankyti, vaikai nenulipa joms nuo keliu.
Vyresnioji jau eina i darzeli, ir tikrai zinau JAV to nebuciau galejus sau leisti, nes pilnai dienai, kaip ji eina dabar uz ta kaina, nebuciau galejusi tiek sau leisti. Mokykleles velgi kainuotu daugiau nei cia, nes musu darzelyje ji mokosi muzikos su muzikos mokytoja, kitu dalyku, kuriu namu salygomis vaikui neduosi. O kad vezioti i privacius burelius, tam reikia tureti didesnes nei vidutines pajamas. Aisku, yra visokiu programu, gali ir mamu susitikimu kursus organizuoti, bet man Lietuvoj tai atrodo daug labiau pasiekiama. Nes pinigai uz darzeli nera tokie dideli jei abu dirbantys, juolab vaikas ten gali buti nuo 7 iki 19 (jei reikia). Darzelis man patinka, lyginu su JAV kuriuos maciau tikrai ne prasciau, plius cia gamina maista o nevalgo atsinestinio kas ka.

As nesakau, kad JAV buvo blogai. Bet jei dabar reiktu isvaziuoti, manau maniskems butu smugis. Abiems. Nes vien kaip mano mamos kaip laukia doh.gif Plius as buciau jas mokinus namie, jei butume gyvene JAV wink.gif Link to masciau, nebent butume issikele i maza miestuka, bet ten darbo galimybes ribotos. O cia man patinka mokymo sistema, kiek priekaistu bebutu is kitu, patinka, kad jos isaugs vientisoj kulturoj, as vistiek jas laikau daugiau lietuvemis laugh.gif Vien kai vyresnioji pradejo derint linksnius ir mokytis lietuvisku dainu thumbup.gif Man tai priimtina. Aisku nezinia jei pasikeistu politine ar kt.situacija, nesakau cia esam amzinai, bet siuo metu nematau priezasties kodel noretume grizti atgal.
Is JAV labai pasiilgstu zmoniu, maisto ir apsipirkimo, bet pastaruosius persilauziau ir Lietuvoje. Po metu buvimo cia ilgiuosi tik zmoniu unsure.gif Bet ne konkreciu, o kaip bendrauja nepazistami, kalbasi, nors turiu pripazint, jauni ar mano amziaus visai pakenciami ir Lietuvoje. Mane tik bobutes turguj aprekia, jei "letai" einu, ir jos aciu nepasako kai duris pradarai, tai va skirias amerikietes bobutes nuo lietuviu, o visa kita ok.

Atsakyti
nu jo.. del darzeliu cia irgi panasiai doh.gif taciau gerai tas, kad pas mus jau kuriasi lietuviskieji... thumbup.gif nors nezinau, ar jie bus panasus i Lietuvos lietuviskus g.gif lotuliukas.gif kol kas nieko nelankom, tik savaitgaliais nusivedu i lietuviska mokykla, kur dirbu, tai nors ten pamato daug daug lietuviu vaiku vienoj vietoj ax.gif biggrin.gif
Papildyta:
o kaip seneliai is MB puses? ar nebendravo mergytes? blush2.gif ax.gif smile.gif
Atsakyti
Senelis mires, o senele slaugos namuose be atminties, jau virs 15metu taip, tai su senele susipazino tik vyresnioji, bet buvo labai liudnas susitikimas.
Aisku, butu pilna giminiu is MB puses, gal butu kitaip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 21 sausio 2008 - 19:47
tai dar vis vargstat-ginčyjatės ax.gif o šiaip aš labai nemėgstu žmonių kurie ginčyjasi-visada duodu jiems kelią tongue.gif nepalaikau nei vienos nei kitos pusės schmoll.gif 4u.gif

o koks skirtumas kur esam,svarbu laimingi,jaučiamės savimi,saugūs... mirksiukas.gif svarbiasusia mes ir mūsų vaikai sveiki 4u.gif sveikatos už jokius pinigus nenupirksi kur bebutum Amerikoj,Airijoj,Lietuvoj ir t.t. smile.gif

