Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grižti į Lietuvą gyventi?

QUOTE(baltic*girl @ 2008 01 21, 12:39)
Na bet gaila siek tiek, jei viskas tik i tai ka gali nupirkt, remiasi.

valio tiem kas isitaise lietuveleje ir mato joje kokiu nors perspektyvu thumbup.gif
o man taip viskas tik i tai ka gali nupirkti, remiasi, nes visa kita turiu, meile, artimuosiuos, draugus, bet jie tai manes socia nepadarys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BooMe @ 2008 01 23, 10:06)
valio tiem kas isitaise lietuveleje ir mato joje kokiu nors perspektyvu  thumbup.gif 
o man taip viskas tik i tai ka gali nupirkti, remiasi, nes visa kita turiu, meile, artimuosiuos, draugus, bet jie tai manes socia nepadarys  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Baltic Girl ...tu man ikvepimas ax.gif
As laukiuosi maziuko ir kazkaip pradejau daug galvoti apie gryzima namo i Vilniu. Isvykau studijuoti i Bostona pries 10 metu- ... (kaip laikas bega!!!) , isisuko gyvenimelis - bet Vilniuj sirdis tuk tuk tuk...
o dabar belaukiant mazylio emiau konkreciai galvoti kur geriau vaikui - Vilniuj mano seima, ir mylimi draugai, galu gale ir darzeliai ir mokyklos "ikandamos", nes Bostone vidutiniu pajamu tarnautojas negali istengti gero darzelio ar mokyklos. Bet gasdina vienas dalykas - ar pavyks gauti normalu idomesni darba? Mano vyras mokosi lietuviu kalbos, bet koks jam sansas isitvirtinti Lietuvoj? Ar verta baimntis del situ dalyku?

Atsakyti
labutis visoms grizusioms ir besirengiancioms 4u.gif jungiuos ir as prie jusu, as airijoj jau 3 su virs metai, dukra eina mokykla, bet cia nuo 4 metuku pradeda, tai pirmi du metai kaip paruosiamieji,pirma klase bus tik rugseji. mes planuojam kitamet rugseji jau leist i mokykla lietuvoj, o ypac dukra su vyru labai nori grist, as kazkaip bijau tos adaptacijos grizus, visdel to pasikeicia poziuris i gyvenima, vertybes, kultura gyvenant svetimoj saly, o lietuvoj bijau tos pradzios, o ir darbo norisi gero ir geru atlyginimu, ir gaila lietuvoj shopingo nepasidarysi verysad.gif . kaip jums sekes adaptuotis, gyvenamas plotas, darbas, vaikai?
Atsakyti
Labutis, as Lietuvoje nuo rugsejo pradzios ir man cia patinka. As ir gimdyti grizau i Lietuva, nors daug kas galvojo ,kad mano sumanymas crazy, bet nesigailiu nei kiek. Tik gaila,kad balandi teks vel skristi i JAV, zinau,kad laikinai, porai metu tikriausiai, bet vis tiek visai nebesinori. Su vyru sutarem,kad vaikai i mokykla eis Lietuvoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tukyte @ 2008 02 07, 03:36)
labutis visoms grizusioms ir besirengiancioms 4u.gif  jungiuos ir as prie jusu, as airijoj jau 3 su virs metai, dukra eina mokykla, bet cia nuo 4 metuku pradeda, tai pirmi du metai kaip paruosiamieji,pirma klase  bus tik rugseji. mes planuojam kitamet rugseji jau leist  i mokykla lietuvoj,  o ypac dukra su vyru labai nori grist, as kazkaip bijau tos adaptacijos grizus, visdel to pasikeicia poziuris i gyvenima, vertybes, kultura gyvenant svetimoj saly, o lietuvoj bijau tos pradzios, o ir darbo norisi gero ir geru atlyginimu, ir gaila lietuvoj shopingo nepasidarysi  verysad.gif . kaip jums sekes adaptuotis, gyvenamas plotas, darbas, vaikai?

mum tai sunkiai gaunasi adaptuotis, ypac financiskai biggrin.gif ir prasidejo, jau kaip ir visada giminiu pletkai, apsnekos, musu pinigu skaiciavimas ir t.t lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(BooMe @ 2008 02 07, 08:45)
mum tai sunkiai gaunasi adaptuotis, ypac financiskai  biggrin.gif  ir prasidejo, jau kaip ir visada giminiu pletkai, apsnekos, musu pinigu skaiciavimas ir t.t  lotuliukas.gif