Atsakyti
jau nesigincijam mirksiukas.gif tik bendraujam, dalijames patirtimi... siaip idomu, nes kazkada vis tiek reikes grizt, tai va, labai idomi patirtis mirksiukas.gif todel ir uzdavineju visokiu klausimelius ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2008 01 21, 18:44)
o kaip seneliai is MB puses? ar nebendravo mergytes?  blush2.gif  ax.gif  smile.gif

QUOTE(baltic*girl @ 2008 01 21, 18:47)
Senelis mires, o senele slaugos namuose be atminties, jau virs 15metu taip, tai su senele susipazino tik vyresnioji, bet buvo labai liudnas susitikimas.
Aisku, butu pilna giminiu is MB puses, gal butu kitaip g.gif

apie gimines,tai jau geriau mirksiukas.gif

baltic*girl,kokios tautybės Tavo vyras? blush2.gif
Atsakyti
aisku, svarbiausia-musu mazieji, ju savijauta... kai vaikai laimingi-ir mamoms gera 4u.gif ir atvirksciai.... biggrin.gif as ir viska mesciau ir isvaziuociau bile kur, kad tik vaikui butu gerai... smile.gif bet kadangi jam dar visur gerai, kur mes su MB, tai isvis thumbup.gif

o as kazkaip susimasciau- gerai, kad mums taip isejo isvaziuoti, kai vaikas dar labai mazas.... nezinau, gal nebuciau traumavus, jei butu vyresnis ir niekur nenoretu vaziuot ax.gif
.. nes matau ir liet. mokykloj vyresniu vaiku, neseniai atvaziavusiu, kurie taip depresuoja blink.gif o tevai sako, tegu pakencia truputi, uzsidirbsim- ir vaziuosim namo... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 21 sausio 2008 - 20:05
Kai reikes pradeti lankyti mokykla, tada reikes rinktis ir sali kur nuolat busit. Nes ir man neatrodo, kad mokyklinukui gerai vazinet schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2008 01 21, 20:07)
Kai reikes pradeti lankyti mokykla, tada reikes rinktis ir sali kur nuolat busit. Nes ir man neatrodo, kad mokyklinukui gerai vazinet schmoll.gif

Va, va, labai teisingai pastebėjai... nes maniškiam jau šiais metais į parengiamąją laikas, tai ši vasara man jau paskutinė galimybė grįžt...
O vaikas taip nori į Lietuvą, kad šakės... unsure.gif pastoviai klausinėja, kada važiuosim ir sako, kad nori į lietuvišką mokyklą eit... o močiūtė tai išvis kaip šventoji... biggrin.gif
tai vat, jau planuojuos pamažu ir suku galvą į kurią LT vietą pasukt... ar į Vilnių ar į gimtąją Aukštaitiją grįžt... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 01 21, 23:44)
Va, va, labai teisingai pastebėjai... nes maniškiam jau šiais metais į parengiamąją laikas, tai ši vasara man jau paskutinė galimybė grįžt...
O vaikas taip nori į Lietuvą, kad šakės... unsure.gif  pastoviai klausinėja, kada važiuosim ir sako, kad nori į lietuvišką mokyklą eit...  o močiūtė tai išvis kaip šventoji... biggrin.gif
tai vat, jau planuojuos pamažu ir suku galvą į kurią LT vietą pasukt... ar į Vilnių ar į gimtąją Aukštaitiją grįžt... g.gif

aisku aukstaitijon mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiek pamenu, Vilnius irgi jai priklauso lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2008 01 22, 00:01)
Kiek pamenu, Vilnius irgi jai priklauso lotuliukas.gif

Turėjau omeny Šiaurės Aukštaitiją... ax.gif konkrečiai Panevėžį... o kur pasuksiu, tai viskas priklausys nuo to, kur darbą rasiu ir kur matysiu geresnes pragyvenimo galimybes... ax.gif kol kas viskas tik ieškojimų fazėje..
Atsakyti