as pilnai sutinku, kad sunkiausia bus del finansu ir mums, pagrindinis dalykas juk gyvenime, mes tai neturim net stogo virs galvos, bet mes planuojam , kad as grisiu su vaikais, pirma adaptuosiuos as, o paskui vyras, gris , kai turesiu as darba, nes abiem grist ant nulio irgi nesamone, sunku butu. o del apsneku doh.gif , tai neveltui lietuviai mes lotuliukas.gif , mano tevai is jav grizo pries men, tai dabar laukia konteinerio, tai patikekit, kokie pliotkai eina, kad ne 1 konteineris, o 2 net pareina, vien zodziu pavydas bamba griauzia. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sea_ @ 2008 02 07, 07:59)
Labutis, as Lietuvoje nuo rugsejo pradzios ir man cia patinka. As ir gimdyti grizau i Lietuva, nors daug kas galvojo ,kad mano sumanymas crazy, bet nesigailiu nei kiek. Tik gaila,kad balandi teks vel skristi i JAV, zinau,kad laikinai, porai metu tikriausiai, bet vis tiek visai nebesinori. Su vyru sutarem,kad vaikai i mokykla eis Lietuvoje 4u.gif

mes taip pat leisime vaikus i mokykla lietuvoj drinks_cheers.gif
Atsakyti
o mes kaip tik galvojam"begti" is LT
Atsakyti
as dar nebegu bet vis galvoju apie tai, kad reikia begti is cia, reikia tik dabartini etapa uzbaigti doh.gif lietuviai netolerantiski, negeranoriski, pavydus, irzlus ir pikti, darbas valstybinej institucijoj nieko vertas, uzdirbi tik kiek daugiau nei maximos darbuotojas, be to niekam nerupi darbo salygos, tenka dirbti prie sovietu laiku stalo ir kedes, to pasekme nuolatiniai nugaros skausmai, kainos europines, o atlyginimai lietuviski, o musu samone vis dar - rusu palikimas. nenoriu gyvent tarp tokiu zmoniu ir juo labiau pati tokia buti
Atsakyti
Ech kaip man pikta ir skaudu kad parasei visiska teisybe verysad.gif
Atsakyti
Lietuvoje tikrai galima gyventi, jeigu tik nera problemu del finansu smile.gif

Fedora - aisku, viskas imanoma, ir kai labai norisi, tai galima ir angliakalbiui susirasti darba Lietuvoje, kad ir kokioje tarptautineje kompanijoje, bet siaip, tai labai svarbu galvoti apie tokius dalykus, kur ir kaip gyvensi, pries tuokiantis su uzsienieciu, galu gale, Lietuvoje TAVO artimieji ir draugai ir kalba, o jis cia nieko neturi, jam visa tai - JAV, negalima tokiu sprendimu priimineti nepasitarus su juo ir neatsizvelgus i tai, kad kazkuris tures visko atsisakyti

Lietuvoje yra daug nemaloniu patirciu, kuriu liekanu dar ir dabar bandau nusikratyti JAV....
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2008 02 12, 23:19)
as dar nebegu bet vis galvoju apie tai, kad reikia begti is cia, reikia tik dabartini etapa uzbaigti doh.gif lietuviai netolerantiski, negeranoriski, pavydus, irzlus ir pikti, darbas valstybinej institucijoj nieko vertas, uzdirbi tik kiek daugiau nei maximos darbuotojas, be to niekam nerupi darbo salygos, tenka dirbti prie sovietu laiku stalo ir kedes, to pasekme nuolatiniai nugaros skausmai, kainos europines, o atlyginimai lietuviski, o musu samone vis dar - rusu palikimas. nenoriu gyvent tarp tokiu zmoniu ir juo labiau pati tokia buti

nu tu 100 procentu mano mintis skaitai drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
LT gyvendama buvau jau viskuo nusivylus, depresuota ir t.t. kaip ir tukstanciai tautieciu... doh.gif
siuo metu, kada jau 2 metai esu ne LT-atsigavau ir finansiskai, ir moraliskai ir psichologiskai... dabar gi galiu pakovot ir uz savo teises, kai reikia... ismokau pasitiketi kitais ir patiketi savo jegomis... kartais uzplusta mintys apie LT, bet kai pagalvoju, kad vel tektu gyvent is naujo, taip kaip anksciau tai iskart mintyse modeliuoju tik atostogu planus... kol kas... o veliau bus matyt... kol kas LT dar per daug blogio ir visu kitu neigiamu dalyku... schmoll.gif ...p.s. Paskutinis susidurimas, dar visai sviezias, is LT-su Viasat atstovybe... apgavo tiek lietuviu Airijoje unsure.gif susirinko tautieciu pinigelius (labai nemazus tarp kitko)ir.. po Naujuju nutrauke liet.kanalu transliavima Airijoje... zmones i prieki 3 metams sumokejo pinigus, o tokie parsai taip ir lobsta... nea, nenoriu i Tevyne schmoll.gif doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 14 vasario 2008 - 01:57